نمایندگان مجلس، رهایی از اقتصاد نفتی را یکی از راهکارهای عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی برشمردند.

رضا الیاسی: مقام معظم رهبری با آگاهی کامل از جنگ اقتصادی دشمن و اهداف آن‌ها از تشدید فشارها و تحریم‌ها علیه ایران همواره با رهنمودهای حکیمانه خود، به ارائه برنامه‌ها و الگوهای مناسب جهت مقابله با آن پرداخته اند. با توجه به تشدید فشارها و تحریم‌های دشمنان در ماه‌های اخیر آنچه بیش از پیش در سخنان اخیر مقام معظم رهبری به خصوص در ماه مبارک رمضان بر آن تاکید شده، بحث «اقتصاد مقاومتی» است. ایشان معتقدند که یکی از راه‌های عبور از مقطع حساس و سرنوشت‌ساز کنونی جدی‌گرفتن «اقتصاد مقاومتی» است.
با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر این مقوله به خصوص در دیداری که با جمعی از محققان، پژوهشگران، متخصصان و نوآوران در عرصه علم و فناوری و همچنین دیدار با کارگزاران نظام در ماه مبارک رمضان داشتند؛ به این باور می توان دست یافت که «اقتصاد مقاومتی» شعار نیست و یک واقعیت است. از این رو به سراغ تعدادی از نمایندگان مجلس رفتیم و نظرات آنها را درباره راه های تحقق «اقتصاد مقاومتی» جویا شدیم.
نظر کلی نمایندگان این بود که اقتصاد مقاومتی یعنی تشخیص حوزه‌های فشار و نقاط ضعف و تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن و تقویت آنها و در شرایط آرمانی تلاش برای تبدیل این فشارها به فرصت. اقتصاد مقاومتی در راستای کاهش وابستگی‌ها و تاکید روی مزیت‌های تولید داخل و تلاش بر خوداتکایی است.
نمایندگان در تشریح راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی، نیز به اقتصاد نفتی که هم اکنون گریبان اقتصاد ایران را گرفته است، انتقاد وارد می کردند و بر این موضوع تاکید داشتند که لازمه تحقق این موضوع رهایی از اقتصاد نفتی است.
جلوگیری از تجمل گرایی، عدم واردات کالاهای لوکس، تعامل میان سه قوه، اجرای صحیح قانون هدقمندی یارانه ها و همچنین اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی از جمله راهکارهایی بود که مجلسی ها برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی مطرح می کردند.
در جدول زیر اظهارنظرهای 12 نماینده مجلس درباره اقتصاد مقاومتی و راهکار تحقق آن آمده است:
اسامی نمایندگان
کمیسیون تخصصی
راهکار عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی
علی اکبر آقایی مغانجوقی
رئیس کمیسیون عمران
سه قوه باید فرمایشات مقام رهبری را تبیین کنند و نیازها را در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی برطرف کنند. رهبری به نکات مهمی اشاره کردند و برای عملیاتی کردن آن باید اخلاق تبعیت از فرمایشات رهبری را پیدا کنیم و بتوانیم در آن چارچوب قرار بگیریم. مجلس نیز باید نیازهای قانونی در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را برطرف کند.
حسین امیری خامکانی
انرژی
اقتصاد مقاومتی به معنای استقلال اقتصادی و تامین حداقل های مورد نیاز کشور و مردم است. یکی از پایه های استقلال کشور استقلال اقتصادی است و تا زمانی که استقلال اقتصادی محقق نشود، استقلال سیاسی تحکیم پیدا نمی کند. برای تحقق این موضوع باید از اقتصاد نفتی جدا شویم و تولید و فضای کسب و کار را رونق دهیم تا حداقل های مورد نیاز کشور را تامین کنیم. در چند سال گذشته وابستگی به نفت زیاد شده و راهکار اصلی رسیدن به اقتصاد مقاومتی رهایی از اقتصاد نفتی است.
مهرداد بائوج لاهوتی
عمران
رهبر معظم انقلاب سال جاری را سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری فرمودند و هم اکنون نیز موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح شده است. راهکار اساسی برای تحقق اقتصاد مقاومتی حمایت حقیقی از تولیدکنندگان داخلی است.
روح الله بیگی
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی
بها دادن به سرمایه ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی به خصوص در بخش صنعت و کشاورزی اقتصاد مقاومتی را محقق می کند. اگر کشاورزی و صنعت و معدن را رونق دهیم می توانیم نیازهای داخلی را برطرف کرده و به جای واردات به سمت صادرات خواهیم رفت.
موسی الرضا ثروتی
برنامه، بودجه و محاسبات
اقتصاد مقاومتی راههای مختلف بررسی تحریم و حل مشکل است، در اقتصاد کلان، بودجه و برنامه شاخص هایی همچون سرمایه گذاری، تورم و اشتغال وجود دارد، باید این شاخص ها را به صورت مجزا بررسی کرده و مشکل های موجود در این زمینه را برطرف کنیم. به طور مثال اگر بانک ها را تحریم کردند ما به روش های دیگر ارز را انتقال دهیم و اگر کشتی ها را متوقف کردند ما از بیمه های دیگر استفاده کنیم و اگر نفت ما را نخریدند باید بازارهای دیگر نفتی پیدا کنیم.
هادی شوشتری
امنیت ملی و سیاست خارجی
در مقطع کنونی اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبرد از سوی رهبری مطرح شده است و معنای آن این است که مدیران اجرایی در تمام سطوح و مردم باید منابع را به شکل مناسبی مدیریت کنند. اقتصاد مقاومتی به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه به معنای درست مصرف کردن است.
 
عبدالرضا عزیزی
رئیس کمیسیون اجتماعی
برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید از هدر رفتن ارز جلوگیری کنیم و ارز را برای واردات کالاهای لوکس هزینه نکنیم. با توجه به این که شرایط اقتصادی کشور یک شرایط خاص است در داخل کشور نیز باید هزینه های واجب را انجام دهیم.
 
ارسلان فتحی پور
رئیس کمیسیون اقتصادی
بهترین راه برای تحقق اقتصاد مقاومتی این است که به سوی حمایت از تولید ملی و کالاهای ایرانی و پرهیز از تجمل گرایی و حذف انحصارات برویم و بتوانیم از خام فروشی نفت نجات پیدا کنیم.
عباس فلاح
عمران
اقتصاد مقاومتی موضوع یک روزه نیست و باید به آن توجه کرد و برای آن فرهنگ سازی کنیم. فرهنگ سازی باید از ارکان دولت شروع شود و به مردم ختم شود. اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی فرق دارد. اقتصاد مقاومتی، حداکثر استفاده در مقابل تهاجم است و باید با فرهنگ سازی این موضوع را محقق کنیم.
جعفر قادری
برنامه، بودجه و محاسبات
صرفه جویی یا اصلاح الگوی مصرف، تاکید روی تولیدات داخلی، تکیه بر اقتصاد دانش بنیان، تاکید بر فناوری ها با تکنولوژی بالا و تلاش در جهت بومی سازی این تکنولوژی ها، تاکید روی افزایش بهره وری با توجه به محدودیت منابع، اصلاح جهت گیری تجارت با کشورهای همسایه، تاکید روی تامین مواد اولیه داخلی و تلاش در جهت تامین مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات از ظرفیت های داخلی و اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی
آموزش و تحقیقات
مقام معظم رهبری سرفصل هایی را در موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح کردند که یکی از آنها این  است که اقتصاد را مردمی کنیم. مردمی کردن اقتصاد اجرای صحیح اصل 44 است. اجرای مناسب قانون هدفمندی یارانه ها و توجه وی‍‍‍‍ژه به بانک ها به عنوان پشتیبان تولید می تواند اقتصاد مقاومتی را محقق کند.
سیدمسعود میرکاظمی
رئیس کمیسیون انرژی
اقتصاد مقاومتی به معنای مقابله با تهدیدهای موجود است. باید تهدیدها را به خوبی بشناسیم و بدانیم طرف مقابل با چه ابزاری حرکت می کند. غربی ها بارها گفته اند این نوع تحریم ها بازدارنده نبوده است. هم اکنون برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باید از روش های تولید و خدمات سنتی دست برداریم و به سمت توسعه کسب و کار دانش بنیان حرکت کنیم. بحث مدیریت بر مصرف هم می تواند مارا در رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کند؛ برای این موضوع نباید کالاهای لوکس به کشور وارد شود. نکته دیگر این که باید به سمت افزایش کیفیت کالاهای داخلی برویم تا رغبت مشتریان برای خرید آن کالا بیشتر شود. استفاده صحیح از بودجه و تقویت روابط دیپلماتیک و افزایش مراودات با کشورهای دوست هم می تواند اقتصاد مقاومتی را محقق کند.
/29295
کد خبر 235125

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    3 6
    به عنوان يك توليد كننده آرزو مي كنم اين تحريم ها و مجبور شدن كشور به اتكا كمتر به درامد نفت حداقل تا 5 سال ديگر ادامه پيدا كند. البته مي دانم به 90% بخش هاي اقتصادي ايران كه توليدي نيستند و يا دلالي با پوشش توليد هستند فشار زيادي وارد مي شود. ولي براي توليد كننده واقعي عالي است. مثال: ميلگرد الان شده 2300 تومان. براي فولاد مباركه و ذوب آهن و فولاد سازان واقعي عالي است. تمام بدهي هايشان را مي توانند بدهند. ولي براي وارد كنندگان شمش و ميل گرد ، بساز و بفروش ها (كه با بهره وري پايين ساختمان سازي مي كنند و هر پنج سال يك ساختمان مي سازند ولي از محل تورم خانه و مسكن جز ميلياردهاي كشور مي شوند) ، كارخانه هاي نوردي كه فقط اتكا به واردات شمش دارند، آهن فروشان و .... فاجعه است.
    • محمد IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
      0 1
      به شرطی که ارز مرجع به مواد اولیه وارداتی هم اختصاص پیدا میکرد نه الان که ارز مرجع رو به مواد اولیه وارد شده برا کارخانه ها نمیدن و درنتیجه محصولات کارخانه های داخلی هم به شدت گرون شده ، نمونش خودروسازی ، مرغداری ها و ...
  • بدون نام IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    10 1
    درسخنان اين نمايندگان فقط صورت مسئله تكرار شده يا شعار دادن. پس راه حلشون چيه؟
  • بدون نام IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    10 0
    چرا كسي از بالا رفتن كيفيت توليدات داخلي و پايين آوردن هزينه توليد و در نتيجه كاستن قيمت نهايي كه به مشتري عرضه مي شود و همچنين ارائه راهكارهايي براي حذف دلال از بازار سخن نمي گويد؟!
  • بدون نام IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    9 1
    ميشه لطفا از همين اقايوني كه نطق كردن بپرسين معني حرفاشون چيه و راهكار هم بدن اينا كه همش تعريف اقتصاد مقاومتيه به اين روش تا پايان سال فقط بايد ترجمه كنيم سال بعدم شعار جديده پس كو عمل؟؟؟؟
  • نجمه IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    12 1
    خیلی راهکارهاشون عملیات یبود... نطق و بیانیه دادن که کاری نداره
  • مجتبی IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    2 1
    یک نکته در بین صحبت تمام اقایون بالا هست که به نظرم اگه روش دقت بشه خیلی از مسائل ما رو حل میکنه اونم کلی گوئی و عدم وجود راهکار عملی برای مسئله اس که اگر دقت بکنید در تمام قسمتهای کشور دیده میشه مثلا آقای علی اکبر مغانجوئی گفته:مجلس نیز باید نیازهای قانونی در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را برطرف کند. همه ما می دونیم که مجلس باید قانونگذاری کنه خب اقای قانونگذار لطفا بگو برای این کار و تحققش چه کار باید کرد شعار نده.راهکار عملی که بشه اجرا کرد و ضمانت اجرائی هم داشته باشه و مثلا قوه مجریه حرف مجلس رو به دست چپش نگیره ما همیشه در صحبتامون یک سری کلیات رو مطرح می کنیم بدون اینکه جزئیات رو در نظر بگبریم. هدف گذاری خیلی خوبه و مهم ولی تازه شروع کاره برای رسیدن به اونچه که میخاهیم بهش برسیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین