چین برای حفظ بقا و موجودیت خود دست به تغییرات گسترده ای در سطوح بالای سیاسی و نظامی زده است و این تغییرات به شدت مورد توجه تحلیلگران سیاسی غربی قرار گرفته است.

در همین راستا و پس از معرفی رهبر جدید حزب کمونیست چین، روز پنجشنبه اعضای راهبران جدید این کشور پس از نخستین روز کاری شان در جمع خبرنگاران حاضر شدند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از پکن، حذف دو نفر از اعضای ارشد کمیته مرکزی حزب کمونیست و کاهش شمار آنان به هفت نفر از موضوعات مهم تغییر در هیات حاکمه چین است.
دبیرکل حزب کمونیست چین ابتدا همکاران خود را که البته سابقه طولانی همکاری با یکدیگر در سمت های پایین تر دارند، معرفی کرد. لی که چیان، جانگ دی جانگ، یو جانگ شان،لیویون شان ،وانگ چی شان و جانگ گائولی شش عضو دیگر رهبری ارشد چین هستند
شی جین پین پنجاه و نه ساله با سی وشش سال سابقه کار درحزب کمونیست که از هم اکنون مرد اول قدرت در چین خوانده می شود در سخنانش براجرای شیوه مدیریت پیشین با نگاه اصلاح گرایانه و در چارچوب منشور سوسیالیسم با ویژگی های چین تاکید کرد.
نسل پنجم قدرت در حزب کمونیست چین در حالی اداره این کشور را به عهده گرفته است که با کاهش رشد اقتصادی روبروست و سالانه باید بیش از بیست میلیون شغل ایجاد کند.
رهبران چین در این حال پیش بینی کرده اند تاسال 2020 میلادی تولید ناخالص این کشور را به دو برابر میزان کنونی یعنی بیش از ده هزار میلیارد دلار برسانند.
تغییرات در ارتش زیر ذره بین

در همین حال به گزارش بی بی سی در حالی که حزب کمونیست چین خود را برای انتقال قدرت به نسل جدیدی از رهبران آماده می‌کرد، ناظران امور چین، تغییرات در عالی‌ترین رده‌های نیروهای مسلح چین را هم به دقت تحت نظر داشتند.

هو جین‌تائو، رهبر حزب کمونیست چین قدرت را به جانشینش، شی جین‌پینگ، واگذار کرده و گروه جدیدی رهبری نیروهای مسلح این کشور را در دست خواهد گرفت.حزب کمونیست چین شی جین پینگ را به عنوان رهبر جدید این کشور برگزیده است. آقای شی علاوه بر این به عنوان رئیس جدید کمیسیون مرکزی ارتش چین هم انتخاب شده است.عده زیادی از مقامات ارشد بازنشسته خواهند شد و دست‌کم هفت نفر از یازده عضو کمیسیون نظامی مرکزی تغییر خواهند کرد. این کمیسیون بر کار همه نیروهای مسلح چین، و از جمله بزرگترین ارتش منظم جهان، نظارت دارد.فرماندهان جدید در حالی زمام امور را در دست می‌گیرند که ارتش چین یکی از حساس‌ترین دوران‌ها را پشت سر می‌گذارد. نیروهای مسلح چین سوگند می‌خورند که به حزب کمونیست وفادار باشند، نه به کشور.کمیسیون نظامی مرکزی حق ندارد رأسا تصمیم به انجام اقدامات نظامی بگیرد. اما ژنرال‌های عضو این کمیسیون از طریق رساندن نظراتشان به گوش رهبران کشور، اعمال قدرت می‌کنند.ادامه….. ادامه را بخوانید »
پروفسور دنی روی، از مرکز تحقیقاتی شرق-غرب در هاوایی، می‌گوید: “جهت‌گیری اعضای کمیسیون نظامی مرکزی عامل مهمی در برقراری صلح یا ایجاد درگیری در منطقه است. این مسأله حالا بیش از هر زمان دیگر اهمیت دارد، زیرا مسائل منطقه‌ای بسیاری هستند که درست در مرز بین ثبات و دشمنی قرار دارند. برای مثال می‌توان به مسائل دریای چین جنوبی، دریای چین شرقی، تنش‌های موجود در شبه جزیره کره، آینده تایوان، و احتمال بروز درگیری‌های موردی میان نیروهای هوایی و دریایی چین و آمریکا اشاره کرد.”

جعبه سیاه

تا پیش از نشست اخیر حزب کمونیست، این که هو جین‌تائو مثل سلفش، جیانگ زمین، برای دو سال دیگر به ریاست کمیسیون نظامی مرکزی ادامه می داد، به یکی از سوالات سرگرم‌کننده در محافل سیاسی پکن تبدیل شده بود.اگر آقای هو تصمیم به ماندن در این سمت می‌گرفت، ممکن بود میان او و آقای شی تنش ایجاد شود، و حتی در میان عالی‌رتبه‌ترین مقامات نظامی رقابت شکل بگیرد.اما آنطور که ژو فنگ، مدیر دانشکده مطالعات بین‌الملل دانشگاه پکن می‌گوید، حدس زدن اینکه در پشت صحنه انتقال قدرت نظامی در چین چه می‌گذرد، “مثل نگاه کردن به داخل یک جعبه سیاه” است.

اما بو ژی‌یوئه، دانشیار در موسسه آسیای شرقی دانشگاه ملی سنگاپور، می‌گوید صرفنظر از اینکه نهایتا چه افرادی به این کمیسیون راه پیدا کرده‌اند، نسل جدید اعضای کمیسیون از نظر تجربه نظامی و زندگی با نسل قبلی تفاوت خواهند داشت. این اعضای جدید، برخلاف اعضای قبلی، در انقلاب چین شرکت نداشته اند، و به عنوان سربازان حرفه‌ای جذب ارتش شده اند. پروفسور روی می‌گوید: “هدف اصلی آنها افزایش کارآیی نظامی است، و مسائل سیاسی و ایدئولوژیک دغدغه اصلی آنها نیست.”

تجربه ویتنام

با توجه به دستورالعمل‌های کمیسیون نظامی مرکزی در مورد سن اعضا، کلیه اعضای جدید احتمالا متولد دهه 1950 خواهند بود، و قاعدتا در اواخر دهه 1960، یعنی در سال‌های پرآشوب انقلاب فرهنگی چین، به ارتش پیوسته اند.اما ژنرال‌های تازه وارد جوانتر از آن هستند که تجربه هر گونه درگیری نظامی مستقیم را داشته باشند. ژنرال ژانگ یوشیا، تنها کسی است در سال 1979 در جنگ چین و ویتنام شرکت داشته است، که البته او هم در آن زمان سرباز ساده بوده است. نداشتن تجربه جنگ واقعی ممکن است تأثیر زیادی روی دیدگاه‌های کمیسیون نظامی مرکزی داشته باشد.

پروفسور روی می‌گوید: “برخی تحلیلگران معتقدند نداشتن تجربه جنگی ممکن است باعث اعتماد به نفس بیش از حد فرماندهان شود، و این مسأله ممکن است باعث شود چین اقدامات مخاطره‌آمیزتر و تقابل‌جویانه‌تری انجام دهد، و طرف‌های دیگر را بر سر دوراهی رویارویی یا کوتاه آمدن قرار دهد.”

بو ژی‌یوئه می‌گوید کمیسیون نظامی مرکزی مسلما باید روند نوسازی نیروهای مسلح چین را شدت ببخشد، و ارتش منظم 2 میلیون و 300 هزار نفری این کشور را به پیشرفته‌ترین تجهیزات دریایی و هوایی مجهز کند، و از جمله دست‌کم یک ناو هواپیمابر ساخت داخل، هواپیماهای جنگنده و زیردریایی‌های اتمی تدارک ببیند.

علاوه بر تجهیزات و فناوری پرزرق و برق، فرماندهان عضو کمیسیون باید با ملزومات دیپلماسی نظامی مدرن هم آشنا شوند. به گفته بو ژی‌یوئه، در میان اعضای جدید احتمالی، تنها ژنرال ما شیائوتیان تجربه قابل توجهی در دیپلماسی نظامی دارد. سایر اعضا اگر مایل به حفظ صلح در منطقه هستند، باید نحوه تعامل با همتایان خارجی را بیاموزند.بو ژی‌یوئه می‌گوید: “در نهایت، ارتش برای جنگ آماده است. اما حل اختلافات با همسایگان یا رقبای بالقوه از روش‌های دیپلماتیک قطعا بهتر است.”

4949

کد خبر 258045

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۶
    4 2
    لطفا نظرات نشان دهنده دیدگاه مردم به این کشور را نشان دهید.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین