سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، پیش از خطبه های نماز جمعه تهران سخن میگفت، با مرور چگونگی آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران، اظهارداشت: تقریبا از اوایل سال 58 حدود 600 مورد تجاوز هوایی و زمینی از رژیم صدام ثبت شد، در واقع رژیم صدام با چراغ سبز آمریکا روبه رو بود.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: آمریکا پس از آنکه مشاهده کرد که از تمام توطئههایش علیه ایران پاسخ نگرفته، اظهار نظری رسمی کرد که در اوایل شهریورماه سال 58 عنوان شد، اگر صدام به ایران حمله کند ایران بیش از 10 روز قدرت مقابله ندارد.
اهم سخنان وزیر دفاع در ادامه به نقل از ایسنا می آید:
- ملاقات مشاور امنیت ملی آمریکا با صدام و نیز ملاقات وزیر خارجه آمریکا با مقامات عراقی نیز در همان تاریخها انجام شد که همه اینها نشان از هماهنگی و چراغ سبز برای شروع عملیات داشت، بنابراین صدام با اطمینان کامل از حمایتهای آمریکا، غرب، شوروی و حمایت ارتجاع عرب مطمئن شد که از حمایتهای کافی و کاملی برخوردار است، البته جاهطلبیهای خودش هم در این میان وجود داشت.
- آنها با تصور اینکه میتوانند با گرفتن خوزستان آن را از ایران جدا کنند، گامی بلندتر را برای سرنگونی جمهوری اسلامی ایران برداشتند و در 31 شهریورماه 59 وارد جنگی علیه ایران شدند و از این تاریخ جریان جدیدی در حوزه انقلاب اسلامی به وقوع پیوست که در جای خود شگفتیهای فراوانی دارد.
- از این به بعد عملیاتها شروع شد و تصورشان این بود که طی دو سه هفته کار تمام میشود و میتوانند آبادان، خرمشهر، دزفول و برخی شهرها در غرب کشور را تصرف کنند و در پای میز مذاکره بتوانند خواستههای خود را به ملت ایران و انقلاب تحمیل کنند که خیلی زود دریافتند تصورشان باطل است.
- در تمام طول جنگ رزمندگان اسلام مهاجم بوده و حرکت روبه جلو داشتند و رژیم صدام در حالت انفعال بود و این در طول جنگ ادامه یافت، تا اینکه البته در ماههای پایانی جنگ صدام تحرکاتی را نشان داد، البته ابتکار عمل در دست رزمندگان اسلام بود.
- همواره در طول 8 سال دفاع مقدس ابتکار عمل و اعتماد به نفس در دست رزمندگان بود.جنگهای شهرها، حملات شیمیایی و حمله به نفتکشها رخ داد، اما آنها نمیتوانستند در میدان جنگ پاسخگو رزمندگان باشند این بود که شورای امنیت مجبور به صدور 8 قطعنامه در طول جنگ شد که بتواند تا حدوی خواستهای جمهوری اسلامی ایران را تامین کند، البته بعد از قطعنامه اول،قطعنامههای دیگری صادر نشد تا بعد از فتح خرمشهر که وقتی دیدند که اینان در موضع قدرت ایستاده از طرفین درخواست کردند که به مرزهای خود برگردند در حالی که هنوز 2500 متر مرز ایران در اشغال صدام بود.
- آنچه شورای امنیت صادر کرد در مقاطعی بود که جمهوری اسلامی ایران با دست بلند و قوی ایستاده بود و بعد از عملیات فاو و کربلای 5 قطعنامه 598 را صادر کرد که تا حدودی خواستهای جمهوری اسلامی ایران تامین شده بود.
- جنگ ما طولانیترین جنگ کلاسیک قرن بیستم بود. جنگ جهانی اول 4 سال، جنگ جهانی دوم 6 سال و جنگ کره 3 سال به طول انجامید، البته جنگ ویتنام 11 سال طول کشید، اما آن یک جنگ چریکی بود.
- در دفاع مقدس همه با صدام بودند، شوروی، فرانسه و آلمان از صدام حمایتهای نظامی میکردند، حتی آمریکا حمایت سیاسی، اطلاعاتی و مالی و اقتصادی داشت و آمریکایها تمام تلاش خود را بکار بستند و نهایتا مستقیما وارد جنگ شدند، حتی انگلیسیها و ارتجاع منطقه نیز در این جنگ از صدام حمایت میکردند.
- دفاع مقدس ابعاد بسیار متنوعی دارد. اولین مسئله این بود که به یک بازدارندگی راهبردی به دشمن رسیدهایم و اگر آنها شروعکننده باشند قطعا پایاندهنده نیستند. دفاع مقدس اسطورهای از شکستناپذیری ملتی شد که با اعتقاد راسخ به مکتب اهلبیت و تبعیت از رهبری توانست صحنه و فضا را تغییر دهد و این اسطوره آن زمانی کامل شد که نمونه ی آن را در جنگ 33 روزه مشاهده کردیم .
- دفاع مقدس ما دفاعی بود که امروز بیداری اسلامی ناشی از آن است.آمریکاییها حتی در تمام جاهایی که خود حاکمیت میکردند و بر افراد حکم میراندند به پیروزی نرسیدند آیا توانستند از دیکتاتورهای منصوب خود مانند حسنی مبارک و علیعبدالله صالح و... دفاع کنند در حالی که یکی از پس از دیگری شکست خوردند.
- امروز جمهوری اسلامی ایران به برکت دفاع مقدس و خون شهدا قدرتی در منطقه و جهان است که مجبورند روی آن حساب باز کنند به عنوان نمونه سعی داشتند ایران را در برگزاری اجلاس نم منزوی کنند، اما شکست خوردند و این نشان میدهد که نمیتوان مسائل منطقه ای را بدون حضور جمهوری اسلامی ایران حل کرد.
29219
نظر شما