ایسنا نوشت:

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که هفته گذشته دست رد باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا به سینه‌اش خورد، روز یک‌شنبه سراغ امواج رادیویی و تلویزیونی در آمریکا رفت و ادعا کرد که ایران با داشتن 90 درصد چیزی که برای ساخت سلاح هسته‌ای لازم است، فقط شش یا هفت ماه فاصله دارد.
نتانیاهو هفته گذشته به دلیل داشتن ادعاهایی مشابه با انتقادات شدید داخلی و خارجی روبه‌رو شد. منتقدان این سخنان را تلاش برای تحت فشار گذاشتن اوباما برای اقدام علیه ایران می‌بینند.
آنگونه که ایسنا گزارش داده است؛ در حالی که دو ماه به روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی است، نتانیاهو سراغ سکوی هفتگی سیاستمداران آمریکایی ـ برنامه گفت‌وگوهای سیاسی صبح یک‌شنبه در رادیو و تلویزیون ـ رفت تا در جمع گسترده‌تری از مخاطبان آمریکایی مدعی فوریت ادعاهایش شود.
نتانیاهو که رژیم متبوعش بر روی بزرگ‌ترین زرادخانه تسلیحات اتمی در خاورمیانه نشسته است، تنها راه متوقف کردن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را ترسیم خط قرمزی مشخص در رابطه با فعالیت هسته‌ای ایران و اعلام این که گذر از این خط به مداخله نظامی منجر می‌شود، دانست.
وی توصیف دقیقی از آن چه که خطرناک می‌داند را به این شکل ارایه کرد: داشتن اورانیوم غنی شده قابل استفاده برای تولید یک بمب حتی اگر به کار بیش‌تری برای تبدیل شدن به یک سلاح نیاز داشته باشد.
نتانیاهو ادعا کرد که ایران به زودی از این خط گذر خواهد کرد و چنین رویدادی پیامدهایی غیرقابل باور برای صلح و امنیت همه در پی خواهد داشت.
در عین حال نتانیاهو ادعا کرد که دخالتی در مسایل انتخاباتی آمریکا ندارد و برای نفوذ در سیاست آمریکا تلاش نمی‌کند.
هم‌چنین سوزان رایس، نماینده‌ی آمریکا در سازمان ملل در مصاحبه با شبکه‌ی خبری ان. بی.سی اشاره‌ای نکرد که اوباما قصد تلطیف موضعش در برابر خطوط قرمز را داشته باشد.
او گفت ‌که "ما هیچ گزینه‌ای را از روی میز کنار نمی‌‌گذاریم" اما تاکید کرد که خط قرمزی تعیین نشده است.
نتانیاهو در پاسخ به این سوال که آیا تل آویو خود را به اقدام یک جانبه نزدیک می‌بیند گفت: ما همواره حق اقدام کردن را حفظ کرده‌ایم اما فکر می‌کنم که اگر بتوانیم موضعی مشترک را هماهنگ کنیم این احتمال که هیچ کدام نتوانیم اقدام کنیم افزایش می‌یابد.
وی گفت: فکر می‌کنم خط قرمز می‌تواند احتمال نیاز به اقدام نظامی‌ را کاهش دهد.
سوزان رایس در عین حال با ادعای این که تحریم‌ها به اقتصاد ایران ضربه زده است گفت: آن چه روشن است این است که ایران سلاح هسته‌یی ندارد.
رایس افزود: جان کلام این که ـ ا گر می خواهید آن را خط قرمز بنامید ـ خلاصه کلام رییس‌جمهور این بوده است که ایران به تسلیحات هسته‌یی دست نخواهد یافت و ما برای اطمینان از این که به سلاح هسته‌یی دست نمی‌یابد هیچ گزینه‌ای از جمله اقدام نظامی را منتفی نمی‌دانیم.وی گفت که با این حال " هنوز در چنین مرحله‌ای قرار نداریم".
در همین راستا اردوغان نخست‌وزیر ترکیه اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره احتمال حمله نظامی به ایران را توخالی دانست.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت خبری سامانیولی ترکیه، رجب طیب اردوغان درباره احتمال حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ایران گفت: این رژیم به انزوا کشیده شده است و به معنای واقعی تحت فشار قرار گرفته‌ است؛ به همین دلیل اظهارات مقامات این رژیم تو خالی است. من در حال حاضر هیچ گونه احتمالی مبنی بر حمله اسراییل به ایران نمی‌بینم.
او درباره روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی اضافه کرد: اسراییل در میان جهان اسلام نتوانسته نفوذ کند. در روند عادی‌سازی روابطش با اعراب نیز تلاشی نمی‌کند تنها کشوری که ارتباط خوبی با این رژیم داشت ترکیه بود که این دوستی را نیز از دست داد. اکنون برای عادی‌سازی روابط سه شرط وجود دارد.
اردوغان افزود: اسراییل در درجه اول باید عذر خواهی کند، دوم غرامت بپردازد و سوم این که به محاصره غزه پایان دهد.
/29220

کد خبر 243950

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یماند IR ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    11 3
    بابا اوباما و سارکوزی هم که گفتن این یارو نتانیاهو خالی بند هست
  • یه آذری IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    7 4
    جه عجب ترکیه یه اقدام مورد پسند عام مردم انجا م داد
  • بدون نام IR ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    18 13
    در صورت هرگونه تجاوز به خاک ایران از هر تفکر و اندیشه ای که باشیم در کنار هم از خاک کشور دفاع میکنیم اینها فکر کرده اند با توجه به مشکلات اقتصادی و برخی مشکلات دیگر مردم با امدن انها از انها استقبال میکنند اما کور خانده اند برای دفاع از خاک وطن مهم نیست چه تفکر و اندیشه ای داریم یا چه موضعی در برار حکومت و دولت داریم تا اخرین قطره خون از خاک کشور دفاع میکنیم و سرزمین های اشغالی را به گورستانی برایشان تبدیل میکنیم
  • عباس IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
    12 4
    سلام آقاي اردوغان بي زحمت بساطت را يک جاي ديگه پهن کن دولت اسرائيل جراتش را ندارد که با اين گفته هاي تو تحريک شود وبه ايران حمله کند .اين شرطها را هم براي رنگ کردن مردم کشورت گذاشته اي .اگر راست ميگويي چرا روابطت را با اسرائيل قظع نمي کني؟از بالاي ميز با هم جنگ زرگري داريدوسياه بازي مي کنيد واز زير ميز دستهاي همديگر رو صميمانه فشار مي دهيد .زماني شما مسئولان ايران را متهم به عدم صداقت کرديد ايرانها صداقت ندارند يا شما که به دشمنان مسلمين ودشمنان ايران اجازه مي دهيد در مرزهاي ايران رادار جاسوسي و سايت ضد موشکي نصب کنند ودم از دوستي مي زنيد.شما فردي سياس ،دروغگو وحيله گر هستيد.اکنون هم به گاز ونفت ايران محتاج هستيد وگرنه چهره واقعي تان رابراي مردم ايران روميکرديد کاري که براي مردم سوريه کرديد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین