به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدینژاد امشب هم مهمان شبکه یک سیما بود که پس از دعای فرج، سخنان خود را با «شکر ویژه» خداوند به دلیل بارندگیهای اخیر آغاز کرد و در پاسخ به حیدری مجری برنامه که از او درباره دستاوردهای هدفمندسازی در زمینه «گسترش عدالت» پرسید، گفت: کار ما در تدوین اصلاح نظام بانکی تمام شده و اصلاح نظام مالیاتی، گمرکی، حذف صفرها و ارتقای ارزش پول ملی هم در مراحل پایانی است و ما آماده انجام آن هستیم و منتظر فرصت مناسب هستیم.
وی با اشاره به مشکلات 50-60 ساله اقتصاد کشور، هدفمندسازی را مهمترین عامل در اصلاح وضعیت مشکلات خواند و افزود: دولت آماده اجرای تمام این طرح است؛ اما با مشکلاتی، نشد که ما این طرح را کامل اجرا کنیم. 30 درصد این طرح انجام شده و نمیتوان انتظار داشت که دستاورد اجرای تمام آن را داشته باشیم.
رئیس جمهور از رشد تولید در کشور خبر داد و با بیان اینکه «تولید متوقف شده و با مشکل مواجه شده» حرف درستی نیست به منتقدان اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها پاسخ داد و افزود: در بخش تولید، این طرح موفق بوده است.
وی از «کنترل مصرف انرژی» به عنوان هدف دوم اجرای این طرح یاد و خاطرنشان کرد: مصرف بنزین ما با روال سابق بسیار کاهش یافته و ما نیازی به واردات 20 هزار میلیاردی بنزین، نداریم. مصرف خانگی و تجاری گاز و برق نیز کاهش یافته است. مصرف بنزین، گاز وگازوئیل مهار و کنترل شده است. مصرف برق در 10 ساله گذشته سالانه 7.4 درصد افزایش داشته اما در سال 90 با 0.2 درصد کاهش روبرو شده که در تولید سرمایه گذاری شده است.
احمدینژاد با بیان اینکه اجرای عدالت از دیگر اهداف این طرح بوده است، خاطرنشان کرد: 7 دهک جامعه ما قدرت خرید بالاتری یافتهاند. اما دهکهای 9 و 10 درآمدهایشان کاهش یافته است. نسبت درآمد دهک بالای درآمدی به دهک پایین، کاهش یافته است. این از اتفاقات مهم است. 10 درصد ثروتمند به 10 درصد فقیر شهری در سال 89، 12.45 درصد بوده اما الان به 10 کاهش یافته است. ضریب جینی هم از سال 89 کاهش یافته است.
به گفته وی، علی رغم تحولات نرخ ارز، هنوز این دستاوردها برقرار است.
پیش بینی تورم ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، سوال دیگر مجری برنامه از محمود احمدینژاد بود که به رشد فزاینده آن اشاره داشت. رئیسجمهور هم با بیان اینکه تورم ساختاری است و در 50 سال اخیر تورم داشتهایم، اظهار داشت: در دی ماه سال 89، تورم 12.8 درصدی داشتیم و در دی ماه 90 به 20.9 رسیدیم. ولی چون تورم نقطه به نقطه صفر شده یعنی اینکه تمام ظرفیت تورم زایی تخلیه شده است.
وی با اشاره به افزایش قیمتهای جهانی که بر قیمتهای داخلی در ایران اثر گذار است، ادامه داد: این تورم، خیلی متفاوت از آنی است که پیش بینی میشد. ما هم همین 12-13 درصد رشد تورم را پیش بینی می کردیم که همان هم شد.
رئیس جمهور در واکنش به پیش بینی تورم بیش از 40 درصد و حس عمومی مردم نسبت به افزایش تورم و تفاوت آن با نرخهای اعلام شده از سوی دولت، گفت: سال 90 مردم چنین حسی را نداشتند. تورم در دهکهای درآمدی متفاوت، فرق میکند. اگر قیمتهای مرغ و تخم مرغ بالا برود، تورم ناشی از آن در زندگی کسی که خوراک آن همین است خیلی بالا میرود ولی کسی که این فقط یک گوشه زندگیش است، تاثیر کمتری دارد.
وی با بیان اینکه دولت نرخ تورم را همچون 30 سال گذشته میسنجد و تورم نسبی را براورد میکند، از افزایش نرخ تورم 26.1 درصدی سال 91 به نسبت سال 90، سخن گفت و افزود: البته این به دلیل افزایش نرخ ارز بود. دشمن به دنبال تحریم فلج کننده ایران بود اما به آنچه که میخواستند نرسیدند و با همکاری خوب مردم، این مشکل مهار شد این چالش دراز مدت نیست و ما برنامههایی برای کنترل آن داریم تا تکیه بودجه دولت بر ارز کاهش یابد.
این گفتوگوهمچنان ادامه دارد....
/2929
نظر شما