دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اگرچه می‌گوید برای نامزدی در انتخابات بعد در حال رایزنی است اما پیشاپیش بخشی از برنامه‌های انتخاباتی خود را مطرح کرده است.

محسن رضایی در ادامه انتقاداتش به روش‌های اجرایی دولت، بویژه در زمینه عدم پایبندی به سندچشم انداز 20 ساله و تورم موجود، راهکارهایی هم برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ارائه داده است.
او که به عنوان نامزد دو انتخابات ریاست جمهوری گذشته، بسته دیپلماتیکی ارائه داده بود از به روز رسانی آن خبر داده و نظرش را درباره نحوه ادامه مذاکرات با 1+5 و احتمال مذاکره با آمریکا گفته است.
تمامی این حرف‌ها در گفت و گوی محسن رضایی با روزنامه ابتکار آمده که گزیده آن را در ادامه می‌خوانید:
  • اگر چشم انداز به درستی اجرا می‌شد کشور تحریم نمی‌شد و یکی از عوامل اصلی تحریم ضعف در اجرای این سند بوده است.
  • در اجرای چشم انداز عقب گرد نداشتیم، اما متناسب با برنامه و دورنمای ترسیم شده هم حرکت نکردیم. مردم و قوای سه گانه کشور بهتر می‌توانستند عمل کنند. بر اساس چشم انداز باید در این مقطع به لحاظ اقتصادی و تعاملات بین‌المللی و سایر مفاد این سند، سی درصد از چشم انداز باید اجرایی می‌شد اما با گذشت حدود 7سال از اجرای آن کمتر از 20 درصد از اهداف چشم انداز تحقق پیدا کرده است.
  • باید یک آسیب شناسی شجاعانه از عملکرد دولت‌های سه دهه گذشته انجام شود. بسیاری از اقدمات گروه‌ها و جناح‌های سیاسی کشور در مقاطع مختلفی که در دولت بوده اند جای بررسی و اسیب شناسی جدی دارد. مثلا در حوزه سیاست خارجی چرا گروهی که در اوایل انقلاب لانه جاسوسی را گرفتند الان موافق رابطه اند و چرا کسانی که در آن زمان مخالفان این اقدام بودند الان تسخیر لانه را بهترین کار می‌دانند و طرفدار ادامه قطع رابطه با امریکا هستند؟
  • در طول 20 سال گذشته سه دولت داشتیم.آیا با گذشت این همه سال آیا دولت‌هایی که در راس کار بودند توانسته‌اند آینده سازی کنند و نسل جدیدی از مدیران را پرورش داده و معرفی کنند که در سال‌های آینده مدیریت کلان در کشور را در دست بگیرند. طبیعی است در سالهای آینده سن نسل اول و دوم انقلاب بالای 70 سال خواهد بود.دولت آقایان هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد چقدر تلاش کرده که نسل دوم انقلاب را برای جایگزینی خود آماده کنند؟ و دولت بعدی هم همینطور. این‌ها برخی از شاخص‌هایی است که با بررسی آنها میتوان عملکرد دولت‌های گذشته را ارزیابی کرد.
  • همه دولت‌های گذشته عملکرد متوسط داشته اند و با در نظر گرفتن ابعاد عملکردی آنان نمره همه این دولت‌ها زیر پانزده بوده است. با این توضیح که همه دولت‌ها و سه رئیس جمهور قبلی در چهارسال اول فعالیت خود عملکرد خوبی داشته اند و نمره آنها بالای 15 بوده است. اما همگی در دوره دوم ریاست جمهوری خود بد عمل کرده و طبیعتا نمره ضعیفی کسب کرده اند. به طوری که میانگین نمره هشت ساله همه آنها زیر 12 است. این نشان می‌دهدکه دولت‌ها در ایران ظرفیت بیش از 4 سال حضور در عرصه قدرت را نداشته اند و اگر در همان پایان دوره چهار ساله اول، قدرت به دولت بعدی منتقل می‌شد، شاید برایند عملکرد کلی دولت‌های گذشته و شرایط ایران خیلی بهتر از وضعیت موجود بودو حدود 12 سال جلوتر یودیم و خود جناح‌های حاکم و روسای جمهور ایران در هر دوره نیز اینقدر آسیب نمی‌دیدند.
  • ترجیح می‌دهم به هیچ کدام از دولت‌ها در مقایسه با دیگری نمره مشخصی ندهم.
  • در دوره حضور آقای لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی ایران با آقای سولانا به توافقات خوبی رسیدیم اما به آنها عمل نشد. در مذاکرات اخیر در بغداد یک فرصت طلایی از دست رفت و تیم مذاکره کننده ایران نتوانست یک بازی برد برد را مدیریت کند. به طور قطع مسئولان وقت مقصر بودند. البته دولت مدعی است که آزادی عمل نداشته است ولی اثبات این مسأله ساده نیست هنوز هم دیر نشده است. اما بایستی تیم مذاکره کننده و تیم سایست خارجی باید قوی ترین دیپلمات‌های کشور باشند و آنها را در این راستا سازماندهی و فعال کنیم. راه موفقیت در سیاست خارجی این است که هم از انفعال پرهیز کنیم و هم از ماجراجویی. پای میز مذاکره میتوانیم با منطق سازنده به نتیجه برسیم.
  • {در پاسخ به سوالی درباره گمانه زنی‌های رسانه‌های امریکایی و اروپایی درباره مذاکره مستقیم ایران و آمریکا}مسئولان کشور این خبر را تکذیب کرده اند.بعید می‌دانم خبرهای منتشر شده واقعیت داشته باشد.این فضا سازی به ضرر ایران تمام شد.
  • اوباما همه گام‌های تقابلی خود را در دور اول ریاست جمهوری خرج کرد. لذا الان قاعدتا باید به سمت مذاکره و ارائه پیشنهادهایی در این راستا گام بردارد. البته مذاکره باید با کسانی باشد که تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده اند. آمریکا هم موثر بوده، شروع کننده بوده ولی پایان بخش نیست. ولی کشورهای 1+5محوررهمه گفت وگوها و حتی قطعنامه‌های شورای امنیت بوده اند. از این رو برای ایران فایده ای نداره که تنها با یکی از کشورهای عضو 1+5 به توافقی برسد. چرا که اگر خارج از 1+5 ایران با آمریکا یا هرکدام از اعضا توافقی بکند در صورت ارائه در شورای امنیت قطعا روسیه یا چین وتو میکنند و بی نتیجه می‌شود.
  • {در واکنش به اعلام موافقت روسیه با مذاکره مستقیم ایران و آمریکا} قطعاً اینطور گفته‌ها حرفهای سیاسی است پشتوانه ای ندارد. به محض اینکه مذاکره میان ایران و امریکا شروع بشه خود همین روس‌ها شروع به ایجاد مشکل و بهانه جویی میکنند. از این رو دروازه ورود ما به بازسازی روابط بین‌الملل 1+5 باید باشد و من راهی دیگری نمی‌بینم.
  • {در پاسخ به سوالی که به ارائه «بسته جدید سیاست خارجی با عنوان تغییرات متقابل به آمریکا» از سوی وی اشاره داشت} این پیشنهاد من مربوط به قبل از تحریم‌ها و اتفاقات دو سه ساله اخیر بود.الان و در شرایط تحریم ما باید شیوه‌های دیگری را پی گیری کنیم. قطعا در اون بسته باید تغییراتی داده شود. باز هم تاکید دارم در شرایط حاضر گفت وگو با 1+5 را جدی بگیریم.
  • در شرایط کنونی اقتصاد تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اروپا تقریبا حدود 40 درصد در تورم موجود اثر داشته است. سوء مدیریت و پس از آن سواستفاده گروهی از افراد و دلالان و نظام اداری کشور از شرایط و هرج مرج‌های پیش آمده، در حدود 60 درصد در بروز نابسامانی اقتصادی کنونی دخیل بوده است.
  • فوری ترین کار برای کنترل نابسامانی‌ها و خروج اقتصاد کشور از این بحران این است که جلوی اشتباهات و ندانم کاری‌ها گرفته شود. نبایداجازه دهیم بیش از این ندانم کاری‌ها و اشتباهات فاحش ادامه پیدا کنند.اگر مدیران قوی و کارامد انتخاب کنیم، اگر اجازه ندهیم هیچ اقدامی بدون کار کارشناسی و نظر ومشورت کارشناسان اقتصادی صورت گیرد و جلوی اقدام‌های سلیقه ای و اعمال نظرات شخصی را بگیریم همین در کوتاه مدت 50 درصد مساله را حل می‌کند. اتاق مبادلات ارزی برای احیای بازار فرعی ارز که در اثر یک ندانم کاری تعطیل شده بود اقدام موثری است باید ادامه یابد.
  • به اعتقاد من برخورد سیاسی امنیتی با اقتصاد باید پایان یابد و برخوردهای دستوری با بازار، اقتصاد را ازمسیر خودش بیشتر منجرف میکند و بکار بردن ادبیاتی از این دست، دامن زدن به تنش اقتصادی در اقتصاد خطرناک است. مسئولان اقتصادی کشور باید بلایی را که چند سال پیش بر سر تعرفه‌های واردات آوردند اصلاح کنند. با اجرای نظام تعرفه ای اصلا لزومی نیست که دولت هر ازگاهی این کالا یا ان کالا را ممنوع یا مجاز اعلام کند. خود تعرفه‌ها وضعیت را بدون ایجاد تنش کنترل می‌کنند.
  • دولت وحدت ملی برای حل مشکلات و اختلافات سیاسیون و نخبگان کشور و پایان دادن به منازعات سیاسی آنهاکاربرد دارد. ولی «دولت ائتلافی کارآمد و متعهد» راه کاری برای حل مشکلات مردم است. البته در دل بحث دولت ائتلافی پیگیری برای جلوگیری از اختلاف و منازعه سیاسی هم هست. اما تکیه اصلی آن بر کارامدی و تعهدو به کارگیری افراد توانمند برای حل مشکلات مردم است، نه سهم دهی به گروه‌های سیاسی.
  • اگر سیاسیون کشور و جناح‌های موجود، افکار عمومی جامعه را نمایندگی می‌کردند که مشکلات امروز را نداشتیم. سیاسیون شعار مردمی بودن را داده اند اما در عمل نتوانسته اند که مردم را نمایندگی کنند. به همین خاطر هم در سه دولت ( هاشمی- خاتمی و احمدی نژاد) از این جهت مشکل داشته ایم.
  • ما در این چهار سال شرایط سختی را گذراندیم. از فتنه 88 و بحث‌های داخلی گرفته تا تحریم‌های اقتصادی و تحولات سوریه و چالش‌های منظقه ای در خلیج فارس و... باعث شدند که چهار سال بسیار سختی تجربه شود. یعنی به پرتگاه رسیدیم؟ به هرحال به گردنه سخت و حساسی رسیده ایم که باید با درایت 10 سال آتی را مدیریت کنیم تا از این گردنه عبور کنیم.
  • پیشنهاد من این است که جناح‌های سیاسی کشور که خود را متعلق به نظام می‌دانند، از صحنه کنار نروند. حتی اگر نامزد تعیین نمی‌کنند مشارکت داشته باشند. اگر جناح‌های سیاسی احساس می‌کنند که فضای مطلوب برای حضور جدی و تمام عیار در صحنه را ندارند، قهر کردن آنها و عدم مشارکتشان نشان دهنده این است که می‌خواهند انقلاب و نظام را نادیده بگیرند.در حالی که مشارکت می‌توانند بدون داشتن نامزد جدی و حداکثری باشد. ضمن اینکه فکر نمی‌کنم منعی برای حضور موثر آنان وجود داشته باشد. آنها هم می‌توانند مانند سایر گروهها و احزاب نامزد معرفی کنند
  • برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری 92من همچنان در حال رایزنی و مشورت هستم و تصمیم قطعی نگرفته ام. دولت آینده رقیب اصلی ش یک فرد یا یک جناح نیست. رقیب اصلی دولت آینده فقر و مشکلات اقتصادی داخلی و تحریم‌ها و توطئه‌های خارجی است.من معتقدم که اگر در گذشته جامعه سیاسی ما ناچار بود با نگاه به گذشته حرکت کند، الان باید روش را عوض کنند و بر اساس مسائل آینده اتخاذ سیاست کنند و برای امروز تصمیم بگیرند. اگر بتوانیم انتخابات آینده را به یک آینده نگری سوق دهیم و از گذشته جدا شویم. آن زمان می‌توان امیدوار بود که صحنه رقابت جدی و جدیدی شکل بگیرد.
  • {در دولت ائتلافی مورد نظر شما آیا اصلاح طلبان سهمی دارند؟} آنچه که معیار من هست اصلا گروه‌های سیاسی نیستند، بلکه کارآمدی و تعهد افراد است. اینکه هر حزب و گروهی سهم خواهی کنند و بخواهنددر دولت ائتلافی سهم داشته باشند، باز تکرار همان 20 سال گذشته می‌شود که از آن عبور کرده ایم و این تجربه نباید تکرار شود.
  • من به آشتی با مردم معتقدم. باید دولتمردان اول از همه به مردم پاسخگو باشند و در صورت بروز مشکل با آنها در میان بگذارند و از آنان عذرخواهی کنند. الان وضع به گونه ای شده است که هر مشکلی که پیش می‌اید مجلس یا دولت تقصیر کار را به گردن نمیگیرند و پاسخگو نیستند و به راحتی جا خالی میدهند و ضربه این عدم پاسخگویی و مسئولیت ناپذیری قوا به نظام وارد می‌شود. چرا نظام باید پاسخگویی ناکارامدی، عملکرد ضعیف و عدم صداقت مسئولین باشد؟ چرا نباید ما خودمان شجاعانه اشتباهات و قصورها را به مردم پاسخ دهیم؟ از همین رو است که من تاکید دارم و تکرار می‌کنم که در ده سال آینده باید فضای سیاسی کشور و چارچوب‌ها و پارادیم‌های موجود و جناحی گذشته را عوض کنیم و به جای تکرار مباحث دو دهه گذشته با مردم آشتی کنیم.
/2929
کد خبر 259841

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 41
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام JO ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    تو خودت نمره بیستی، تو مثل هیچکسی نیستی.
    • m IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      77 6
      گوینده بعد از اینکه نظر رو خواند گفت : نمره ی 20 کلاسو نمیخوام!
  • بدون نام IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    ايشان هم مثل احمدي نژاد موفقيت خود را در تخريب ديگران جستجو مي كند
  • بدون نام IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    حتما اگه شما بیاین نمرتون 20 میشه!!!!!!!
    • ناشناس IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      60 11
      نکنه نمره 20 متعلق احمدی نژاده نمره 21 هم متعلق به شما . حتما به شما رای نخواهم داد.
  • بدون نام EU ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    496 9
    شما هم بفرمائيد رئيس جمهور بشويد ببينيم شما چه گلي به سر ملت ميزنيد. دوباره آزمون و خطا از اول شروع ميشه .
    • بدون نام US ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      8 17
      برادر! یه بار هم ایشون رو که امتحان پس دادست امتحان کنید
    • بدون نام EU ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
      7 2
      توصیه می کنم کتاب وزین «آری این چنین بود برادر» از مرحوم استاد دکترشریغتی رابخوانید
  • بدون نام IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    152 5
    نمره دولت های زمان حضرت امام چطور؟
    • بدون نام IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      51 9
      شما چرا نمره ميدي؟
  • Mostafa IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    50 21
    اقاي رضايي دارن نزديك انتخابات تحركات محسوسي از خودشون نشون ميدن. تقريبا هر هفته يك سخن متفاوت و مهم و در بعضي اوقات جنجالي بيان ميكنند كه به رو شدن دست خيلي ها منتهي ميشود. درود بر ايشان كه مردم را از واقيت جاري و پنهان جامعه اگاه ميكنند. هرچند از دست ملت كاري ساخته نيست چون عوام حساب ميشوند ولي خواص هاي 20 سال گذشته نمره زير 12 دارند يعني خيانت به مملكت كردند اگر پر كار بودند الان رتبه ي مادي معنوي علمي و سازندگي و اباداني كشور از اين كه هست فراتر بود.
  • بدون نام IR ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    208 5
    زیر 12 در دوره کارشناسی قبوله و در کارشناسی ارشد رد منظور ایشون کدومشه ؟ بعدش اگه خود این آقا بیاد سرکار نمرش چنده 21 ؟؟
  • بدون نام IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    87 11
    الحمدلله كه دولت زمان امام خوب بوده است.
  • بدون نام IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    67 6
    حتما شما رییس جمهور بشید میشه 20
  • paco IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    40 8
    البته آقای رضایی زمان دفاع مقدس به عنوان یک مدیر نظامی در خدمت رزمندگان سلحشور بوده اند . اما سوال : آیا بزرگترین مشکلات از اساسی ترین اشتباهات منشا نمی گیرند ؟ مثلا ورود به حوزه های تخصصی سیاست داخلی و خارجی از هر حوزۀ غیر تخصصی دیگری موجب ایجاد اوضاع نامطلوب نخواهد شد ؟ آیا صرف اینکه ثابت کرده ایم که پایبند نظام هستیم به ما اجازه می دهد که جای متخصصان جوان را تنگ کنیم و روند پیشرفت کشور را کندتر و کند تر کنیم ؟ اصطکاکات موجود برای هیمن قدیمی بازی ها و دسته یندی های جناحی قدیمی نیست ؟ یه وقتایی بزرگترین کمک معرفی آدم های اصلح بدون در نظر گرفتن تمایلات شخصیه برادر .
  • بدون نام IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    42 5
    البته تجزیه و تحلیل ایشان به واقعیت نزدیک است متاسفانه مشگلات کشور در دور دوم ریاست جمهوری پیش آمده و دولتها ظاهرا تمام ظرفیت را در همان دور اول خرج میکنند
  • بدون نام IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    93 9
    کسی که جرات میکنه یک تنه به فعالیتهای 20 ساله کشور نمره بدهد قطعا از یک نوع خود بزرگ بینی برخوردار است
  • رسول IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    61 6
    نمره آقای محسن رضائی طبق قول خودش 20 است
  • بدون نام US ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    تکرار همان حرف های احمدی نژاد در سال 84
    • بدون نام IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      29 5
      آفرين. ايول داري با اين نظر محشر ت .
    • بدون نام IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      21 4
      دوست گرامی حرف های احمدی نژاد منحصر به فرد است .احمدی نژاد حرف زد و اینها هم که رقیبان انتخاباتی احمدی نژاد در سال 84 و 88 بودند حرف زدند
  • علی IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    39 6
    امان از این حرف های پوپولیستی!!!
    • بدون نام IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      20 2
      پوپوليست ديگه چيه ؟ پوشيدنيه!!!
  • saman IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    52 6
    جناب آقاي رضايي تمام قراردادهاي توسعه نفت وگاز وبخصوص پتروشيمي در زمان رياست جمهوري آقاي خاتمي بسته شده.انصاف هم چيز بدي نيست .
    • سروش IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      6 24
      اضافه کنم سفر به عربستان و دستبوسی شاه سعودی و ملاقات با سوروس و درخواست پول توجیبی
  • بدون نام EU ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    25 2
    اگه واقعا میخواستی نمره بدی نمیگفتی همشون مثل همن و نمیتونم جداشون کنم همه میدونن که اینها مثل هم نیستن و شرایط مختلف نمیتونه مانع نمره دادن بشه کلی صحبت میکنید که یکی به نعل و یکی به میخ زده باشید
  • بدون نام IR ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    48 4
    آقاي رضائي نمره دادن به ديگران توسط فردي انجام مي گيرد حداقلهاي مورد نظر را داشته باشد. شما كه در انتخابات سال 84 به يكباره و كنار كشيديد. در انتخابات 88 هم يكباره شکايت کرديد و بعد قانع شديد. اول تكليف خودتان روشن كنيد . شما بايد كارهايتان براي ملت توجه پذير باشد نه براي خودتان.
  • محمود IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    18 93
    در بين تمام نامزدهاي رييس جمهوري دوره گذشته تنها نامزدي كه برنامه هاي مشخص اقتصادي داشت دكتر محسن رضايي بود. مطمئن باشيد اگر براي رياست جمهوري سال بعد كانديد بشود اصلح است .چرا؟ چون برنامه دارد
    • بدون نام US ۲۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      6 3
      متاسفانه شنیدم ایشون بعد از دیدن نظرات مردم در نظرسنجی های داخلی خودشون منصرف شدن و نمی خوان بیان... البته این فقط یک شنیده است
  • محمد IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    128 6
    حتما شما با نفت 9 دلاری بهتر از خاتمی میتونید مملکت رو اداره کنید.تشریف بیارید با نفت 100 دلاری تحویل بگیرید ببینیم چه میکنید.
    • بدون نام IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      13 37
      مرد مومن انصاف داشته باش. جمعيت تورم تحريم اون موقع با الانو يكي ميكني. درسته نفت 100 دلار شده ولي همونقدر همون تحريم جمعيت واردات و غيره رفته بالا. بازم اون موقع راحت تر ميشد ترقي كرد
    • احسان IR ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      10 3
      درسته که جمعیت دست این دولت نبوده و نتیجه ی سیاست های دولت های قبل از خاتمی و احمدی نژاد بوده. اما تحریم که نتیجه ی سیاست خارجی تنش آفرین همین دولت بوده. تورم هم که نگفته مشخص است از عملکرد اقتصادی همین دولت است. شما هم مثل این دولت فقط بلدی فرافکنی کنی.
  • بدون نام IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    13 2
    من فکرمیکنم یکیشون دوازده ویک صدم است کمی بیشتر
  • حسین از بوشهر IR ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    2 7
    با سلام تمام مظرات را مطالعه کردم هر یک به نوعی تقابل به هم بود عزیزان تا زمانی که همه نسبت به هم بد بین هستیم می شویم لشکریان مقابل امام حسین چرا که چشم خود را روی واقعیت را می بندیم و تنها شخص فارغ از قدرت عملکردش میبینیم و این یعنی عقبگرد و خارج از ایمان و عقیده دینی عمل کردن
  • شهریاری IR ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    3 4
    آفرین ... اولا ایشون در مورد خودشون که نظر ندادند.. حضرت علی (ع) می فرمایند : نبین که که می گوید، ببین که چه می گوید. اگر حرف ایشان و نمره ای که داده اند، غلط است بفرمایید. ثانیاً متاسفانه از نظرات می توان فهمید که اکثراً زحمت خواندن متن را هم به خود نداده اند و فقط در مورد تیتر که نمره است صحبت کرده اند. با این تفاسیر آقای رضایی بهتر است انقدر به خودشان زحمت فهماندن ندهند، کمی هم خود بفهمند که این مردم چگونه اند و چگونه فکر می کنند
  • سید علی IR ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    22 9
    اولا خاتمی با نفت بشکه ای 9دلار کشور رو اداره کرد . ثانیا این حمایت همه جانبه و تمام قد ارگانهای قدرتمند حکومتی رو پشت سر خودش نداشت. هرروز جلو پاش سنگ مینداختند.
  • نسل اول IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۷
    1 2
    سلام جدای از اظهار نظر آقایان چرا ما اهل انتقاد سازنده نیستیم ؟ به نظر شما آلمان متجاوز چگونه پس از جنگ جهانی دوم به تکنولوژیهای فاخر و تولید فکر برتر رسید؟ بیایید قبول کنیم که ایرانی از هر قومی که باشد باز هم یک خانواده است این جمله درمقابل بیگانگانی که از پیشرفت ما رنج میبرند یعنی(باور) و باور یعنی موفقیت . به امید دنیایی عاری از هرگونه جنگ و ..........یعنی یک قدم تا بهشت. مواظب خودتان باشید دوستتان دارم .هموطن
  • محمد US ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۰
    2 4
    اقای محسن رضایی یک مرد لر و بختیاری هستند و خیانت از لر بعید بیا اقای رضایی شما شایسته ملتید.
  • حسين IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    0 1
    هر وقت در ايران تونستيم كه انتقاد كنيم نه تخريب و واقعا تونستيم مصالح ملي واقعي كه به درد مردم ميخوره تعريف كنيم و هي زيراب همديگر رو نزنيم و اشتباهاتمون رو با توجيه رد نكنيم يه چيزي ميشيم وگرنه 100 نسل ديگه هم بياد و بره هيچ فرقي نميكنه مشكل كشور ما با زمان حل نميشه با تغيير رفتار اخلاق سياسي و اجتماعي عوض ميشه.توي كدوم از اين كشور هاي دنيا ديدين بيان بگن هرچي دولت هاي قبل انجام دادن اشتباه بوده!همين مترو از زمان هاشمي داريم.الان 1 روز كه مترو خراب ميشه شهر بهم ميريزه تازه ارزش مترو رو ميفهميم.خاتمي كم آبرو داري كرد براي مردم در دنيا براي ايران با نفت 7 دلار صندوق با 10 ميليارد دلار تحويل داد يا .....من ميگم همين احمدي نژاد هم كارهاي مثبتي داشته البته اشتباهاتي هم داشته.پس بايد عوض بشيم ..
  • جليل IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    1 1
    ايشون به شدت مخالف استخدام هاي دولتيه چهار سال پيش هم كه نامزد شد عونان كرد متاسفانه با اين حجم استخدامهايي كه دولت كرد...... ايشون همه چي رو در خصوصي شدن ميدونه واگه بياد فاتحه استخدامها خوانده ميشه تمام اموال دولتي به زير قيمت به دوستان ونزديكان واگذار ميشه وچيزي از اين ملكت باقي نمي مونه احتمال داره مارو هم اخراج كنه
  • علیرضا IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
    0 2
    به هر حال هر چه به انتخابات نزدیک تر میشویم این بحث های تخریب وجود داره البته این دید که دولت ها قبلی وظایف خود را انجام دادن نیست .ولی همیشه اون چیزی که تو نظریه دادن باشه قطعا تو عمل فرق میکنه و با تئوری نمیشه کسی رو محکوم کرد .برای فهمیدن کسی باید زمان حال طرف و موضعه گیری هایی که در قبل داشته مورد توجه قرار گیرد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین