به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر این روزنامه انگلیسی در گزارش خود با اشاره به وضعیت نامناسب تاجیک نوشته است آمریکا نصرت الله تاجیک را به تلاش برای انتقال تجهیزات ممنوعه نظامی متهم کرده است. در این بین اما نصرت الله تاجیک تاکید دارد که بی گناه است و در جنگی که میان دو کشور ایران وآمریکا بر سر برنامه هسته ای درگرفته، گرفتار شده است.
ایندیپندنت می نویسد هفته آینده قرار است این پرونده بار دیگر به عنوان یک مشکل طولانی مدت برای دیپلماسی بریتانیا نقش ایفا کند و اختلاف تازه ای را بر سر استراداد او به آمریکا ایجاد نماید.
آمریکا از انگلیس خواسته است که تاجیک را برای محاکمه به این کشور مسترد کند. انگلیس تا کنون تاجیک را به آمریکا مسترد نکرده است.
تاجیک در گفت وگوی نادری با روزنامه ایندیپندنت، گفته است که مدت شش سال بر اساس اتهاماتی واهی مبنی بر نقض قانون صادرات تسلیحاتی آمریکا به خاطرخرید دوربین های دید در شب از یک مامور مخفی آمریکایی در بریتانیا گروگان گرفته شده است. اگراو به امریکا تحویل داده شود، روابط میان ایران وانگلیس که پس از حمله معترضان به سفارت انگلیس در تهران در نوامبر سال گذشته و اخراج دیپلمات های ایرانی از انگلیس به سردی گراییده، بیش از پیش متشنج خواهد شد .
تاجیک 58 ساله قراراست 30 اکتبر به دادگاه برود و اعلام کند که از ناراحتی قلبی و بیماری های دیگر رنج می برد و توان محاکمه شدن در آمریکا را ندارد جایی که اگر گناهکار شناخته شود دست کم باید ده سال حبس را تحمل کند. او می گوید برعکس مورد گری مک کینون که هفته پیش پس از ده سال تلاش در طرح ادعای بیمار بودن خود موفق شود، ادعاهای او مبنی بر بیماری اش نادیده گرفته شده است.
روزنامه ایندیپندننت ادامه می دهد: تاجیک موارد اثبات بیگناهی خود را به مقامات انگلیسی در دفتر مرکزی لندن ارائه کرده و اتهام آمریکا را رد کرده است. وی که در دانشگاهی در شهر دورهام به فعالیت مشغول بوده اعلام کرده که به پژوهش های دانشجویی کمک کرده و اتهامات آمریکا علیه وی واهی است. او اصرار دارد هیچ اقدام غیر قانونی انجام نداده و صرفا قصدش کمک به یک دانشجوی ایرانی بوده است.
این گزارش می افزاید: جان رید وزیر کشور سابق انگلیس ، درباره استرداد تاجیک در سال 2007 با مقامات آمریکایی به توافق رسید، اما افشاگری های ویکی لیکس درباره دستگیری دیپلمات ایرانی ،منجر به لغو این استرداد شد. در سال 2008 مقامات ایرانی ، انگلیس را تهدید به اقدامات تلافی جویانه در این خصوص کردند وخواستار لغو استرداد دیپلمات ایرانی به آمریکا شدند.
علی انصاری ،استاد تاریخ در دانشگاه سنت اندرو، در این رابطه می گوید: اگر این استرداد صورت گیرد، قطعا روابط دو کشور انگلیس وایران بدتر از قبل خواهد شد . قطعا مقامات انگلیسی خوشحال می شدند که این اتفاق بیفتد. اما این موضوع انحرافی در اصلی ترین موضوع ایران ایجاد می کند- موضوع هسته ای.
در ادامه گزارش این روزنامه آمده است: آقای تاجیک ، سفیر سابق ایران در اردن، در سال 2008 پس از تحمل فشارهای فیزیکی و روانی از وزارت بهداشت ودرمان انگلیس تقاضای کمک کرد. دبیرخانه وزارت پس از بررسی های گسترده که سه سال به طول انجامید، استرداد وی را به تعویق انداخت. همسر ودو پسر تاجیک در انگلیس زندگی می کنند. با وجودیکه با دستگاه ردیاب به پای این دیپلمات نصب است مقررات منع رفت و آمد شدیدی برای او اعمال می شود.
تاجیک همچنین تاکید کرد که عواقب ناشی از استرداد وی از عهده او خارج است . دولت ایران در حال حاضر درباره پرونده من بسیار حساس شده وافکار عمومی نیز می خواهند بدانند که چه اتفاقی در انتظار من است . من صادقانه می گویم، نمی دانم چه خواهد شد.
تاجیک در پایان اظهارتش گفت: دولت ایران تمام توان خود را برای نجات من به کار گرفته و خواستار مانع استرداد من شده است اما من برای محاکمه در انگلیس آماده ام .
4949
نظر شما