نصرت الله تاجیک در مطلب تازه خود با عنوان «حقوق بشر و گروگانگیری انگلیسی» به نقد قوانین استرداد انگلیس پرداخته است.

دیپلمات سابق کشورمان در یادداشت خود آورده است: قانون استرداد سال 2003 انگلیس و قرارداد استرداد این کشور با آمریکا که در سال 2007 اجرایی شده است، یکی از پر حرف و حدیث‌ترین قراردادهایی است که مردم این کشور تا به‌حال دیده‌اند و از همه قشری مخالف دارد. هم دولتیان و هم مجلس‌نشینان، هم وکلا و قضات و هم سیاستمداران که با ضرب و زور تونی بلر، نخست‌وزیر اسبق و وزیر کشورش، دیوید بلانکت، که اخیراً به اشتباهش اذعان نموده است، بعد از سه سال فعالیت بالاخره در مجلس لردها به تصویب رسید و در پرتو همین قرارداد بود که تا چهار سال اولیه اجرای این قانون تا سال 2011 تعداد 38 انگلیسی به آمریکا مسترد و در مقابل 25 نفر آمریکایی به انگلیس مسترد شده‌اند. اشکالات قانون و قرارداد از دید افراد گوناگون متفاوت است ولی همه اذعان دارند که به‌دلیل اختلافاتی که دو سیستم قضایی انگلیس و آمریکا دارند، اختلاف فاحشی بین درخواست‌های استرداد و دستگیری و استرداد وجود دارد.
تاجیک در ادامه مطلب خود نوشته است: ولی به‌عقیده من که شش سال گذشته را با این قانون و قرارداد دست و پنجه نرم کرده‌ام، دو کمبود اساسی در آنها وجود دارد. اول عدم نیاز به اصول اسناد مستند یا ادله محمول بر صحت علیه و دوم عدم ورود قاضی به محتوای درخواست استرداد که خوشبختانه بعد از سال‌ها پیگیری نهادهای مدنی و حقوق بشری انگلیس و همچنین نمایندگان مجلس این کشور از احزاب گوناگون بالاخره وزیر کشور هفته گذشته موافقت خود را با تعبیه روشی برای بررسی این امر و افزودن حق بررسی قاضی، مقداری از زهر اجرایی این قرارداد یک‌طرفه را خواهد گرفت ولی قانون و قراردادی که در جو تحولات جهانی در پس وقایع سپتامبر 2001 و برای مبارزه با تروریسم به تصویب رسیده دیگر حوصله و مجالی برای گوش دادن به چنین استدلال‌هایی ندارد هر چند وصله پینه شود.
نویسنده در ادامه، درباره پرونده ای که خودش سالها گرفتار آن است، نوشته است: من نیز هفته آینده به دادگاه عالی می‌روم تا بر اساس راهبردی دوگانه ضمن شکایت از وزیر کشور و دادگاه بدوی ثابت نمایم که دلایل تأخیر سه سال و نیمه وزیر کشور برای تأیید حکم استرداد همگی سیاسی و صرفاً به منظور حفاظت جان دیپلمات‌های انگلیسی در تهران بوده و هم‌اکنون که سفارت انگلیس در تهران بسته شده است خیال او نیز راحت شده و حکم استرداد من را تأیید نموده. طبق همین قانون نیز وزیر کشور می‌بایست ظرف 28 روز حکم استرداد را تأیید و یا حکم به آزادی من می‌داد که عملاً با بلاتکلیفی نه تنها من بلکه خانواده‌ام را نیز به گروگان گرفته و مدارک پزشکی تمامی دال بر کاهش سطح سلامتی ما شده است.
برای خواندن متن کامل این یادداشت، لطفا اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 254393

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =