وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه سلسله نشست هاي هم انديشي اصناف و اقتصاد مقاومتي ، براي بار ديگر ميزبان جمع بسياري از صنوف، تشكل ها ، مجامع صنفي و اتحاديه ها بود .
به گزارش خبرآنلاین دراين مراسم كه با حضور وزراي دادگستري و صنعت، معدن و تجارت، ، جمعي از مسئولان اين وزارتخانه و رييس شوراي اصناف برگزارشد، نمايندگان اتحاديه ها و صنوف به بيان نظرات خود درخصوص مسائل كنوني اقتصاد كشور و بازار پرداختند.
"مهدي غضنفري"، درابتداي سخنان خود با تسليت فرارسيدن ايام شهادت امام حسين (ع ) و ياران وفادارايشان ابراز اميدواري كرد تا همگان از بركات معنوي عزاداري در اين روزها بهره مند شوند .
وي سپس با قدرداني از تعامل، همفكري و همكاري اصناف با دولت گفت : قطعا وزارت صنعت ، معدن و تجارت با تداوم اين جلسات ، بيش از گذشته از نظرات و ديدگاه هاي صنوف و مجامع صنفي براي تنظيم بازار بهره مي گيرد.
* آرامش بازار كالا
وزير صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بيان اين كه در روزهاي اخير قيمت ها در مورد ارز، كالاهاي درحال عرضه در بورس، حوزه توليد و بازار روند كاهشي داشته خطاب به اصناف گفت : سهم و نقش شما درايجاد چنين شرايطي، كاملا پديدار و آشكار است كه پس از آغاز در حوزه هاي مختلف اقتصاد شاهد بهبود وضعيت كالا و قيمت ها هستيم .
وي با بيان اينكه ارز سرچشمه تمام اثراتي بوده كه در ماه هاي گذشته بر اقتصاد كشور پديدار شده بود ، گفت: آثار آن بتدريج در حوزه كالاهاي پايه مانند شمش، پتروشيمي، آلومينيم و درادامه توليد و توزيع پديدار است .
غضنفري تصريح كرد: اگر اين همكاري و تعاملات ادامه پيدا كند ، به نظر مي رسد كه درهفته هاي آينده شاهد بهبود و كاهش بيشتر باشيم .
** وزارت صنعت ، معدن و تجارت همواره از همفكري اصناف استفاده مي كند
وزير صنعت ، معدن و تجارت سپس گفت : جامعه اصناف و تشكل هاي صنفي درطبقه بندي كالاها مي توانند به دو شكل به ما كمك كنند، يكي اينكه در گروه اول، دوم و يا سوم نقش نظارتي و تامين كالا را برعهده گيرند و ديگر اينكه مديريت بازار و برنامه ريزي براي بازار ديگر محوري است كه اصناف مي توانند از اين طريق تعامل خود را با متوليان بازار تداوم بخشند .
غضنفري با اشاره براينكه وزارت صنعت ، معدن و تجارت پيوسته از همفكري ، مشورت و اظهارنظر اصناف، اتحاديه ها و مجامع صنفي ازطريق برگزاري نشست هاي هم انديشي استفاده مي كند ، گفت : اين جلسات يك سطح از همفكري و همكاري است كه هر چند هفته يكبار برگزار مي شود و تداوم نيز خواهد يافت.
وزير صنعت، معدن و تجارت در باره نحوه تعامل بيشتر با اصناف در مورد اولويت بندي كالاها گفت : اين همفكري مبني براين است كه از همكاري اصناف در گروه اول كالاها شامل اقلام اساسي و مايحتاج مردم چگونه بهره بريم و ديگر اينكه در گروه دوم كه كالاهاي وارداتي و توليدي با ارز مبادله اي است ، اصناف چه نقشي را مي توانند برعهده گيرند.
وي افزود: درست است كه گروه يك و دو در سبد هزينه ها نقش مهمي دارد ، اما به لحاظ تعداد اقلام محدود بوده ، اصل و قاطبه گروه سه كالاها است و اينكه دراين خصوص از اصناف چه كمكي گيريم
* پنج وظيفه اصلي سازمان حمايت در سطح بازار
وي درادامه از رصد تامين ، توزيع ، موجودي ، بازرسي و نظارت و شكايت هاي مردمي به عنوان وظايف و تكاليف سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان نام برد و گفت : اصناف و اتحاديه ها دراين خصوص به خوبي مي توانند به ما كمك كنند.
غضنفري توضيح داد : به بياني ديگر اتحاديه هاي كشوري تخصصي مي توانند به ما بگويند كه موجودي دربازار چگونه است ؟ سيستم توزيع به درستي عمل مي كند ؟ يا نه و يا اينكه لازم است كه در كف بازار يك سري بازرسي ها انجام شود .
*نقش تاثير گذار اصناف در حوزه بازرسي و نظارت
وزير صنعت ، معدن و تجارت با يبان اين جمله كه اصناف هميشه در مشكلات مرد ميدان بوده اند و هيچ گاه دولت ، حاكميت و نظام را تنها نگذاشته اند ، افزود: در مورد گروه كالايي و اينكه دراين خصوص چطور مي توان بهتر عمل كرد و همچنين حوزه بازرسي و نظارت ، اصناف مي توانند به ما كمك كنند .
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين درباره اولويت بندي كالاها گفت: كالاهاي وارداتي ، صادراتي و تحت نظارت و بازرسي هر كدام جداگانه به سه دسته تقسيم مي شوند
غضنفري با اشاره به گزارش ارايه شده از سوي رييس سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان در جلسه گفت : آنچه مربوط به اين سازمان مي شود حوزه بازرسي و نظارت است .
وي گفت : با توجه به اينكه هفت هزار قلم كالا در سطح بازار است طبيعي است كه بخشي ازاين كالاها كه از درجه اهميت بيشتري در نظام عرضه و تقاضا برخوردار هستند بايد مورد بازرسي و نظارت قرار گيرند.
وي با بيان اينكه برخي اقلام مهم حدود 70 درصد هزينه خانوار و زندگي مردم را در بر مي گيرند ، گفت : فهرست اين گروه از كالاها هم ممكن است حدود 20 تا 30 قلم باشد كه اولويت اول كنترل و نظارت بازرسي سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان است .
وزير صنعت ، معدن و تجارت با بيان اينكه اولويت در گروه بندي هاي صادرات ، واردات و نظارت با هم كمي متفاوت است، افزود: در مورد واردات و صادرات تدابير جداگانه اي انديشيده شده كه براي هر كدام تصميمات خاصي گرفته شده است ،
غضنفري گفت كه سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان در مورد سه گروه از كالاها وظايف متفاوتي دارد به نحوي كه در مورد برخي كالاها وظيفه كنترل شديد را عهده دار است ، به نحوي كه در مورد برخي كالاها بايد مراقبت و كنترل شديد را داشته باشد ، در مورد برخي اقلام تا حدي مراقبت كند و گروه سوم كالاها نيز به فضاي كسب و كار و عرضه و تقاضا باز مي گردد.
* گروه هاي كالايي واردات در قالب سه خانواده
وي ادامه داد : در واردات كالاها به سه خانواده تقسيم مي شوند ، خانواده اول شامل مواد غذايي و دارو كه ارز مرجع به آنها تعلق مي گيرد و بايد در شبكه شناخته شده توزيع گردد ، خانواده دوم مواد خام ، مواد اوليه توليد، قطعات و لوازم توليدي ماشين آلات توليدي خط توليد است كه گروه هاي سه تا 9 را در خود جاي مي دهد و تمام اين اقلام ارز مبادله اي دريافت مي كنند .
وزير صنعت ، معدن و تجارت با بيان اينكه آخرين گروه از دسته بندي كالايي ، گروه 10 يا كالاهاي غير ضروري است ، افزود:مشابه اقلام قرار گرفته دراين گروه در داخل كشور توليد مي شود بنابراين مي توان نياز را از اين طريق تامين كرد .
غضنفري با بيان اينكه برخي صنايع همچون كيف و كفش كه تكنولوژي خاصي هم ندارد به دليل واردات اقلام مشابه خود به كشور تعطيل شده اند كه بايد بازگردد ، گفت : اين گروه از كالاها در اولويت 10 قرار گرفته اند .
وي عنوان كرد : بايد با تبديل شرايط تحريم به فرصت از وضعيت موجود براي توليد كيفي مورد نياز جامعه بهترين بهره را برد
وي گفت : در صورتي كه صنوف توليدي و واحدهاي صنعتي توليدي با قدرت توليد بالاتر با امضاي يك توافق تامين برخي نيازهاي داخل را تضمين كنند دراين صورت وزارت صنعت ، معدن و تجارت مي تواند با مجوزي كه به او واگذار شده است ، برخي ثبت سفارش ها را ممنوع كند .
** سال جهش صادرات به معناي واقعي
غضنفري با بيان اينكه وضعيت كنوني بهترين فرصت براي استفاده از شرايط موجود توسط توليد كنندگان است ، گفت : بايد با توليد بيشتر ارزش افزوده بيشتري ايجاد كرد و از اين طريق بر رقم صادرات افزود ، چرا كه در زمان كنوني بازارهاي وارداتي ايران بيش از هميشه حاضر به خريد كالاهاي ايراني است .
وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: ممنوعيت اولويت 10 به معناي اين است كه ديگر كالاي بنجل و غيركيفي وارد كشور نمي شود و اگر توليد كننده داخلي قادر به پوشش كامل بازار مصرف باشد ، امسال سالي است كه مي توانيم جهش صادراتي به معناي واقعي داشته باشيم .
وي همچنين گفت كه كشور در حوزه كالاهاي اساسي و مورد نياز مردم در زمان حاضر با هيچ كمبودي مواجه نيست ، ذخاير به اندازه كافي است و هيچ نگراني از بابت تامين بازار وجود ندارد .
** تدابير تيم اقتصادي دولت جواب داد
غضنفري با بيان اينكه هم اكنون وضعيت ارز و قيمت ها در بازار خيلي بهتر از گذشته شده است ، گفت : تدابير تيم اقتصادي دولت جواب داده است و اميدواريم روند نيز بهتر از زمان حاضر شود .
وي همچنين از اصناف خواست تا با توجه به ايام عيد امسال براي تامين اين بازار همچون گذشته تعاملات خود را با دولت داشته باشند تا بازاري خوب و آرامي براي مردم تدارك ديده شود .
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين با اشاره بر برگزاري مداوم جلسات تنظيم بازار با حضور وي و وزير دادگستري و نمايندگان دستگااه هاي مرتبط تصريح كرد : به طور حتم تمامي پيشنهادات و نظرات ارايه شده دراين جلسات مطرح مي شود و بررسي برخي از آنها در دستور كار قرار گرفته مي شود .
** اصناف براي تنظيم بازار شب عيد و جلوگيري از فضاي پليسي راهكار دهند
غضنفري راه عبور از مشكلات اقتصادي كشور را بهره گيري از نظر خبرگان دانست و گفت : با وجودي كه ممكن است اختلاف نظرهايي در ميان برخي اتحاديه ها و يا انجمن ها مشاهده شود اما مي توان با ارايه راهكاري مناسب به نتيجه رسيد .
وي همچنين با بيان اينكه وزارت صنعت ، معدن و تجارت از پيشنهادات اصناف براي تنظيم بازار شب عيد استفاده مي كند، از صنوف و مجامع صنفي خواست تا با ارايه راهكارهاي خود دولت را در ايجاد فضاي اميد بخش و غير پليسي ياري كنند .
3939
نظر شما