سالهاست که کارشناسان تاکید می کنند که صادرات برق می تواند جایگزینی جدی برای صادرات نفت باشد. با اینحال در شرایطی که نفت زیر بار فشارهای بین المللی با مشکلاتی دست به گریبان است آمارها نشان می دهد که عطش کشورهای همسایه برای واردات برق از ایران روز به روز افزایش می یابد.
محمد بهزاد معاون وزیر نیرو در امور برق در گفت وگو با خبرانلاین که مشروح آن را در ادامه می خوانید برهمین نکته تاکید دارد و از افزایش 50 درصدی صادرات برق به همسایگان می گوید.
آقای مهندس از صادرات برق چه خبر؟
خوشبختانه در شرایط بسیار خوب قرارداریم.به نحویکه امسال ما شاهد رشد 50 درصدی صادرات برق نسبت به سال گذشته هستیم.
درتابستان مشکلی برای تامین مصرف داخلی و صادرات به طور همزمان نداشتید؟
خیر؛ جالب است بدانید که ما حتی در 24 مردادماه زمانیکه بالاترین میزان مصرف را در ساعات پیک شاهد بودیم صادرات برق برای یک لحظه هم قطع نشد.
میزان صادرات چقدر بود؟
ما در هر لحظه 1500 مگاوات برق در تابستان صادرکرده ایم.
با توجه به اینکه پاییز و زمستان مصرف داخلی کاهش می یابد برنامه ای برای افزایش صادرات دارید؟
به هرحال حجم صادرات در شرایط فعلی تغییر نخواهد کرد و با توجه به تقاضاهای موجود به نظر می رسد حجم صادرات طی این ماه ها افزایش مجدد داشته باشد.
چه کشورهایی تقاضای افزایش صادرات برق را دارند؟
ترکمنستان،عراق،افغانستان و ترکیه مرتبا درخواست افزایش میزان صادرات را دارند و البته ما هم برای تحقق این امر مشکلی نداریم.اما به هرحال این کشورها باید خطوط انتقال خود را کامل کنند.
پیش بینی درآمد ایران از صادرات برق در سالجاری چقدراست؟
یک میلیارد دلار
کشورهای واردکننده برق مشکلی برای پرداخت پول ایران ندارند؟
خیر؛ تا کنون به طور مرتب هزینه برق صادرشده، از همسایگان دریافت شده است.
آقای بهزاد، از تامین سوخت نیروگاه ها در زمستان چه خبر؟
در حال حاضر وزارت نفت بالاخص شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی همکاری مستمری با وزارت نیرو برای پر کردن ذخایر نیروگاهی دارند. تا کنون 77 درصد ذخایر پر شده و برنامه ریزی ها بر این پایه است که تا اواسط آبان ماه تمام ذخایر نیروگاه ها پر شود.
مطمئن هستید مشکلات سالهای پیش میان دو وزارتخانه پیش نخواهد آمد؟
به هرحال ما با برگزاری جلسات هماهنگی سعی داریم که انشالله در زمستان به مشکلی در این زمینه بر نخوریم.
آقای مهندس، ظاهرا مشکلات مالی وزارت نیرو افزایش یافته در چنین شرایطی نگران تامین منابع مالی برای افزایش ظرفیت تولید برق و تامین صادرات و نیاز داخل در سال آینده نیستید؟
ما امیدواریم دربودجه سال 92، دولت و مجلس نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشند.ضمن اینکه در سالجاری هم دست وزارت نیرو برای تامین منابع مالی از راه هایی چون فروش اوراق مشارکت و فروش اموال باز گذاشته شده است.
امسال مجوز فروش چه میزان اوراق مشارکت را دارید؟
طبق قانون وزارت نیرو امسال مجوز فروش 3 هزارمیلیارد تومان اوراق مشارکت رادارد.
تا کنون چه میران فروخته اید؟
هنوز ما از مجوز امسال استفاده نکرده ایم.سال گذشته ما مجوز فروش 3 هزار و 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت را داشتیم که از این میزان تا کنون 1400 میلیارد تومان اوراق مشارکت را عرضه کرده ایم.
برنامه ای برای فروش مجدد اوراق مشارکت دارید؟
درحال پیگیری است تا مجوز فروش را از بانک مرکزی بگیریم. اما اگر مجوز صادرشود از این پس از سهم 3 هزار میلیارد تومانی سال 91 عرضه خواهیم کرد.
/22131
نظر شما