بررسی «دلایل رشد گرانی​ها» و«کشتار مسلمانان میانمار» دو ماموریت جدید لاریجانی به مرکز پژوهش‌های مجلس است.

به گزارش خبرآنلاين، علي لاريجاني در مراسم توديع و معارفه رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس با بيان اينكه توكلي در طول دو دوره مجالس هفتم و هشتم زحمات خوبي كشيده‌، تاييد کرد كه او نظرات خود را در ارائه گزارش‌هاي پژوهشي و علمي مركز اعمال نمي‌كرده است. حتي گاهي در جلسات كميسيون تلفيق شاهد بودم كه نظرات كارشناسان با رييس مركز تفاوت داشت، اين رويكرد نكته مثبتي است كه باعث نشاط علمي مي‌شود.
رئيس مجلس در معارفه جلالي هم با بيان اينکه او از لحاظ سن و سال نسل بعدي ما محسوب مي‌شود، ادامه داد: جواني ايشان مي‌تواند جهش‌هاي عميق‌تري به اين مركز بدهد، اميدوارم ايشان با داشتن ذهن خلاق نسبت به آگاهي از شرايط بين‌المللي و منطقه‌اي بتوانند مركز پژوهش‌ها را در اين حوزه فعال‌تر كنند. اميدوارم كه جلالي در حوزه‌هاي اقتصادي و تحولات داخلي نيز بتوانند مركز پژوهش‌ها را فعال‌تر كنند و گزارش‌هاي مفيد‌تري را به نمايندگان ارائه نمايند.  جلالي نيروي تازه نفسي براي اين مركز هست كه ديدگاه‌هايش مي‌تواند براي آينده مركز مفيد باشد.
به گفته وي، گاهي رويدادهايي خارج از پيش‌بيني‌هاي قبلي در كشور رخ مي‌دهد كه مطلوب است مركز پژوهش‌ها تحليل‌هاي مقدماتي نسبت به تمامي وقايع داشته باشد و آن را به نمايندگان ارائه دهد. مثلا در حال حاضر موج گراني در كشور وجود دارد كه مركز پژوهش‌ها مي‌تواند در گزارشي دلايل رشد گراني و اقدامات براي مقابله با آن را بررسي كرده و آن را به نمايندگان ارائه دهد.
رييس قوه مقننه افزود: در مورد حوادث خارجي نيز اتفاقاتي در سطح دنيا رخ مي‌دهد كه ضروري است مركز پژوهش‌ها گزارش‌هايي در اين رابطه به نمايندگان ارائه دهد، به طور مثال در شرايط كنوني موضوع كشتار وسيع مسلمانان ميانمار و آواره كردن هزاران مسلمان در اين كشور وجود دارد كه مركز پژوهش‌ها بايد در اين رابطه گزارشاتي را ارائه دهد. ضروري است كه مركز پژوهش‌ها در گزارشي دلايل كشتار وسيع مسلمانان ميانمار را بررسي كند و اينكه چرا مجامع بين‌المللي در اين رابطه سكوت مي‌كنند؟ مطمئنا گزارش‌هاي مركز پژوهش‌ها باعث مي‌شود كه نمايندگان تحليل‌هاي بسيار مفيدي را داشته باشند.
گزيده سخنان وي را به نقل از ايسنا بخوانيد:
·         ممكن است هر كدام از نمايندگان تحليل‌هايي از نواقص و نقاط قوت رخدادهاي مختلف داشته باشند كه شايد بعضا اين تحليل‌ها پايه‌اي نباشد و بر اساس گزارش‌هاي پراكنده تدوين شده باشد، از اين رو ضروري است كه مركز پژوهش‌ها تحليل‌هاي از شرايط موجود كشور را مجلس ارائه دهد، در همين راستا همواره جزو مشتري‌هاي پر و پا قرص گزارش‌هاي مركز بودم كه معمولا اين گزارش‌ها پختگي لازم را داشت.
·         تحليل‌هاي مركز پژوهش‌ها بايد واقعي،‌ جامع و تمام ابعاد اقتصادي، فرهنگي، سياست داخلي و خارجي و امنيت داخلي و خارجي را شامل شود، البته در اين بين ممكن است اين شائبه به وجود آيد كه اين كار به عهده مركز ديگر است اما چون چنين تحليل‌هايي را شاهد نيستيم مركز پژوهش‌ها بايد عهده‌دار اين كار باشد.
·         شان مركز پژوهش‌ها داشتن استراتژي براي كل كشور نيست، اما اقتضا مي‌كند كه اين مركز استراتژي براي پارلمان داشته باشد، اين كار در دوره هشتم از مركز پژوهش‌ها خواسته شد كه كار اوليه‌اي تهيه و ارائه گرديد اما شباهتي به استراتژي نداشت.
·         مركز پژوهش‌ها بايد ارتباط بيشتري با نخبگان داشته باشد. مركز پژوهش‌ها بايد به سراغ نخبگان برود و با پهن كردن تور، آنها را جذب كند نه اينكه منتظر باشد كه نخبگان به سراغ مركز بيايند، در حال حاضر وضعيت به گونه‌اي است كه بعضا شاهد حضور نخبگان در دستگاه‌ها نيستيم كه بايد از اين ظرفيت به خوبي استفاده كرد.
·          بايد سازمان و تشكلي براي سازماندهي موسسات تحقيقاتي در قالب هميار مجلس تعريف شود تا بتوان از تحقيقات نخبگان براي مجلس استفاده كرد.
·         {توصيه‌ به رييس جديد مركز پژوهش‌ها} بايد چتر خود را براي استفاده از نخبگان در مركز پژوهش‌ها باز كنيد و ارتباطات خود را در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها گسترش دهيد تا بتوانيد از تمامي نخبگان در سطوح مختلف كشور بهره بگيريد، مطمئنا اين نخبگان مي‌توانند توسعه و آباداني ملي و محلي را محقق كنند.
·         /2929
 
 
کد خبر 229587

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۳۱
    0 0
    فعلا که ایران داره نیروگاهِ برقِ مجانی‌ واسشون میسازه ! ولی‌ ملتِ خودمون تو گوشت و مرغ مشکل دارن !
  • ایرانی IR ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۳۱
    1 1
    هشت سال گذشته از مرکز پژوهش ها هیچ طرح وبرنامه مدون مهمی ندیدم ونشنیدم . آیا قانون مالیات بر درآمد که 100% به روش چانه زنی تعیین می شود ( در مورد بخش خصوصی واصناف ) وتماما ظالمانه است ( بیشتر به دولت ظلم می شود ) را نمی شد تغییر داد وشفاف کرد ؟ آیا قانون ارزش افزوده که اجرایش بر اساس قانون فاسد مالیات بر درآمد فعلی است قابل اجرا بود وآیا به مشکل نیافزودند ؟ آیا طرح جامع مالیاتی !!! با توجه به آماده نبودن زمینه ها فرافکنی نبود تا هم چنان به فساد روابط بین ممیز ومؤدی همچنان تداوم داد؟ آیا تداوم ظلم عمومی زیبنده نظام جمهوری اسلامی است ؟ آیا نمی شود برنامه ای شفاف برای تعیین مالیات مردم تعیین کرد که سلیقه های فردی وعلی الراس وقرائن وشواهد در آن اثر نداشته باشد ؟ قطعا می شود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین