۰ نفر
۱ آذر ۱۳۸۸ - ۱۳:۴۵

مواجهه با سیل عظیمی از اطلاعات به اندازه کافی بد هست؛ اما اوضاع وقتی بدتر می‌شود که این اطلاعات، هرکدام به یک شکل و فرمت ذخیره شده باشند. جی بورلاند از روش‌های مقابله با این موضوع سخن می‌گوید.

فریبا فرهادیان: این‌که امروزه با سیل عظیمی از داده‌ها و اطلاعات روبرو هستیم به اندازه کافی بد هست. اما اوضاع وقتی بدتر می‌شود که این اطلاعات یکپارچه نباشند و هرکدام به یک شکل و فرمت ارائه و ذخیره شده باشند. این اتفاق باعث می‌شود کار مرور، متمرکز کردن و معنی بخشیدن به اطلاعاتی که درواقع سرمایه‌های هر شرکتی محسوب می‌شوند، سخت و سخت‌‌تر شود.

آن‌چه در ادامه می‌خوانید، گفتگوی فوربس با جی بورلاند، معاون فناوری گروهی شرکت پیتنی‌بوز در باب اهمیت مدیریت داده‌ها و توصیه‌هایی برای مدیران ارشد فناوری اطلاعات است.

شرکت Pitney Bowes که در سال 1957 / 1336 تاسیس شده، از شرکت‌های بزرگ سازنده نرم‌افزار و سخت‌افزار و تامین کننده خدمات مرتبط با اسناد، بسته‌بندی و پست است. تعداد کارمندان این شرکت در سراسر دنیا به 36هزار نفر می‌رسد. این شرکت در سال‌های 2000 / 1379 تا 2007 / 1386، حدود 2.5 میلیارد دلار را صرف ساخت نرم‌افزار و سرویس‌هایی مثل MapInfo کرده و جوایز متعددی را به خود اختصاص داده است.

به نظر شما بزرگ‌ترین مشکلی که پیش روی مدیران ارشد فناوری اطلاعات هر شرکتی قرار دارد، چیست؟
بزرگ‌ترین مشکل پیش روی آن‌ها معنی بخشیدن به تمامی داده‌هایی است که با آن‌ها سروکار دارند. این داده‌ها شامل انبوهی از داده‌های دارای ساختار، فاقد ساختار، real time (زمان واقعی)، ذخیره‌ای، کاربردی، بازاریابی، خارجی و ... می‌شود. برای این‌که بتوانید به عنوان یک مدیر ارشد فناوری اطلاعات از پس تمامی این داده‌ها برآیید، باید مکانیزم‌هایی برای مدیریت آن‌ها داشته باشید و از قابل استفاده بودن یا نبودن آن‌ها و این‌که به درستی استفاده می‌شوند یا خیر، اطمینان حاصل کنید. ما به این کار کیفیت داده و یکپارچگی داده می‌گوییم.

آیا استانداردهایی برای این کار وجود دارد؟
برای برخی از آن‌‌ها وجود دارد، اما چیزی که از همه مهم‌تر است، کنترل داده است که هم به روش‌شناسی و سیاست‌های سازمان شما برمی‌گردد و هم به این‌که تمرکز سازمان شما بر روی مردم است یا فرآیندها و یا فناوری. تمرکز ما بر روی وجه فناوری بوده که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد قوانین و استانداردهایی را که دارند ابراز کنند.

این موضوع برای مدیران ارشد فناوری شرکت‌ها به چه معنی است؟
مدیران ارشد فناوری اطلاعات به‌سرعت در حال دور شدن از تصمیم‌گیری‌های تاکتیکی هستند و به جای آن‌که نگران باشند کپی‌های زیادی از اطلاعات در دست آن‌هاست، بیشتر نگران این هستند که چگونه سود بیشتری را به شرکت برسانند. اگر می‌خواهید چیزی مازاد بر قرار را به مشتری بفروشید و یا سود بیشتری عاید شرکتتان کنید، باید نیاز مشتری را به خوبی بشناسید. اکثر مدیرانی که ما با آن‌‌ها صحبت کرده‌ایم، بیشتر مایل بودند بخشی از تیم اجرایی باشند و به بازده و درآمد و کاهش هزینه‌ها فکر کنند، تا این‌که بدانند باید ارزش واقعی مشتری خود را درک کنند و بفهند او به چه چیزی نیاز دارد.

آیا مدیریت صحیح داده بخشی از روند کاهش هزینه‌ها محسوب نمی‌شود؟
حق با شماست. اگر من نشانی نادرستی از مشتری داشته باشم، به‌خاطر استفاده نادرست از داده متحمل ضرر خواهم شد. همچنین اطلاعات دیگری از مشتری که در سیستم‌های متفاوتی نگهداری شده باشد باعث می‌شود در بازاریابی و ارائه سرویس مناسب و مورد نیاز مشتری اختلال ایجاد شود که همین امر، نارضایتی مشتری را از شرکت به همراه خواهد داست.

آیا اگر بین مرکز داده‌های خارجی و داخلی شکافی بیاندازیم، مدیریت داده مشکل‌تر خواهد شد؟
قطعا تفاوت خواهد کرد، اما مشکل‌تر نخواهد شد. در مورد سیستم‌های قدیمی موجود در شرکت‌ها باید گفت که اغلب چندین فرمت ذخیره‌ای اختصاصی وجود دارد که برخی از آن‌ها برای استفاده در انواع یکپارچه داده‌ها که مورد نیاز سیستم‌های امروزی است، طراحی نشده‌اند. اما وقتی تصمیم می‌گیرید از یک سیستم مدرن استفاده کنید، حتما با یکپارچگی داده و شبکه و امنیت هم روبرو خواهید بود، اما مهم این است که کار مدیریت این داده‌ها ساده‌تر است.

تاثیر این مدل بر امنیت داده چیست؟
امنیت کاملا به نوع سازمان و شرکت بستگی دارد. اما می‌دانیم که وقتی شرکت‌ها به سمت استفاده از چنین مدل‌هایی سوق داده می‌شوند، امنیتشان نیز بالاتر می‌رود. از آن‌جایی که موفقیت این مدل‌های تجاری به امنیت آن‌ها بستگی دارد کاملا به امنیت آ‌ن‌ها توجه می‌شود. علاوه‌براین اگر سیستم شما فقط یک یا دو سطح دسترسی به داده داشته باشد، برای شما بسیار راحت خواهد بود که بدانید چه کسی به چه داده‌هایی دسترسی داشته و نیازی نیست تک‌تک داده‌ها را جداگانه مدیریت کنید.

وقتی شرکت‌ها حتی نمی‌دانند چه چیزی در سیستمشان وجود دارد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
این موضوع، مشکل جدیدی نیست و از قبل هم وجود داشته؛ اما موضوع وقتی به چشم آمد که این شرکت‌ها بدون در نظر گرفتن آی.تی شروع به گسترش دادن خود کردند. ما شرکت بیمه‌ای را سراغ داریم که اطلاعات مشتریانش را در بیش از 100 سیستم جداگانه نگهداری می‌کرد. این شرکت مجبور بود به امنیت 100 سیستم به‌صورت جداگانه رسیدگی کند. هرچه تعداد دسترسی‌ها کمتر باشد، کنترل داده نیز راحت‌تر است.

به‌عنوان شرکتی که ساختار آی.تی خود را از نو ساخته، آیا معتقدی که این داده‌ها است که باعث می‌شود این نوسازی انجام گیرد؟
خیر درواقع این داده نیست که باعث می‌شود نوسازی انجام شود، اما چیزی هم نیست که بعدها به آن توجه شود. داده، جزء مهمی برای یک راه‌حل کامل است. نحوه دسترسی به داده کلید مهم مدیریت است. یک ذهن هوشمند نه تنها باید بداند که قبلا چه اتفاقی افتاده، بلکه باید بداند هم‌اینک چه چیزی در جریان است و چه کاری باید انجام دهد و چگونه باید آن را انجام دهد. تمامی این فرآیندها می‌تواند به‌صورت کاملا خودکار انجام شود، به طوری که تنها به دانش عمیق‌تر شما در موارد بسیار جزئی نیاز خواهد بود.
شرکت‌ها برای تحقق این امر نیازمند کارمندان و تصمیم‌گیرانی برخوردار از دانشی عمیق‌تر و بهتر هستند. امروزه افرادی برنده واقعی هستند که نفوذ بیشتری هم بر سرمایه‌های موجود داشته باشند. علاوه‌بر این یک برنده باید از ارتباطی قوی و موثر بین خود و مشتری برخوردار باشد.

کد خبر 25995

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین