در روز‌های اخیر بحث بر سر از سرگیری مذاکرات ایران و 1+5 یک بار دیگر سوژه رسانه‌ها شده است.

سیدصادق روحانی: پس از اجرایی شدن تحریم‌های جدید علیه ایران غربی‌ها مدعی شدند که این تحریم‌ها تاثیر گذار بوده است. به عنوان مثال ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا هفته پیش با اشاره به کاهش ارزش ریال در چند روز اخیر گفت که «از دیدگاه ما، کاهش ارزش ریال نشان‌دهنده موفقیت فوق‌العاده فشار بین‌المللی است که ما بر اقتصاد ایران وارد کرده‌ایم. ایران تحت فشار زیادی قرار دارد. » از سوی دیگر هفته گذشته اتحادیه اروپا در نظر دارد علاوه بر نفت، گاز ایران را هم تحریم کند(ایــــنــــجــــا).
فارغ از اینکه تحریم‌های اقتصادی تا چه اندازه تاثیر گذار بوده است، همواره این که ایران یا 1+5 چه پیشنهاداتی برای نشست احتمالی آینده دارند مطرح بوده است. روزنامه گاردین در گزارشی در این باره نوشت: یک پیشنهاد بازنویسی شده، رفع محدود تحریم‌های موجود و دیگر مشوق‌ها برای ایران با این هدف که سطح غنی‌سازی ذخایر اورانیوم موجود این کشور را محدود کند، است.
این موضوع همان چیزی است که اوایل مهرماه علی اصغر سلطانیه در یک مصاحبه با خبرگزاری اینترپرس عنوان کرد. سلطانیه عنوان کرده بود که سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در سفر اخیر خود به ترکیه و دیدار غیرعلنی با کاترین اشتون پیشنهاد توقف غنی سازی در ازای رفع تحریم‌ها را ارائه داده است (ایــــنـــــجـــــا). حالا گاردین نوشته است که 1+5 قصد دارد پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اقدامی دیپلماتیک را با هدف رفع بحران هسته‌ای ایران در چند ماه آینده و جلوگیری از بروز مناقشه‌ای جدید در خاورمیانه در سال آینده اتخاذ کند.
براساس گزارش گاردین، تلاشی صورت خواهد گرفت تا سلسله گام‌های لازم برای رسیدن به توافقی به منظور غلبه بر بی‌اعتمادی دوجانبه‌ای برداشته شود که به تخریب دورهای پیشین مذاکرات، که در آن ظاهرا هر طرف منتظر است تا طرف دیگر اولین امتیاز مهم را بدهد، منجر شود. یک دیپلمات اروپایی هم گفت که «ما انتظار تغییری واقعی در طرف دیگر را داریم» و افزود که موضوع دور جدید به صحیح بودن ترتیب گام‌ها مربوط می‌شود.
او افزود که نباید انتظار داشت 1+5 اولین گام را بردارد اما اگر ایران «آماده باشد گام‌هایی صادقانه را بردارد، ما برای پاسخ دادن آماده‌ایم، این می‌تواند شامل رفع تحریم‌ها بشود. اما فقط در ازای اقدامات صحیح ایران.» این دیپلمات با این ادعا که تحریم‌ها در حال صدمه‌زدن به ایران است، افزود: ما قصد نداریم آن‌ها (تحریم‌ها) را بدون کسب پیشرفت قاطع در خصوص نگرانی‌های‌مان رفع کنیم. این دیپلمات غربی مدعی شد که در حال حاضر مذاکرات به این دلیل به بن‌بست رسیده است که ایران چیزی زیاد می‌خواهد و در عوض چیزی پیشنهاد نمی‌دهد و یک مسیر روبه جلو ممکن است این گونه باشد که ایران چیزی بیش‌تر را ارائه دهد و در عین حال طبق آن خواسته‌ بزرگ‌تری داشته باشد.
آنگونه که گاردین گزارش کرده است، ذخائر اورانیوم 20 درصدی ایران در بطن هر تلاش دیپلماتیک جدیدی قرار خواهد داشت. در نشست مسکو در ماه ژوئن، گروه شش به ایران پیشنهاد کرد که ایران تولید آن را متوقف کند، ذخایر حدود 200 کیلوگرمی آن را از کشور خارج و فردو را تعطیل کند.
محمود احمدی‌نژاد نیز در کنفرانس خبری اخیر خود گفت که اگر اورانیوم 20درصدی به ما بدهند، نیازی به تولید پرهزینه آن نداریم.
بنابر گزارش گاردین، در عوض به ایران صفحات سوخت برای استفاده در راکتور تحقیقاتی پزشکی تهران، کمک در زمینه ایمنی هسته‌ای و قطعات یدکی هواپیمایی غیرنظامی که در حال حاضر تحت تحریم است، داده می‌شود. به ادعای این گزارش، جلیلی در عوض سندی را ارایه کرد که خواستار لغو کلیه تحریم‌ها بدون هیچ وقفه‌ای در غنی‌سازی ایران است.
براساس این گزارش در هر حال تحلیگران آمریکایی متعددی از رویکرد غرب در مذاکرات مسکو انتقاد کرده و استدلال کردند که ایران هیچ مشوقی برای ارایه مصالحه در زمینه غنی‌سازی وقتی هیچ دورنمایی از رفع تحریم‌ها نباشد دریافت نمی‌کند.
29219
کد خبر 250588

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهروند A1 ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۲
    38 2
    سلام میتوان مسایل ادامه غنی سازی یا تعلیق آن - رابطه ایران با امریکا که از مسایل کلان مملکت است را به رفراندم گذاشت.
    • بدون نام IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
      7 27
      یعنی مسایل حساس استراتژیک رو میخواین بسپارین دست مردم ؟؟!!! من با خیلی از تصمیمات و سوء مدیریت های دولت مخالفم ، ولی هر چقدر هم که دولت ناکارامد باشه بازم تصمیم در مسایلی به این پیچیدگی در توان مردم عادی نیست.(یادمون باشه نرخ بیسوادی در ایران حدود 20 درصده!)
  • ريزبين IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    7 19
    ادامه غني سازي بهانه اي بيش نيست.مگر زمان خاتمي يادمان رفته !! در ازاي بسته شدن صنايع اتمي ما چه تحريمي را از ما برداشتند. ساده انگاري است كه خودمان را گول بزنيم كه آنها صادق هستند.
  • a IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    19 3
    دوران خاتمی تحریمهایی به این شدت نداشتیم و در ازای تعلیق غنی سازی تحریمهای جدیدی نیز برای ایران وضع نشد ضمنا مگر مردم ایران را احمق فرض کرده اید که می گویید مردم توان تصمیم گیری در این مسائل ساده که با معیشت آنها ارتباط مستقیم دارد را ندارند؟؟؟
  • علی IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    15 2
    ادامه تحریمها باعـث لطمه زدن به مردم که مالک اصلی کشور ایران هستند می شود مردم سواد کافی دارند خوشبختانه خوب می فهمند وقتی همه چیز چند برابر می شود نتیجه را می بینند پس نیاز به سواد ندارد چون ماست وپنیر وبرنج واتومبیل وهمه چیز به روابط خوب با کشورهای دنیا دارد حتی همین غنی سازی
  • کیمیا IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    3 21
    یعنی چی؟؟خیلی رو دارن،مگر ان ها کی هستند که بخواهند به ما بگن متوقف کنیم یا نه.اصلا چرا یکی به خودشون نمی گه متوقف کنند؟؟؟؟ من حاضر نیستم این تحقیقات متوقف بشه،حتی اگر جنگ بشه.
    • mmm IR ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
      9 0
      شما اصلا میدونی جنگ چیه؟
    • بدون نام IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۴
      5 0
      شما لصلا میدونی.دعوا سر چیه کی به کیه یعنی چی رو دارند.شما که دم از جنگ میزنی هیچ میدونی هنوزن ویرانه های هشت سال جنگ با عراق تو خرمشهر و آبادان و هزارجای دیگه بازسازی نشده فکر کردی بازی پینگ پنگه یه طرف ببره بعدشم تمام.هنوز زخمهای اون جنگ رو تن خیلیها هست همونایی که الان خیلی هاشون یه گوشه های دارن با دردهاشون میسوزن و میسازن کسی هم به فکرشون نیست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین