وزیر امور اقتصادی و دارایی از برنامه جدید دولت با هدف جلوگیری از تکانه های تورمی برای ماه های پایانی سال خبر داد و گفت: از آنجایی که افزایش قیمت ها همراهی زیادی با رشد نرخ ارز داشته باید از تکانه های ارزی در کشور جلوگیری شود.
سید شمس الدین حسینی در گفت وگویی تلویزیونی درخصوص گرانی و وضعیت اشتغال، اظهارداشت: با توجه به اینکه به ماه های پایانی سال نزدیک می شویم باید سیاست های مدبرانه ای برای صرفه جویی اجرایی شده تا از رشد پایه پولی و در نتیجه آن افزایش تورم جلوگیری شود.
وی ادامه داد: همچنین باید مانع از احتکار در بازارهای خاص شد و این امر مد نظر قرار گیرد.
حسینی ، پرهیز از رسانه ای کردن تورم را از دیگر راهکارها برای مهار تورم در فصل پایانی سال عنوان کرد و افزود: در ماه های اخیر میزان نظار ت ها به خصوص در بازار ارز قوی تر شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان آنکه موضوع نظارت با نوسانات متفاوت است ،گفت: علاوه بر اینکه نظارت ها بر واردات ، صادرات و بازار ارز در ماه های گذشته بیشتر شده ، قرار است در ماه های اخیر نیز افزایش یابد ، ضمن آنکه مدیریت برخورد با احتکار نیز ارتقا یافته است.
وی ادامه داد: تحلیل مشترک و هم جهتی بین وزارت امور اقتصادی و دارایی ، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، بانک مرکزی و وزارت صنعت ،معدن و تجارت در ماه های گذشته برای وضعیت اقتصادی کشور انجام شده که اولویت شماره یک آن پیشگیری از تکانه های تورمی است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات ستاد اشتغال زایی با مسئولیت معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: تمام تلاش دولت افزایش تولید و اشتغال است .
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: در ماه های گذشته تکانه هایی درخصوص اقلام خاصی داشته ایم که ستاد تنطیم بازار که دبیرخانه آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت مستقر است، جلسات متعددی را در سطح معاونین برگزار کرده ، ضمن آنکه هر دو یا یک هفته یکبار این جلسات با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار می شود.
حسینی از بررسی تورم در بازار ها خبر داد و در مورد سیاست های دولت برای جلوگیری از رشد تورم ، گفت: اگر تورم در ماه گذشته 26 درصد بوده و یا اینکه نرخ تورم در ماه آتی 27 درصد باشد با توجه به اینکه تورم دارای فرمول محاسباتی است، این امکان وجود دارد که افزایش قیمت نداشته باشیم اما با توجه به اینکه تورم نقطه به نقطه رشد یافته نرخ تورم نیز افزایش می یابد.
نبود مصوبه برای نقض وجود سخنگوی اقتصادی دولت
وی در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز سخنگوی اقتصادی دولت هستید، گفت: با وجودی که الهام به عنوان سخنگوی دولت تعیین شده اما در مصوبه جدید اشاره ای به نقض مصوبه قبلی برای سخنگوی اقتصادی دولت وجود ندارد.
ارایه لایحه بودجه به مجلس دیر نشده است
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان آنکه، ارایه لایحه بودجه به مجلس دیر نشده است، اظهار داشت: برآورد بودجه سال آینده باید مبتنی بر یک سری از متغیرها در حوزه ارز و نفت باشد .
وی افزود: معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری چارچوب کلی بودجه را تدوین کرده و جلساتی را با برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای به حداقل رساندن اختلافات و دیدگاه ها را برگزار کرده است.
/3131
نظر شما