فاطمه محمدینژاد: اتحادیه اروپا در جهت فراهم کردن سکوت بیشتر در شهرها، از مسئولان شهرداریهای اروپا خواسته است تا هر پنج سال یکبار نقشهای از مناطق پرسروصدای شهر خود تهیه کنند. این نقشهها به جای استفاده از حسگرهای گرانقیمت در تمام سطح شهر، با استفاده از الگوهایی کامپیوتری تهیه میشوند که نشان میدهند چگونه منابع مختلف صوتی، از جمله فرودگاهها و ایستگاههای راهآهن بر محیط اطراف خود تاثیر میگذارند.
به گزارش نیوساینتیست، نیکلاس مایسونوف، عضو آزمایشگاه علوم کامپیوتر سونی در پاریس معتقد است این نقشهها میزان دقیق قرار گرفتن ساکنان را در معرض سروصدا منعکس نمیکنند. گروه مایسونوف، برای ارائه تصویری دقیقتر، نرمافزاری به نام نویز تیوب طراحی کردهاند که از گوشیهای هوشمند کاربران برای کنترل آلودگی صوتی استفاده میکند. مایسونوف در این رابطه گفت: «هدف این بود که تلفن همراه را به یک حسگر محیطی تبدیل کنیم.»
این وسیله هر صدایی را که توسط میکروفون گوشی دریافت میشود، ضبط میکند. کاربران میتوانند دادهها را پیش از آنکه به نویزتیوب منتقل شود با اطلاعات اضافی مانند منبع صدا دستهبندی کنند. نمونه صوتی با نام خیابان و شهری که صدا در آن ضبط شده مشخص میشود و به قالبی سازگار با گوگلارث تبدیل میشود. نرمافزار کمکی، اطلاعات هواشناسی را بررسی و دادههایی را که مثلا بر اثر بادهای شدید دچار اختلال شدهاند، حذف میکند. مکانهایی که در معرض سطح بالایی از سروصدا قرار دارند، به عنوان مکانهای خطرناک علامتگذاری میشوند. سپس این دادههای به یک پرونده متقل میشوند که میتوانند از سایت نویز تیوب دریافت شده و با استفاده از گوگلارث به نمایش درآید.
در حال حاضر این نرمافزار تنها بر روی چند نمونه از گوشیهای هوشمند نوکیا و سونیاریکسون کار میکند و برای کار بر روی تمامی انواع گوشیها،میکروفونها باید توسط گروه مایسونوف تنظیم شود. مایسونوف ابراز داشت: «ما هم اکنون در حال کار بر روی روشی هستیم که بتوانیم بصورت خودکار میکروفونها را کالیبره کنیم.»
این پروژه توجه سازمانهای زیادی را در سراسر دنیا جلب کرده است. آندرا ایاکوپونی، عضو یک شرکت حفاظت محیط زیست در پیزای ایتالیا گفت:« نویزتیوب میتواند ابراز جالبی برای کارشناسان صدا در مدیریت صوتی فراهم کند. این نرمافزار میتواند برای بهبود دقت نقشههای آلودگی صوتی استراتژیک اروپایی به کار گرفته شود.»
آمریت کائور، از شرکت غیردولتی برای مبارزه با آلودگی صوتی شهری «آواز» در هندوستان، ضمن موافقت با صحبتهای ایاکوپونی گفت:« نویزتیوب ما را قادر میکند که به شهروندان ابزاری واقعی برای تغییر شرایط زندگی ارائه کنیم.»
نظر شما