مدیرعامل شرکت مپنا در اولین همایش بورس انرژی با اعلام بیمار بودن اقتصاد برق تاکید کرد: اگر بورس انرژی فکری به حال اقتصاد بیمار این حوزه نکند، هرگز موفق نخواهد شد و اگر هم بخش خصوصی پا به این میدان بگذارد یا اشتباه کرده و یا هرگز ورود پیدا نخواهد کرد چون این اقتصاد پایدار نبوده و در صورت عدم وجود جبرانکنندههای موثر صنعت برق فرسوده و از پادرخواهد آمد.
به گفته عباس علی آبادی، شعار کشاورزی محور توسعه زیبا بوده، اما درست نیست، زیرا با توجه به اینکه ایران اولین کشور دارنده گاز و در ردیف سه کشور اول دارنده ذخایر نفت است، چرا انرژی نباید به عنوان محور توسعه اقتصادی باشد.
وی بعد از ارائه آمارهایی در مورد وضعیت تولید و مصرف برق در کشورهای همسایه گفت: با توجه به سابقه 20 سالهای که در حوزه برق کشور دارم، میتوانم بگویم که در صنعت برق خودکفا شدهایم و اگر همه درهای کشور را هم ببندند، چراغ این کشور خاموش نخواهد شد، چرا که بیش از 10 سال است که با اتکا به ظرفیتهای داخلی برق تولید میکنیم و تجهیزات لازم تا 20 هزار مگاوات را در شرکت مپنا داریم. بنابراین هر چند از این نظر نگرانی جدی وجود ندارد، اما نگرانیهایی چون بیماری اقتصاد برق مطرح است.
وی ادامه داد: اما در بخش نفت و گاز این گونه نیست و اغلب تجهیزات آن به دلیل عدم استفاده از ظرفیتهای داخلی از خارج وارد میشود. انتقادی هم به نفتیها نیست، چون تدبیرشان این است که باید نفت تولید کنند و تجهیزاتساز نیستند، اما امید است که طی دو، سه سال دیگر این رویکرد تغییر کند.
این مقام مسئول با اشاره به وجود 3 پیشبینی قیمت نفت تا سال 2035 به قیمتهای 50، 130 و 211 دلار خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی کشور که 70 هزار مگاوات برق تولید میشود، موضوع چگونگی مدیریت انرژی مطرح است، چرا که براساس آمارها و واقعیتهای موجود به دلیل بیمار بودن اقتصاد برق ، نسبت به امکان صرفهجویی سالانه 250 میلیون دلار بیتوجهی شده است.
22139
به گفته عباس علی آبادی، اگر بخش خصوصی پا به بورس انرژی بگذارد یا اشتباه کرده و یا هرگز ورود پیدا نخواهد کرد.
کد خبر 257452
نظر شما