نگاه پنج شنبه نوشت:

به رغم اینکه کارگران ساده چینی در کشورهای مختلف جهان فعالیت می‌کنند، در شهرهای بزرگ این کشور، تعداد زیادی متخصص خارجی حضور دارند. سیاوش محجوب، پسر حسین محجوب بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، حدود 10 سال است که برای پروژه‌های شرکت‌های مختلف مخابراتی در کشورهای مختلف جهان از جمله در آفریقای جنوبی، هنگ کنگ، چین و آسیای میانه کار می‌کند. او که چند سال پیش در بخش تشریفات خارجی ایرانسل، مسوولیت ارزیابی و رتبه‌بندی رستوران‌های ایرانی با هدف پذیرایی مطلوب‌تر از مهمانان خارجی این کنسرسیوم را بر عهده داشت، علاقه زیادی به رستوران‌گردی دارد. در یادداشتی نوشته است، به بررسی وضعیت رستوران‌های کشور چین پرداخته ‌است.

 

در محله‌های اروپایی‌نشین پکن و سایر شهرهای بزرگ چین، خیابان‌هایی هستند که ده‌ها رستوران با سبک‌ها و ملیت‌های مختلف را در خود جای داده‌اند. یکی از سرگرمی‌های توریست‌های خارجی و کارکنان شرکت‌های خارجی در چین، گردش شبانه در این خیابان‌ها و رفتن به رستوران‌هایی است که در مقایسه با غذاخوری‌های شهرهای بزرگ اروپایی، خوردنی‌های خوشمزه‌تر و ارزان‌تری ارائه می‌کنند. در چنین خیابان‌هایی می‌توان رستوران‌هایی با غذاهای اروپایی، مکزیکی، هندی، ایرانی، عربی و حتی آفریقایی پیدا کرد. با توجه به تنوع مواد اولیه غذا در چین و فعالیت آشپزهایی از ملیت‌های گوناگون، غذای این رستوران‌ها شباهت زیادی به غذای ارائه شده در رستوران‌های کشورهای مبدأ دارد. البته در این میان، غذا خوردن در رستوران‌های ایرانی توصیه نمی‌شود؛ چون تنها رستوران‌هایی که قیمت غذا را جلوی در ورودی نصب نمی‌کنند و هنگام ارائه صورت‌حساب، به روش «همت عالی» و با قیمت‌های بالاتر از متوسط منطقه عمل می‌کنند، متعلق به ایرانی‌ها هستند. همچنین اغلب رستوران‌های ملی و خارجی در چین، طوری طراحی شده‌اند که امکان بازدید از مواد اولیه و آشپزخانه برای مشتری وجود دارد؛ اما ایرانیان، روش پنهان‌کاری خود را در آنجا هم ادامه می‌‌دهند. در برخی از رستوران‌های چین، مشتری می‌تواند خودش مواد اولیه غذا را از انبار تا آکواریوم رستوران انتخاب کند تا از تازه بودن ترکیب غذایی خود مطمئن شود.
به رغم تنوع رستوران‌های خارجی در چین، رستوران‌های چینی نیز از جذابیت خاصی برخوردارند چون غذاهای بسیار متنوعی عرضه می‌کنند.
در چین اولین چیزی که در میزهای غذا چه در رستوران و چه در منازل بسیار مشهود است، وجود یکی از شکل‌های توفو می‌باشد. توفو یا پنیر لوبیا یک فرآورده غذایی است که از بسته شدن شیر سویا به دست می‌آید. این غذا در میز غذای چینی، با طعم‌های مختلف شیرین، شور یا حتی به شکل قطعات آغشته به ادویه سرو می‌شود.

یکی از روش‌های رایج طبخ و سرو غذا در رستوران‌های چینی، پخت و طبخ غذا بر سر میز مشتریان است. در این روش پرهیجان، پس از آنکه مشتری غذای خود را از منو انتخاب کرد، آشپز رستوران، همراه با مواد اولیه سر میز مشتری حاضر می‌شود؛ مواد را در ظرف طبخ ترکیب کرده و بر اساس خواسته مشتری، ادویه‌ها و سبزیجات را به غذا اضافه می‌کند. با این روش، مشتری می‌تواند هر طعم و ترکیبی را که مورد علاقه‌اش است، در اختیار داشته باشد؛ درست بر خلاف رستوران‌های هندی و مکزیکی که فلفل و سایر ادویه‌ها را مطابق ذائقه آشپز و نه مهمان به غذا اضافه می‌کنند یا برخی رستوران‌های اروپایی که گوشت خوک یا ذبح غیراسلامی را با مخفی‌کاری به خورد مسلمانان می‌دهند یا رستوران‌هایی که دستور مشتری برای تعیین میزان پخت یا آب‌دار بودن غذا را هیچ‌گاه با دقت رعایت نمی‌کنند. روش چینی‌ها برای پخت در سالن رستوران، هیچ یک از این معایب را ندارد.
یکی دیگر از شیوه‌های طبخ غذا در رستوران‌های چینی، ادغام آشپز و مهمان است؛ بدین ترتیب، ‌مشتری راسا اقدام به طبخ غذای خود می‌کند. در این شیوه، یک تسمه نقاله که به شکل نواری در حال حرکت است، مواد خام غذایی را حمل می‌کند و به هر یک از مشتری‌ها، قابلمه حاوی آب و ادویه و دیگر افرودنی‌ها اختصاص داده می‌شود تا مشتری، خود اقدام به انتخاب مواد خام ‌کند و غذای خود را طبخ کند. بخش هیجان‌انگیز این روش، وجود منقل‌های کوچک زغالی است که می‌توان روی آن، کباب‌های خوشمزه‌ و کاملا گرم را طبخ کرد.

رستوران‌های چینی چه از نظر مواد اولیه و چه از نظر شیوه‌های طبخ، بسیار متنوع‌اند. در اکثر رستوران‌ها، منوی غذا حاوی عکس غذا و مواد تشکیل‌دهنده آن است. توریست‌ها در مواجهه با بعضی از این غذاها دچار شگفتی می‌شوند؛ در منوی غذایی رستوران‌های سنتی چین، غذاهایی نظیر خوراک لاک‌پشت، قرقاول، قورباغه و اردک مشاهده می‌شود.

یکی دیگر از جاذبه‌هایی که مورد استقبال توریست‌های خارجی در چین قرار می‌گیرد، طب سنتی چین است که بیش از پنج هزار سال سابقه دارد. این طب شیوه‌های مختلف طب گیاهی، طب سوزنی و فشاردرمانی را شامل می‌شود. در مناطق توریستی شهر پکن می‌توان کلینیک‌هایی را یافت که برای توریست‌های خارجی طراحی شده و مراجعین می‌توانند با مراجعه به این کلینیک‌ها، تجربه‌ای از این روش‌های درمانی کهن را مشاهده کنند. خوراکی‌های جالب توجهی در این کلینیک‌ها ارائه می‌شود که نوشیدنی‌های شیرین و دم‌نوش‌های هیجان‌انگیزی در بین آنها به چشم می‌خورد. گفتنی است سالن انتظار این رستوران‌ها، شباهت زیادی به کافی‌شاپ‌های سنتی دارد.
19 301

کد خبر 264414

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IN ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
    5 0
    دوستان!اگر گذرتان به چین افتاد هرگز مغز میمون را در منوی غذا انتخاب نکنید.چرا که آنها با گذاشتن میمون بیچاره در یک قفس به نحوی که سرش از بالای آن بیرون بیاید و تنش محبوس باشد با روشهای کاملا غیراخلاقی حیوان بیچاره را تا حد مرگ آزار داده و عصبانی میکنند تا خونش به اصطلاح به جوش آید و حالت دیوانگی پیدا کند.در همین لحظه بلافاصله سرش را از تنش جدا میکنند و مغزی را که با حرارت خون پخته شده برایتان سرو میکنند...فکر میکنم این ظالمانه ترین نحوه کشتن یک حیوان است...
  • امیر IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
    0 0
    ایرانی در هر جا ایرانی می ماند حتی در غربت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین