به گزارش خبرآنلاین محمود احمدی نژاد در ادامه گفت و گوی زنده تلویزیونی خود که به مناسب دومین سالگرد اجرای قانون هدفمندی یارانه ها برگزار شد گفت: برای تغییر در اقتصاد تمام متغیرها را تغییر نمی دهیم.
وی گفت: قانون هدفمندی یارانه ها چه داشته است که قیمت ارز را افزایش داده است؟ این غلط است که هدفمندی نقدینگی را افزایش داده است.
احمدی نژاد با بیان این که سال 89 نقدینگی کشور 25 درصد بوده و سال 90 حدود 19 درصد بوده است، گفت: بر همین اساس وقتی نقدینگی کم شده است چطور قیمت ارز افزایش یافته است؟
وی ادامه داد: دلیل منطقی و اقتصادی میان هدفمندی و افزایش قیمت ارز نمی بینم و می توان هدفمندی را کامل اجرا کرد و قیمت ارز هم افزایش نیابد.
رئیس جمهور با بیان این که ما می خواهیم اقتصاد و زندگی مردم را اداره کنیم، گفت: مشکلات ارزی به علت سوء استفاده های داخلی و فشارهای دشمن بوده است و هم اکنون شرایط محیا نیست درباره فشارهای دشمن سخن بگویم اما در آینده نزدیک در اینباره سخن می گوید.
وی تاکید کرد: اصرار داشتیم هدفمندی یکباره اجرا شود چرا که اجرا در 5 مرحله ثبات در اقتصاد را فراهم نمی کند و به ضرر مردم است. مردم ظرفیت وسیعی دارند و در زمینه اجرای این قانون به خوبی همکاری داشتند.
احمدی نژاد با بیان این که هم اکنون دشمن با تحریم قیمت ارز را مصنوعی افزایش داده است اما در بودجه سال آینده قیمت ارز پایین تر از نرخ مرکز مبادله ای است، افزود: ما می توانیم اهرم تحریم را خنثی کنیم و بر همین اساس یک راه این است که صادرات غیر نفتی را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: هدفمندی یارانه ها یک کار بنیادین بود و هم اکنون مردم 40 هزار تومان به عنوان یارانه نقدی دریافت می کنند که می توانیم 5.25 برابر این رقم را به مردم پرداخت کنیم بدون این که نقدینگی افزایش یابد.
وی با بیان این که برای تامین منابع هدفمندی یارانه ها حدود 30 هزار میلیارد تومان از فروش حامل های انرژی می گیریم و 10 هزار میلیارد تومان هم در بودجه است، گفت: ما از محل دریافتی های برق درآمد برق را افزایش دادیم و آن را به مردم پرداخت کردیم.
احمدی نژاد گفت:در جلسات اقتصادی حرف تیم دولت همیشه ثابت می شود. کدام زمان بوده رئیس جمهور بیش 1200 ساعت زمان برای جلسات اقتصادی بگذارد؟ بنده درباره طرح اصلاح نظام بانکی 150 ساعت جلسه مستقیم با کارشناسان داشته ام.
وی تاکید کرد: ما می خواهیم مشکلات مردم را حل کنیم دولت کمترین گلایه را داشته است اما نصف گلایه های این دولت ده برابر دولت های قبل بوده است.
رئیس جمهور با بیان این که واردات برخی کالاها ممنوع است اما باقی کالاها تعرفه دارد، گفت: اگر چوب بستنی آمد و با بستنی صادر شد ایراد دارد؟ البته الویت دولت این مسائل نیست و کالاهای ضروری در الویت است.
وی ادامه داد: از اواسط مرداد تصویب شد که ارز مرجع به الویت های اول و دوم تعلق بگیرد و پیش از آن نیز محدودیتی برای واردات وجود نداشته است.
احمدی نژاد با بیان این که سال قبل دارو با دو ارز وارد کنندگان و بانک مرکزی وارد شده است، افزود: امسال ارز بانک مرکزی بیش از سال گذشته بوده است. دارو هم قبل از محدودیت و بعد از آن با ارز 1226 تومان وارد شده است. نباید چهره بهداشت و درمان کشور مخدوش شود.
/27295
رئیس جمهور می گوید دولت کمترین گلایه را داشته است اما نصف گلایه های این دولت ده برابر دولت های قبل بوده است.
کد خبر 265597
نظر شما