زهرا تالانی:این لایحه به دنبال فرمایشات مفام معظم رهبری درباره افزایش جمعیت و حذف قانون کنترل جمعیت ارائه شد.اما در این لایحه به جزئیات و راهکارهای طرح هیچ اشاره ای نشده بود. درباره مفاد این لایحه و راهکارهای دولت برای افزایش جمعیت با علی کائیدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت وگویی را انجام داده ایم.
جلسهای با حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، شورایعالی انقلاب فرهنگی و چند نفر از نمایندگان مجلس برگزار شد و لایحه افزایش جمعیت بررسی شد.ابتدا درباره مفاد این لایحه توضیح دهید؟
در لایحه اشاره شده که دولت قصد دارد که با برنامه هایی جمعیت را افزایش دهد.در مورد راهکارها و برنامه ها توضیحی داده نشد. نباید این تفکر پیش بیاید که باید ظرف 15، روز برای حل این مسئله برنامهریزی کرد، شاید لازم باشد کارشناسان و صاحبنظران دوسهماه وقت برای برنامهریزی صرف کنند تا بتوانند برنامهای همه جانبه تدوین کنند.
به نظر شما افزایش جمعیت با یک لایحه انجام می شود؟
خیر،واقعیت این است که ما چه بخواهیم جمعیت کشور را افزایش یا کاهش دهیم ناگزیر از ارائه خدمات تنظیم خانواده هستیم و نمیتوان این خدمات را به هیچ عنوان حذف کرد. ما باید سازوکار لازم را برای افزایش جمعیت ایجاد کنیم، در واقع باید افق 20سال آینده را ببینیم و باید این افق 20ساله به شکلی برنامهریزی شود که جوانی که قرار است امسال به دنیا بیاید دختر یا پسر فرقی نمیکند، در آینده شغل، مسکن ، بهداشت و تحصیلات مورد نیازش پیشبینی و تأمین شده باشد.
شما مخالف حذف خدمات تنظیم خانواده هستید؟
بله ،خدماتی که بهعنوان تنظیم خانواده به مردم ارائه میشود باید ادامه پیدا کند یعنی ما باید تنظیم خانواده رابه نوعی برنامهریزی کنیم که به سود کشورمان باشد. در یک دوره زمانی نیازمند کاهش جمعیت بودیم و در یک زمان دیگر برای افزایش جمعیت برنامهریزی میکنیم اما درهرحال ارائه خدمات تنظیم خانواده به مردم یکی از الزامات این برنامههاست.
البته باید نظر مقام معظم رهبری با درنظر گرفتن سازوکار مناسب هر چه سریعتر تأمین شود. ما نباید احساسی با این مسئله برخورد کنیم و هر کس برود یک گزارش ارائه بدهد. باید مراقب باشیم و دقت کافی را در این زمینه به خرج بدهیم.به نظر من هنگام ازدیاد جمعیت لازم است که به ارتقای کیفی جمعیت افزایش یافته هم توجه داشته باشیم. جمعیتی که افزوده میشود باید نخبه باشد. فرزندی که در شرایط نا مناسب به دنیا بیاید نمیتواند نقش یک فرد نخبه را در جامعه داشته باشد باید سلامت نوزادان و بهداشت مادران مورد توجه جدی و دقیق قرار بگیرد. بر فرض اینکه ما افزایش جمعیت را برنامهریزی کردیم و این کار انجام شد ولی باید آینده این جمعیت نیز تأمین شده باشد. ما باید فرض کنیم که یک برنامه طویل المدتی داشته باشیم که دولتهای بعدی هم براساس آن کارها را انجام بدهند، در واقع باید با یک شیب ملایم افزایش جمعیت را انجام بدهیم.
45232
نظر شما