به گزارش خبرآنلاین، «اندیشه های ارنست همینگوی» نوشته مهرداد رضائی اولین اثر این مجموعه است. ارنست همینگوی از چهره های سرشناس داستان نویس آمریکا، در 21 ژوئیه 1899 در اوک پارک از ایالی ایلینوی به دنیا آمد. مادرش «گریس هال» پیش از ازدواج با دکتر کلارنس ادموندز همینگوی ـ که به پسرش آموخت به طبیعت عشق بورزد ـ شغلی در یک اپرا داشت. پدر همینگوی در سال 1928 پس از از دست دادن سلامتش به دلیل ابتلا به دیابت و ثروتش به دلیل ناآرامی های بازار ملک فلوریدا، زندگیاش را به صحرا برد. همینگوی در مدرسه های عمومی اوک پارک شرکت کرد و داستان ها و شعرهای اولیه اش را در روزنامه دبیرستان منتشر کرد. «همه ی ادبیات مدرن آمریکایی از یک کتاب نوشته ی مارک تواین به نام هکلبری فین میآید.» این جمله شاید معروفترین نقل قول از داستان «داشتن و نداشتن» (1937) باشد که هاوارد هاوکس آن را به فیلم برگردانده است. هاوکس و همینگوی در اواخر دهه 30 با هم دوست شدند. هاوکس هم ماهیگیری را دوست داشت و الکل مینوشید.
در شرح کتاب می خوانیم: «...کتابهایش به اندازه افسانه خودش شاید ماندنی نباشد، اما آنها با دقتی بیش از آن که ما بتوانیم از چنین زندگی پرمشغله ای انتظار داشته باشیم، نوشته شدهاند. تفسیرش از زندگی به اندازه کافی، روشن است...مذهب افیون تودهها نیست، بلکه میهنپرستی، جاهطلبی، موسیقی، رادیو، قمار و الکل نیز چنین است. حتی نان هم افیون است؛ چرا که خورندهاش را در کوششهای بیهوده زندگی درگیر میکند. آنهایی را که نمیکشند، میکشد. همه آدمهای خوب، همه آدمهای خیلی شجاع را بدون تبعیض میکشد. اگر هیچکدام از اینها نباشی، میتوانی مطمئن باشی که تو را هم خواهد کشت. »
«اندیشه های برتولت برشت» دیگر عنوان این مجموعه است که به همت ندا درفش کاویانی تدوین شده است. در توضیح کتاب آمده است: «برشت انسانها را به اندیشیدن دعوت میکرد. او میخواست این نکته را تلقین کند که مردمِ عادی، هرچند کوچک در ظاهر، همچون ذرات ماده قدرت انفجار دارند. وی بر آن بود که تمدنهای بزرگ به دستِ آدمهای کوچک بنا شدهاند و هیچ اندیشه بزرگی بدون آدمهای ظاهراً کوچک نمیتوانست به نتیجه برسد. اما بسیاری از اندیشههای نابِ برشت در نمایشنامههایش جلوه یافته است. او بهراستی سبکِ کار در تئاتر را متحول کرد. میدانیم پیش از برشت، سبکِ استانیسلاوسکی متداول بود. در این سبک، بهترین بازیگر کسی بود که چنان غرقِ نقشِ خود میشد که گویی فیالمثل خودِ هملت باز زنده شده است...
برتولت اویگن برشت، شاعر و نویسنده نامآشنای آلمانی، در دهم فوریه 1898 در آوگسبورگِ آلمان به دنیا آمد. وی در سال 1916 وارد دانشگاه مونیخ شد تا در آن فلسفه و پزشکی بخواند، اما در 1919 اولین نمایشنامه خود، بعل، را نوشت و روی صحنه برد و، به دلیلِ انتشارِ ترانههای نامفهوم، در 1932 گرفتارِ پیگرد و بازجوئیهای پلیسِ آلمان شد. از فوریه 1933، پس از روی کار آمدنِ هیتلر و یک روز پس از حریقِ رایشتاگ، تبعید و فرار و دربهدریِ وی آغاز شد....»
سومین کتاب این مجموعه متفاوت و خواندنی «اندیشه های آلبر کامو» نوشته پردیس شرکت مقدم است. آلبر کامو نویسنده، فیلسوف و روزنامهنگار الجزایری-فرانسویتبار بود. او یکی از فلاسفه بزرگ قرن بیستم و از جمله نویسندگان مشهور و خالق کتاب بیگانه است.
کامو در سال 1957 به خاطر «آثار مهم ادبی که به روشنی به مشکلات وجدان بشری در عصر حاضر میپردازد» برنده جایزه نوبل ادبیات شد. آلبر کامو پس از رودیارد کیپلینگ جوانترین برنده جایزه نوبل و همچنین نخستین نویسنده زاده قاره آفریقا است که این عنوان را کسب کردهاست.
همچنین کامو در بین برندگان نوبل ادبیات، کمترین طول عمر را دارد و دو سال پس از بردن جایزه نوبل در یک سانحه تصادف درگذشت. با وجود اینکه کامو یکی از متفکران مکتب اگزیستانسیالیسم شناخته میشود او همواره این برچسب خاص را رد میکرد. در مصاحبهای در سال 1945 کامو هرگونه همراهی با مکاتب ایدئولوژیک را تکذیب میکند و میگوید:«نه، من اگزیستانتیالیست نیستم. من و ژان پل سارتر از اینکه ناممان اینگونه برچسب میخورد متعجب میشویم... او در کتاب یاغی مینویسد که تمام عمر خود را صرف مبارزه با فلسفه پوچگرایی کردهاست و عمیقاً به آزادیهای فردی اعتقاد دارد.
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب ها و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060
نظر شما