هفته ای که گذشت دولت لایحه ای را به مجلس تقدیم کرد که "لایحه افزایش جمعیت"نام گردفت.

زهرا تالانی:این لایحه به دنبال فرمایشات مفام معظم رهبری درباره افزایش جمعیت و حذف قانون کنترل جمعیت ارائه شد.اما در این لایحه به جزئیات و راهکارهای طرح هیچ اشاره ای نشده بود. درباره مفاد این لایحه و راهکارهای دولت برای افزایش جمعیت با علی کائیدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت وگویی را انجام داده ایم.


جلسه‌ای با حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و چند نفر از نمایندگان مجلس برگزار شد و لایحه افزایش جمعیت بررسی شد.ابتدا درباره مفاد این لایحه توضیح دهید؟
در لایحه اشاره شده که دولت قصد دارد که با برنامه هایی جمعیت را افزایش دهد.در مورد راهکارها و برنامه ها توضیحی داده نشد. نباید این تفکر پیش بیاید که باید ظرف 15، روز برای حل این مسئله برنامه‌ریزی کرد، شاید لازم باشد کارشناسان و صاحب‌نظران دوسه‌‌ماه وقت برای برنامه‌ریزی صرف کنند تا بتوانند برنامه‌ای همه جانبه تدوین کنند.


به نظر شما افزایش جمعیت با یک لایحه انجام می شود؟
خیر،واقعیت این است  که ما چه بخواهیم جمعیت کشور را افزایش یا کاهش دهیم ناگزیر از ارائه خدمات تنظیم خانواده هستیم و نمی‌توان این خدمات را به هیچ عنوان حذف کرد. ما باید سازوکار لازم را برای افزایش جمعیت ایجاد کنیم، در واقع باید افق 20سال آینده را ببینیم و‌ باید این افق 20ساله به شکلی برنامه‌ریزی شود که جوانی که قرار است امسال به دنیا بیاید دختر یا پسر فرقی نمی‌کند، ‌ در آینده شغل، مسکن ، بهداشت و تحصیلات مورد نیازش پیش‌بینی و تأمین شده باشد.


شما مخالف حذف خدمات تنظیم خانواده هستید؟
بله ،خدماتی که به‌عنوان تنظیم خانواده به مردم ارائه می‌شود باید ادامه پیدا کند یعنی ما باید تنظیم خانواده رابه نوعی برنامه‌ریزی کنیم که به سود کشورمان باشد. در یک دوره زمانی نیازمند کاهش جمعیت بودیم و در یک زمان دیگر برای افزایش جمعیت برنامه‌ریزی می‌کنیم اما درهرحال ارائه خدمات تنظیم خانواده به مردم یکی از الزامات این برنامه‌هاست.
البته باید نظر مقام معظم رهبری با درنظر گرفتن سازوکار مناسب هر چه سریع‌تر تأمین شود. ما نباید احساسی با این مسئله برخورد کنیم و هر کس برود یک گزارش ارائه بدهد. باید مراقب باشیم و دقت کافی را در این زمینه به خرج بدهیم.به نظر من هنگام ازدیاد جمعیت لازم است که به ارتقای کیفی جمعیت افزایش یافته هم توجه داشته باشیم. جمعیتی که افزوده می‌شود باید نخبه باشد. فرزندی که در شرایط نا مناسب به دنیا بیاید نمی‌تواند نقش یک فرد نخبه را در جامعه داشته باشد باید سلامت نوزادان و بهداشت مادران مورد توجه جدی و دقیق قرار بگیرد. بر فرض اینکه ما افزایش جمعیت را برنامه‌ریزی کردیم و این کار انجام شد ولی باید آینده این جمعیت نیز تأمین شده باشد. ما باید فرض کنیم که یک برنامه طویل المدتی داشته باشیم که دولت‌های بعدی هم براساس آن کار‌ها را انجام بدهند، در واقع باید با یک شیب ملایم افزایش جمعیت را انجام بدهیم.
45232

 

کد خبر 242745

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۴
    10 0
    مطمئن باشید با حذف خدمات تنظیم خانواده فقط اقشار ضعیف جامعه دارای فرزندان بیشتری خواهند شد و به همان دلیل فقر مادی فرزندانشان با کمبود های بسیاری رشد خواهند کرد و نهایتا بر مشکلات جامعه بسیار بیشتر از کاهش جمعیت خواهند افزود.
  • m IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۴
    11 0
    لطفا بلایی که سر ما دهه شصتی ها اومد سر بقیه نیارید. همه باید در یک مارتن شرکت کنیم ، برای کار ، برای ازدواچ و برای تحصیل 1 میلیون جمعیت مرفه و تحصیلکرده خیلی بهتر از 150 میلیون جمعیت فقیر و افسرده است .
    • بدون نام IR ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
      6 0
      کشورهای اروپایی با جمعیت زیر 20 میلیون همه چیز دارند. رفاه، اقتدار، قدرت علمی، قدرت سیاسی، رضایت معنوی از زندگی، عدالت اجتماعی و برابری طبقاتی. ولی به تناسب که جمعیت بالا بره برخی از آنها حذف میشه. ژاپن 120 میلیونی که در آن مردم به قناعت معروف هستند. پاکستان 170 میلیونی کارگاه تولید افراطی گری شده است. آمریکای 300 میلیون نفری علارغم ثروتمند بودن عمده مردم، به تضاد طبقاتی شدید معروف است. هند 1 میلیاردی دچار فقر و فلاکت و تضاد طبقاتی مزمنی است که با بهترین سناریو هم شاید تا 100 سال دیگر هم خوب نشود و چین 1 و نیم میلیاردی که مردمش به بردگی و عدم برخورداری از حریم خصوصی معروف هستند، زیرا به تناسبی که جمعیت بالا برود کنترل و هدایت یک جامعه سخت تر شده و منافع مردم اشتراکی میشود.
  • بدون نام IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۴
    10 0
    افزایش جمعیت بی کیفیت و سربار فایده ای ندارد و دردسر ساز هم هست. کنترل و تنظیم خانواده هم لزوما به معنای کاهش جمعیت نیست و وجود آن برای بهداشت و سلامت خانواده ها بسیار ضروری است. برداشتن تسهبلات کنترل جمعیت که در این مورد بیشتر اقشار فرو دست جامعه را شامل می شود درست مثل آن است که بگوییم چون خودرویی آهسته می رود پس ترمز آن را کلا برداریم تا تندتر برود!!
  • بدون نام IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۴
    11 0
    من فقط یک سوال دارم.یعنی برای مساحت ایران جمعیت فعلی 75 میلیون نفر کم است!!!!!آن هم با در نظر گرفتن این موضوع که نصف ایران کویر و بیابان و به طور کلی زمینهای غیر قابل زیست است.حداکثر تراکم زیستی ایران 46 میلیون نفر است و از ان بیشتر به منزله نابودی طبیعت ایران است.تا چند سال اینده جمعیت به 80 میلیون نفر می رسد و شما می گید کافی نیست!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
    8 0
    با حذف خدمات رایگان تنظیم خانواده باید جامعهد منتظر افزایش شدید سقط جنین و فرزندان سر راهی فراوان باشد .