براساس اظهارات شاپور محمدی در نخستین همایش بین المللی بورس انرژی، برای راهاندازی این بورس در حالی مسئولان وزارت نیرو همکاری خوبی داشتند که در حوزه مشتقات نفتی تاکنون نتیجه مشخصی به دست نیامده و مذاکرات و مباحث با مسوولان وزارت نفت در حال انجام است که امید میرود، در آینده به سرانجام برسد.
محمدی با بیان اینکه مصرف ،تولید حامل های انرژِی ، چگونگی قیمت گذاری و استفاده کارآمد از منابع از اهداف بورس انرژِی است گفت: ایران قطب انرژی است بنابراین به منظور صیانت از این منابع ملی نباید اجازه داد تا بازار نفت یا برق ایران را سایر کشورها قیمت گذاری کنند.
وی تصریح کرد:علاوه بر بحث تخصیص منابع ،بورس انرژی می تواند به تامین مالی نیروگاه ها کمک کرده و به واسطه ابزاری همچون قرارداد سلف زمینه را برای داد و ستد برق تولیدی این نیروگاهها اعم از تولید شده ونشده فراهم کند.
محمدی با اشاره به اینکه تاکنون تامین مالی بیشتر از فروش در حیطه مالکیت بوده است گفت:در بورس انرژی علاوه بر امکانپذیر بودن تامین مالی ،امکان فروش انرژی به صورت سلف نفتی ،ظرفیت تولیدی و غیر تولیدی نیروگاهها فراهم است.
مدیر عامل بورس انرژی تصریح کرد:در حال حاضر 40 درصد بازار برق ایران به شکل خصوصی فعالیت می کنند و تلاش شده تا خصوصی سازی در حوزه نفت نیز عملیاتی شود .
وی با اشاره به اینکه بازار ایران محصولات متنوعی دارد و همین مساله موجب پیچیده تر شدن این بورس شده گفت: پیرو همین مساله بحث محصولات برقی و تنوعی که دراین محصولات وجود دارد و حق انتقال در حوزه دربرق و گاز و همچنین بحث خرید حق اشتراک افراد که می خواهند آنرا واگذار کنند می تواند دراین بازار معامله شود.
22139
مدیرعامل بورس انرژی ایران با اشاره به آغاز کار این بورس در هفته آینده از عدم همکاری نفتی ها گلایه کرد.
کد خبر 257443
نظر شما