متوسط هزینه سالانه انرژی خانوارهای شهری و سهم آن در مجموع هزینه های خانوار در سال 1389 نشان می دهد که خانواده هایی که در دهک های ضعیف جامعه قرار گرفته اند پرداخت قبوض انرژی سهم بیشتری در هزینه های سالانه آنها داشته است.

آذرجزایری: به طوریکه نزدیک به 4 درصد هزینه های سالانه یک خانوار ضعیف جامعه را پرداخت پول برق و گاز تشکیل می دهد در حالیکه این رقم در دهک دهم جامعه نزدیک به 3 درصد است.
این درحالی است که هدفمندی یارانه ها در آذرماه 1389 با هدف نزدیک کردن سطح رفاهی دهک های ضعیف جامعه نسبت به دهک های بالاتر اجرایی شد.
براساس اظهارات رئیس دولت این طرح قرار بود که فاصله میان فقیر و غنی را کم کند اما آمارها از مصرف انرژی در سال 1389 که تنها سه ماه هدفمندی یارانه ها اجرایی شده بود نشان می دهد که دهک های ضعیف جامعه به دلیل سهم زیاد انرژی در سبد هزینه های آنها نسبت به دهک های بالاتر از هدفمندی یارانه ها ضرر کرده اند. بنابراین براساس آمار رسمی ترازنامه انرژی سال 1389، در این سال دهک های ضعیف جامعه نسبت به دهک های ثروتمند جامعه برای پرداخت قبوض انرژی خود با مشکلات بیشتری همراه بوده اند.

 


براساس آمارهای موجود، در سال 1389، هزینه های انرژی حدود 3 درصد از کل هزینه های خانوارهای شهری و 4.5 درصد از کل هزینه های خانوارهای روستایی را به خود اختصاص داده است. این درحالی است که ارقام مشابه برای خانوارهای مزبوردر سال 1388 به ترتیب 2.2 و 3.4 درصد بوده است. بررسی ها نشان می دهد هر چه سطح درآمد(دهک هزینه ای) پایین تر باشد، سهم هزینه انرژی در مجموع هزینه های خانوار افزایش می یابد.
به عبارت دیگر سهم هزینه انرژی در کل هزینه های خانوار برای خانواده های فقیرتر بالاتر است. به عنوان نمونه یک خانواده فقیر شهری(دهک اول) حدود 3.8 درصد از کل هزینه های مصرفی و یک خانواده ثروتمند شهری(دهک هزینه ای نهم دهم) حدود 2.6 درصد از کل هزینه های مصرفی خود را صرف تامین انرژی می کند. این ارقام برای فقیرترین و ثروتمندترین خانوارهای روستایی به ترتیب 6.2 و 3.6 درصد است.
بدین ترتیب نتیجه دیگری که حاصل می شود این است که سهم هزینه های انرژی برای خانوارهای روستایی از ارقام مشابه برای خانوارهای شهری بیشتراست.

 


همچنین آمارهای موجود نشان می دهد 37.5 درصد هزینه های فقیرترین دهک کشور به هزینه های خوراکی اختصاص دارد در حالیکه این رقم در ثروتمندترین دهک به 14.6 درصد می رسد.
درعین حال سهم هزینه های غیرخوراکی در هزینه های سالانه فقیرترین دهک شهری کشور 58.6 درصد است در حالیکه این رقم در ثروتمندترین دهک کشور به 82.8 درصد می رسد.
در خصوص هزینه های روستایی نیز فقیرترین دهک روستایی کشور بیش از 47 درصد از هزینه های خود را به خوراک اختصاص داده در حالیکه ثروتمندترین دهک روستایی 30 درصد هزینه های خود را به هزینه های خوراکی اختصاص داده است.
درعین حال سهم هزینه های غیرخوراکی در هزینه های سالانه فقیرترین دهک روستایی کشور 46درصد است در حالیکه این رقم در ثروتمندترین دهک روستایی کشور به 65.9 درصد می رسد.


 

/31221

کد خبر 270394

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    28 1
    صد البته به نفع ثروتمندان و صاحبان کارخانه است از زمانی که هدفمندی انجام شده آمار افزایش خوردوهای لوکس را مشاهده نمیکنید یا وامهای آنچنانی که هیچکس هم یارای گرفتن آن را از بدهکاران ندارد و مهمتر از اینکه ابتدا به بهانه هدفمندی و سپس با آشفته بازار ارز قیمتها کالاها و تولیدات داخلی از زمان هدفمندی حداقل 200 درصد افزایش داشته از مایحتاج اساسی مثل رون و برنج و چای و قند و شکر و.... تا خودرو و .....؟؟؟
  • حامد IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    24 2
    فقط به نفع ثروتمندان است، فاز اول هدفمندی این رو به خوبی ثابت کرد، ثروتمندان ثروتمندتر شدند و فقیران فقیرتر
  • بدون نام IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    24 1
    با توجه کرد افراد ثروتمند هستند که توان استفاده از آخرین تکنولوژی های روز که بهروه وری بالائی دارند و هزینه انرژِی را بشدت می کاهند دارند و قشر ضعیف و فقیر جامعه از این توان برخوردار نیست و از وسایلی که بهروه وری پائینی دارند استفاده میکنند و برای کم کردن هزینه انرژی خودراهی ندارند جز کم مصرف کردن و محروم شدن از بسیاری از وسایل که میتواند کمی زندگی رنجور آنها را آسان کند و یا وسایلی مانند تلوزیون که در رشد فرهنگ می توانند موثرباشد. لذا هدف مندی یارانه ها فقرا را از استفاده از وسایل نیازمند برق و گاز محروم تر می کند و ثروتمندان را فقط به سمت استفاده از تکنولوژی های نو می برد و نه درست مصرف کردن و درک نیاز دیگران.
  • اهوازی IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    29 2
    این که اظهر من الشمس است دهک های پایین 100% درآمد خود را صرف هزینه های اولیه زندگی می کنند و اگر مریضی داشته باشند مجبور میشند که وام بگیرند تا پول مداوای مریضشان را بدهند و برای پرداخت وام و یا قرض از خورد و خوراکشان باید کم کنند چه هدفمندی اجرا میشد و چه نمیشد اجرای این قانون فقط به نفع سه قشر شد اول متمکنینی که نیازهای جامعه دست آنهاست که خدامات خود را گران کردند به بهانه بالا رفتن قیمت ها و قشر دوم کسانی که هیچ منبع درآمدی نداشتند (درآمد صفر) که مبلغ یارانه هرچند گرانی شده باشد ولی از صفر بهتر است و دیگر قشر معتادین محترم هستند که از طرف خانواده هاشون تحت فشار بودند ولی با واریز یارانه به حسابشون کارشون راحت تر شده است
  • علیرضا IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
    6 6
    بسیار عالی است
  • بدون نام IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 2
    پس آقايو ن متعقد هستن بهتره بيت المال صرف پول بنزين شما بشه ودولت بد كاري كرده سهم هر كس را به خودش داده بايد رفاه ثروتمندان را فراهم مي كرد آقايون يا خودشنو غول ميزنن يا نمي دونن تو مملكت چه خبره همه اين گروني هاهم مال هدفمندي نيست مال آنهائي كه 50 ساله نگذاشتن يارانه ها هدفمند بشه خيال كرديد مردم نمي فهمن تاكي بايد مردم فقير وبي چيز پول گاز - بنزين نفت- سوخت كارخانه وغيره شمارو بده .......... شما مثال بزن كجاي اين دنيا همچين چيزي هست قيمت ها بايد آزاد بشه ومردم هم حق انتخاب داشته باشن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین