رییس مرکز آمار ایران، امروز گزارشی درباره آخرین آمار نفوس و مشکن در مجلس ارائه کرد و گفت: مردم حاضر نیستند بچه بیشتری داشته باشند.

امید کریمی: عادل آذر در صحن علنی مجلس با مقایسه سرشماری سال 55 و سال 90 گفت: "جمعیت کشور از 33 میلیون به 75 میلیون و 150 هزار نفر رسیده است. همچنین نسبت جنسی در بدو تولد 105 کودک پسر در مقابل 100 کودک دختر است که به 102 مرد در قبال 100 زن رسیده است در حالی که این رقم در سال 55، 106 در قبال 100 بود و این نشان می‌دهد که امید به زندگی به شدت رو به افزایش است. در حال حاضر امید به زندگی در مردان 72 سال و امید به زندگی در زنان 74.6 سال است."

رییس مرکز آمار ایران با اشاره به وجود 21 میلیون خانوار در کشور گفت:‌ "بر اساس سرشماری صورت گرفته بعد خانواده از پنج نفر به 3.55 نفر رسیده است یعنی بعد جمعیت در حال کاهش است و خانوارها حاضر نیستند فرزند زیادی داشته باشند. اگر در سال 55 خانوارها متوسط پنج نفره بودند و سه فرزند داشتند در سال 90 این میزان به 1.5 بچه رسیده است."

 

نه 300 میلیونی می شویم نه 35 میلیونی

او پیش بینی از جمعیت ایران در 40 سال آینده ارائه داد و کاهش یا افزایش جمعیت به 35 یا 300 میلیون نفر را رد کرد و گفت: "ما 4 تا سناریو و تصویر تحت عنوان پیش بینی جمعیت و ساختار تا سال 1430 پیش بینی کردیم، الان میزان باروری یعنی اینکه یک بانوی ایرانی در سن 15 تا 49 سال چند تا باید به طور متوسط بچه بیاورد، الان در وضعیت 1.9 بچه هستیم."

رییس مرکز آمار درباره نرخ باروری در سال های آینده گفت: "سناریوی بسیار بدبینانه در 40 سال آینده این است که میزان باروری در سال مقصد به 1.3 می رسد این بدبینانه ترین حالت است. سناریوی خوش بینانه که مرکز آمار هم به این سناریو بیشتر اعتقاد دارد این است که ما می رسیم به 2.1 بچه. هر 4 سناریو یک جمعیتی به ما می دهد که جمعیت ما از 91 میلیون کمتر نمی شود و بالای 102 میلیون نمی رویم."

این درحالی است که پیش از این رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفته بود نرخ باروری در ایران 1.6 فرزند شده است. (اینجا را بخوانید)

مطابق همین آمار بود که وزارت بهداشت برنامه های کنترل جمعیتی را لغو کرد و تلاش هایی برای تشویق مردم به بچه دار شدن شروع شده است.

 

بوشهر و تهران مهاجرپذیرند

رییس مرکز آمار به کاهش رشد جمعیتی از 1.62 درصد در سال 55 به 1.22 درصد در سال 90 اشاره کرد و گفت:‌ رشد جمعیتی به شدت کاهنده است. در این میان رشد جمعیتی استان‌های اردبیل، ایلام، لرستان و گیلان بسیار کاهش یافته که ناشی از مهاجرت است و در مقابل رشد جمعیتی بوشهر به دلیل وجود پارس جنوبی و استان‌های تهران و البرز به دلیل مهاجرپذیر بودن افزایش یافته است.

عادل آذر همچنین با اشاره به هرم سنی کشور بر اساس سرشماری سال 90 گفت: در هرم سنی دو مستطیل زرد رنگ وجود دارد یکی از آنها مستطیل گروه 20 تا 23 سال است و اوج بهره‌وری جمعیت ماست و اگر زیرساخت‌، امکانات و شغل فراهم باشد با توجه به سطح تحصیلات می‌توان حداکثر بهره‌وری را داشت. این در واقع موج جمعیتی دهه 60 و متولدین دهه 60 هستند اما مستطیل زرد رنگ دیگر بسیار نگران‌کننده است چرا که به اندازه مستطیل بالا عرض ندارد و نشان می‌دهد کسانی که ازدواج می‌کنند و تشکیل خانواده می‌دهند به ویژه دهه شصتی‌ها، حاضر نیستند فرزند زیادی داشته باشند. 

 

خانواده ها علاقه ندارند، باید گروه هدف را تغییر داد

عادل آذر همچنین با اشاره به علاقه نداشتن خانواده ها به فرزند بیشتر درباره گروه های هدف برای تشویق به افزایش جمعیت گفت: "ما لازم نیست تمام گروه های سنی را هدفگذاری کنیم برای سیاستگذار یهای جمعیتی. بررسی ها مرکز آمار نشان می دهد که اگر گروه تمرکز را بین سن 20 تا 24 بگذاریم می توانیم دغدغه حضرت آقا را پوشش دهیم. بدون تردید مرکز آمار معتقد است در سیاست های جمعیتی باید تجدید نظر کرد."

این گروه سنی دقیقا همانی است که اکنون دانشجو محسوب می شود و دولت برای تشویق آنها، درس و کتاب نظیم خانواده که واحدی اجباری برای همه رشته های دانشگاهی بود را به شکوه همسرداری تغییر داد.

رییس مرکز آمار ایران خطاب به نماینده ها گفت: "جمعیت را تک بعدی نگاه نکنید، اگر دولت روند رشد جمعیتی را دستکاری  و در رشد و یا کاهش آن  مداخله کند و توجهی به ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... نکند و این بستر را یکپارچه و هماهنگ نبینند چالش های بسیار بدتری نسبت به وضع موجود خواهیم داشت."

او این چالش ها چنین بیان کرد: "دو چالش جدی پیش رو داریم. جمعیت با این روندی که در حال پیش روی است چه با رشد 1.3 چه با رشد 2.1 فرزند بدانید تا الان اگر دغدغه ما برنامه ریزی برای بچه های دهه 60 بود و اشتغال بود بحث سالمندان در 30 و 40 سال آینده بحث جدی است. یعنی یک چالش، بچه ها، جوانان، مدرسه، دانشگاه اشتغال و دیگری چالش تامین اجتماعی سالمندان وحمایت از سالمندان‬. " 

 

افزایش سن ازدواج در زنان بیشتر از مردان

رییس مرکز آمار ایران با اشاره به افزایش میانگین سن در اولین ازدواج بر اساس سرشماری سال 90 گفت: در سال 55 سن ازدواج مردان 24 و زنان 20 سال بوده که در سال 90 این سن به 27 سال در مردان و 23.5 در زنان رسیده است. میزان باسوادی جمعیت نیز از 91.7 درصد در سال 85 به 93 درصد در سال 90 رسیده است. همچنین در سال 90، 10 میلیون و 400 هزار نفر تحصیلات عالی، دانشگاهی و حوزوی داشتند و برای اولین بار سطح برخورداری خانم‌ها از تحصیلات عالی از آقایان جلو افتاده است. در واقع آقایان 18.2 درصد و خانم‌ها 18.4 درصد از تحصیلات عالی برخوردارند.

 

43 درصد خانواده ها ماشین دارند

عادل آذر درباره ارتقای خدمات عمومی ارائه شده به مردم در طول پنج سال گذشته نیز گفت: در سال 85 تا 90 درصد خانوارهای برخوردار از موتورسیکلت کم شده که نشان دهنده افزایش امنیت است و در مقابل درصد خانوارهای برخوردار از خودروی سبک از 33 به 43 درصد رسیده است. همچنین برخورداری از رایانه، گاز طبیعی، گرمایش و آب گرم نیز در طول پنج سال گذشته افزایش یافته است.

او درباره سرشماری‌ مسکن هم گفت:‌ در طول پنج سال گذشته حدود چهار میلیون واحد مسکونی ایجاد شده که در آن سکونت می‌شود. همچنین یک میلیون و 600 هزار واحد مسکونی در کشور هم خالی از سکنه هستند که اگر آن را به این رقم اضافه کنیم سالی 200 هزار واحد مسکونی ساخته شده است. نکته قابل توجه این است که برای اولین بار در کشور تعداد واحدهای مسکونی از جمعیت خانوار بیشتر شده و این از شاخص‌‌های ارزشمند و خوشحال‌کننده است.

4747

کد خبر 245290

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 39
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • به فکر مردم باشید IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    آخه مرد حسابی وقتی که مردم موندند چه کنند نه برنامه ایی نه امیدی به آینده/// اینم وضع اقتصادی وبحران و تورم و....... به چه امیدی صاحب بچه بشند
    • بدون نام IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
      86 2
      بیش از 102 میلیون نفر نمیشود؟ یعنی 30 میلیون دیگه قراره اضافه بشه و بعد موقف بشه؟ خدا رحم کنه.
    • بدون نام IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
      46 22
      ایران مثل تمام کشورهایی دنیا که به دوره گذار جمعیتی رسیده اند، به نرخ باوری 1 خواهد رسید و نهایتا جمعیت آن ثابت و یا مانند ژاپن منفی خواهد شد. هیچ راه گریزی هم وجود ندارد. مگر اینکه جنگ شود و این جنگ باعث عقبگرد کشور شود.
    • بدون نام IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۴
      13 1
      راه مقابله با بحران سالمندی، افزایش جمعیت و تشویق به جمعیت بیشتر نیست. زیرا منابع آبی کشور محدود است و جمعیت بیشتر مساوی جا ماندن کشور از رفاه کشورهای توسعه یافته است. حل بحران سالمند ساده است: برنامه ریزی برای زمانی که بحران سالمندی اتفاق خواهد افتاد. یعنی حدود 30 تا 40 سال دیگر. از الان بهره وری را افزایش دهید و صندوق های پس انداز و بازنشستگی را توسعه دهید.
  • دلال مرکزی US ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    183 6
    چرا فکر کردید همین فردا مردم میرن دنبال بچه دار شدن ؟ گوشت ارزانه؟ مرغ ارزانه؟ قیمت مسکن و اجاره بهای آن ارزانه؟ بابا یه چیزی رو بگین ارزانه دلمون به اون خوش بشه. مردنن هم دیگه ارزون نیست حداقل باید 3 میلیون بدی و یک قبر سه طبقه بهت بدن بدون آب و برق و تلفن و غیره.
  • بدون نام IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    دست دزدها را از بیت المال کوتاه کنید . رفاه مردم بالا میرود بچه دار هم میشوند.
    • بدون نام IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
      80 10
      حتما
  • بدون نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    150 4
    مشکل اشتغال و مسکن دهه 60تی ها رو حل کنید مشکل جمعیتم حل میشه اینقدم نمیخواد جلسه و راهکار و چشم اندازو حرف بزنید
  • بدون نام IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    اقای رییس امار شما انگار توایران زندگی نمی کنی مردم نمی تونند ازپس مخارج ومدرسه یک بچه بربیان
  • بدون نام US ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    یکی از راه های افزایش جمعیت تعدد زوجه است که در ایران مورد استقبال و به دنبال آن افزایش جمعیت خواهد بود
    • بدون نام IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
      57 2
      مگه یک زن نمیتونه چند تا بچه بیاره؟ مهم اینه که آقا با این مشکلات اقتصادی نمیتونه از پس مخارج بر بیاد.
    • بدون نام IR ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
      53 19
      يكي از دلايل تعدد زوجه هم هوسبازي است كه اميدوارم شما و دوستالني كه بهت مثبت دادن از اون دست نباشيد!
  • بدون نام US ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    91 22
    دلتون خوشه با اين گراني سرسام اور كه ادم در تامين زندگي خودش در مي ماند چگون انتظار داريد جوانان ازدواج كنند وبچه دار شوند غربي ها كه تازه كلي مشوق مي گذارند كه مردم را به بچه دار شدن تشويق كنند نتوانسته اند ان وقت شما بدون مشوق و با اين گراني هزينه ها انتظار داريد مردم به فكر افزايش تعداد بچه هايشان باشند اول مشكل اصلي را حل كنيد بعد دنبال اين مسائل برويد
  • بدون نام IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    ما همین الان نمیتونیم از پس خرج خودمون بربیایم چه برسه به بچه
  • غزل IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    82 9
    تا حالا کدام سیاست تشویقی را اعمال کرده اند ؟ همش حرف و حرف و...مثلا همین 9 ماه مرخصی زایمان کی اعمال می شه ؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    66 9
    نه آقا . انقدر دهات ها هست که به دور از اخبار خیلی حرفها دارند بچه پشت بچه می آرند . این بدبختی بزرگ کردن و به یه جایی رسوندن بچه مال شهر هاست و ما می دونیم یعنی چی.
    • بدون نام IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
      19 0
      کاملا حق با شماست.
  • بدون نام IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    120 3
    بچه؟! ازدواج؟! من فقط یک آرزو دارم که زودتر بمیرم راحت شم. اگه زیر خاک دست از سر آدم بردارند البته!
  • بدون نام IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    96 2
    ما 2 ساله ازدواج کردیم عاشق بچه هم هستیم اما شوهرم به زور تازه کار گیرش آمده که اونم هر لحظه ممکن است بخاطر بحران شرکتشون بسته بشه و بیکار شه همه زندگیمون تو حساب و کتاب که چه جوری به آخر برج برسیم حالا تو این وضعیت کی جرأت داره بچه دار بشه. با اینکه هر دومان به خاطر فشار اعصابمان داغونه و حوصله همدیگر دو هم به زور داریم. بچه دار شدن دل خوش می خواهد.
  • بدون نام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    68 1
    نمیدونم دوستان چراانقدرمیخوان جمعیت روزیادکنن. وقتی طرف پول نداشته باشه وازاون بدتر زن ومردمجبورباشن دوشیفت کارکنن ونه وقتی ونه حوصله ای برای تربیت بچه ندارن زیادشدن جمعیت ناگوارتره تا پیرشدن جمعیت. پدرومادرکه هم برای ماوقت گذاشتن هم حوصله داشتن آخرش ماشدیم این ،وای به حال بچه های نسل بعدکه پای اینترنت وماهواره بدون نظارت والدین بزرگ میشن. شمااگه دلت میخواداینجاهندوستان راه بندازی که یه مشت فقیرازسروکله هم بکشن بالا مادوست نداریم .ترجیح میدیم 30میلیون آدم پولداروروبه راه داشته باشیم که غصه نون شب نداشته باشن
  • معیل IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    54 6
    کی حاضر می شود در این وانفسای اقتصادی و بحران بنیان کن که خانوده ها را به متارکه و طلاق وامیدارد ، یک طفل معصوم دیگر را به جمع گرسنگان و تهی دستان جامعه ، اضافه کند
  • جوياي كار IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    51 21
    وقتي كار نداري، وقتي كمترين امكانات نداري،وقتي درآمدي نداري،وقتي خودت نداري چطوري يكي ديگه رو به اين دنيا بياري كه مثل خودت سرگردان اين دنيا بشه؟ آقا اگه كسي پول و امكانات داشته باشه از خداش همست بچه هم داشته باشه بچه از همه لحظه اول خرج داره قبل دنيا اومدن ي جور ،بعد دنيا اومدن ي جور ديگه خرج خوراك،پوشاك،تحصيل،آموزش و.... شما مثل اينكه خبر مردم رو نداريد نفستون از جاي گرم بالا مياد!!!!!!!!!!!!!
  • دلال مرکزی IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    47 8
    منپیشنهاد میکنم مردم بجای بچه دار شدن که هم خیلی درد داره و هزینه سنگین دارد برن از بهزیستی بچه بگیرن که هم صواب داره و هم یکی از این بچه ها میتونه محبت پدر ومادر داشتن را بچشه و با آینده ای بهتر به جامعه قدم بگذارد.
  • بدون نام IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    57 2
    مشكل اصلي سن ازدواجه بيخودي خودتون رو خسته نكنيد مردم ايران تمايلي به بچه دار شدن ندارند وقتي يك خانم در سن 30 سالگي ازدواج مي كنه مگه چند سال قدرت باروري داره خيلي زحمت بكشه يه بچه بيشتر نمي تونه بياره.
  • بدون نام IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    59 6
    جیران خلیل جبران میگه بزرگترین جنایت رو پدر و مادری مرتکب می شن که توانایی تربیت بچه رو ندارن و بچه دار میشن
  • maha IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    9 50
    ُلام اگه مرخصی زایمان 9ماه بشه من حتما یکی دیگه میارم اخه واقعا بچه ام تنهاست
  • محمد هادی A1 ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    41 1
    حاجی چی میگی واسه خودت؟؟ ما الان 4 تا بچه ایم،من همش نگران اینم الان من که پسرم با 3 تا خواهرم اگه همزمان ارشد در بیایم چجور هزینش و در بیاریم!
  • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    18 1
    البته 1.63 نرخ دقیقشه که آمار امیدوارکننده و دقیقی می باشد !!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    52 4
    راه حل درست اینه که از چین آدم وارد کنیم هم کارین هم با کیفیتن
  • مهدی IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    60 1
    من تک فرزندم.دانشجو ی سراسری هم هستم.پدرم هم بازنشسته است. هر روز که پام رو از خونه بیرون میزارم و به دانشگاه میرم حداقل 4هزار تومن خرجم میشه.نه ماشین داریم نه تفریحی.نه امیدی به آینده.این سرنوشت خانواده ی تک بچه ای یه. آخه مگه من دیوانه ام که برم ازدواج کنم و بچه بیارم؟
  • بدون نام IR ۲۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    21 2
    قطعا بحران سالمندي بهتره تا بحران جوانان بيكار............................... فكري به حال دهه شصتي ها كنيد كه دارند به ميانسالي نزديك ميشوند و بيكارند يا نهايتا خود را با درس مشغول كردن
  • مقیمی IR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    5 10
    اگر دولت می خواد جمعیت افزایش پیدا کنه باید به ازاء هر بچه 20میلیون کمک بلا عوض بده و باید برای تضمین هم سفته بده چون می ترسم مثل آن یک میلیون کمک بشه که اول دادند ولی بعداً گرفتند. اگر هم قبول نکنید ما هم بچه آوردن را تعطیل می کنیم .
  • محسني US ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    17 18
    مرد حسابي! همین الان زاینده رود یک قطره آب نداره و غلظت نمك رود كارون به حد اشباع رسيده. اون چطور مي خواهيد فقط آب شرب و کشاورزي و صنایع را برای جمعيت بيشتر تامین کنید؟
  • بدون نام IR ۰۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    23 1
    میزان مناسب جمعیت ایران 30 میلیون نفره .سی میلیون عدد کمی نیست ظرف چند قرن میلیونها نفر در ایران بدنیا میان و منابع رو مستهلک می کنند ما باید جمعیت رو کاهش بدیم و به زیر 30 میلیون برسونیم تا همه رفاه و ارامش داشته باشند خشکسالی و بی ابی با کسی شوخی نداره باید کاهش جمعیت داشته باشیم نه افزایش به نظر من خبر انلاین مشکلات و مزایای کاهش تا 30 میلیون رو بیاد بررسی کنه بهتره حتی 5 میلیون هم باشیم دچار مشکل نمیشیم ما سال 1355 حدود 33 میلیون جمعیت داشتیم و مشکل خاصی هم با این تعداد جمعیت نبود اما الان ازدحام و ترافیک و نبود کار و مسکن و...بیداد میکنه
    • بدون نام IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
      12 0
      کاملاً بهات موافقم. به نظر من برای ایران 30 میلیون جمعیت هم زیاد هستش. مثل این می مونه که یک سیب را یک نفره بخوره یا این که 5 نفر بخوره
    • بدون نام IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۴
      11 0
      ایران قرن ها جمعیتی بین 5 میلیون تا 15 میلیون داشت و این قرن 20 بود که تب افزایش جمعیت ناشی از بهبود بهداشت را به همراه داشت. با همان جمعیت 5 تا 15 میلیون نفری هم کل منطق زیر دست پادشاهان ایرانی بود. انگلیس وقتی دنیا را گرفت 40 میلیون نفر جمعیت داشت. کشور ایران 35 سال پیش با جمعیت 35 میلیون نفری از هند 1 میلیارد نفری قدرتمند تر بود. میزان علم و ثروتی که 7 میلیون سوییسی در هر سال تولید میکنند، 2 برابر علم و ثروتی هست که 75 میلیون ایرانی در هر سال تولید میکنند و 3 برابر میزان علم و ثروتی است که 170 میلیون پاکستانی تولید می کنند.
  • محمد IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    9 9
    نيازي به سياست تشويقي نيست كافي است خدمات مجاني تنظيم خانواده درروستاهاراقطع كنندبعدازمدت كوتاهي مي بيني رشدجمعيت به كجامي رسد
  • رسا IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    12 0
    دیشب تو اخبار گفته شد که آقای عادل آذر گفته اند آمار نشون میده که شاخص امید به زندگی به شدت بالا رفته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! میشه یکی به من بگه معیار واسه اندازه گیری این شاخص چیه؟ چطوری فهمیدند که امید به زندگی همینجوری هی رو به رشده؟؟؟؟؟؟
  • فوق لیسانس 30 ساله بیکار مجرد A1 ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
    1 0
    مسئولین محترم برید شرایط ازدواج برای جوانها فراهم کنید تا اونها بچه دار هم بشن. تشویق تنها هیچ فایده ای نداره . برید ببینید علت اصلی این همه طلاق تو جامعه چیه. جوانها ازدواج نکنن خیلی بهتره تا ازدواج کنن و طلاق بگیرن .وای بحال آنکه بچه دارم بشن بعد طلاق بگیرن .مشکلات اقتصادی نه تنها نمیذاره جوونها ازدواج کنن .بلکه همه چیز آدما رو ازشون میگیره .(کاد الفقر ان یکون کفرا)

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین