نمایندگان مجلس قانونی را مصوب کردند که بر اساس آن، اشتغال همزمان پزشکان در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی ممنوع شد.

به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان در ادامه بررسی جزئیات طرح ممنوعیت اشتغال بیش از یک شغل، وارد بررسی ماده 5 این طرح شد که اشتغال همزمان پزشکان پیمانی و یا رسمی مراکز آموزشی درمانی عمومی دولتی و غیردولتی در سایر مراکز تشخیصی، آموزشی درمانی و بیمارستان‌های خصوصی و خیریه را ممنوع کرده بود.
کمال علیپور نماینده مردم قائمشهر خواستار حذف این ماده شده بود. اما نادر قاضی پور نماینده ارومیه در اخطار قانونی این پیشنهاد را مغایر قانون دانست و تاکید کرد: ما می خواهیم قانونی را به تصویب برسانیم که افراد تک‌شغلی باشند و به‌تبع آن کارکنان دولتی هم نباید در ساعات اداری در بیمارستان‌ها عمل جراحی کنند و زیرمیزی بگیرند.
وی اضافه کرد: یکی از اشکالاتی که ما به خانم دستجردی می‌گرفتیم عدم نظارت کامل بر بیمارستان‌های خصوصی بود که قتل‌گاه هستند و پول هنگفتی از مردم می‌گیرند.
حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در تذکری آیین‌نامه‌ای، حذف این ماده را خلاف ماده 32 قانون برنامه پنجم دانست و تصریح کرد: این بند دقیقا در برنامه پنجم آمده و اگر بخواهیم آن را حذف کنیم، نیازمند رای دو سوم نمایندگان مجلس هستیم.
وی اضافه کرد: این موضوع در برنامه پنجم مورد بحث کارشناسی قرار گرفته بود و حذف آن تالی‌فاسد دارد. خیلی از نمایندگان و مردم از زیرمیزی‌ها و پاس دادن بیماران از بیمارستان‌های دولتی و خصوصی شاکی هستند. همین امر باعث شد که چنین حکمی در قانون برنامه پنجم لحاظ شود.
مسعود پزشکیان وزیر اسبق بهداشت و درمان نیز در این رابطه گفت: وقتی فردی در بیمارستان دولتی استخدام است و به بیمار می‌گوید که بیرون از آن بیمارستان او را عمل می‌کند، چه لزومی دارد این فرد وارد سیستم دولتی شود و مردم را بدبین کند و آنها را وادار کند خانه‌شان را بفروشند؟ چرا ما در مجلس از کسانی دفاع کنیم که قانون‌شکنی می‌کنند؟
وی اضافه کرد: وقتی پزشکی بیماری را معاینه می‌کند یا او را عمل می‌کند، اگر عارضه‌ای بروز پیدا کند و پزشک در بیمارستان نباشد چه کسی پاسخگوی بیمار خواهد بود؟ کجای دنیا اجازه می‌دهند پزشکان 10 جا کار کنند که ما در این مملکت سیستم را رها کرده‌ایم؟ در اروپا، آمریکا و ترکیه هم پزشکان حق دارند یک جا کار کنند و باید پاسخگوی همان جا هم باشند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در برنامه پنجم هم پیش‌بینی شده بود که پزشکان یک جا کار کنند و پاسخگوی همان جا هم باشند. اگر این ماده قانونی حذف شود، عدم پاسخگویی و هرج و مرج در سیستم ایجاد می‌شود و این کار نه کارشناسی، نه علمی و نه به نفع مردم و محرومین است.
پزشکیان تصریح کرد: برای من پزشک از نظر مالی بهتر است که 10 جا کار کنم و پنج جا سهام بگیرم و هر جا پول بیشتری برای من بود آنجا عمل جراحی انجام دهم. اما مجلس باید طوری قانون بگذارد که پزشکان ملزم شوند تنها یک جا کار کنند و جوابگوی بیماران در همان جا باشند.
عبدالرضا مصری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با تاکید بر اینکه این ماده عینا در قانون برنامه پنجم هم پیش‌بینی شده، تصریح کرد: قانونی که ما وضع می‌کنیم دائمی است و صرفا برای یک مقطع نیست. لذا باید جامعیت داشته باشد. یعنی همه مشاغل را در بر بگیرد و مانعیت هم داشته باشد. یعنی جلوی متخلفان گرفته شود.
وی افزود: جامعه پزشکی مثل روپوش تن پزشکان سفید است و ما به پزشکان ایرانی افتخار می‌کنیم. طبعا باید زمینه رشد را برای افراد درستکار ایجاد کنیم و در این راستا جلوی متخلفین محدود را بگیریم.
مصری تصریح کرد: ما درصددیم قدر و منزلت افرادی که با تعهد، دلسوزی و گذشت از مواهب زندگی‌شان به مردم خدمت می‌کنند را بالا ببریم که در بخش دولتی کار می‌کنند و چشم‌داشتی به جیب مردم ندارند.
در نهایت مجلس با حذف این ماده مخالفت و آن را به تصویب رساند.
اشتغال همزمان کارکنان وزارتخانه‌های بهداشت و تعاون در بخش‌ خصوصی ممنوع شد

نمایندگان مجلس همچنین در ادامه بررسی جزئیات طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل، ماده شش این طرح را به تصویب رساندند.
بر این اساس، اشتغال همزمان کارکنان ستادی وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های وابسته، هیات رییسه دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کشور، روسای بیمارستان‌ها و شبکه‌های بهداشتی، کارکنان ستادی دانشگاه‌های علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی، ادارات کل سازمان‌های بیمه‌گر، کلیه شاغلین در بخش بهداشت و درمان دستگاه‌ها و نهادهای عمومی در بخش خصوصی تحت هر عنوان اعم از رسمی، پیمانی، شرکتی، قراردادی، موردی، کارمزدی و ساعتی ممنوع است و متخلفین برابر این قانون مجازات می‌شوند.
در تبصره این ماده نیز آمده است که وزرای بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر حکم اجرای این ماده نظارت می‌کنند و موظفند متخلفین را به مراجع مربوطه معرفی نمایند.
/29220

کد خبر 269574

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۰
    ببینیم و تعریف کنیم. بعضی از پزشکان با دریافت پولهای آنچنانی چنان پولدار شده اند که دیگر هیچ کس حریف شان نمی شود. مجلس و قانون که جای خودش را دارد. همین الان یک جراح در آن واحد در 5 بیمارستان عمل جراحی قلب انجام میدهد. مرد هستید جل.یش را بگیرید.
    • بدون نام IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۶
      3 14
      چه فرقی میکنه عزیزم.تو 5 بیمارستان 20 تا عمل کنه یاتو یه بیمارستان 100 تا؟ فقط اینجوری همه میرن خصوصی بیچاره میشن مردم.
  • بدون نام IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۰
    5 40
    بیمارستانهای دولتی از حضور اساتید مجرب خالی میشود.
  • بدون نام IR ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۰
    2 26
    پزشکیان: کجای دنیا پزشکان ۱۰ جا کار می‌کنند؟ جوري گفتند كه فكر كردم اين بنده هاي خدا هم براي امرار معاش مثل من 3 جا كار ميكنند !!!!!!!
  • کارشناس سلامت IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۴
    21 1
    این کار پسندیده ای است ولی اجرای آن نیازمند عزم سیاسی و اصلاح نظام پرداخت و افزایش ظرفیت های لازم برای حضور تمام وقت پزشکان در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان های دولتی است.
  • لیلا US ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۸
    0 3
    دل من که از دست این جامعه پزشکان خونه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین