«اتحادیه‌ ابلهان» اولین رمانی که پس از مرگ نویسنده‌اش موفق به دریافت جایزه‌ ادبی پولیتزر شد و حالا با ترجمه پیمان خاکسار از سوی نشر به نگار روانه بازار نشر شده است.

به گزارش خبرآنلاین، «اتحادیه ابلهان» این روزها در تهران فروش خوبی دارد و در لیست پرفروش ها هم قرار گرفته است. البته پیش از این کتاب، جدیدترین ترجمه‌ خاکسار، «باشگاه‌ مشت‌زنی» نیز در کمتر از یک ‌ماه به چاپ دوم رسید. همچنین ترجمه‌های دیگر او همچون «هالیوود» و «عامه‌پسند» نوشته‌‌ «چارلز بوکفسکی» هم جزء کتاب‌های مطرح ادبیات ‌داستانی خارجی است.

 

رمان «اتحادیه ابلهان» در سال 1980 میلادی و 11 سال بعد از خودکشی نویسنده منتشر شد و توانست جایزه ادبی پولیتزر را در نبود نویسنده‌اش از آنِ خود کند. کندی تول تنها 32 سال زندگی کرد. ماجراهای کتاب در دهه‌ 60 میلادی می‌گذرد و مخاطب در سراسر داستان با شخصیت‌های متعددی آشنا می‌شود، اما شخصیت اصلی داستان جوانی تحصیل‌کرده است که به دلیل مشکلات خاصی که پیش پایش قرار می‌گیرد، مجبور می‌شود خانه‌ را ترک کند و مادرش را تنها بگذارد. خاکسار ‌«اتحادیه ابلهان» را یکی از مهم‌ترین آثار ادبی امریکا می‌داند، رمانی که سرگذشت عجیبی دارد. جان کندی تول؛‌ نویسنده‌ این رمان، در بیست و چندسالگی رشته ادبیات انگلیسی را تا مدارج عالی طی کرده است. کمی بعد نوشتن «اتحادیه‌ ابلهان» را آغاز می‌کند. او می‌گوید: «ناشران از پذیرفتن این رمان برای نشر سر باز می‌زنند. ویراستارها در سازمان‌های انتشاراتی مختلف، پیشنهادهایی درباره‌ حذف یا اصلاح بخش‌هایی از رمان می‌دهند، اما سرانجام کار، هیچ نشری حاضر نمی‌شود کتاب را چاپ کند. نویسنده‌ کتاب در اواخر عمرش پارانویید می‌شود و در سن 32سالگی خودکشی می‌کند. مادر نویسنده 11 سال تلاش می‌کند تا کتاب فرزندش را چاپ کند. در عین ناامیدی او، یک استاد دانشگاه در لوییزیانا مسئولیت چاپ کتاب را بر عهده می‌گیرد. رمان، در دنیای ادبیات غوغایی به پا می‌کند. نویسنده‌ این رمان اولین کسی است که جایزه‌ پولیتزر پس از مرگش به او تعلق می‌گیرد. ناشران مختلف، «اتحادیه ابلهان» را در قطع‌های مختلف چاپ می‌کنند، تنها انتشارات پنگوئن کتاب را در 5 قطع و با جلدهای مختلف چاپ می‌کند.»

رمان «اتحادیه‌ ابلهان» در میان مردم امریکا اثری بسیار محبوب است و بسیاری آن را یک شاهکار کمیک می‌نامند که شخصیت‌های حقیقی و قابل لمس و به تصویر کشیدن موقعیت‌های پوچ زندگی، سبب باورپذیری آن شده است.


مطابق نظرسنجی تایم از نویسندگان آمریکایی در سال 2005، کتاب اتحادیه ابلهان یکی از کتاب‌های برتر ادبی امریکا در 25 سال اخیر است و در کنار آثار نویسندگان برجسته‌ای مثل تونی موریسون، جان آپدایک، کورمک مک‌کارتی و فیلیپ راث قرار دارد!

شخصیت اصلی این کتاب یک جوان چاق، بیمار و در عین حال آرمانگرا و تحصیل‌کرده به نام ایگنیشس است که با مادر فقیرش زندگی می‌کند. این جوان در زمان و مکانی که برایش مقدر شده نمی‌تواند زندگی کند، ظواهر پیرامونی‌اش آزارش می‌دهند و می‌کوشد با رفتارش این دنیای ناهماهنگ را مسخره کند، اما در این مسیر متحمل عذاب فراوان می‌شود و بی‌شعوری انسان‌های اطرافش در تقابل با او، موقعیت‌های کمکی پدید می‌آورد. در نهایت به این این وصله ناجور جامعه، برچسب دیوانگی می‌خورد و رابطه‌اش با مادرس سست می‌شود.

این پسر چاق بی‌مصرف سی و چند ساله، فوق لیسانس فلسفه قرون وسطی را دارد، او کاری به جز خوردن و خوابیدن و نوشتن اراجیفی که تصور می‌کند دنیا را تغییر می‌دهد، ندارد. اما مادر بعد از ورود با آشنایی با شخصیت‌های مختلف کم کم به این نتیجه می‌رسد که پسرش اصلا چیزی ندارد که بشود به آن افتخار کرد، پس پسرش را وادار می‌کند که برای پیدا کردن شغلی و پول درآوردن از خانه به بیرون برود.

ورود به جامعه همان و دردسرها و دردسرسازی‌های ایگنیشس همان، در برهه‌ای او سیاهان یک کارخانه در آستانه ورشکستگی را به شورش تشویق می‌کند و در زمانی دیگر نقش رئیس یک حزب ترقی‌خواه را بازی می‌کند، اما در نهایت هم جامعه و هم مادرش او را طرد می‌کنند. ایگنیشس، خرد منحصر به فردی دارد که باعث می‌شود نتواند با واقعیت‌های جامعه کنار بیاید، او یک آنارشیست تنبل از خانه بیرون انداخته شده است.

در این قالب، نویسنده بلاتکلیفی و حماقت یک جامعه را به تصویر می‌کشد، جامعه‌ای که پوچ و جبرباور است و تنها کسی که در مقابل این روتین مقابله می‌کند، همین پسر چاق بی‌مصرف است، پسر باهوشی که امید به تغییر دارد و دوست ندارد برای «بودن»، تن به هر کاری بدهد.

در این مسیر او تنها یک یاور دارد: دختری که زمانی هم دانشگاهی‌اش بوده و عقایدی به رادیکالی او دارد، این دختر در پی نجات ایگنیشس برمی‌آید و نامه‌های این دو به هم خواندنی هستند. اتحادیه ابلهان، طنز تلخی دارد، قهرمانان این کتاب، در نزد کتاب‌خوان‌های جایگاهی به مانند «اسکار» در طبل حلبی گونتر گراش دارد، بیگانه‌هایی که در جامعه خود ساز مخالف را زده‌اند...او یک دن کیشوت امروزی است که وادار می شود از خلوت خود بیرون بیاید و با جامعه ای که از آن متنفر است رو به رو شود و به شیوۀ دیوانه وار خود با آن بستیزد. بسیاری از منتقدان، اتحادیه ابلهان را بزرگ ترین رمان کمدی قرن می دانند.

 

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب خواندنی و تحسین شده و هر محصول فرهنگی دیگری کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.

6060

کد خبر 265637

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مصطفی EU ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
    1 0
    خاکسار مترجم خوبیست که به دنبال کارهای تکراری نیست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین