این دیپلمات سابق کشورمان بیان می کند که در این مقاله، مقوله کاهش ارزش پول ملی و برابری آن با ارز خارجی را نه از دید اقتصادی و کارکرد بنگاهها و فعالین اقتصادی برای سودبری و نه حتی سیاسی از جهت مقصر دانستن این و آن و کشف جنبه های امنیتی و روانی مسئله، بلکه از جنبه مدیریت مسائل سیاسی اجتماعی و جلوگیری از بحران در شرایط کنونی منطقه و کشور از منظر شفافیت و کسب اعتماد عمومی می پردازد.
نویسنده معتقد است: شرایط کنونی و مشکلاتی که در بازار ارز ایجاد شد که ارزش پول ملی را در برابر دلار طبق آخرین نرخ اعلام شده از سوی مرکز (26700 ریال)حداقل تا پنجاه در صد کاهش داد صرفا" ارتباطی به مسئله تحریمها ندارد اگر چه از شیطنت و سودجوئی داخلی و خارجی نمی توان غافل بود ولی نباید خیلی آنها را بزرگ نمود زیرا این امر بیشتر به جنبه مدیریت مسائل سیاسی- اجتماعی برمی گردد که نیاز به تلاشی دراز مدت در کنار عزم مسئولین دارد.
وی در ادامه به نقش دولت در گران شدن ارز پرداخته و به همین جهت، شواهدی را به شرح زیر آورده است: چندی پیش وقتی وزیر کار مصاحبه کرد که گران شدن ارز به نفع اقتصاد ملی است، آنهائی که مسائل اقتصادی را رصد می کنند متوجه شدند که دولت با اهدافی قصد گران کردن دلار را دارد.
وی در ادامه می نویسد: وقتی رئیس کل بانک مرکزی گفت که نمی گذاریم دلار به سه هزار تومان برسد تقریبا یقینی شد که دولت چنین رقمی را هدف گذاری کرده است. وقتی آقای احمدی نژاد در مصاحبه اش گفت که یک نهاد نظارتی به دولت گفته است که قیمت ارز را بالا ببرد دیگر یقین حاصل شد که بالا رفتن ارز توسط دولت و بر اساس تصمیمی بوده و بحث من از همین جا آغاز می شود.
دکتر تاجیک در بخشی از مطلب خود نوشت: مسئله ارزش پول ملی در چنین شرایطی هم به منافع ملی بستگی دارد و حتی با توجه به حادثه کوچک بازار تهران که بعد از سخنان تند رئیس اتاق بازرگانی تهران در زمینه محاکمه کسی که قدرت حل بحران را ندارد در محکمه نظامی، اتفاق افتاد و اتفاقا آقای عسگر اولادی نیز معتقد است باید حرف آنها را شنید، نشان داد این مسئله حتی می تواند به امنیت ملی هم مربوط شود.
برای خواندن متن کامل این یادداشت، لطفا اینجا را کلیک کنید.
/30462
دکتر نصرت الله تاجیک در مطلب تازه خود به مقوله کاهش ارزش پول ملی پرداخته است.
کد خبر 248835
نظر شما