معصومه ستوده: در نشست حقوق بشر از ادعا تا واقعیت، همسر علیرضا عسگری که شش سال از ربوده شدن همسرش می گذرد، کاپیتان شهبازی که توانست بوئینگ 727 را بدون چرخ جلو سالم بر زمین نشانده و با راه اندازی سایت و یک کمپین دولت آمریکا را به دلیل تحریم قطعات هواپیما به چالش کشاند، محمد حسین تاجیک برادر زاده دکتر تاجیک که در حال حاضر در حبس خانگی در انگلستان است و جواد جهانگیرزاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بر دورغین بودن ادعای حقوق بشر دولت های غربی تاکید کردند ....
***
خانم عسگری دقیقا شش سال ازربوده شدن همسر شما در ترکیه می گذرد یک سال پیش اخباری مبنی بر خودکشی ایشان در یکی از زندان های اسراییل منتشر شد با توجه به اینکه برخی مستندات نشان می دهد یک شهروند ایرانی توسط رژیم صهیونیستی ربوده شده آیا تاکنون با نهادهای حقوق بشری ملاقات داشته اید تا شاید وضعیت آقای عسگری بعد از این مدت زمان مشخص شود ؟
18 آذر 85 که ایشان به منظور یک سفر تجاری در ترکیه حضور داشتند توسط دولت اسراییل ربوده شدند. از زمان ربوده شدن ایشان ما مساله را مرتب پی گیری کردیم حتی با وزیر امور خارجه یعنی آقای متکی و صالحی، اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز ملاقات هایی را انجام دادیم. البته آقای صالحی نسبت به آقای متکی به مراتب بیشتر مساله را پی گیری کردند. در طول این شش سال ما تلاش زیادی کردیم اما دستاوردی نداشتیم. دولت در ابتدا جدیت بیشتری نسبت به این مساله داشت اما واقعیت این است که دیگر این جدیت وجود ندارد. به هرحال شش سال از ربوده شدن ایشان می گذرد و حداقل انتظار ما این است که دولت پی گیر حقوق اتباع خود باشد. دولت رژیم صهیونیستی خود اعتراف کرده که عسگری در زندان آنها اسیر است و حتی خبری منتشر کردند که وی خودکشی کرده است که از شخصیت وی بسیار بعید است. حداقل انتظار ما از مجامع بین المللی است که به ادعای خود عمل کنند و یک خانواده را از چشم انتظاری نجات بدهند زیرا این رفتار یک رفتار انسانی است که نباید با سیاست آمیخته شود .
آیا شما برای مشخص شدن وضعیت آقای عسگری تاکنون با این نهادها مکاتبه داشتید؟
نه فقط یک نامه ارسال کردیم اما ما انتظار داشتیم که وقتی اجلاس سران غیر متعهدها برگزار شد و خانواده شهدای هسته ای دعوت شدند ای کاش ما را دعوت می کردند تا به آقای بان کی مون یک درخواست بدهیم. من احساس می کنم که از سازمان حقوق بشر فقط نامی باقی مانده است زیرا در طول این مدت اصلا به درخواست ما توجهی نشان ندادند .آنها به این مساله توجه ندارند که غم ربوده شدن ایشان بسیار سنگین است روزی نیست که ما به یاد ایشان نباشیم اگر ایشان زنده است که برای آزادی ایشان تلاش کنند و اگر ایشان خدای ناکرده فوت کردند حداقل ما را از چشم انتظاری نجات بدهند.
خانم عسگری انتظارات شما فارغ از نهادهای حقوق بشری از دولت چیست؟
ما همچنان چشم انتظار هستیم به هرحال وزارت اطلاعات ما توانست ریگی را بازداشت کرده و عطار زاده را از پاکستان آزاد کند و به ایران برگرداند. یا اینکه توانستند امدادگران ما را که در لیبی اسیر بودند را به کشور بازگردانند. اما برای من این موضوع همواره سوال بوده که چرا وزارت اطلاعات با این قدرت هنوز نتوانسته است که آقای عسگری را پیدا کند. امید ما این است که ایران این مساله را پی گیری کند مگر امکان دارد که ایران نتواند فردی را پیدا کند که شش سال از ربوده شدن وی می گذرد. مجلس می تواند وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه را تحت فشار قرار دهد تا عسگری را پیدا کند قصد ما این نیست که یک بار دیگر خدمات عسگری را به کشور یادآوری کنیم اما باید حداقل این موضوع را به یاد داشته باشند که عسگری شهروند این کشور است و اگر خدماتی را انجام داده با خدا معامله کرده است اما در این مدت هیچ کس از ما سراغی نگرفته است و نمی پرسد که روزگار خود را چگونه می گذرانید. به هرحال بچه ها دلتنگ پدر خود هستند و می خواهند هرچه زودتر این دلتنگی پایان یابد. پدر ایشان در طول این شش سال بیش از بیست سال پیر شده است. من از دبیرکل سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری انتظار دارم که برای آزادی فوری عسگری تلاش کنند البته در این میان انتظار ما از دولت و سازمان های زیر نظر دولت به مراتب بیشتر است.
آقای شهبازی شما یک سال پیش توانستید هواپیمای بویینگ را با وجود نقص فنی سالم به زمین بنشانید یک کمپین راه اندازی کردید و در نامه ای به باراک اوباما از تحریم 17 ساله فروش قطعات هواپیما انتقاد کردید اصلا چه دلیلی باعث شد تا شما به این فکر بیفتید که دولت آمریکا را خطاب قرار بدهید؟
من لازم می دانم که در گام نخست از ملت ایران و تمام کسانی که من را در نوشتن این نامه و راه اندازی کمپین یاری کردند تشکرکنم. درست است که نویسنده این نامه من بودم اما انتقاد گسترده مردم نسبت به بکارگیری اهرم تحریم صنعت هواپیمایی غیر نظامی علیه ملت ایران سبب شد تا من این نامه را بنویسم. شما به یاد داشته باشید که اگر این پرواز سالم به زمین نشست به دلیل تلاش وافر همکاران محترم من در تیم پرواز بود و من به نمایندگی از آنها سخن می گویم. من از همه همکاران خود قدردانی می کنم و همچنین از ملت شریفی که من را با القاب خاصی مورد خطاب قرار می دهند. من به عنوان یک خلبان، وظیفه خلبانی خود را انجام دادم اما مردم شریف من را شرمنده کردند. لازم است که کلیه مسئولان نمایندگان مجلس و ... تشکر کنم. خدا راشکر می کنم که این پرواز به سلامت به زمین نشست زیرا در این پرواز تعدادی از اتباع روسیه حضور داشتند و کشته شدن این اتباع می توانست تبعات زیادی را متوجه ایران کند. به عبارت بهتر این فاجعه انسانی تبدیل به یک فاجعه سیاسی می شد و من به همین دلیل خدا را شاکر هستم زیرا این نظام مقدس روسفید بیرون آمد. بعد از این حادثه من به این فکر افتادم که چرا باید چرخ هواپیمای من باز نمی شد. این مساله من را به فکر واداشت به همین دلیل و به خاطر برخورداری از سابقه فعالیت در هواپیمایی کشور و آشنایی با مقررات بین المللی این مساله را تحلیل کردم و این موضوع فرصتی را فراهم نمود تا من با عمق بیشتری بازنشدن چرخهای هواپیما را بررسی کنم. برای همین من بیانیه ای نوشته و این برخورد ضد بشری غرب را مورد بررسی قرار دادم. این بیانیه در سایت من به نام کاپیتان شهبازی منتشر شد که کاملا در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی، مجلس، دولت و... بود.
استقبال از سایت شما چگونه بود ؟
خوشبختانه این سایت با استقبال گسترده مردم مواجه شد و تعداد بیننده های آن به مرز صد وبیست هزار تن رسید که این تعداد این بیانیه را امضا کردند. استقبال گسترده از این بیانیه موجب شد تا من را به نشست حقوق بشر دعوت کنند. من در آن نشست، از حقوق ملت ایران دفاع کردم و از سازمان های حقوق بشری که حقوق ملت ها را نادیده می گیرند و در این میان با دولت آمریکا همکلام شدند، انتقاد کردم. در این نشست من صدای مردم کشورم بودم که همواره قربانی تحریم صنعت هواپیمایی می شوند زیرا بسیاری از افراد با سیاست سروکاری ندارند اما ناخواسته قربانی تحریم های سیاسی می شوند. این عرف نزد همگان پذیرفته شده است که قطعات هواپیما چون با جان مردم ارتباط دارد مشمول تحریم نمی شود. در حقیقت استکبار جهانی با اعمال زور و سوء استفاده از ابزار سیاسی، ناقص حقوق بشر هستند و قوانین و مقرراتی که خود آنها مصوب کردند را آشکارا نقص می کنند. حال زمان آن رسیده است که افکارعمومی جهانی را بیدار کنیم که غرب چه ظلمی در حق بشریت به خصوص مردم ایران زمین انجام می دهد. در جنگ گرم نیز غیرنظامیان در امان هستند در تمام چالش های بین المللی و اختلافات سیاسی کار با مذاکره مسئولان پایان می پذیرد اما هیچگاه این چالش ها نباید شرایطی را برای تحت فشار قراردادن مردم فراهم کند. تمام سیاستمداران با انصاف جهان به این مساله باوردارند من بر این باورم که سیاست باید در خدمت حقوق بشر باشد در حالیکه در حال حاضر حقوق بشر در خدمت سیاست است. هیچ مقامی حق ندارد که با اعمال یک سری سیاست های خاص، مردم یک کشور را تحت فشار قرار دهد زیرا این شیوه تحریم با هیچ موازین حقوق بشری همخوانی ندارد. من خوشحال هستم که جراید صدای من را به گوش جهان رساندند و در نهایت معاون خزانه داری آمریکا به این مساله واکنش نشان دادند و افتخار می کنم که بتوانم با ادامه این روش به ملت خدمت کنم و من همواره سرباز این ملت هستم. در این میان لازم می دانم از نمایندگان محترم مجلس از جمله اعضای محترم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، کمسیون محترم عمران و نماینده عزیز شهرستان میانه جناب آقای مهندس حسینی و مدیرعامل هما که همواره از من پشتیبانی کردند تشکر کنم و این مژده را به ملت ایران می دهم که از این تاریخ به بعد این فعالیت ها در قالب یک تشکل حقوقی ادامه خواهد یافت و امیدوارم بتوانم به عنوان خادم این کشور مقدس ذره ای برای شادی هموطنان عزیزم و روح شهیدان انقلاب و همچنین دل مقام معظم رهبری قدم بردارم.
آقای تاجیک دیپلمات بازنشسته ایرانی در حال حاضر مدتهاست به دلیل یک پرونده سازی در انگلیس زندانی هستند و این نگرانی وجود دارد که ایشان با حکمی به دولت آمریکا مسترد شوند. شما به عنوان برادر زاده ایشان چه تحلیلی از این پرونده سازی دارید؟
ایشان الان شش سال است که درانگلیس به اتهام خرید یک دوربین صنعتی که به هیچ وجه کاربرد نظامی ندارد تحت بازداشت هستند. این نگرانی جدی وجود دارد که ایشان به آمریکا مسترد شوند. عمویم با وضعیت جسمانی بد در حال حاضر در خانه ای در انگلستان تحت بازداشت هستند و تدابیری را در نظر گرفتند که به محض اینکه ایشان بخواهد ازخانه خارج شود نیروهای امنیتی انگلستان متوجه می شوند. آمریکا سالهاست که با یک برنامه حساب شده تلاش می کند که افرادی که مخالف این دولت هستند را به این کشور بکشاند که اغلب آنها تحت استینگ آپریشن یا همان تله گذاری و فریب صورت می گیرد. در این میان مساله وقوع جرم مطرح نیست. در حال حاضر موضوع دادگاه عموی بنده این نیست که ایشان جرمی مرتکب شده اند یا خیر، بلکه موضوع دادگاه این است که ایشان به دولت آمریکا مسترد شوند یا نشوند. آقای تاجیک قرار بوده دروبینی را خریداری کردند که کاربرد صنعتی دارد نه نظامی. حتی ایمیل های که ارسال می کردند از یاهو بوده و در این میان هیچ پنهانکاری صورت نگرفته است.
زمانی که ایشان بازداشت شدند سفارت ایران برای ایشان وثیقه گذاشته و برخی از اساتید دانشگاه خوشنام نزد قاضی وقت تعهد کتبی دادند که ایشان از انگلیس نخواهد گریخت و به همین دلیل ایشان از زندان به حبس خانگی منتقل شده است. عموی من – حاج نصرت الله تاجیک - از سابقه مشخصی برخوردار است. ایشان تحصیلکرده مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه علم و صنعت و از زندانیان انقلاب اسلامی بوده و سمتهای مختلف دولتی و دیپلماتیک داشته است علت کناره گیری ایشان از مشاغل رسمی وضعیت نامناسب سلامت ایشان از ناحیه قلب و دستگاه گوارشی میباشد. همسر ایشان نیز در دفتر صدا و سیما در لندن مشغول به فعالیت می باشند.
برخی بر این باورند که این پرونده سازی به این دلیل رخ داده است که ایشان برخلاف مصالح رژیم صهیونیستی رفتار کرده است.
شما اگر اسم آقای تاجیک را در گوگل جستجو و نتایج را به سایت رسمی اف بی آی محدود کنید سندی را به صورت پی دی اف مشاهده می کنید مربوط به سال 2005 که در این سند اشاره شده است ایشان فردی است که بر خلاف مصالح اسراییل فعالیتهای تروریستی داشته است و به جابجایی تروریستها و همکاری در ساخت کمپهای نظامی برای حزب الله لبنان مشغول است. لازم به ذکر است که در موارد ذکر شده ایشان در اردن به عنوان اولین سفیر جمهوری اسلامی در اردن در حال راه اندازی سفارت بوده و پس از بازنشستگی نیز مشغول درمان و تالیف کتاب در زمینه تخصصی شان یعنی بتن بودند که این کتاب به زبان انگلیسی اکنون در سایت آمازون فروخته می شود. ادامه سیاست بازی توسط انگلستان باعث شد تحقیقات وسیعی در مورد این پرونده توسط خانواده و همچنین برخی ارگانهای رسمی و تیم وکالت ایشان در لندن انجام گیرد. نتیجه تحقیقات بصورت همگرا ناظر بر این مطلب هستند که برقراری رابطه مثبت و سازنده با ملک عبدالله جهت تامین منافع طرفین و اجرای اقدامات زیرساختی به منظور خنثی سازی عملیات منافقین که در آن دوره بصورت وسیع از طریق خاک اردن به سمت اسراییل انجام شده است. روابط دوستانه و صمیمی دکتر تاجیک که غیر از انگلیسی به عربی نیز مسلط هستند و همچنین رابطه نزدیک و بسیار دوستانه همسر ایشان سرکار خانم صادقی نیا با ملکه اردن (که اطلاعات و اسناد بسیار زیادی از دوره سفارت ایشان همکنون در اختیار می باشد ) باعث شد سیاست خارجی جمهوری اسلامی در این نقطه موفق عمل کرده و لطمات غیر قابل جبرانی به منافقین وارد آید ضمن آنکه اردن اجازه داد بیمارانی که وضعیت وخیمی داشته و پس از بمباران نقاط مختلف اشغالی امکان درمان آنها در فلسطین وجود ندارد از طریق این کشور به ایران منتقل و مداوا شوند.
اقدام علیه ایشان در خاک اردن ممکن نبود چون قبلا موساد برای ترور خالد مشعل در اردن تلاش کرده بود که با مقاومت جدی مقامات وقت اردن ناچار شد پادزهر سمی که از طریق آن مشعل را مسموم کرده بودند در اختیار سرویس اطلاعاتی اردن قرار دهند ( به کتاب Kill Khalid مراجعه شود ) . بنابراین پس از ورود ایشان به انگلستان و استقرار جهت شروع درمان همزمان با اتمام پایان نامه سرویسهای اطلاعاتی امریکا به کمک سرویس امنیت داخلی انگلیس برای به دام انداختن و انتقال ایشان به امریکا برنامه ای طراحی کردند. ما در تهران اسنادی مرتبط با سفارت تعطیل شده بریتانیا داریم که نشان می دهد برنامه طراحی شده فقط امیدوار به انتقال ایشان به امریکا نبوده است و آنها روی این شانس که بتوانند از وی یک دیپلمات پناهنده و افشاگر بسازند حسابی جدی باز کرده بودند. نصرت الله تاجیک سابقه حبس و شکنجه توسط ساواک را داشته است و از فعالان هر ساله برگزاری سمینارهای مرتبط با فلسطین در ایران و یا با موضوع حضرت امام خمینی در خارج از کشور بوده است و مقاومت 6 ساله او در برابر طرف انگلیسی امریکایی آنها را ناکام گذاشته است.
نهادهای حقوق بشری در این مورد اقدامی کردند؟
پس از برگزاری جلسات متعدد دادگاه در سطوح مختلف حتی دادگاه عالی حقوق بشر اروپا حکم استرداد ایشان علیرغم اینکه نه حتی دوربینی خریده و نه پولی داده است صادر شد. جالبتر این است که دوربینن صنعتی مورد نظر ایشان از طریق یک شرکت هلندی به ایشان پیشنهاد شده بود و بصورت شفاف و آشکار در متن ایمیلهای مبادله شده بر قانونی بودن این معامله در خاک انگلستان اشاره شده است. پس از آغاز دادگاه مشخص شد که طرف هلندی در واقع ماموران وزارت Homeland Security که امور مرتبط با تروریسم را تعقیب می کنند بوده و با نصب دوربین و میکروفن در محل قرار (هتلی در لندن) و سپس انتقال گزینشی ایمیلها و تصاویر به قاضی این اتهام را القا کردند که آقای تاجیک در حال خرید دوربین دید در شب برای ایران و حزب الله است. اگرچه این اتهامات از ابتدا بی اساس بوده و جمهوری اسلامی و بسیاری از فعالان حقوقی انگلستان که با قانون استرداد مخالف بودند بر این امر اصرار داشتند طرف امریکایی با 2 حرکت اقدام پنهان خود را آشکار کرد. آنها ابتدا از طریق سفارت امریکا در لندن اعلام کردند که اتهام آقای تاجیک خرید اقلام ممنوعه نیست بلکه تروریسم است و سپس در نامه ای به وکلای ایشان وعده دادند در صورتیکه ایشان بتواند اطلاعاتی از فردی که گفته می شود مامور سابق اف بی آی بوده و در کیش ناپدید شده است داده های با ارزشی بدهد به آزادی وی کمک خواهد کرد . تله سیاسی دیگر علنا به باجگیری اطلاعاتی تبدیل شده بود. برخی اسناد منتشره توسط ویکیلیکس که با جستجوی نام ایشان بسادگی در دسترس هستند نشان می دهد که دولت انگلیس بارها نگرانی خود را از احتمال رفتار تند ایران در صورت استرداد آقای تاجیک به امریکا اعلام کرده است و به همین دلیل وزیر کشور انگلیس علیرغم گذشت 3 سال از صدور قطعی حکم استرداد وی همچنان از امضای نهایی جهت اجرایی شدن حکم استنکاف می کرد. برخی از مقامات جمهوری اسلامی مانند جناب آقای جلیلی و آقای رسولی در سفر به لندن غیر قانونی و غیر انسانی بودن این رفتار را گوشزد کردند. اکنون که به آقای تاجیک بصورت غیر رسمی اطلاع داده شده است که بزودی مسترد خواهد شد تیم وکلای وی علیه سیاسی کاری دولت انگلستان و شخص وزیر کشور به دادگاه عالی انگلیس شکایت کرده اند که نتیجه آن هنوز معلوم نیست.
به نظر شما چه اقداماتی موارد نقض حقوق بشر را از طرف دولت های غربی برجسته می کند؟
تعقیب پرونده ایشان در داخل و خارج موجب شد عده ای از افراد دلسوز انقلاب اسلامی نسبت به احقاق حق ایرانیان قربانی ترور و ربایش و یا هدفگیری توسط روشهای غیر انسانی مانند تسلیحات غیر متعارف حساستر شده و به این منظور یک بنیاد پژوهشی-حقوقی راه بنام مختصر «امین» راه اندازی کرده اند که بزودی از آن رو نمایی خواهد شد و خوشحالیم که در خدمت کاپیتان شهبازی و همسر جناب آقای عسگری از آنان نیز برای عضویت در این بنیاد دعوت کنیم و همانطور که استقبال گسترده و وسیع از کمپین کاپیتان شهبازی نشان می دهد ایرانیان زیادی دارای احساس مشترک یا تجربه هایی از این دست دارند که امیدواریم بتوانیم در چهارچوب این نهاد مردمگرا به نتایج مورد نظر برسیم . اجازه میخواهم بصورت گذرا دو پروژه فعال این بنیاد را معرفی کنم .
1- امین با اجرای سلسله ای از جمع آوری های پنهان و آشکار و ارتباط گیری با برخی فعالان عراقی که به ویژه پس از سقوط صدام و نصب حاکم نظامی در عراق اقدامات مخفی خود را شروع کرده بودند به مجموعه ای وسیع از اسناد محرمانه استخبارات عراق دست یافته است که شامل نامه صورتجلسه گزارش خرید و تحلیل و ارزیابی بوده و تعدادی فیلم ضبط شده بصورت مخفی از جلسات مورد نظر نیز در دسترس است که خرید تسلیحات غیر متعارف شیمیایی از 3 شرکت مشخص اروپایی را فاش می کند. این شرکتها با کمک سرویسهای اطلاعاتی برخی کشورهای عربی به استخبارات عراق متصل و دانش و مواد اولیه لازم جهت ساخت بمبهای شیمیایی که ایرانیان و حتی شهروندان عراقی را هدف قرار داد را به عنوان حمایت از تجاوز صدام به ایران ارایه نمودند . گزارشات تخصصی فنی و مستندات موجود از نظر وکلای ما که دارای ملیت های ایرانی و فرانسوی هستند برای محکومیت هر فرد حقیقی و حقوقی در دادگاههای جنایی متعارف دنیا کافی است . پس از ارسال دادخواست نهایی و دریافت تایید از هر کدام از 3 کشور و دریافت Legal Statue کلیه جزییات این پرونده ها برای استفاده عموم در پایگاه اطلاع رسانی منتشر خواهد شد. ما نه تنها نام و مشخصات تک تک افراد دخیل در این معاملات پلید را منتشر می کنیم بلکه به کمک فعالین سایبری توانسته ایم آدرسهای دقیق محل سکونت این افراد را نیز استخراج کنیم که بد نیست هنگام اعلان علنی شکایت از آنها اطلاعات ذکر شده از طریق پست و تلفن و حتی حضور شهروندان نگران نسبت به حقوق بشر به این افراد و خانواده هایشان یادآوری شود که قتل عام مردم بی گناه ایران و عراق فراموش نخواهد شد.
2. آقای تاجیک و بسیاری دیگر از فعالان سیاسی پیش از انقلاب اسلامی سال 1357 شکنجه ها را فراموش نکرده و نخواهند کرد و پروژه دوم «امین» تعقیب افراد مرتبط با این شکنجه ها و محاکمهء آنان میباشد. در فاز اول آقای پرویز ثابتی و دو تن دیگر از معاونین وقت ساواک که همگی ساکن امریکا میباشند مورد تعقیب اطلاعاتی از طریق داده های مردمی و سایبری قرار گرفته و ما اکنون با اسناد و شواهد موجود امکان طرح شکایت در دادگاه های ایالات متحده را داریم و جهت صدور حکم بازداشت و استرداد به ایران توسط اینترپول نیز پس از ارایه دادخواست به دادسراهای مربوطه در امریکا اقدام خواهیم نمود. پروندهء ذکر شده دارای متهم چهارمی بنام رستم پیراسته نیز میباشد که وی آخرین وزیر اقتصاد دارایی قبل از انقلاب اسلامی بود که با انتقال حجم بسیار گسترده ای از اموال ایرانیان به امریکا از کشور گریخت و همکنون به دلیل ابتلا به پارکینسون در خانه ای در منطقه منهتن نیویورک نگهداری میشود اما اموالی که وی سرقت کرده است در این مدت بانکهای خصوصی متعددی را در سطح امریکا تغذیه نموده و باعث شده بود رستم پیراسته به فردی قدرتمند در کمپین تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری امریکا تبدیل کرده بود. اکنون اموال وی که در حقیقت متعلق به ملت ایران است در اختیار دختر وی می باشد. پیراسته و خانواده اش که جزو حلقهء بهاییان حامی محمدرضای مخلوع بودند در برخی حوادث اخیر کشور نیز نقش داشته و با حمایت مالی از برخی بنیادها خیانت سابقه دار خود به انقلاب اسلامی مردم ایران را دوباره اثبات کردند. دادخواستی که توسط امین در حال تنظیم است ضمن درخواست اعاده تمام این اموال به ایران از دادستان مربوطه خواهد خواست افرادی که توانایی شرکت در دادگاه صالحه را دارند (مانند پرویز ثابتی) به ایران مسترد شوند تا در مقابل جنایتهای خود پاسخگو باشند. لازم به ذکر است که امین پس از رو نمایی از پایگاه اطلاع رسانی و دفتر بنیاد آماده دریافت سایر شکایتهای مردمی خواهد بود. بدیهی است همانطور که همه میدانیم و خانم عسگری و جناب کاپیتان شهبازی به درستی اشاره کردند استاندارد دوگانه غرب در مقوله حقوق بشر در مقابل این دادخواستها مقاومت خواهد کرد اما ما مصمم هستیم که این راه را ادامه دهیم .
در خاتمه از حضرتعالی و رسانهء خبر آنلاین و همچنین رسانه Press TV که در روند پروندهایی مانند پروندهء آقای تاجیک و موارد مشابه بسیار مسئولانه عمل کردید تشکر و آرزوی موفقیت بیشتر میکنم . از جناب آقای جهانگیززاده نمایندهء مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و آقایان شیخ الاسلام و بروجردی نیز ممنونم.
آقای دکترجهانگیر زاده! بخشی از سخن حاضران در نشست حقوق بشر فارغ از انتقاداتی که به مجامع بین المللی حقوق بشری داشتند معطوف مجلس و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارحی مجلس است. دوستان در لابه لای سخنان خود به این مساله اشاره کردند که ای کاش مجلس اقدام عاجلی را در مورد پی گیری حقوق اتباع ایرانی انجام می داد؟آیا مجلس برای پی گیری حقوق اتباع ایرانی از جمله آقای تاجیک یا آقای علیرضا عسگری اقدامی را انجام داده است تا هرچه زودتر تکلیف آنان مشخص شود ؟
این کار درحیطه اختیارات دولت است. وزارت امور خارجه وظیفه دارد تا حقوق اتباع ایرانی را پی گیری کند. این موضوع که وزارت خارجه تا چه حد توانسته به این وظیفه خودعمل کند مبحث جداگانه ای است. آقای تاجیک و علیرضا عسگری به خاطرخدمت به نظام دچاراین مشکل شده اند. در مورد آقای علیرضا عسگری موضوع بسیار پیچیده است زیرا ایشان در واقع گروگانی است که به خاطر جمهوری اسلامی واهداف آن دچار این مشکل شده است . متاسفانه غرب به هیچ وجه نتوانست به ادعای خود جامعه عمل بپوشاند و مثال آقای عسگری در این مورد مثال خوبی است. درحال حاضر این سوال مطرح می شود که آیا آقای عسگری اقدامی بر خلاف مصالح اسراییل انجام داده است که این دولت با وقاحت اعلام می کند که عسگری درزندان های آنها است و حتی خبرخودکشی وی را رسانه ای می کنند. مورد آقای تاجیک مصداق بارز نقض حقوق بشر است ایشان ازوضعیت جسمانی مناسبی برخوردار نیست و این رفتار نمونه بارز برخورد سیاسی با حقوق بشر است زیرا وضعیت جسمانی آقای تاجیک بسیار بد است حال شما تصور کنید که ایران این برخورد را با یک دیپلمات این کشورها انجام می داد آن وقت آنها چه جنجالی را ایجاد می کردند. این کشورها ازحقوق بشر درجهت منافع خود بهره می گیرند. این دولت ها با تاجیک و عسگری، مساله ای ندارند بلکه مشکل آنها جمهوری اسلامی است و آنها می خواهند بدین ترتیب از جمهوری اسلامی انتقام بگیرند. حتی آقای شهبازی نیز سخنان جالبی را بیان کردند زیرا ایشان در نامه خود به اوباما به تحریم های موجود انتقادکردند. مثال هایی از این دست می تواند زمینه را برای به چالش کشیدن غرب فراهم کنند و این مساله را ثابت کند که غرب به دنبال حقوق بشر نیست.
/27214
نظر شما