زمان آن رسیده است که باراک در سنت شکنی دیپلماتیک رودرروی اسرائیل بایستد

زمان آن فرارسیده است که باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده حساب خود را از اسرائیل جدا کند . دولت راستگرای بنیامین نتانیاهو دست دولتهای پیشین را در حرکت‌های غیرقانونی و تحریک‌آمیز بسته‌است . اکنون اما همزمان با لبریز شدن کاسه صبر دولت دموکرات باراک در آمریکا ، رئیس‌جمهوری جوان باید از نتانیاهو فاصله بگیرد . در چنین شرایطی فاصله گیری از اسرائیل نه یک نیاز که نوعی ضرورت برای باراک است . ضرورتی که می‌تواند در راستای تلاش‌های او برای تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل قرار گیرد . البته باراک به انجام این کار نیاز هم دارد . این حرکت می‌تواند امنیت سربازان امریکایی در سرتاسر جهان را حفظ کند . بیت المقدس هسته نگرانی قریب به یک و نیم مسلمان در سرتاسر جهان است. این در حالیست که سربازان امریکایی در بسیاری از کشورهای مسلمان حضور فعال دارند . واشنگتن این روزها بیش از هر زمان دیگری به تصاحب قلب ساکنان کشورهای مسلمان نیاز دارد . بر اساس آخرین تحقیق‌های انجام گرفته در اردن،مصر، لبنان و کرانه باختری رهبران این کشورها که به آمریکا و غرب هم نزدیک هستند، اهمیت سرنوشت بیت‌المقدس بر فرآیندهای سیاسی کشورهای خود را به واشنگتن گوشزد کرده‌اند .
اسرائیل کنترل شرق بیت المقدس را هم در اختیار دارد . منطقه‌ای که در جریان جنگ 1967 به دست اسرائیلی‌ها افتاد. از همان روزها تا کنون اسرائیلی‌ها به ساخت و ساز و سرمایه‌گذاری در این منطقه پرداخته‌اند . در طول چند ماه گذشته البته بر میزان این تنش‌ها هم افزوده شده است . شانزدهم نوامبر بود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیری اسرائیل دستور ساخت نهصد واحد مسکونی جدید در جنوب شرقی بیت المقدس را صادر کرد . البته او دقیقا زمانی دستور آغاز این پروژه را صادر کرد که جورج میچل نماینده باراک اوباما در خاورمیانه از او خواسته بود اندکی معتدل‌تر برخورد کند . اکنون پرسش اینجاست که آیا تا کنون واشنگتن توانسته در طول یک سال گذشته کاری از کار پیش ببرد . پاسخ منفی است .
بیت المقدس این روزها جعبه‌ای مملو از مواد منفجره است . اگر این جعبه آتش بگیرد؛ منافع واشنگتن هم در خطر خواهد بود . دلیل آن هم کاسه‌گی اسرائیل و آمریکا است . در دهه گذشته هر بار که اختلاف‌ها میان اسرائیل و ایالات ممتحده بالا می‌گرفت، بسیاری از طرفداران اسرائیل ادعا می‌کردند که تل‌آویو در مسیر مبارزه با تروریست پیشقدم است و دقیقا به همین دلیل ایالات متحده حق به قضاوت نشستن حرکات اسرائیل را ندارد. این روزها اما وضع کاملا متفاوت است . این روزها این مردان و زنان امریکایی هستند که خود را در مبارزه با تروریست پیشگام می‌دانند . بنابراین این‌ اسرائیلی‌ها هستند که باید پشت سر آمریکایی‌ها قرار گیرند .
واشنگتن با به تاخیر انداختن سر جای خود نشاندن اسرائیل ، در حقیقت میلیون‌ها مسلمان را در سرتاسر جهان از خود ناراحت کرده‌است . این روزها در بیت المقدس سیاست‌های تخریب کننده اسرائیل بیش از اندازه به چشم آمده است. اسرائیل وسعت شهرهای خود را به جنوب، شمال وشرق بیت المقدس کشانده است . همزمان از گسترش آرام و بی‌سرو صدای شهرک‌نشینی های کوچک‌تر هم استقبال می‌کند . هر روز هم بر طول دیوار حائل کشیده شده افزوده می‌شود .
همه آنچه که اسرائیل این روزها انجام می‌دهد بر اساس قوانین بین‌المللی خلاف است. بر همگان آشکار است که اسرائیل کنترل مناطقی از بیت المقدس و کرانه باختری را بر عهده دارد که در حقیقت به اشغال این رژیم درآمده است. اسرائیل هیچ‌گونه حق حکومتی بر این سرزمین ندارد. تصور کنید که ایالات متحده پس از حمله به عراق از این کشور خارج نمی‌شد! البته خوشبختانه واشنگتن دست به چنین حماقتی نزد و امور عراق را به مردمانش واگذار کرد.
ایالات متحده سالهاست که چیزی بیش از یک حامی برای اسرائیل است . کمک‌های آمریکا به اسرائیل نباید بی‌قید و شرط انجام گیرد . واشنگتن باید در ازای این کمک‌ها منافع خود را تامین کند . در خاورمیانه دلارهای ایالات متحده باید دوشادوش دیپلماسی به برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطین کمک کند .
شاید در ایالات متحده همگان گمان کنند که بیت المقدس باید پایتخت اسرائیل باقی بماند اما در کشورهای مسلمان و بسیاری از کشورهای بی‌طرف شهروندان اسرائیل را متجاوزی می دانند که پا را از حقوق طبیعی خود فراتر نهاده‌است. در این کشورها واشنگتن هم متحدی بی‌منطق برای اسرائیلی‌ها است . چنین برداشتی از ایالات متحده فجیع است چرا که این کشور به توسل به دیپلماسی برای در کنار هم قرار گرفتن اسرائیل و فلسطین و مذاکره بر سر سرنوشت بیت‌المقدس پایبند است . در قاهره بود که باراک ابوباما به مسلمانان وعده داد که از همه توان خود برای تشکیل دو کشور مستقل در کنار هم استفاده خواهد کرد و البته در این مسیر پابه‌پای مشکلات هم صبوری می‌کند . این روزها شاید باراک هم به این نتیجه رسیده است که هزینه ایستادگی در مقابل اسرائیل بسیار زیاد است . اما باراک باید بپذیرد که هزینه تعامل با این رژیم هم کم نخواهد بود. باراک این بار باید تنها و تنها به مصلحت کشور خود بیندیشد و راهکاری را برای برون رفت خاورمیانه از بحران ارائه دهد که به نفع ایالات متحده باشد . باراک باید بیش از آنکه به لبخند اسرائیلی‌ها فکر کند دغدغه 200 هزار سرباز هموطنی را داشته باشد که در کشورهای مسلمان در حال جنگیدن هستند .
کریستین ساینس مانیتور/ ترجمه : سارا معصومی

کد خبر 26872

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۹:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۵
    0 0
    اینکه در پایان مقالات خود لینک (دنبالک) منبع را هم می گذارید نشاندهنده سطح بالای حرفه ای این سایت خبری می باشد. در این وانفسای خبررسانی بخاطر انجام صحیح وظیفه خبررسانی و ترجمه از شما ممنونم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین