به گزارش خبرآنلاین، اشعار «نامههای کوفی» در سه بخش سروده شده است. بخش نخست اشعار مذهبی و آیینی در دفتری با عنوان «خیزران» را شامل میشود.
فصل دوم شعرهای عاطفی، اجتماعی و انتقادی در فصلی با عنوان «سیاه و سفید» آمده است٬ همچنین فصل سوم این مجموعه با عنوان «نامههای کوفی» است که دربرگیرنده اشعار سپید شاعر میباشد. این شعرها به فضای آیینهای ما ایرانیها درباره واقعه عاشورا میپردازد و نگاهی انتقادی به مردم و باورهایی دارد که سبب میشوند سواستفادههایی از مساله عاشورا صورت بگیرد را شامل می شود. فصل اول و دوم حدود 40 قطعه شعر و دفتر سوم حدود 32 قطعه شعر سپید را شامل میشود.اشعار کلاسیک این مجموعه در قالبهای غزل و چهارپاره سروده شدهاند.
بیابانکی در مورد تغییرات این کتاب در چاپ دوم به سایت سوره مهر گفته است: تغییرات عمدهای در چاپ دوم این اثر داده نشده٬ تنها طرح جلد آن عوض شده در پانویسهای آن تغییرات جزیی صورت گرفته است. وی همچنین درباره استقبال این اثر نیز گفت: از آن جایی که نامههای کوفی در انتهای سال گذشته منتشر شده بود٬در نمایشگاه کتاب٬ مورد استقبال خوب علاقهمندان به شعر قرار گرفته٬اثر توانست جز آثار پرفروش سوره مهر واقع شود.
این منتقد و کارشناس ادبی تنوع موضوعی را یکی از دلایل استقبال مخاطبان ذکر کرده٬ در این باره افزود: در نامههای کوفی اشعار از یک تنوع و تکثر موضوعی برخوردار هستند. شعرهای عاشقانه٬ مذهبی و بالاخص در فصل آخر رویکرد جدید درسرایش شعر عاشورایی به زعم من یکی از دلایل استقبال مخاطبان از این مجموعه میباشد.
در جسله نقدی که چندی پیش درباره کتاب «نامههای کوفی» برگزار شد٬ منتقدان متفق القول سعید بیابانکی را یکی از چهارپاره سرایان موفق روزگار اخیر عنوان نمودند.
در یکی از مجموعه شعرهای این اثر شاعر در قالب چهارپاره اینچنین سروده است:
شمعدانهای رنگ و رو رفته
قوری لب پریده چینی
هوس چای تازه کرده دلم
آی مادر!مرا نمیبینی؟
در قطعه ای انتقادی از فصل سوم کتاب نیز می خوانیم:
آنطرف راه را بر تو بسته اند
این طرف چه راه بندانی است
جاده چالوس!
همچنین یکی دیگر از اشعار بیابانکی درباره عاشورا نیز بدین شرح است:
هزار آینه مبهوت بی شماری تو
هزار بادیه مجنون نی سواری تو
بهار آمده با لاله های سینه زنش
پی زیارت باغ بنفشه کاری تو
هلا که جمع نقیضین بوسه و عطشی
ندیده ام لب خشکی به آبداری تو
چه جای نغمه در این روزگار یأس مگر
به روی دست تو پرپر نشد قناری تو؟
هم او که نامه برایت نوشت، با خنجر
ببین که آمده از پشت سر به یاری تو
دریغ، کاری از این طبع مرده ساخته نیست
به جز شمردن گلزخم های کاری تو
به ما مخند که جای گریستن بر خویش
نشسته ایم دمادم به سوگواری تو...
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب و هر محصول فرهنگی دیگر (در صورت موجود بودن در بازار) کافی است با شماره 20- 88557016 تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.
6060
نظر شما