نسرین وزیری: او که پس از بیتوجهی دوستان اصولگرایش به نظر اجماعی این شورا، عطای حضور در عرصه رقابتهای انتخاباتی چه به عنوان کاندیدا و چه به عنوان میداندار را به لقایش بخشید، سالها پیش از این اعلام کرد که دیگر در هیچ انتخاباتی شرکت نخواهد کرد.
اما انتشار هر سخنی از جانب وی، چه در مراسم ترحیم برادر شهیدش باشد و چه سخنرانی در حرم امام رضا(ع)، موافقان و مخالفانش را به این فکر میاندازد که شاید عده ای سودای مطرح کردن وی به عنوان کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را دارند. دوستان و حامیانش به استقبالش میروند و منتقدان و مخالفانش از هیچ کوششی برای ممانعت از حضورش فروگذار نمیکنند. چه با اخلال در سخنرانیاش و چه با شایعهسازی. مخالفانی در داخل همچون سعید قاسمی یا در خارج همچون رسانههای بیگانه که این روزها سیدمحمد جهرمی را داماد او خطاب میکنند. در حالی که پدر همسر جهرمی، محمد هاشمی جزه، از کسبه میدان تره بار تهران است.
ناطق نوری که از ابتدای سال جاری سکوت اختیار کرده بود، 20 مرداد ماه به دلیل برهم خوردن سخنرانیاش در شب قدر در حرم رضوی، در صدر اخبار قرار گرفت. او در سخنانش گفته بود :«مردم هیچ توقعی از مسئولین ندارند . مردم نباید شخصیتشان تحقیر شود. بعضیها اصلا مردم را نمی خواهند تحویل بگیرند». عدالت در تمامی زمینههای اقتصادی و بویژه سیاسی فراز دیگری از سخنان ایشان بود که طی آن گفت: «خیلی سریع و اجمالا بگویم که برای رسیدن به پست و مقام نباید به حقوق دیگران تجاوز کنیم. حق دیگران را از بین ببریم تا خودمان به یک پستی برسیم و یک بیچاره ای را از نان خوردن بیاندازیم. در انتخابات شرکت کنیم و برای رای بیشتر، رقیبمان را بی آبرو و بی حیثیت کنیم. این با شیعه علی بودن نمی سازد و با عدالت نمی سازد.» سخنان شیخ که به اینجا رسید، دانشجویان بسیجی طرح ولایت با صلوات فرستادنهای متمادی مانع از ادامه سخنرانی ناطق نوری شدند. فردای آن روز سعید قاسمی از اعضای انصار حزبالله که این روزها به صف منتقدان دولت پیوسته در گفت وگو با شبکه ایران – پایگاه اینرنتی روزنامه دولت - تلویحا مسئولیت این اخلال را پذیرفت و گفت: «اگر به تضعیف دولت ادامه دهد، انصار حزبالله عنان پاره میکند و سراغ او میرود» و حرمت رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری دوباره زیر پا گذاشته شد. البته برخی هم در مقام دفاع از شخصیت ناطق نوری برآمدند. اینگونه بود که حبیبالله عسگراولادی با بیان اینکه دنیای اسلام به دنبال افرادی مانند هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری میگردد، به یادآوری جایگاه شخصیت هایی چون او در نظام پرداخت.
در این هنگام مصاحبه علیاکبر ناطق نوری با هفتهنامه نگاه پنجشنبه، نام وی را دوباره بر سر زبانها انداخت. او با بیان اینکه «اگر متخلف بودم، چرا مواخذه نشدم اگر نسبتی داده شد، چرا تحقیق نشد، بررسی نشد که این درست است یا درست نیست» زبان به گلایه گشود و گرچه در طول مصاحبه مشی اعتدال گونه همیشگی را در پیش گرفته و تاکید کرده بود که «اگر همین قانون اساسی اجرا شود، مشکلات حل خواهد شد» اما به تیر طعنه منتقدینی گرفتار آمد. تا آنجا که شبکه ایران از متفق القولی رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب بر نشانههای ظهور او در انتخابات 92 نوشت و آورد: برخی میگویند او قرار است کاندیدا شود، ولی برخی دیگر که نظرشان واقع بینانهتر است، بیشتر روی توان چانه زنی و شیخوخیت او حساب کردهاند.
تکمله تحلیل رسانهها و محافل نزدیک به دولت این است که ناطق نوری را «تحت فشار سنگین افکار عمومی» و «انزوایی طولانی مدت»، معرفی میکنند. اما نام ناطق نوری که مشی معتدلش از او چهرهای فراجناحی ساخته، در محافل سیاسی رسانهای همچنان مطرح است. چه آنکه محمدرضا باهنر از او به عنوان یکی از چهرههای مطرح در انتخابات یاد کرد.
اما به تدریج، ذکر نام ناطق نوری در محافل سیاسی و رسانهای به نام هاشمی رفسنجانی پیوند خورد. برخی از تعارف این دو به همدیگر برای حضور در عرصه انتخابات خبر میدادند و برخی که معتقد بودند ورود هاشمی به مصلحت نیست، از ناطق نوری بیشتر استقبال میکردند.
/2929
نظر شما