به گزارش خبرآنلاین، مجلس شورای اسلامی در آخرین روز کاری خود در هفته جاری تنها یک دستور کار داشت. رییس جمهور به مجلس آمد تا بنا به گفته خود در مورد مسائل اقتصادی با نمایندگان به گفت و گو بنشیند. گفت و گویی که تنها یک ساعت و نیم آن دوطرفه بود و رییس دولت بعد از سخنان خود همانطور که پیش بینی می شد، از صحن علنی خارج شد تا 13 نماینده مجلس غیرمستقیم محمود احمدی نژاد را خطاب قرار دهند و از برخی سیاست های اقتصادی دولت و مشخصا اجرای قانون هدفمندی گلایه کنند.
اگرچه قرار بود رییس جمهور ساعت 8 و سی دقیقه در صحن حضور یابد، اما تاخیر وی مجالی برای تذکرات و اخطارهای نمایندگان فراهم ساخت تا آنها از نحوه انتخاب اسامی سخنران در جلسه امروز، انتقاد کنند و البته به رییس مجلس نیز بگویند که امروز بیشتر مراقب شان و جایگاه مجلس باشد.
مشروح مذاکرات امروز مجلس را در ادامه بخوانید:
نعمتی: در عزا و عروسی فقط 8 نفر در مجلس صحبت میکنند/ عثمانی: بحث های امروز برای توده ها گفته خواهد شد/لاریجانی: باید با تدبیر جلو رفت
به گزارش خبرآنلاین، پیش از ورود رئیس جمهور به مجلس، بهروز نعمتی نماینده اسدآباد در آغاز جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به حضور رییس جمهور در جلسه علنی امروز مجلس، گفت: هرگاه جلسه ای بین دولت و مجلس اتفاق می افتد هیات رییسه افراد خاصی را مدنظر می گیرد تا در این جلسات صحبت کنند.این رویه این امر را متبلور کرده است که مجلس تنها 8 دانشمند دارد و بقیه اینگونه نیستند.
وی خطاب به رییس مجلس، تصریح کرد: برای یکبار این موضوع را تمام کنید ما نماینده تر نداریم شما هم از این تز حمایت می کنید و متاسفانه اینگونه شده است که هم در عروسی و هم عزا تنها 8 نفر صحبت می کنند من از هیات رییسه می خواهم این اسامی حذف و دوباره قرعه کشی شود.
عثمانی نماینده بوکان نیز در تذکری دیگر با اشاره به اینکه بحث های امروز درباره هدفمندی بحث های تخصصی نیست، گفت: بحث های امروز برای توده ها گفته خواهد شد و از روش های توده پسند هم استفاده خواهد شد بنابراین اجازه ندهید یک عده نماینده تر باشند در غیر اینصورت اگر این رویه ادامه یاد اعتماد ما به هیات رییسه کم می شود.
وی همچنین خواستار حفظ شان مجلس در برابر دولت شد و تاکید کرد: ما از هیات رییسه می خواهیم که اجازه ندهند امروز اظهاراتی مطرح شود که به مجلس توهین شود و حفظ شان مجلس شود.
سیدهادی حسینی نماینده ساری نیز در اخطاری دیگر عنوان کرد: بحث ارائه بودجه امرز بحث مهمی است و از ریی سمجلس می خواهیم تاخیر دولت در ارائه بودجه را از دولت پاسخ بخواهند.
رییس مجلس نیز با تاکید براینکه موعد قانونی برای ارائه بودجه 15 آذرماه بوده است، گفت: مطابق آیین نامه دولت باید در موعد مقرر لایحه را به مجلس اراده می داد ولی این اتفاق نیفتاد.
کمال الدین پیرموذن نماینده ارومیه نیز در تذکری دیگر با اشاره به اینکه ارائه لایحه بودجه امروز از رییس جمهور خواسته شود، تاکید کرد: برخی اطلاعات موثق حکایت از آن دارد که درآمدهای واصله دولت به خزانه واریز نمی شود و در جایی دیگر جمع شده است دولت در اینباره باید پاسخ دهد.
ایرج ندیمی نماینده لاهیجان نیز در اخطاری دیگر تعامل بین قوا را به فال نیک گرفت و تاکید کرد: مشارکت دادن همه نمایندگان در امور مجلس حکایت گر آن است که همه نمانیدگان در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها دخیل هستند و نوعی توزیع عدالت است.
وی تاکید گرد: برخی حساسیت ها درمورد برخی افراد بوجود آمده است که باید رفع شود و نباید اینگونه تعریف وشد که مجلس شش دانگ به چند نفر داده شده است ما هم یکی از 290 نفر هستیم.
علی لاریجانی در پایان اخطار نمایندگان با تاکید براینکه از نظر ما عزیزان همه صاحب نظر هستندف گفت: اما باید در نظر داشت که یک زمان کوتاهی داریم و تعدادی از آقایان و خانم ها می توانند حرف بزنند.
وی افزود:هر مکانیزمی هم که به کار بگیریم امکان صحبت همه وجود ندارد و از سوی دیگر باید تدبیری هم شود تا کمیسیون های تخصصی صحبت کنند. این جلسه هم بیشتر برای استماع سخنان رییس جمهور است و می توان فرصت هایی دیگر را فراهم ساخت تا همه ایراد سخن کنند.
با ورود محمود احمدی نژآد به صحن علنی، نمایندگان وارد دستور کار اصلی خود شدند.
رئیس جمهور: امروز آمده ام تا ذهنیت و اراده مشترکی بیش از گذشته شکل بگیرد/عده ای از تخریب رابطه دولت سود سیاسی یا اقتصادی می برند
علی لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی پس از خیر مقدم به رئیس جمهور گفت: امیدواریم شروعی برای تعامل سازنده میان مجلس و دولت باشد. قرارمان این بود که بحث نطق رئیس جمهور را از ساعت 8:30 آغاز کنیم.
رئیس جمهور در ابتدای نطق گفت: امروز به میان شما آمده ام که درباره موضوعات مهمی سخن بگویم تا ذهنیت و اراده مشترکی بیش از گذشته شکل بگیرد.
احمدی نژاد افزود: سه مطلب اصلی را میخواهم عرض کنم. مطلب اول رابطه دولت و مجلس است. همه ما یکی هستیم و در یک سنگر قرار داریم. همه ما با یک تعهد مشترک در عرصه کشور حضور داریم. خدمت به ملت و صیانت از ارزشهای الهی است.
وی افزود: همه ما مسئولیت مشترک داریم. بنده این افتخار را دارم که با اگثر نمایندگان مجلس دوستی دارم و برای انقلاب خدمت کرده ایم. امروز هم ما تلاش می کنیم که خدمت و اصلاح کنیم.
وی افزود: این دولت بیشترین احترام ر بریای نمایندگان مجلس قائل بوده است. برای اولین بار در سفرهای استانی برای تشریک مساعی از نمایندگان دعوت به عمل آمد.
رییس جمهور تاکید کرد: امروز واضح است که عده ای از تخریب رابطه دولت سود سیاسی یا اقتصادی می برند. اگر همه ما در این جلسه کاغذی برداریم و خواسته ها را بنویسیم مطوئن هستم که 95 درصد خواسته های ما یکی است. همه ما برای خدمت آمده ایم و فاصله ای جز تقسیم کار وجود ندارد.
وی پیشرفت کشور و تحریم دشمنان را دو موضوع مهم دانست که مجلس و دولت به آن توجه دارند.
تشریح آثار تحریم توسط احمدی نژاد/ برای ما که حامل انقلاب و پیام آن هستیم یک مورد ظلم هم اضافی است
محمود احمدی نژاد رییس جمهور در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس با اشاره به مباحث کلان اقتصادی کشور، گفت: برخی موضوعات کلان و اساسی کشور باید مورد اهتمام مشترک دولت ومجلس باشد. امروز دو موضوع مهم در برابرماست، اول روند رشد کشور است که باید مستمرا دنبال شود، چرا که ما یک انقلاب و یک ملت بزرگیم باید پیشرفت و حرکت کنیم.
وی افزود: موضوع دوم تحریم دشمنان است، همه ما در این اندیشه مشترکیم که از اهداف اصلی انقلاب ذیل استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی پیشرفت کشور و رسیدن به جایگاهی شایسته در جهان است. در دوران انقلاب کارهای فراوان و افتخار آمیزی انجام شده است، بخصوص در سالهای اخیر با همراهی دولت و مجلس کارهای ارزشمند و ماندگاری انجام شده است.
وی تصریح کرد:در سال ها 85 و 86 در همین کشور در تابستان قطعی برق داشتیم اما در این چند سال اخیر تقریبا معادل کل قبل ظرفیت تولید برق افزایش یافته است علی رغم اینکه خانهها زیاد شد، صنعت زیاد شد، مصرف سرانه بالا رفته ولی ما قطعی برق نداریم، من از شما می پرسم 7 سال پیش در خانه خود شما چندتا وسیله برقی بود امروز چندتا وسیله برقی است؟ علی رغم همه اینها ما تبدیل به صادر کننده اصلی برق در منطقه شده ایم و صادرات برق به محل درآمد وزارت نیرو تبدیل شده است.
رییس جمهور با بیان اینکه ظرفیت تولید فولاد در کشور دوبرابر شده است، تاکید کرد: در صادرات غیرنفتی از 7 میلیارد دلار به 43 میلیارد دلار رسیدهایم، در فرهنگ، اجتماع، تولید، کشاورزی، علم وفناوری، انرژی هسته ای، پزشکی و دارو، بیوتکنولوژی، عمرانی و آبادانی، طرح مسکن مهر، سهام عدالت، اجرای اصل 44 وهدفمندی و صدها کار بزرگ دیگر انجام شده است.
احمدی نژآد اظهار داشت: با وجود همه این کارها اما همه می دانیم که که ظرفیت کشور بسیار بیشتر از این است، باید به سطح چند کشور دنیا برسیم و الگو شویم، این توقع نیست این توانمندی ایران است.اما همه می دانید که موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارد که مشکل آفرین است.
رییس جمهور در ادامه به تحریم های دشمنان علیه سیستم اقتصادی کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: هرزمان که قرار باشد ملتی پیشرفت کند و الهام بخش باشد دشمن وارد می شود، دشمن نمیخواهد ما پیشرفته باشیم، با همه این اقدامات سازنده دولت و مجلس مخالفند، با پیشرفت و اقتدار ما مخالفند و امروز همه سیاستمداران جهان هم به این باور رسیده اند.
وی با بیان اینکه انرژی هسته ای و مساله حقوق بشر بهانه دشمنان است، افزود: موضوع هسته ای را بارها توضیح دادیم و فکر نمی کنم نقطه ابهامی برای دنیا وجود داشته باشد. در حقوق بشر هم وقتی که از کشور دفاع می کنیم به این معنا نیست که در حقوق انسانها مشکلی نداریم.
احمدی نژاد تصریح کرد: برای ما که حامل انقلاب و پیام آن هستیم یک مورد ظلم هم اضافی است داستان خلخال و پای شهروند علوی از ذهن مسئولان فراموش نخواهد شد ولی مگر وضع خود آنها و دنیا در حقوق بشر چگونه است؟ چه کسی میتواند ادعا کند حقوق ملت را کامل ادا کرده مشکل آنها حقوق بشر نیست، پشرفت و عدالت ما است. اما ما هم نباید بهانه به دست دشمن بدهیم. دشمنان باید بدانند که این ملت دست آنها رابه طور کامل خوانده است.
وی تاکید کرد: آنها به این بهانه فشار بر ما می آورند و مدعی هستند که سنگینترین تحریمها چون محدودیت فروش نفت، تحریم بانک مرکزی و مبادلات پولی را علیه ما اعمال کرده اند.حتما تحریم ها مشکلاتی را ایجاد می کند که باید چاره اندیشی کنیم، آنها می خواهند از این طریق به مردم فشار بیاوند و از سوی دیگر بودجه دولت را تحت فشار بگذارند تا روند توسعه کشور مختل شود.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه تحریم ها به طور طبیعی باعث یکسری مشکلات می شود، گفت: کاهش سرعت رشد کشور، وقتی مبالادت و ترازها مختل شود سرعت رشد کاهش مییابد، فشار به بخشهای وسیعی از مردم که حقوق ثابت دارند، نوسانات قیمت و افزایش قیمتها، اختلال در تجارت خارجی، افزایش فاصله طبقاتی، رشد فعالیت های کاذب در اقتصاد و نمونه هایی از این نوع است.
4پیشنهاد احمدی نژاد برای رفع مشکلات اقتصادی کشور
ریئس جمهور در ادامه نطق اش در مجلس گفت: دشمن مدعی است که سنگینترین تحریمها را اعمال کرده است؛ فروش نفت، بانک مرکزی و مبادلات پولی و . . .؛ حتما تحریمها مشکلاتی را بوجود میآورد. میخواهند از مردم انتقام بگیرند و همه میدانند که آنها گام به گام همه توانشان را به کار میگیرند برای فشار به ملت ایران و در دنیا هم هیچ مقاومتی تقریبا در مقابل آنها وجود ندارد. تحریمها به طور طبیعی باعث یک سلسله مشکلات میشود.
وی افزود: فشار به قشر وسیعی از مردم که جزو اهداف اصلی دشمن است ولی تسلیم در برابر دشمن از ساحت دولت و مجلس و مردم و نظام جمهوری اسلامی به دور است؛ تسلیم در برابر دشمن از ساحت دولت و مجلس و مردم و نظام جمهوری اسلامی به دور است.
احمدی نژاد جهتگیری اول یعنی دور زدن تحریمها و ... را هم در میانمدت و درازمدت به ضرر کشور دانست و گفت: کسی که حمله میکند برنده است، لذا باید تحول ساختاری کرد.
اقتصاد کشور 4 ضعف عمده دارد
وی با بیان اینکه 4 ضعف عمده داریم، ضعف اول را در اقتصاد عنوان کرد و اظهار داشت: جریان ثروت و سرمایه، اعم از نیروی انسانی کارمند، در جهات خاصی شکل گرفته است؛ به لحاظ جغرافیایی از مناطق دورتر و محرومتر و برخوردارتر و مرکزیتر، این جریان دائما ادامه دارد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نمیشود اقتصاد کشور دست 3-4 هزار نفر باشد و بقیه مردم پیرو آنها باشند، گفت: عامل این، ضعف سیستم بانکی است؛ البته منظور از سیستم بانکی مدیران و مسئولان آن نیستند. سیستم به گونهای است که ثروت را از نقاط دور منتقل میکند به برخوردها و نقاط مرکزی؛ ضعف سوم اقتصاد ما، اتکای بودجه هزینهای دولت به ارز نفتی است.
احمدی نژاد ادامه داد: بهطور متوسط همواره بودجههای هزینهای دولت وابستگیاش به درآمد نفت اضافه شده و این خود از عوامل اصلی تورم مستمر و است.
وی راه حل این مشکلات را در چهار محور و راه حل دانست و اظهار داشت: راهحل اول این است که ما جریان ثروت و سرمایه را مسیرش را تغییر بدهیم؛ تا این مسیر تغییر نکند، مشکلات سر جایش است؛ تمرکز ثروت و سرمایه در یک شهر مضر است؛ 25 درصد تولید ناخالص ملی در تهران می چرخد و فرصت برای مناطق محروم کم است. باید سفته بازی را از اقتصاد کشور خارج و از فعالیتهای پایدار حمایت و تقاضاهای کاذب را به صفر برسانیم.
رئیس جمهور ادامه داد: دومین راهکار بنده، مردمیکردن اقتصاد است؛ باید طرحهایی را اجرا کنیم که همه مردم در تمام سرزمین فرصت سازنده اقتصادی پیدار کرده و فعال شوند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: راهحل اصلی و سوم، استفاده حداکثری از منابع ملی و سرزمینی و بومی است؛ این مسئله رشد را پایدار و آسیبپذیری را به حداقل میرساند.
وی، راهکار چهارم خود رت قطع رابطه بودجه هزینهای دولت با ارز نفتی عنوان کرد و گفت که این کار حتما سخت است اما باید انجام شود.
پیشنهاد اول
پیشنهاد اول بنده این است که از زمین که بالاترین ثروت خدادادی ملت ایران است، استفاده کنیم. وسعت ایران به لطف خدا 187.3 میلیون هکتار است؛ از این میزان، 25 میلیون هکتار دشت مرکزی و کویر مرکزی است که نوعا معدن است؛ حدود 103 میلیون هکتار جنگل و مرتع است و از این 103 میلیون هکتار 14 میلیونش جنگل است. 2 میلیون در شمال کشور و 12 میلیون در دامنه زاگرس است.
رئیسجمهور در ادامه سخنانش تصریح کرد: حدود 45 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم ولی فقط 14 میلیون کشت میشود. ممکن است برخی بگویند آب نیست، آب کم داریم اما داریم؛ مگر میشود که خداوند زمین حاصلخیزی خلق کند اما آب مورد نیاز را خلق نکند. ثروتهایی که در بازار سکه و ارز می چرخد چرا نباید به سمت تامین منابع آبی کشور برود.
رییسجمهور خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شاید شما بگویید که انجام این کار به منابع عظیم، سدسازی و کانالسازی نیاز دارد که حرف درستی است اما باید به راهکار دوم یعنی مردمی کردن اقتصاد برسیم. ثروتهایی که در سر بازار ارز و سکه میچرخد چرا به سمت تامین آب نرود؟ این کار شدنی است و من قاطعانه میگویم که میشود.
احمدینژاد به بیان مثالی پرداخت و اظهار کرد: چند سال گذشته طرحی مطرح شد مبنی بر خروج دامها از جنگل و توجیه اصلی این بود که دام، جنگلها را تخریب میکند در حالی که تاریخ نشان داده است که بهترین حافظان جنگلها و مراتع خود دامداران هستند. سخن من این است که ما همین را به دامداران بازگردانیم در این صورت حداقل 400 هزار شغل ایجاد میشود.
وی ادامه داد: ما شش میلیون هکتار جنگل بلوط داریم که رها شده است و دولت برای محافظت از آنها کارمند استخدام میکند، حداقل شش میلیون تن سالانه بلوط تولید میشود که زیر پای درختها از بین میرود. کل علوفه وارداتی کشور هفت میلیون تن است که امروز در مرغ و گوسفند نیز دچار مشکل شدهایم. ما به مردم گفتیم که از جنگلها بیرون بروند تا جنگلها را حفاظت کنیم اما آیا حفظ شدهاند و آیا روند محافظت از آنها رو به بهبود است؟ نه. ما باید تصمیمات را عوض کنیم. خیلیها به جای پول دادن به سکه و ارز، اینجا استفاده میکنند.
رییسجمهور با بیان اینکه "راهکار پیشنهادی دوم ما استفاده از معادن است"، گفت: معادن ما قابل تقسیم به 250 هزار بلوک معدنی است که امروز کمتر از پانزده هزار بلوک استفاده میکنیم. آیا نمیشود قوانین و آییننامهها را مجلس و دولت اصلاح کنند و هر که معدنی اکتشاف کرد پنجاه سال با تعیین آییننامهای از آن برداشت کند؟
احمدینژاد همچنین اظهار کرد: 25 میلیون هکتار زمین کشاورزی وجود دارد، اینها را به شرط احیا به خود مردم دهیم، خواهیم دید که جهت سرمایهها عوض میشود.
وی راهکار سوم را هدفمندی یارانهها اعلام کرد و گفت که هدفمندی یارانهها استفاده از منابع ملی است.
احمدی نژاد: برخی می گویند هدفمندی یارانه ها باعث شد قیمت ارز بالا برود/ هدفمندی نقدینگی را کنترل کرد
به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی نژاد در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس قانون هدفمندی یارانه ها را گام بلندی در جهت بهبود اقتصاد کشور دانست و گفت: هدفمندی استفاده از منابع ملی است، یک منبع عظیمی در کشور است روزانه یک میلیون و 883 هزار بشکه نفت و میعانات تحویل پالایشگاهها می شود. سالانه 150 میلیارد متر مکعب گاز وارد شبکه می شود، این ثروت عظیم باید آزاد شده و بازتوزیع شود.
وی تصریح کرد: دست به دست هم دادیم و با یاری خدا و هوشمندی مردم و حضور بی نظیر ملت گام اول را برداشتیم و آثار خوبی هم داشت من به برخی از آنها اشاره می کنم، قرار بود که ما در درآمد خانوارها به نفع طبقات کم برخوردار تعادل ایجاد کنیم، قرار بود بین بنگاهها تعادل ایجاد کنیم از بنگاههای ناکارآمد به بنگاههای کارآمد، قرا بود تعدیلی در بودجه دولت ایجاد شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه هر سه این اهداف در بودجه لحاظ و در گام اول بخش مهمی از آنها محقق شد. امروز مدل هدفمندی یارانه در ایران در مجامع جهانی به عنوان یک مدل مدیریت کلان اقتصاد کاملا ایرانی ثبت شده است و این جز معدود طرحهایی است که الگوهای مدیریت اقتصاد ما را از شیوه های رایج سرمایه داری و سوسیالیستی خارج کرده است.
اهم اظهارات رییس جمهور در ادامه می آید:
• اجرای این قانون به توزیع و تحقق عدالت کمک کرد. در سال 90 ضریب جینی از 40 درصد به 37 درصد آمد، نسبت درآمد ده درصد ثروتمند به ده درصد فقیر در خانوارهای شهری از 45/12 برابر در سال 89 به 17/10 برابر رسید. و در خانوارهای روستایی از 63/12 برابر در سال 89 38/9 برابر در سال 90 رسید.
• هیچیک از طرح های اقتصادی کشور در 50، 60 سال اخیر نتوانسته است که شاخص های اصلی را در یک سال اینگونه تغییر دهد. این طرح موجب صرفهجویی ارزی و رشد مصرف بنزین شد. گازویئل را که به خاطر دارید؛ واردات گازویل و بنزین را یادمان هست. اتفاقی که افتاد 17 و میلیون دلار فقط در سال 90 نیاز ما به واردات فرآورده کم شد. در همین سال صادرات نفتی افزایش یافت.
• برخی می گویند هدفمندی باعث شد قیمت ارز بالا برود مگر هدفمندی مصرف ارز را بالا برد که قیمت را بالا ببرد. تورمی را کنترل کرد که خیلی ها باور نمی کردند هدفمندی در زمانی آغاز شد که تورم سالیانه 1/10 و تورم نقظه به نقطفه 8/12 درصد بود، در دی ماه این دو به هم رسیدند و 9/20 شد. البته تورم نقطه ای در مرداد ماه به اوج خود یعنی 3/22 شد اما در دی ماه بهم رسیدند
• شما همه اقتصاددانید و با اقتصاد آشنایید و می دانید وقتی اتفاق ویژه ای در اقتصاد می افتد تورم نقطه ای بالا می رود و زمانی این انرژی تخلیه می شود که تورم نقطه ای و سالانه روی هم می افتد.
• نقدینگی را هم اجرای این طرح کنترل کرد، برخی مصارف راهبردی را کنترل کرد آنها با تصور اینکه مصرف بنزین در کشور لجام گسیخته است بنزین را تحریم کردند اما این طرح باعث شد که نیاز ما به واردات بنزین به صفر برسد و طرح آنها خنثی شود.
• صندوق هدفمندی در مجموع ترازش مثبت است، خود شما آن را به عنوان شرکت دولتی محسوب کردید، ترازش مثبت است، بدهکار است طلبکارم هست، قرض گرفته از جایی هم طلبکار است. یک شرکت دولتی همیشه همین است.
• راهکاری هم که انتخاب شد راهکار درستی بود ما نباید خودمان را جای مردم بگذاریم، باید خود مردم مدیریت کنند، خود شیوه اجرا این قانون مشارکت همه مردم در مدیریت اقتصاداست، مردمیترین دولتهای جهانی هم نمی توانند بگویند مردم واقعا چه میخواهند خود مردم بهتر می دانند چه می خواهند.
• برخی می گویند اگر یارانه نقدی بدهیم موجب بیکاری و تنبلی میشود مگر در تمام دنیا بیمه بیکاری وجود ندارد، سی بیکار می شود مگر پول به او نمی دهند، وقتی پولگرفت میلش به کار از بین می رود، چه کسی است که از پول بیشتر بدش بیاید، من از شما می پرسم فقرا دلبستگی بیشتری به پول دارند یا اغنیا معلوم است که اغنیا.
• این طرح، طرح بسیار موفقی بود، دنیا تحسین کرد ملت ایران و این افتخار دولت و مجلس و نظام شد اما همزمان دشمنان نگران شدند دیدیند که بزرگترین طرح تحولی که همه آنها می گفتند موجب بحران و آشوبهای اجتماعی می شود و هیچ دولتی در ایران نمی تواند اجرا کند با موفقیت کامل اجرا شد.
احمدی نژاد: برخی میگویند 6 ماه پایانی نمیشود کاری کرد، رها کن!/می توانیم حداقل معیشت را برای مردم فراهم سازیم
به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی نژاد گفت: دشمن دید که چگونه این طرح مردم را با انگیزه کرد، وحدت ملی تقویت شده، همه به دنبال صیانت از ثروت ملی بسیج شده اند، دیدند که اقتصاد ایران رقابتی شده است، دیگر نمی شود عده ای یارانه بفروشند به نام تولید یارانه بفروشند به نام خدمات یا فعالیت اقتصادی بلکه اقتصاد در حال واقعی شدن است.
وی تصریح کرد: از همین رو بود که تحریم ها را جلو انداخته و شدت آن را بالا بردند، عجله کردند درحالیکه گفتگوها در حال انجام بود، چرا؟ برای اینکه ترسیدند و گفتند اگر چند طرح اینچنینی در ایران اجرا شود دیگر اقتصاد ایران قابل مهار کردن نیست و نمی توان به ملت ایران فشار آورد.
اهم صحبت های رییس جمهور در ادامه می آید:
* یکی از مهمترین اقدامات که تحولی برای تضمین رشد پایدار، دور زدن تحریم، و کنترل کردن فشارهای دشمن اجرای کامل همین طرح است. اگر این قانون کامل اجرا شود ثروت عادلانه توزیع می شودف مصرف منطقی و تولید ملت صیانت می شود. بهره وری در تولدی بالا می رود و وابستگی دلت به ارز نفتی کاهش یافته و فقر ریشه کن می شود.
* من در مصاحبه ای گفتم مرحله دوم این است و می شود هم آن را اجرا کرد. یارانه ای که از طریق انرژی در کشور توزیع می شود با ارز 2500 تومانی بیش از 310 هزار میلیارد تومان است. می شود این ثروت را بازتوزیع کرد و شدنی است، این اعداد واقعی است.
* اگر کسی بر سر اعداد و ارقام بحث دارد بیاید بنشیند و ضرب و تقسیم کنیم. تبعات آن را هم پیش بینی کردیم، آثارش را هم پیش بینی کردیم، وقتی طرحی بیان می شود بیان راهکار است نه ایجاد توقع. اگر چنین ظرفیتی در اقتصاد کشور است ما باید بدانیم و از آن استفاده و بهره ببریم.
* من باور دارم می توانیم حداقل معیشت را برای مردم فراهم سازیم، می توانیم فقر را از این کشور ریشه کن کنیم. در همین دور اول مخالفان زیادی بودند که ممخالفت می کردند دوستانه هم می آمدند به ما می گفتند که نزدیک انتخابات است اگر این اجرا کنید بار منفی در انتخابات دارد اینکار را نکنید، حالا برخی که با قبلی ها مشترکند آمدند و می گویند اگر این را اجرا کنید بار مثبت در انتخابات دارد.
* نه آن بار هدف انتخاباتی داشتیم نه اینبار، اصلا شان دولت و ملت و مجلس اجل از این است که مسائل اصلی و کلان کشور را با مسائل مقطعی و لحظه ای گره بزند.برخی همزمان می گویند طرح شکست خورده است، مضر بوده و همان موقع می گویند برد انتخاباتی دارد نمی تواند که اینگونه باشد.
* دوستان شرایط کشور اقتضا می کند که ما برگردیم و منابع خودمان را احیا کنیم، منابع را درست استفاده کنیم تا بتوانیم از دایره تاثیر دشمنی ها دور شویم، دولت حاضر است خطرها را بپذیرد تا دولت های بعدی بتوانند کارهای والاتر و مهمتری را انجام دهند. برخی اختلاف نظرهایی داریم ما فکر می کنیم قابل تفاهم است چون نیت ها یکی است و دعوایی وجود ندارد.
* دغدغه هایی شما و ما داریم می توان بحث کرد و حد وسطی را گرفت و این قانون را اجرا کرد همین امروز جلسه مشترکی را با دولت و مجلس و برخی اقتصاد دانان امین و معتمد نظام جلسه دارند که بحث و تفاهم شود. اجرای طرحهای بزرگ در کشور فقط از طریق تفاهم دولت و مجلس امکانپذیر است. مگر می شود یک طرح بزرگ اقتصادی که باید عزم ملی برای اجرای آن بسیج شود را کسی بگوید خودم میخواهم اجرا کنم. چنین چیز یاز عثل و منطق مدیریتی و اجرایی به دور است.
چندتا بانک را وکیل همه ملت کردیم و همه ملت را از فعالیت اقتصادی کنار گذاشتیم
* راهکار بعدی در اقتصاد اصلاح نظام بانکی است. ما چندتا بانک را وکیل همه ملت کردیم و همه ملت را از فعالیت اقتصادی کنار گذاشتیم. در فعالیت اقتصادی هرکس می خواهد فعالیت کند باید نظارت هم بکند، مراقبت کند، حسابرسی و کنترل کند اما ما ثروت ملت را در چند بانک بلوکه کردیم و به آنها می گوییم کجا هزینه کند و بعد به ملت می گوییم بدویید و بگیرید. اینجاست که رانت ایجاد می شود، نظارت ها مخدوش می شود و این را می توان اصلاح کرد.امیدوارم در آینده نزدیک طرح مطالعاتی اصلاح نظام بانکی که در دولت تهیه شده را در این جا برای شما تشریح کنم.
* طرح گمرکی را در حال اجرا هستیم، طرح مالیاتی را تقدیم مجلس کردیم . در این طرح نکات اساسی وجود دارد که در آن طبقه برخورداری که کل اصول اقتصاد را در دست گرتفند مخالفان جدی دارد، من خواهش می کنم مجلس سریعتر این را بررسی کند و اگر می شود میان بر بزنید و به دولت برای اجرا بدهید. اصلاح نظام توزیع و اصلاح پول ملی هم آغاز شده و منتظر شرایط برای اجرا هستیم.
مردمی که قالی می بافند که نباید روی حصیر زندگی کنند، ملتی که روی دریای ثروت نشسته نباید در آن فقیر باشد
* حرف مشترک ما و شما است. مردمی که قالی می بافند که نباید روی حصیر زندگی کنند، ملتی که روی دریای ثروت نشسته نباید در آن فقیر باشد. این حرف شما و ما است. 90 درصد حرف های شما مشکلات مردم و تنگدستی ها است برای ملتی که بر روی دریای ثروت است نباید این مشکلات باشد. بخدا می شود کارهای بزرگ کرد.
اقتصاد نیازمند تمرکز مدیریت است، از چند نقطه موازی یک اتاق را هم نمی شود اداره کرد، باید تمرکزی در مدیریت اقتصاد شکل گیرد. دولت هر حرفی بزند می ایستد و اجرایی می کند، خودش را فدا می کند تا قولش روی زمین نماند. هر طرحی و برنامه ای که اعلام می کنیم اگر پشتیبانی و حمایت شود و تصمیم گیر یو اجرا متمرکز باشد دولت موفقیت آن را تضمین می کند خودمان را ضمانت می گذاریم.
برخی می آیند و می گویند مگر 6 ماه به پایان دولت نمانده رها کن!
*برخی می آیند و می گویند مگر 6 ماه به پایان دولت نمانده رها کن. نمی شود کاری کرد. من سوال می کنم مگر روزها با هم متفاوت است. روز اول و آخر یک دولت چه تفاوتی می کند، 6 ماه اول و 6 ماه آخر چه تفاوتی دارد؟ مگر انگیزه ها تفاوت کرده؟ هر روزش مهم است. ما تعهد دادیم به مردم و تا روز آخر هم کار می کنیم.
*این دولت تمام می شود و دولت دیگری بر سر کار می آید هر دولت را مردم برگزیند عزیز است و همه باید پشتیبانی کنیم. درست همان است که ملت تصمیم می گیرد. ولی باید تا روز آخر کار کنیم. ما آماده ایم که سختی ها را تحمل کنیم و کارهای بزرگ را انجام دهیم.
ختم نطق احمدی نژاد با شعاری جدید:مردمی که قالی می بافند نباید روی حصیر زندگی کنند
به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی نژاد در پایان نطقش با اشاره به اینکه آقای ابوترابی نامه ای نوشته اند -که روی چشمم - درباره اینکه برای شنیدن نظر نمایندگان در مجلس بمانم اما چون برنامه ریزی دارم باید مجلس را ترک کنم.
محمود احمدینژاد در پایان سخنان خود در جلسه امروز مجلس گفت: حتی 4 ساعت هم شده مینشینم و حرفهای شما را گوش میکنم؛ چه چیزی بهتر از سخنان برادرانه؟ اما وقتی دیگری تعیین کنید.
احمدی نژاد خطاب به نمایندگان گفت: در باره پیشنهاداتی که مطرح کردیم بحث کنید و به نتیجه برسید.
وی در پایان سخنانش گفت: مردمی که قالی میبافند نباید روی حصیر زندگی کنند و ملتی که روی دریای ثروت نشستهاند نباید فقیر داشته باشد. ملتی که تاریخ، فرهنگ و تمدن دارد همت، اراده و ایمان دارد، پیامبر، علی، حسین و مهدی دارد، هرگز در نخواهد ماند و همه قلهها را فتح خواهد کرد.
رییسجمهور در آخرین بخش سخنانش در جمع نمایندگان مجلس به اهمیت اصلاح نظام بانکی و تصمیم دولت در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما چند تا بانک را وکیل تمام ملت کردهایم و تمام ملت را از صحنه فعالیت اقتصادی کنار گذاشتهایم. در صورتی که مردم باید در فعالیت اقتصادی مشارکت کنند، نظارت داشته باشند، ولی اکنون میبینیم که ثروت ملت را در چند بانک بلوکه کردهایم و به این بانکها میگوییم کجا خرج کنند و از آن طرف به ملت میگوییم که برو بگیر. این تمرکز باعث ایجاد رانت میشود ،نظارت مخدوش میشود و باعث میشود که سیاستها درست اجرا نشوند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه این امر دارای تبعات منفی است،افزود: امیدوارم در آینده نزدیک بتوانم با حضور در مجلس طرح اصلاح نظام بانکی و بحثهای کارشناسی که در این زمینه در دولت صورت گرفته است را تشریح کنم.
رییسجمهور به دیگر برنامه طرح تحول اقتصادی از جمله طرح اصلاح نظام مالیاتی اشاره کرد و گفت: این طرح را ما در اختیار شما قرار دادهایم و امیدواریم هرچه زودتر شما آن را در اختیار دولت قرار بدهید.
رییسجمهور اظهار داشت: در دل طبقه برخوردار که کل اصول اقتصادی را در دست دارند، این موضوع مخالفان جدی دارد، امیدواریم که مجلس هرچه زودتر این طرح را بررسی کند ، میانبر بزند و آن را در اختیار دولت قرار دهد. اگر سیستم مالیاتی درست نشود، ما هرچه به مناطق محروم نیز کمک کنیم، باز هم به خاطر اشکالات سیستم مالیاتی به طبقه برخوردار بر میگردد.
وی همچنین به اصلاح نظام پولی و عزم دولت در این ارتباط اشاره کرد و گفت: ما در این ارتباط منتظر شرایط مناسب هستیم.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه با توجه به سرمایه و نفتی که در کشور ما وجود دارد نباید مردم دچار مشکلات این چنینی باشند، گفت: نباید مردمی که قالی میبافند روی حصیر بنشینند.
احمدی نژاد با بیان اینکه دولت نهم و دهم بیشترین تعامل را با نمایندگان مجلس داشته است،اظهارداشت:90 درصد صحبتهای شما نیز در ارتباط با مشکلات مردم و مسائل مردم در این ارتباط است . ملت ما دارای ثروت عظیمی است و نباید مشکلات داشته باشد .
رییسجمهور با بیان اینکه برای حل این مشکلات و انجام کارهای بزرگ باید همه دست به دست هم بدهیم گفت: اقتصاد نیازمند تمرکز مدیریت است و از چند نقطه موازی حتی نمیشود یک اتاق را مدیریت کرد.
رییسجمهور با تاکید بر اهمیت تمرکز در امر اقتصاد گفت: تجربه نشان داده است که این دولت هر حرفی که میزند، پای آن میایستد و آن را اجرا میکند و در واقع خود را فدا میکند تا اجرایی شود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه تصمیمگیری در اجرا باید متمرکز شود،افزود: برنامههایی که ما بیان میکنیم، اگر پشتیبانی شود و تصمیمگیریها بر اجرا متمرکز باشد، به فضل الهی و کمک ملت اجرایی میشود و ما موفقیت آن را تضمین میکنیم، البته همانطور که اشاره شد باید در ارتباط با آن همراهی صورت بگیرد.
رییسجمهور در ادامه اظهارداشت: بعضا برخی دوستان در ملاقات با من میگویند شش ماه به پایان دولت بیشتر نمانده و رها کن و نمیشود کاری کرد، گفت: من یک سوال دارم مگر روزها با هم تفاوت دارد شش ماه اول با شش ماه آخر چه تفاوتی دارد روز اول دولت با روز آخر دولت چه تفاوتی دارد؟ چرا باید انگیزهها تفاوت پیدا کند. باید تلاشها تا روز آخر ادامه پیدا کند هر روز مهم است و باید کارهای بزرگ انجام داد. البته این دولت تمام میشود و مردم دولت دیگری را انتخاب میکنند و همه باید از انتخاب مردم پشتیبانی و حمایت کنند.
تا روز آخر باید کار کنیم
رییسجمهور با تاکید بر اینکه «تا روز آخر باید کار کنیم»، گفت: ما آمادهایم سختیها را تحمل کنیم تا کارهای بزرگی انجام شود.
محمود احمدینژاد در ادامه اظهار کرد: برخی افراد و دوستان در بیرون و داخل هستند که بیانصافی کرده و از مرز نقد عبور میکنند. نقد بالاترین نعمت برای هر مقام و مسئولی است.
وی با بیان اینکه "من نمیخواهم گله یا اعتراضی کنم"، افزود: اتهام زدن درست نیست. برخی گفتند دولت مخفیانه ارز فروخته و پول آن را برای یارانهها پنهان کرده است. آقای ابوترابی شما را به جدت مگر ما با هم صحبت نکردیم که اجرای طرح هدفمندی بدون تفاهم دولت و مجلس ناممکن است؟ گفتم یا نگفتم؟ آیا این اتهام کوچکی است؟
احمدینژاد ادامه داد: هفت دستگاه بر دولت نظارت دارند و اینطوری آب خوردن هم برای من سخت است؛ مگر میشود مخفیانه این کار را کرد؟ این اتهامی است که آدم به راحتی به برادر مسلمان خود نمیتواند بزند، چه برسد به دولت. صادقترین دولت را متهم کردند. به من میگویند چرا با مردم حرف میز نم، همین اواخر ایراد گرفتند که چرا مسائلی را با مردم مطرح کردم. به مردم نگوییم به چه کسی بگوییم؟ دولت کار محرمانهای ندارد.
در مورد بانک تندترین اتهامات را به فرزندان پاک دولت زدند
رییسجمهور با بیان اینکه در مورد بانک تندترین اتهامات را به فرزندان پاک دولت زدند، ادامه داد: برای تغییر ذائقه شما لطیفهای میگویم. نقل میکنند که دوستی در اصفهان سخنرانی میکرد و هی اتهام میزد، یکی در پایان سخنان این شخص پرسیده بود آیا شما سندی هم دارید؟ این آقا پاسخ داده بود که هفت سال نهادهای نظارتی گشتند و نتوانستند سندی پیدا کنند آن وقت شما از من سند میخواهید؟ این موضوع البته واقعیت دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: ما میخواهیم تا روز آخر کار کنیم، هیچ بحث سیاسی نداریم. ملت ایران بزرگتر از این حرفهاست. هر طرحی که دولت اعلام میکند کمک کنید تا اجرایش را تضمین میکنیم.
پایان نطق احمدی نژاد با مساله اختیارات قوا:حرفهایی که میزنم نه گله، نه اعتراض و نه دعوا است/ رئیس جمهور پاسخ سال گذشته رئیس مجلس را فراموش کرد
به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی نژاد در آخرین بخش از نطق امروزش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حرفهایی که میزنم نه گله، نه اعتراض و نه دعوا، بلکه برای اداره بهتر کشور است، گفت: ما سندی داریم که پایه اداره کشور و تنظیمکننده روابط مبنای حقوق ملت و مبنای مسئولیتها و دایره اختیارات است. این سند عبارت است از قانون اساسی. هر سه قوه مستقل از یکدیگرند و البته اختیاراتی نیز دارند و به نوعی بخشی از اختیارات ناظر به قوای دیگر است که البته این به معنای دخالت نیست. به طور مثال بازرسی کل کشور، دستگاهها را نظارت میکند اما این دخالت نیست. دیوان محاسبات به امور دستگاهها رسیدگی میکند که این دخالت نیست و استقلال قوا را نقض نمیکند.
اگر قانون پیدرپی اصلاح شود ثبات بوجود نمیآید
احمدینژاد ادامه داد: برای قوه مجریه نیز اختیارات مستقل و اختیاراتی ناظر به سایر قوا وجود دارد. ما هیچگاه در قانونگذاری دخالت نمیکنیم؛ دخالت به معنای دخالت. هیچگاه تلاش نکردهایم دخالت کنیم اما اگر تصمیمات دولت حتی انتصاب افراد به مسئولیتها با طرحی متوقف شود چطور میتوان مدیریت کرد. برخی تغییرات خیلی شکننده است.
وی با بیان اینکه اگر قانون پیدرپی اصلاح شود ثبات بوجود نمیآید، افزود: در شرایط ثبات است که میتوانیم عمل کنیم. اگر در طرح هدفمندی، بودجه و سایر مسائل دائما تغییر به وجود آید برنامهریزی را مشکل میکند و توقعی که شما دارید و دغدغه مشترک همه ماست اجرا نمیشود. سالها میگذرد و کاری از پیش نمیرود.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: قانون اساسی هندسهای تعریف کرده که اگر از چارچوب شود آسیب میبیند. اینکه دیگر قوا تلاش کنند در حوزه اجرا وارد شوند آسیب میزند، توسعه مرز اختیارات یک قوه به سایر قوا به ضرر کشور است و به ضرر همه ماست. جایگاه مجلس بسیار رفیع و محترم است.
اشاره مجدد احمدی نژاد به اصل 138قانون اساسی
رئیس جمهور در این بخش از سخنانش قسمت آخر اصل 138 قانون اساسی را قرائت کرد«دولت میتواند تصویب برخی از امور مربوط به وظایف خود را بهکمیسیونهای متشکل از چند وزیر واگذار نماید. مصوبات اینکمیسیونها در محدوده قوانین پس از تایید رئیس جمهور لازمالاجرااست.
تصویبنامهها و آییننامههای دولت و مصوبات کمیسیونهایمذکور در این اصل، ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلسشورای اسلامی میرسد تا در صورتی که آنها را برخلاف قوانینبیابد با ذکر دلیل برای تجدیدنظر به هیات وزیران بفرستد.». رئیس جمهور افزود: هر برداشتی از این قانون دارید، ما در آن با شما مشترک هستیم.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی 24 اسفند 90 پس از پاسخ احمدی نژاد به سئوال مجلس درباره این اصل گفته بود«رئیس مجلس: برداشت رئیس جمهور از اصل 138 قانون اساسی صحیح نیست»
احمدینژاد که در صحن علنی مجلس سخن میگفت، با بیان اینکه در قانون گذاری دو مسیر مقدماتی داریم، توضیح داد: مسیر اول طرح نمایندگان است که توسط 15 نفر از نمایندگان مطرح میشود و مراحل آن طی خواهد شد و دوم مسیر مقدماتی است که لایحه نام دارد.
وی با بیان این که لایحه حق دولت است، توضیح داد: دولت وقتی به اینجا رسد که باید کاری در کشور انجام شود، جوانب آن را میسنجند و به مجلس لایحه میدهد و این نظر دولت است پس اگر خدای نکرده مثل مواردی که اتفاق افتاد لایحه در مجلس بیاید و آنچنان دگرگون شود که تشخیص دولت این باشد که اهداف لایحه ما را تامین نمیکند چه کار باید کرد؟ البته در اینجا به درستی و غلطی نظرات اشارهای ندارند و تنها روند را مورد توجه قرار دادند.
وی با طرح این سوال که آیا میتوان دولت را موظف کرد که باید این طرح را اجرا کند؟ گفت: ما فکر میکنیم دولت در هر مرحلهای میتواند لایحه را پس بگیرد و اگر شما نظراتی دارید، میتوانید طرح بدهید که حق نمایندگان است و دولت نمیتواند بگوید که چرا نمایندگان طرح دادند و هر زمان که مراحل را طی کرد و تبدیل به قانون شد برای همه مردم لازمالاجرا خواهد شد که اصل 75 و 113 نیز بر همین نکته اشاره دارد.
احمدینژاد در ادامه با قرائت اصل 126 قانون اساسی، گفت: در این اصل آمده است رئیس جمهور مسئولیت امور برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی کشور را مستقیما بر عهده دارد و میتواند ادارهی آن را به عهدهی دیگری بگذارد، پس اگر این موضوع از عهدهی رئیس جمهور خارج شود، چطور میتواند برنامه و بودجه را اداره کند.
وی همچنین به اصل 121 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: نمیخواهم متن سوگند رئیس جمهور را یاد آوری کنم، اما در استعلامی در رابطه با وجه شرعی سوگند رئیس جمهور در زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری از شورای نگهبان سوال شده است "با توجه به سوگند رئیس جمهور بر اساس قانون اساسی آنجا که رئیس جمهور در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و فرهنگی کشور نباید از هیچ اقدامی دریغ ورزد، در صورتی که بنا به تشخیص و نظر رئیس جمهوری فردی که به عنوان سفیر و نمایندهی تامالاختیار دولت جمهوری اسلامی پیشنهاد میشود از صلاحیت کامل برای احراز چنین سمتی برخوردار نباشد آیا در این صورت امضای نمایندگی یاد شده با مفاد سوگند نامه ریاست جمهوری منافاتی ندارد ؟" و شورای نگهبان این سوال را در تمام اقدامات رئیس جمهور عمومی کرده و چنین پاسخ داد " آنچه از عبارت سوگند نامه استفاده میشود این است که رئیس جمهور باید در تمام اقدامات وظایف و مسئولیتهایی که عهدهدار است، حفظ و حراست از مرزها ، استقلال سیاسی و اقتصادی کشور و سایر اموری را که در سوگند نامه بیان شده است را مراعات کند، ولی چنانچه در موردی احراز نمایند که امضاء او موجب عوارض سوء و بروز خطراتی برای مرزها و سایر مصالح عالیه اسلام و نظام جمهوری اسلامی میشود شرعا باید از امضاء خودداری نماید و خودداری او از امضاء هنس قسم نمیباشد".
رئیس جمهور با تاکید بر این که قانون اساسی اصل و ضامن بقای همه ماست و همه باید مراقب باشیم، گفت: این توصیهی مقام معظم رهبری است و باید مدیریت اجرایی کشور متمرکز باشد و اگر بحث استقلال قوا مطرح است ،باید برای هر سه قوه باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت بدنهی کارشناسی کل کشور است گفت: دولت بدنه کارشناسی مجلس و قوه قضاییه هم است و دولت متعلق به همه است، همانطور که قوه قضاییه متعلق به همه است و یعنی اگر دولت دید جایی به حقوق مردم اجحاف میشود، باید به قوه قضاییه شکایت کند و اگر دولت جایی مشکلی را دید که نیازمند قانونگذاری بود، باید به مجلس مراجعه کند و همانطور اگر مجلس به قوه قضاییه نیاز به کار کارشناسی داشتند، باید به دولت مراجعه کنند پس همه یکی هستیم و همه مال ملت هستیم.
احمدینژاد اظهار کرد: آیا در این شرایط سخت میشود وزرای اقتصادی و رییس کل بانک مرکزی تقریبا دو سوم وقت هفتهشان صرف این شود که نهادهای نظارتی اینها را اظهار کنند و فشار بیاورند؟ پس این افراد چه وقت به کنترل بازار اداره اقتصاد کشور برسند؟
رییسجمهور در بخش پایانی سخنرانی خود در جلسه امروز مجلس افزود: بلاخره نظراتی وجود دارد که ممکن است درست هم باشد اما میشود اینها را با گفتوگو حل کرد. اگر کسی تخلف و سوءاستفادهای در هر قوهای داشته باشد باید به آن رسیدگی کرد ولی مقدار زیادی از آنها ابهاماتی که ایجاد میشود و گزارشی است که تایید نشده است، بنابراین ما باید یک مقدار اینها را مدیریت کنیم و کارها جلوتر ببریم.
موضع، موضع خدمت است و اقتصاد را نمیتوان از چند جا مدیریت کرد
وی ادامه داد: حتی اگر کارهای ملی را کنار بگذاریم، باید کارهای پروژهای و منطقهای را انجام دهیم و همین افراد هستند که این کارها را انجام میدهد ولی وقتی دو سوم وقتشان میپرد و اعصابی برایشان نمیماند و به آنها فشار میکند، باید چکار کنند؟
احمدینژاد با بیان اینکه نمیشود دائما یک قوه ولو با دلایل درست، تحت فشار باشد، گفت: بالاخره ما همه با هم کار میکنیم و اینهایی که من میگویم دعوا نیست بلکه بیان مشکلات است. من و شما یکی هستیم و با همیم و باید بدانیم که جاها عوض میشود و ممکن است روزی برخی از اعضای عزیز مجلس به دولت بیایند حال باید موضع افراد هم عوض شود.
وی با بیان اینکه موضع، موضع خدمت است و اقتصاد را نمیتوان از چند جا مدیریت کرد، افزود: ما با هم دعوایی نداریم بلکه با هم گفتوگو و بحث میکنیم و راه تفاهم باز است.
رییسجمهور خطاب به نمایندگان مجلس اظهار کرد: من امروز آمدم به شما حرف همه ملت ایران را فریاد بزنم و بگویم که ملت ایران در برابر دشمنانش دست بسته نیست و ظرفیتهای این کشور امکان عمل برتر را فراهم کرده است. ما باید با هم باشیم و چند کار بزرگ انجام دهیم و اینها شدنی است.
احمدینژاد در ادامه گفت: جناب آقای ابوترابی یادداشتی به من دادهاند که من در جلسه بنشینم و سخنان نمایندگان را استماع کنم. این یادداشت بسیار خوبی است اما من چون واقعا برنامه خود را تنظیم کردهام، معذور هستم. هر وقت دیگری صلاح دانستید هماهنگ کنید من میآیم چهار ساعت مینشینم و حرف عزیزان را گوش میکنم، چراکه بهترین سخن، سخن برادران و خواهران مجلس است و ما هم همیشه استفاده کردهایم.
وی ضمن تشکر از هیات رییسه و رییس مجلس و نمایندگان به آنها گفت: خواهش میکنم در مورد پیشنهادات و موضوعاتی که عرض کردم اعلام نظر و بستر اجرای آن را فراهم کنید و همچنین از کارشناسان و اساتید دانشگاهها میخواهم نظر بدهند و تولید نظریه کنند و به ما راهنمایی و کمک دهند.
رییسجمهور در پایان سخنان خود اظهار کرد: عزیزان من! مردمی که قالی میبافند نباید روی حصیر زندگی کنند و ملتی که روی دریای ثروت نشستهاند نباید فقیر داشته باشد. ملتی که تاریخ، فرهنگ و تمدن دارد همت، اراده و ایمان دارد، پیامبر، علی، حسین و مهدی دارد، هرگز در نخواهد ماند و همه قلهها را فتح خواهد کرد.
لاریجانی: اعتراض دولت مسموع نیست/ بدون قانون نمیشود گفت که عدالت اجرا شده است/ ایراد نمایندگان به نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها است
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی پس از سخنان رییس جمهور در مجلس ضمن تشکر از «گزارشی که رئیس جمهور به مجلس دادند» گفت: ولی بهتر بود که برنامه ریزی می کردند و نظرات نمایندگان مجلس را می شنیدند.
لاریجانی افزود: این فکر که رئیس جمهور ایده های خود را در مجلس مطرح کردند پسندیده است و بنایی که مطرح کردند همکاری و تعاون بین مجلس و دولت باشد امر درستی است و رویکرد مجلس هم همین بوده است. مبنای این رویکرد اینگونه است که کارها به قاعده انجام شود. نکته دیگر اینکه قصد ها همه بر آبادانی و توسعه کشور باشد. نمایندگان قصدی ندارند وقتی می آیند می گویند مشکلی وجود دارد. وقتی می بینیم مشکلات جدی جلوی رویشان هست باید مطرح کنند و از وزرا بخواهند. علت اینکه از ورزرا میخواهندد بیایند و توضیح دهند جز این نیست که مشکلات حل شود.
رئیس مجلس تصریح کرد: اساس مجلس صیانت از حقوق مردم است و ایکه جلوی اجحاف به حقوق مردم را بگیرد.
رئیس مجلس بدون اشاره به اتهامی که رئیس جمهور در خصوص دخالت قوه مجریه در حوزه اجزا خواند اظهارداشت: طبعا مجلس به دنبال این نیست که کارخانه ای تاسیس کند بلکه قوانین مفید را وضع کرده و جایی که خلاف قانون دید مقابله می کند.
لاریجانی با بیان اینکه اگر تولید ملی در کشور افزایش پیدا کند پایداری و استقامت ملی به وجود می آید و تحریمها اثر نخواهد کرد گفت: اگر دوستان نماینده ایرادی به هدفمندی یارانهها دارند به اصل اجرای این قانون نیست بلکه ایرادی که وارد کردند به نحوه اجرا آن است.
وی افزود: مهمترین مسئله برای دور زدن تحریم ها این است که فضای رونق رابرای تولید فراهم بکنیم. این حرف درستی است که هرچه تولید مردمی تر شود به نفع مردم است، این مسئله که مجلس قانون اصل 44 تصویب شد برای همین بود. ما با هدفمند با ضابطه بدون اینکه به تولید ضرر برسد موافقیم.
رییس مجلس همچنین درباره طرح هایی که رییس جمهور مطرح کرد گفت: این طرحها باید در بستر معقولی در کمیسیونهای مجلس بررسی شود و باید با کارشناسی شود.
لاریجانی همچنین گفت: اینکه بین دولت و مجلس گفت وگو باشد ما استقبال می کنیم و این مورد توجه ماست. نکته ای که وجود دارد درباره تشخیص موارد قانون اساسی است. ما به جد معتقد هستیم که قانون اساسی میثاق ملی است و هیچ کس نباید از آن تخطی کند. می ماند اینکه گاهی در تشخیص قانون تفاوت رای پیدا می شود. قانون اساسی عنوان کرده که تفسیر قانون با شورای نگهبان است. اگر این را قبول کنیم دیگر مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی افزود: در مسئله اصل 138 تفاوت رای وجود دارد. بسیاری از موارد هست که رییس مجلس خلاف قانون می داند و دولت به آن اعتراض دارد و این اعتراض مسموع نیست. در این زمینه به رهبری هم نامه نگاری شده است ایشان هم به هیات حل اختلاف ارجاع دادند و هیات نیز از شورای نگهبان نظرخواستهاند شورای نگهبان هم نظر مجلس را تایید کرده است.
رییس مجلس همچنین گفت: همه جا باید تفسیر شورای نگهبان را مد نظر قرار بدهیم. ممکن است برخی برداشت ها متفاوت باشد اما مبنا را قانون اساسی مشخص کرده است. یکی از مسایل تخلفات قانونی است. اگر این نباشد مشکلی نیست. برخی مصوبات در هیات تطبیق بررسی شد و نظر هیات تطبیق ارسال شد. به عنوان مثلا در همین قانون استخدامها یا همین قانون هدفمندی یارانهها تخلفاتی که رخ داده است. بدون قانون نمی شود گفت که عدالت اجرا شده است.
بعد از سخنان رییس جمهور و رییس مجلس تعدادی از نمایندگان در قالب نطق هایی دیدگاه های خود نسبت به مسائل اقتصادی کشور و اجرای فاز دوم هدفمندی که از سوی رییس جمهور عنوان شده بود را بیان کردند.
واکنش رجایی به سخنان احمدی نژاد درباره استفاده از جنگل ها: کف جنگل علوفه نمیروید که دامدار استفاده کند
عباس رجایی به عنوان نخستین ناطق پس از سخنان رییس جمهور گفت: روی صحبت ما با آقای رییس جمهور و دولت بود که الآن نیستند. وی خطاب به رییس جمهور گفت: امروز بعد ازگذشت 33 سال از انقلاب اسلامی مشکل ما در همه حوزهها عنصر مدیریتی است و اگر ما مسئله مدیریتی را اصلاح می کردیم هیچ کدام از این مشکلات پیش نمی آمد.
رجایی در ادامه با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی گفت: یکی از مسایلی که در حوزه کشاورزی باید به آن اشاره کنیم این است که ما نگاهمان به کشاورزی همان نگاهی است که به سایر بخشها داریم اما این پسندیده نیست. کشاورزی با موجود زنده سروکار دارد. ما به موجود زنده نمی توانیم بگوییم که علوفه نداریم،کود نداریم ،این موارد را نداریم. اگر نکنیم می میرد. بخش کشاورزی به همه مردم ایران باز می گردد محصولات کشاورزی سر سفره همه مردم است.
وی افزود:بخش کشاورزی با توجه به ساختارش قادر نیست که هزینههای خود را به سایر اقشار جامعه شیفت بکند. باید شرایط را به گونه ای طراحی کنیم که تمام مشکلات خود رادر درون خود حل کند. هنوز بخش کشاورزی نتوانسته خود را از حالت سنتی خارج کند بنابر این لازم است به نوع دیگر نگاه شود. نمی توانیم با مدلهایی که سایر بخشها نگاه می کنیم به کشاورزی نگاه کنیم. اگر برق در یک پرورش ماهی قطع شود می میرد اما در یک کارخانه اگر قطع بشود ضرر می رسد اما از حیز انتفاع خارج نمی شود.
رییس کمیسیون کشاورزی همچنین در واکنش به سخنان رییس جمهور که گفت جنگلها را دامداران بسپاریم، گفت: این که دامدارها را بفرستیم جنگل کاملا غیر کارشناسی است. کف جنگل علوفه نمی روید که دامدار برود آنجا! این یعنی اینکه دامدار برود جنگل را قطع کند تا علوفه کشت شود تا دام بخورد.
مصباحی مقدم: سخنان رییس جمهور مناسب آغاز دولت نهم بود نه پایان دولت دهم/ پرداخت یارانه راه حل مشکل فقر نیست
غلامرضا مصباحی مقدم رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه برخی از سخنان رییس جمهور مناسب آغاز دوره نهم بود نه پایان دوره دهم گفت: ما اصل هدفمندی را قابل خدشه نمی دانیم که باید قانون هدفمندی یارانهها تا رسیدن به نقاط هدف ادامه پیداکند. دوم باید هر مرحله با توجه به تجربه و نقاط ضعف و قوت مراحل قبلی انجام گیرد.
وی افزود: در اجزای هر مرحله باید با تفاهم دولت و مجلس این کار انجام بشود. اهداف این قانون چند چیز بود که اصلاح ساختارهای تولید هم جزء آن بود. این اهداف را باید با هم در نظر بگیرید.
مصباحی مقدم گفت:هر کمکی به تولید کشور، کمک به مردم است. چرا باید بنا را بر این بگذاریم که کمک به مردم تنها پول در جیب آنها گذاشتن است. اگر به تولید کمک کنیم اشتغال افزایش پیدا می کند شکاف ثروت و فقر کاهش پیدا می کند. به جای دادن ماهی به مردم باید ماهیگری را یاد بدهیم.
وی افزود: برای اصلاح ساختار تولیدی نیازمند منابع هستیم. اجرای فاز بعدی هدفمندی یارانه ها این منابع را در اختیار ما می گذارد. هم اکنون کارخانه های بسیاری وجود دارد که با ظرفیت 20 درصد 40 درصد کار می کند. اگر سرمایه اینها را تامین کنیم اشتغال بالا می رود و اشتغال بالا برود رفاه بالا می رود. پرداخت یارانه راه حل مشکل فقر نیست. طرحهای پیشنهادی آقای رییسجمهور را باید با تفاهم دولت و مجلس پیش ببریم.
توکلی خطاب به رئیس جمهور: در روزهای باقیمانده از عمر دولت کار بزرگ نکنید/ به ارز به عنوان ملک دولت و تامین کننده هزینهها نگاه نکنید
احمد توکلی دیگر ناطق امروز جلسه علنی مجلس پس از سخنان رئیس جمهور بود. وی گفت: 8 سال از دوره خدمت احمدی نژاد 22هزارو 920 روز است که 2هزارو 720 روز آن گذشته و 200 روز آن مانده است، من از ایشان استدعا می کنم که به سراغ طرح های بزرگ نروند چون تا تفاهم شود این وقت هم از دست می رود. طرح های موجود را که قانون دارد را همکاری کنیم قانونی انجام دهیم خیرش به مردم می رسد.
وی تصریح کرد: ایشان در مورد قانون اساسی نکاتی را ارائه کردند که محل اختلاف بود این مطالب در سال 89 طی نامه ای از سوی رییس جمهور عنوان شده بود آن زمان رهبری این موضوع را به شورای نگهبان ارجاع دادند و کمیته 4 جانبه به دستور رهبری متشکل از دولت، مجلس، شورای نگهبان و اساتید دانشگاه تشکیل شد. این کمیته 18 جلسه چند ساعته حرف زدند و جمع بندی ها خدمت رهبری داده شد و نظرات رییس جمهور تایید نشد.
اهم سخنان احمد توکلی در ادامه می آید:
• اگر این برداشت رییس جمهور از اصل 126 درست باشد به همین تصمیماتی که اخیرا گرفته شده مانند مصوبه استخدامی اخیر می رسیم. در این مصوبه در جایی آمده است«کلیه دستگاههای اجرایی راسا و بدون نیاز به هیچ امر دیگری از سوی هر مرجع و مقامی و بدون نیاز به رعایت سایر الزامات قانونی در قوانین و مقررات مختلف از جمله برنامه پنجم توسعه و بودجه های سنواتی راسا می توانند استخدام کنند، تغییر وضعیت شغلی دهند، ساختارهای سازمانی را عوض کنند و ...» مگر می شود قوه مجریه به زیر دستانش دستور دهد که شما بدون رعایت الزامات قانونی این کارها را بکنید من فکر می کنم نمی شود و بهتر است که به مسیر قانون برگردیم و خدمات بیشتر شود و زحمات کمتر.
• کارهای خوبی که ایشان گفتند درست است کسی منکر نیست اما عمران با توسعه، توسعه پایدار، توسعه پایدار انسانی فرق دارد، عمران با پیشرفت اسلامی فرق دارد. زمانی خدمت آقای هاشمی رفسنجانی در سال 74 رسیدم و ایشان همینطور فهرست از خدمات دولت سازندگی می دانند که اکثریت قریب به اتفاق آن هم درست بود اما من به ایشان گفتم آقای هاشمی وضع خراب است مردم راضی نیستند گفتند چرا وضع خراب است دوباره آماری از شمش آلومینیوم، فولاتد و ... دادند، من گفتم من این چیزها را بلدم اما فاصله بین شمش آلومینیوم تا سفره یک فاصله ای است که باید کارهایی شود و کارهایی نشود. الان هم به آقای احمدی نژاد می گوید زحمات شما درست اما برخی کارها باید شود و کارهایی نشود.
• در وضعیت فعلی وضع خوب نیست، از نظر انتهای خط خوب نیست، یعنی از نظر بخش تولید و مصرف کننده خوب نیست. تورم و رکود شدید موجب نارضایت یشده است و چشم پوشی از این مسائل اشتباه است.
• در آینده وضعمان ممکن است بهتر از این نباشد، به دلایل مختلف مانند اینکه امروز واردات با ارزهای گران شده است و از طریق بازار ارز به قیمت های داخلی سرایت کرده و فشار هزینه ایجاد می شود.
• نرخ های نقدینگی ماهانه امسال 2 برابر نرخهای متناظر سالهای قبل است. انتظارات رویه پایههای جدیدی می نشیند و وقتی اینگونه است باید به فکر نجات مردم باشیم. مردمی که به حق مستحق کرامتند. اما با راه حل نقدی دادن جواب نگرفته و نمی گیرم.
• وقتی تورم شدید است وقتی رکود وجود دارد از هر اقدامی که باعث تحریک طرف تقاضا و رشد نقدینگی شود باید پرهیز کرد. اینها دستورالعمل های علم اقتصاد است نفرمایید اینها بومی نیستند درست است اما برخی با اقتضائات ما سازگار است و باید استفاده کرد.
• یارانه نقدی را نباید زیاد کرد، از صندوق توسعه ملی نباید برداشت کرد. وقتی اوضاع اینطوری است اول باید ثبات اقتصادی را ایجاد کرد ثبات باید از بازار ارز شروع شود. ارز یک متغیر تعیین کننده در اقتصاد ملی است.
• بازار ارز بر صادرات و واردات، قدرت رقابت خارجی، تامین بودجه دولت، سطح عمومی قیمت ها، تولید و سرمایه گذاری تاثیر می گذارد. به ارز باید به عنوان ملک دولت که هرچه گرانتر بفروشد بهتر است و بودجه اش تامین می کند نباید نگاه کرد. ارز متغییر تعیین کننده اقتصادی است که به عنوان ابزار سیاست های اقتصادی باید به آن نگاه کرد نه به عنوان تامین کننده هزینه های دولت.
• تصمیمات در خصوص ارز باید تراز بازرگانی خارجی را کاهش دهد، قدرت رقابت خارجی را افزایش دهد، اقلا یک سال ثبات داشته باشد هر روز تغییر نکند، ذخایر ارزی را از بین نبرد، شکاف طبقاتی را کم کند، سفته بازی را کم کند.
• ارز دو نرخی موجب فساد است، وقتی شما شکر را با ارز 1226 تومان وارد می کنید باید تا سر مرز دنبال شکلات و شربت و نوشابه بدوید و همه را کنترل کنید که محال است کنترل شود. لذا رانت های شدید ایجاد می شود قیمت ارز باید یکسان شود و در عوض یک کالای غذایی را برای مردم تضمین کنید.
• با کارت هوشمند این کار عملی است نفرمایید سهمیه بندی سهم ملک است و باید اجتناب کرد. همین اکنون در آمریکا من آمار دارم که 47 میلیون و 731 هزار نفر کارت غذا دارند. می توانیم از تجربیات بشری استفاده کرده واز مردم خودمان حفاظت کنیم. ضرر پول نقد بیش از منفعتش است.
باهنر: اگر 400 هزار تومان یارانه بدهید، باید 500 هزار تومان از جیب دیگر مردم بردارید
به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس دیگر ناطق امروز مجلس بود. وی با بیان اینکه اجرای طرح هدفمندی یارانه ها جزو آرزوهای دیرینه دولت ها و مجالس گذشته بوده است، گفت: از همین رو این طرح باید به درستی به سرانجام مقصود برسد. به همین دلیل هم دولت و مجلس همت بالایی گذاشتند و مرحله اول این قانون کلید خورد.
باهنر در تشریخ اختلافات بین دولت و مجلس در خصوص این قانون، اظهارداشت: دولت می گفت ما می خواهیم این قانون را یک دفعه اجرا کنیم و ما می گفتیم این قانون باید به تدریج و در 5 سال اجرا شود. نمی خواهیم بگوییم یکی خیر مطلق و دیگری شر مطلق بود هرکدام از این دو سناریو معایب و مزایایی داشت. اما نکته اساسی این بود که ما گفتیم یک مرحله از این قانون اجرا شود تا توان خودمان و مدیریت اجرایی خودمان و اقتصاد خانوار و بنگاه های اقتصادی و ... بسنجیم و بعد از پایان این مرحله اشکالات به حداقل برسد و قدم های بعدی را برداریم.
نایب رییس مجلس با بیان اینکه اجرای مرحله اول منافعی داشته است و تردیدی نیست، گفت: اما این مرحله اشکالات اساسی هم داشت، ما معتقدیم تا این اشکالات برطرف نشود و تفاهم حاصل نشود برداشتن قدم دوم کار را سخت تر می کند.
اهم صحبت های نماینده تهران در را ادامه می آید:
• به عنوان نمونه اختلاف نظر کارشناسی که وجود دارد این است که ما می گوییم اقتصاد خانوار را باید با خدمات عمومی جبران کنیم در همین بودجه 91 خاطرتان هست که تصویب کردیم در مرحله دوم بخش سلامت و بیمه بیکاری و تقویت بنگاه های دولتی باید در دستور کار باشد.
• متخصصین امر سلامت بارها و بارها گفتند و من از قول آنها تکرار می کنم که اگر ما اگر نصف این نقدینگی که به خانوارها دادیم اگر به بخش سلامت اختصاص می دادیم می توانستیم بالای 90 درصد شهروندان کشور را از هزینه های درمان معاف کنیم. درمان های سختی که بعضا یک خانواده را از هستی ساقط می کند مانند جراحی قلب باز، تالاسمی، سرطانی ها و ...
• مقام رهبری فرمودند که بگذارد مریض تنها درد مرض خود را داشته باشد و درد بی پولی نکشد اما متاسفانه امروز اینگونه نیست و درد بی پولی خانواده هایی که مریضی سنگین دارند خیلی بیشتر از آن مرض است.
• مساله اشتغال روشن است و من نمی خواهم آمار بدهم اما نمایندگان با همه وجود احساس می کنند که بیکاری بسیاری از خانواده ها را آزاد می دهد.
• ما با پرداخت 40 هزارتومان یارانه به اقتصاد خانوار و به هر فرد شروع کردیم امروز به گفته خود مسئولان دولت مقدار زیادی از این پولی که به خانواده ها داده شده مستهلک شده یعنی 40 هزار تومان ارزش 40 هزار تومان 2 سال قبل را ندارد. اگر بخواهیم در این میدان بدویم و جلو برویم اگر 40 هزار تومان را 400 هزار تومان هم کنیم فردا به تبع این 400 هزار تومان مجبوریم از جیب دوم مردم 500 هزار تومان برداریم.
• بنگاه های تولیدی وضعیت خوبی ندارند و مساله بیکاری و فروپاشی برخی از بنگاه های تولیدی اظهر من شمس است.
• اگر دولت می گوید سیستم بانکی، نقدینگی و ... را می خواهد اصلاح کند، ما فکر می کنیم روند 7 سال گذشته که البته در جاهایی قابل دفاع است اما شاخص های اساسی اقتصاد کشور ما را متزلزل کرده و ما این 7، 8 ماه را که دولت نهم وقت دارد باید دست به دست هم دهیم و این آمادگی را داریم که برخی مشکلات روزمره مردم را حل کنیم اقتصاد خانوار به شدت تحت فشار است و تعداد دهک های زیادی هستند که قادر به جبران هزینه های زندگی نیستند و می توانیم با برنامه ریزی راه حل های کوتاه مدت برای دولت بعدا گام های بلند تر را برداریم.
پزشکیان: اگر قرار است متحد باشیم چرا رییس جمهور بعد از سخنانشان جلسه را ترک کردند
مسعود پزشکیان که به عنوان عضو کمیسیون بهداشت و درمان و پس از صحبتهای رئیس جمهور در جلسه علنی امروز سخن میگفت، اظهار داشت: من امروز اصول و استراتژیهایی را مطرح میکنم که فکر میکنم میتواند ما را از وضعیت کنونی خارج کند و حل نماید و اعلام میکنم ما در کمیسیون بهداشت و در بخش درمان هیچ چیزی را جز انصاف و قانون نمی خواهیم.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با بحث بهداشت و درمان تاکید میکنم آن چیزی که مجلس مصوب کرده است اگر درست اجرا شود هیچ انسانی و هیچ ایرانی در هیچ نقطهای از این کشور برای گرفتن خدمت و حل مشکلات پزشکی و دارو به دنبال کسی نخواهد افتاد و نیازی به التماس کردن به پزشک و بیمارستان و داروخانه ندارد.
در ادامه گزیده ای از سخنان پزشکیان می آید:
• در قانونی که خود دولت به مجلس ارائه کرد و مدعی اجرای آن است آمده است که 10 درصد خالص از هدفمندی به محرومین اختصاص داده شود؛ چرا که کسانی که مشکل دارند بدانند اگر وارد بیمارستان شدند از لحظه تولد تا لحظه مرگ خدمت و سلامت او رایگان خواهد بود و این یعنی هدفمندی و قانونی که اگر اجرا شود فرقی بین فقیر و غنی نخواهد بود و 30 درصد اعتبارات آن نیز به صنعت و 20 درصد آن به کشاورزی اختصاص دارد.
• اگر قرار است ما تفاهم بکنیم باید براساس قانون تفاهم کنیم؛ نه بر اساس سلیقه و سلایق انسانها تا زمانی که به قانون و برنامه تبدیل شده باشد محترم است و اگر تبدیل به قانون شد همه مکلف و موظفند. قانون را نعل به نعل اجرا کنند و هیچ فردی حق ندارد خلاف قانون عمل کند؛ حتی اگر رئیس جمهور باشد و اطاعت از قانون و همهی موارد آن نه بخشی که دوست داریم یک اصل است.
• وقتی قانون را درست اجرا کنیم میتوانیم به تفاهم برسیم و در کنارهم برای آبادانی کشور قرار میگیریم، اما وقتی قانون را به خوشایند خود بخواهیم اجرا کنیم قطعا اختلافات دامن زده خواهد شد و مشکلات بدتر خواهد شد و ما هم در کمیسیون بهداشت و درمان هیچ چیزی جز عمل درست و کامل به قانون هدفمندی یارانهها نمیخواهیم.
• اگر ما قرار است با یکدیگر متحد باشیم باید صحبتهای هم را گوش دهیم و این که ما بعد از صحبت خود مجلس را ترک کنیم و بعد مدعی شویم که باید با هم متحد شویم و دست به دست هم دهیم یک تناقض است و هر کسی از این اتفاق درمییابد که این مجلس و دولت ممکن است با هم مشکل داشته باشند؛ چرا که رفتار این گونه نشان میدهد و نمیشود گفت در زبان متحد باشیم اما در عمل حرف مردم را گوش نکنیم.
• چه چیزی مهمتر از این است که دولت و مجلس با هم همپیمان شوند و با تلاش و کوشش مشکلات مردم را حل کنند؟ هیچ چیز مهمتر از این نیست و قانون است که ما را با هم متحد میکند و من سوال میکنم چطور ما خود قانون را زیر پا میگذاریم و مدعی میشویم طرفدار قانون هستیم؟ و باید بدانیم که مشکل مملکت ما تنها و تنها با انصاف و عمل به قانون حل میشود.
پورابراهیمی: مردم میگویند یارانه ندهید اما قدرت خرید را به ما بازگردانید
محمدرضا پور ابراهیمی در نطق خود پس از سخنان رییس جمهور گفت: ما در بحث مدیریت ارزی که از محور های 7 گانه بوده به دلیل سود مدیریت شاهد کاهش ارزش پول ملی هستیم. مگر ما در ابتدای هدفمندی یارانهها اعلام نکردیم که قیمت حاملهای انرژی باید به قیمتهای منطقه ای نزدیک بشود. اگر قیمت بنزین را آن روز دو دلار گرفتیم مبنای دلار 1000تومان بوده است و بحث ما این بود که قیمت باید به 2000 هزار تومان برسد. اما امروز به خاطر سو مدیریت به جایی رسیدهایم که اگر مبنا را همان دو دلار بگیریم قمیت آن 5000 تا 6000 هزار تومان می شود.
وی افزود: در طرح هدفمندی یارانه ها پرداخت ها تنها به صورت نقدی نبوده است. یکی از مشکلاتی که به وجود آمده است این است که حجم نقدینگی بسیار بالا رفته است. این موضوع قطعا مرتبط با پرداخت نقدی است، این تبعات منفی این طرح است که باید دولت به آن توجه کند.
پورابراهیمی گفت:مردم می گویند رییس جمهور به ما یارانه دادند اما به واسطه کاهش ارزش پول ملی و افزایش نقدینگی توان خرید ما کم شده است. اگر کاهش قدرت خرید را به عدد یارانه ها و تورم اضافه کنید تراز خرید خانواده ها را منفی کرده است. برخی می گویند ما حاضریم پول یارانه ها را بدهیم همان قدرت خرید را دولت به ما برگرداند.
شوشتری: پایان د یماه هستیم و از بودجه خبری نیست/نظری مهر: آقای رییس جمهور پایان کار شماست و هنوز دانه درشتها را معرفی نکردهاید
به گزارش خبرآنلاین، هادی شوشتری در نطق خود پس از سخنان رییس جمهور گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی تعامل بین قوای سه گانه به صورت هوشمندانه تعیین کرده است. جناب آقای رییس جمهور ما و شما در پیشگاه خداوند سوگند یاد کردیم که پاسدار قانون اساسی باشیم. یکی از مسایل فوری تهیه بودجه سالانه است. بودجه سندی برای مدیریت اقتصادی در یک سال است. جنابعالی باید لایحه بودجه را تا نیمه آذرماه تهیه و جهت تصویب به مجلس می دادید. امروز که در روزهای پایانی دیماه هستیم خبری از بودجه نیست. آیا منطقی است که دولت در تقدیم بودجه تاخیر داشته باشد؟
همچنین محمد جواد نظری مهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در نطق خود در مجلس گفت: طبق اصل 52 و 121 قانون اساسی جناب آقای رییس جمهور سوگند خوردهاند. با توجه همه مسایلی که برای کشور به وجود آمده آیا بودجه را در سالها 90 ، 91 و 92 را به موقع آوردید. شما قول دو ملیون شغل را داده بودید آیا عمل کردید. آقای رییس جمهور با توجه به سوگندی که خورده بودند باید اینکارها انجام می شد.
وی افزود: ما امروز فکر کردیم مراسم تحلیف رییس جمهور است اما آقای رییس جمهور پایان کار شماست. خیلی از مصوباتی که در استانها داشتید آیا اجرایی شد. این کارها را چه کسی باید انجام می داد؟
نظری مهر همچنین گفت: در انتخابات می گفتید می خواهیم دانه درشت ها را معرفی کنیم. چند نفر را معرفی کردید؟ اگر مردم در پای صندوق های رای آمدند به خاطر همین شعارهای شما برای معرفی دانه درشتها بود.
موسوی لارگانی: آقای رییس جمهور این چه تعاملی با مجلس است که به قانون عمل نمیشود/میخواهید بیابان به ما بدهید که آباد کنیم؟
سید ناصر موسوی لارگانی در نطق خود پس از سخنان رییس جمهورگفت: در بسیاری از مواردی که استیضاح و سوالی مطرح بوده است ایشان می آمدند از تعامل و تفاهم می گفتند اما همان روز یا فردای آن در تلویزیون یا در مصاحبه هایشان علیه مجلس سخن میگفتند.
لارگانی افزود: وقتی ایشان به فرمانداران و بخشداران و وزرای نامه می نویسند که با نمایندگان تعامل نداشته باشید، وقتی عمل به قانون نمی شود و برخی از قوانین را قبول ندارند این چه تعاملی با مجلس است؟
وی همچنین گفت: در بحث یارانه ها همه نمایندگان می گویند این طرح را قبول داریم و بایدیارانهها هدفمند بشود اما شیوه عملکردن و شیوه عملی که انجام شد مورد انتقاد است. یارانه ای که باید باری را از روی دوش دولت بر می داشت الان به وضعی رسیده که دولت 13 میلیارد از بخش های دیگر گرفته و به عنوان یارانه به مردم پرداخت شده است. مطرح شد که 100 هزار میلیارد سوبسید می دهیم این 100 هزار میلیارد قرار بود طی 5 سال پرداخت بشود ولی چرا مردم در سال اول با مشکل روبرو شدند؟ اگر به جای پرداخت یارانه 5 تا کارخانه زده بودیم و یک عضو هر خانوار سر کار می رفت خیلی بهتر بود.
لارگانی همچنین با اشاره با نابودی اراضی در اصفهان گفت: وقتی گفتید به هر خانوار هزار متر زمین بدهیم که 200 متر را مسکونی کند و باغی را باغچه و فضای سبز کنند در حقیقت می خواهید بیابان به ما بدهید که ما آباد کنیم.
فولادگر: برای جبران اقتصاد خانوار باید راه حل دیگری غیر از پرداخت نقدی پیدا کرد
حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان که در جلسه علنی امروز پس از سخنان رییس جمهور سخن میگفت سخنان خود را در دو بخش تولید و هدفمندی یارانهها و فضای کسب و کار بیان کرد و گفت: درباره هدفمندی یارانهها قطعا تحول اقتصادی در کشور انجام شده که علاوه بر آثار مثبت به دلیل نحوه اجرا آثار منفی نیز در بر داشت.
وی افزود: در بحث جبران آثار تورمی بر روی اقتصاد خانوار باید گفت براساس آمار بانک مرکزی شاخص بهای مصرف کننده از آغاز اجرای این طرح از 10.5 درصد به 26.5 درصد رسیده است که این آمار مربوط به اوایل سال جاری است.
رییس کمیسیون ویژه اصل 44 با بیان اینکه نحوه پرداخت نقدی 45 هزار 500 تومان به تدریج مستهلک میشود، گفت: برای جبران اقتصاد خانوار باید راه حل دیگری پیدا کرد؛ زیرا قانون فقط پرداخت نقدی نیست، در واقع باید معیشت مردم را در نظر گرفت و با توجه به دو ماه پایانی سال جاری مجلس و دولت راهحلی در این زمینه پیدا کنند.
اهم صحبت های رییس کمیسیون ویژه اصل 44 در ادامه می آید:
• رسما اعلام شده که تورم تولید ناشی از مسائل ارزی است و مربوط به هدفمندی نمیباشد، اما آمار بانک مرکزی نشان میدهد که شاخص بهای تولید 10.7 درصد بوده که به 32.5 درصد رسیده است؛ البته این موضوع برای قبل از تاثیرات نوسانات ارزی است.
• باید بپذیریم که قطعا این امر تاثیرگذار بوده است. تورم ایجاد شده سهم تولید را ادا نکرده است و با توجه به آمار ارائه شده از سوی وزارت صنعت نیز تایید شده تا پایان شهریورماه 2200 میلیارد تومان ارز در طرح یارانهها به تولید کمک شده است که این از محل افزایش قیمتها نمیباشد؛ در واقع کمتر از 100 میلیارد تومان آن مربوط به محل افزایش قیمتهاست و مابقی از سایر منابع پرداخته شده است.
• این میزان تا پایان شهریورماه نیمی از آن از تسهیلات ارزان قیمت و نیمی دیگر از اصلاحات ساختاری به تولید داده شده است و آنچه که در سالگرد اجرای هدفمندی یارانهها اعلام شد و میزان آن 16 یا 17 هزار میلیارد تومان بود صحت ندارد. مجلس معتقد است که باید اجرایی شود، اما فقط امسال اجرا نشد و تاکید رهبری نیز این است که در این مسیر همدلی دولت و مجلس بتواند راهحلی را پیدا کند.
• مهمترین مشکل صنعتگران و تولیدگران درمورد تامین منابع عدم ثبات در قیمتها و مواد اولیه و نقدینگی است که باید این مشکلات برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی محقق شود.
• وقتی از سرمایهگذار دعوت به عمل میآید بالطبع عدهای به ثروت میرسند، اما در قبال آن تولید، کار و اشتغال ایجاد میشود؛ چطور میتوان هم سیاستهای اصل 44 را اجرا کرد و هم اشتغال را در نظر گرفت؟ لذا باید دولت و مجلس کار کنند که موانع در چرخه تولید برداشته شود.
میرکاظمی: پایه پولی در چند سال گذشته به هم ریخته است/ اگر قانون هدفمندی به درستی اجرا میشد شاهد مدیریت قوی اقتصادی بودیم
مسعود میرکاظمی یکی دیگر از ناطقان امروز مجلس بود. وی با بیان اینکه در ابتدای زمان اجرای قانون هدفمندی در دولت نهم بوده است، به توضیح در مورد اجرای این قانون پرداخت و گفت: در زمان طرح مباحثی در خصوص اصلاح ساختار اقتصادی، سوالهایی مطرح میشد مبنی بر اینکه چرا رشد اقتصادی در کشور از روند باثباتی برخوردار نیست و یا اینکه چرا همواره تورم دو رقمی است و بهرهوری سرمایه پایین است؟ مسئولان همواره از این مسائل رنج میبرند؛ چرا که علیرغم وجود ثروت در کشور، چنین مشکلاتی وجود داشت.
وی افزود: در همین راستا طرح تحول اقتصادی در هفت محور نظام ارزی، بانکی، بهرهوری، گمرک، هدفمندی و شبکه ارزی تدوین شد. این هفت محور اگر به صورت کامل اجرایی شود آنگاه میتوان در کشور شاهد تحول اقتصادی یعنی اصلاح شاخصهای کلان باشیم.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در عین حال گفت: آنچه امروز در کشور با آن روبرو هستیم و در افکار عمومی نیز دیده میشود این است که این القا به جامعه وارده شده که هدفمندی به تنهایی قابل اجراست و پولی از تغییرات قیمت حاملهای انرژی گرفته میشود و به حساب مردم واریز میشود؛ پولی که به تولید و خدمات اجتماعی اختصاص داده نمیشود. این در حالی است که طرح بزرگ تحول اقتصادی در شرایطی مفید خواهد بود که تمامی بندهای آن اجرایی شود.
اهم اظهارات رییس کمیسیون انرژی در ادامه می آید:
• وابستگی روزافزون به نفت تهدیدی برای اقتصاد به شمار میآید، در 30 سال گذشته علیرغم تاکید تمامی دولتها بر کاهش وابستگی به نفت شاهد بودیم که عملا روز به روز وابستگی به نفت بیشتر شده است. البته کشور احتیاج به نقدینگی دارد و بیشترین درآمد نیز از نفت حاصل میشود.
• هزینه جاری کشور در سال 84، 38 هزار میلیارد تومان بود که مجلس مصوب کرد این میزان در سال 91 به 101 هزار میلیارد تومان برسد. از طرف دیگر در سال 86، 39 هزار و 400 میلیارد تومان کل عملکرد جاری بوده که امسال با صرفهجویی به حدود 80 تا 85 هزار میلیارد تومان رسید که از این میزان درآمد عمومی دولت حاصل شده از مالیات 35 تا 50 هزار میلیارد تومان بوده است و ما بقی از نفت تامین شده است.
• درآمد اصلی کشور از تبدیل دلارهای نفتی به ریال حاصل میشود، متاسفانه پایه پولی در چند سال گذشته به هم ریخته است. اگر بخواهیم کشور را از تورم خارج کنیم باید رشد اقتصادی باثبات داشته و به سمت اقتصاد غیرنفتی برویم.
• اجرای قانون هدفمندی باید بخشی از درآمدها برای اصلاح ساختار اقتصادی اختصاص داده شود، متاسفانه آنچه در عمل رخ میدهد این است که بخشی از درآمدهای هدفمندی برای یارانهها واریز میشود که در نهایت شاهد کسری حدود 13 هزار میلیارد تومان در سال جاری شدهایم که باید این میزان از بودجه برداشت شود. این موضوع فشار را به نفت بیشتر میکند و به همریختگی شاخصهای اقتصادی را نیز افزایش میدهد.
• در طرح تحول اقتصادی قرار بود مدیریت بانکی قویتر شود؛ چرا که اگر نظام ارزی به هم بریزد عقبگرد را در کشور شاهد خواهیم بود. در زمانی یارانهها 80 هزار میلیارد تومان اختصاص داده میشد که اگر امروز بخواهیم یارانه بدهیم این میزان به 200 هزار میلیارد تومان میرسد که این موضوع طرح اولیه بر پایه مدیریت ارزی را زیر سوال میبرد.
• قانون هدفمندی باید به سرعت اما با شرایطی اجرایی شود، اگر قانون هدفمندی و طرح تحول اقتصادی که با کار کارشناسی به قانون تبدیل شد، به درستی اجرا میشد در آینده نزدیک شاهد مدیریت قوی اقتصادی در کشور میبودیم.
• چرا بانکها در فروش ارز اینگونه رفتار میکنند و چرا به این میزان مفاسد اقتصادی وجود دارد؟، سوال این است که چرا در طول سالهای گذشته پایه پولی 13 هزار میلیارد تومان در سال 90 بالا رفته که با این احتساب مجموع پایه پولی کشور به بیش از حدود 90 هزار میلیارد تومان میرسد که این میزان باعث تورم و بهمریختگی میشود.
• در سال گذشته 62 میلیارد دلار واردات و 44 میلیارد دلار صادرات بوده که در اینجا حدود 18 میلیارد دلار تفاوت تزریق ارز وجود داشته است. از طرف دیگر بانک مرکزی 80 میلیارد دلار تزریق ارز کرده است، حال سوال این است که چرا باید بازار ارزی به هم بریزد؟ چرا در آن زمان سکوت وجود داشت؟
• قانون هدفمند کردن یارانهها در ذیل طرح هفتگانه تحول اقتصادی گنجانده میشود،: این قانون باید همزمان با اجزای دیگر طرح تحول اقتصادی اجرایی شود و از طرف دیگر باید به گونهای حرکت کرد که منابع حاصل از هدفمندی برای ترمیم بودجه و مواردی همچون حمایت از بخش تولید و تامین اجتماعی مطرح شود.
• طرح هدفمندی و طرح تحول اقتصادی به عنوان اصلاح ساختار اقتصادی باید نگاه شود؛ نه اینکه صرفا پولی بیاید و پولی به جایی رود و دعوا بر سر منابع باشد.
جعفرزاده خطاب به احمدینژاد: آن روزی که صحبت از نفت به سر سفرهها کردید مردم روی فرش زندگی میکردند، امروز که صحبت از قالی میکنید معلوم نیست چه بر سر مردم خواهد آمد
غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت پس از سخنان احمدینژاد در مجلس گفت: جلسه امروز به درخواست رییسجمهور تشکیل شد، پس ایشان میتوانست وقت بگذارد و حرف و درد دل مردم را بشنود، اما وقتی ایشان این کار را نمیکند چنین نتیجهگیری میکنیم که احمدینژاد تمایلی به شنیدن سخنان مردم ندارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه بعد از هفت سال و نیم تازه آقای احمدینژاد برنامه به مجلس ارائه میدهد. طی این مدت باید وابستگی بودجه به نفت کاهش مییافت و عدالت در توزیع به وجود میآمد، اما از بس شعار این حرفها داده شده از این سخنان خسته شدهایم. 75 میلیون نفر یارانه میگیرند، هیچ کس با هدفمندسازی یارانهها مخالف نیست، چرا رییسجمهور در سخنانش مغلطه میکند.
وی افزود: متهم کردن مخالفان به فساد سیاسی و اقتصادی در شان رییسجمهور نبود. احمدینژاد در خلال صحبتهایش گفت ما چیز محرمانهای با مردم نداریم، ولی نمایندگان مسائل محرمانه بسیاری دارند، ولی به دلیل اینکه خود را سرباز ولایت میدانند از کشاندن آنها به صحنه جامعه پرهیز میکنند.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه «محورهای هفتگانه طرح تحول اقتصادی فقط در حد وعده باقی ماند» گفت: نمایندگان و مردم در این جلسه منتظر گزارش رییسجمهور در خصوص میزان تحقق وعدهها بودند. ایشان چند سال قبل وعده تکنرخی کردن نرخ تورم را داد ولی اکنون نرخ تورم به حدی بالاست که مردم تحت فشار قرار دارند. ایشان سخن از برملا کردن مافیای نفت به میان آورده بود علاوه بر آن وعده کشاندن نفت بر سر سفرههای مردم را داده بود اما خبری از این وعدهها نیست.
وی ادامه داد: آن روزی که ایشان صحبت از آوردن نفت به سر سفرهها کرده بود، مردم روی فرش زندگی میکردند، امروز که صحبت از قالی و حصیر میکند معلوم نیست چه بر سر مردم خواهد آمد، تو را به خدا حرفی از قالی و حصیر نزنید! آن موقع صحبت از نفت کردید این وضعیت بر سر مردم آمد، حال صحبت از قالی و حصیر میکنید که معلوم نیست چه بر سر مردم خواهد آمد.
نماینده مردم رشت در مجلس خاطرنشان کرد: به مردم وعده دادید هزار متر زمین ویلایی به آنها خواهید داد، اما شرایط مسکن و اجارهبها به قدری سخت است که مردم راضی به همان آپارتمانهای کوچکند. قرار بود بیکاری خشکانده شود، ای کاش پنج شش میلیون جوان بیکاری که در حال آب شدن هستند را هم میدیدید، همانطور که از بین رفتن شش میلیون تن بلوط را دیدید.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: اینجا از بیان مطالبات کشاورزان و سایر اقشار نیز میگذرم و آن را به زمانی دیگر موکول میکنم.
کامران: مردم باید بدانند فلان مسئولشان اربابی زندگی نمی کند
به گزارش خبرآنلاین، حسن کامران نماینده اصفهان دیگر ناطق امروز بود. وی با بیان اینکه رییس جمهو چندین بار در صحبتهایشان گفتند که با وحدت و تعامل کارهای بزرگ را حل و فصل میکنیم؛ گفت: البته من گله دارم و معتقدم اگر ایشان مینشستند و حرفهای همکاران را گوش میدادند این تعامل تکمیل میشد؛ اگرچه نشستن ایشان الزام قانونی نبود بلکه یک موضوع اخلاقی بود.
وی تصریح کرد: همه ما دم از آقا و رهبری میزنیم و قیافه میگیریم که اهل ولایتیم، آقای رئیس جمهور هم گفتند جلسه مشترکی از مجلس و دولت تشکیل میشود؛ خوب است که مردم آثار این جلسه را ببینند و دولت و مجلس هر کدام یک قدم به عقب بردارند. زیرا اگر مجلس و دولت بگویند هر چه ما میگوییم بشود این ولایی نیست، ولی امر مسلمین بارها گفتهاند کاری کنیم که مردم دلشان خوش شود و آرامش پیدا کنند.
کامران با بیان اینکه مردم ما خیلی خوب و نجیب هستند، گفت: من از مردم به خاطر همکاری در بحث اجرای هدفمندی یارانهها تشکر میکنم؛ اصناف هم در جریان این امر از قوا جلوتر بودند. لذا در این گرانیها و دردسرها آثار تفاهم دو قوه را به آنها نشان دهیم.
کامران یاد آور شد: امیدوارم در جلساتی که از این به بعد برگزار میشود بین خودمان وحدت و همدلی ایجاد کنیم و برای چهار نفر در به در کار کنیم؛ زیرا کسی که کار و بارش چاق است مشکلی ندارد و این قشر متوسط و محروم هستند که آسیب پذیرند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خراسان شمالی مبنی بر لزوم تغییر سبک زندگی تصریح کرد: پنج حبه قند خمس دارد و 5 میلیارد هم خمس دارد مردم باید بدانند که فلان مسئول در حکومت اربابی زندگی نمیکند؛ بلکه مثل خودشان زندگی میکند. ما میتوانیم یک چراغمان را خاموش کنیم و یک میوه و سفر خارجیمان را کم کنیم؛ البته منظور من فرد خاصی نیست بلکه این را به صورت کلی میگویم و معتقدم اگر در دو بخش کار کنیم هم آهنگ ایجاد میشود و هم اجرای قانون اتفاق میافتد.
کامران در ادامه با اشاره به تاخیر در ارائه لایحه بودجه تصریح کرد: درست است که دولت بودجه را دیر میدهد، همه دولتها بودجه را دیر می دادند، ولی این دولت دیرتر میدهد، اما در پنج دورهای که من در مجلس هستم هیچ وقت ما به جداول و ردیفهای بودجه نرسیدهایم. دولت یک بسته آورده و ما چیزهایی به آن اضافه کردهایم که خروجیاش برای عدالت و پیشرفت نبوده است. پس یک سوزن به دولت بزنیم و یک سوزن به خودمان.
نماینده اصفهان در مجلس در ادامه از تلاش برخی نمایندگان برای عضویت در کمیسیون تلفیق بودجه انتقاد کرد و گفت که دولت و مجلس باید عیب و نقصها را با هم و حول محور ولایت برطرف کند.
نامه رئیس مجلس به رهبر انقلاب/ لاریجانی: نمایندگان دغدغه معیشت مردم را دارند/ رهبری از تعرض به قانون اساسی صیانت می کنند
به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی رییس مجلس در پایان نطق نمایندگان در خصوص سخنان امروز رییس جمهور درباره مسائل اقتصادی کشور، گفت: حضور رییس جمهور مجالی را بوجود آورد که مسائل مهم کشور بهتر دیده شود و از این رو اقدام مثبتی از سوی دولت و مجلس بود.
نمایندگان نشان داد که دغدغه معیشت مردم را دارند
وی با بیان اینکه وضعیت معیشت مردم دچار مشکلات عدیده است، افزود: بیکاری و تورم از مسائل مهم کشور است، در خلال مباحثی هم که امروز از سوی نمایندگان مطرح شد اگرچه دیدگاههای متفاوت هم عیان شد اما اهم اظهارات نمایندگان نشان داد که دغدغه معیشت مردم را دارند.
رییس مجلس ادامه داد: آنچه در مجلس انجام می شود هم در همین راستا است، اگر وزرا را برای پاسخگویی به مجلس دعوت می کنیم هم از این رو است نمایندگان با وزرا مساله شخصی ندارند، بلکه می خواهند از ابزار قدرت مجلس برای حل مشکلات مردم استفاده کنند، کار مجلس همین است.
وی با تاکید براینکه سرسختی بر اجرای قانون از وظایف مهم مجلس است، خاطرنشان کرد: نباید از سرسختی مجلس دلتنگ شد و گلایه کرد، این وظیفه مجلس است اگر این سرسختی وجود نداشته باشد چه کاری است که در اینجا بنشینم و قانون تصویب کنیم.
رییس مجلس با تاکید براینکه اساس مدنیت و عدالت در کشور قانون است، گفت: اجرای قانون مولفه بسیار مهمی است و تجمیع دولت و مجلس باید براساس همین مولفهها باشد.
اهم اظهارات رییس مجلس در ادامه می آید:
• اگر دغدغه ما مشکلات معیشتی مردم است، راهکارش این است که قانون و عدالت محقق شود. در شرایط حساس فعلی باید گفتگو بین دولت و مجلس وجود داشته باشد و ما از این رویه استقبال می کنیم.
نامه رئیس مجلس به رهبر انقلاب
• متذکر می شوم که تاخیر در ارسال لایحه بودجه برای کشور مضر است. من خدمت رهبری معظم هم نامهای نوشتم و مضرات این تاخیر را خدمت ایشان اعلام کردم و اینکه ارسال لایحه طبق آیین نامه ضوابط خاص خود را دارد. رهبری هم به دولت تذکر دادند که زودتر این کار باید انجام شود.
• سال آینده انتخابات است و باید زودتر وضعیت کشور سامان پیدا کند. علاوه بر اینکه این تحریمها هم موثر هستند اما باید ثبات اقتصادی در کشور ایجاد شود. ایجاد ثبات هم این است که سند راهنمای سال آینده که بودجه است باید مدون شود. این ساده نیست و نیازمند زمان است و باید در کمیسیونها بحث شود از این رو به دولت توصیه می کنیم سریعتر لایحه را به مجلس ارائه دهند. اگر دولت نظری هم دارد می تواند در خلال بودجه آن را منعکس کند. کسی با اصل قانون هدفمندی یارانه ها ستیز ندارد .
• در مورد هدفمند کردن یارانهها هم تاکید می کنم که کسی با اصل این قانون ستیزی ندارد، آنچه مهم است این است که تمام این قانون درست اجرا شود. در این قانون باید به تولید، حمل و نقل و بهداشت توجه شود، اگر اجرا نشود برای کشور مشکل ایجاد می کند.
• رییس جمهور مباحثی درخصوص قانون اساسی مطرح کردند که مجال آن در این فرصت و این فضا نیست، راهکار دارد و در شرایطی که مشکلات معیشتی مردم مهم است این قسم مباحث مهم نیستند.
رهبری مسئول اصلی کشور هستند، کشور را هدایت می کنند و خود ایشان هم از اینکه تعرضی به قانون اساسی نشود صیانت می کنند
• در کشور ما همه باید مقید به اجرای قانون باشند، رهبری مسئول اصلی کشور هستند، کشور را هدایت می کنند و خود ایشان هم از اینکه تعرضی به قانون اساسی نشود صیانت می کنند. لذا هرکس مساله ای دارد باید خودش به رهبری منعکس کنند. در آنجا هیاتی است و این مسائل بررسی میشود. اما باید توجه کرد که قانون اساسی می گوید طرح یا لایحه از مجلس عبور کرد و شورا تصویب کرد همه ملزم به اجرا هستند. چندبار این بحث شده است، در زمان امام راحل و در دوره مقام رهبری این مسائل مطرح و کتبا به همه ابلاغ شده است.
• این اقدام دولت [حضور در مجلس] را به فال نیک میگیرم و امیدواریم به فرهنگ قانون گرایی کمک شود و اجرای قوانین به درستی انجام شود. ما به عهدمان به اینکه در این چارچوب به قوای دیگر کمک کنیم هستیم و صادقانه کمک می کنیم ، امیدواریم در این شرایط حساس مسائل کشور با همدلی بهتر حل شود. اگر روحیه همدلی، همگرایی و رعایت چارچوب های قانون باشد کشور ظرفیت خوب نخبگی و مادی برخوردار است و این تحریمها ومشکلات معیشتی را پشت سر خواهد گذاشت.
با پایان نطق نمایندگان چند نماینده نیز در قالب اخطارهایی به دولت خواستار ارائه هرچه سریعتر لایحه بودجه شدند.
ارسال بودجه در 7 سال گذشته 352 روز تأخیر داشت
هادی قوامی نماینده اسفراین طی اخطاری به اصل 52 قانون اساسی و ماده 186 آئین نامه داخلی مجلس استناد کرد و اظهارداشت: بودجه براساس تعاریف و کارکردهای ویژهای که یافته صرفاً سیاههای از دخل و خرج دولت نیست.
وی افزود: بودجه ابزار سیاست گذاری اقتصادی، اجتماعی و برنامه دولت برای اداره کشور است و فرآیند تهیه، تدوین و تصویب آن جریان گستردهای است که از جزئی ترین اجزای قوه مجریه تا بالاترین سطوح تصمیم گیری در قوه مقننه، مجریه و قضائیه درگیر آن هستند.
قوامی ادامه داد: عالیترین سطح گفتگوی اجزای مختلف بخش عمومی و به ویژه سند تعامل و تفاهم قوه مجریه و قوه مقننه بودجه است و اگر این فرآیند به شکل صحیح و با رعایت الزامات مختلف انجام شود میتواند به همدلی و هم افزایی بین قوا کمک کنند و عدم تأمین پیش نیازها قطعاً این تفاهم را به تنش تبدیل میکند.
این نماینده مجلس گفت: در طول 7 سال گذشته 352 روز ارسال بودجه تأخیر داشته و اگر تاخیر امسال را هم حساب کنیم حدود 400 روز ارسال بودجه تأخیر داشته است.
وی اضافه کرد: همه بحثهای جلسه امروز برای گفتگو، همدلی و هم افزایی بود که همه اینها در لایحه بودجه مستتر است.
لاریجانی در پاسخ به تذکر قوامی گفت: لایحه بودجه باید زودتر به مجلس بیاید چرا که بودجه سندی است که نحوه اداره کشور در سال آینده را روشن میکند
نادر قاضی پور نماینده ارومیه نیز طی تذکری اظهارداشت: بودجه سرنوشت ملت است؛ خواست ملت، مردم، مجلس و رهبری این است که قانون اجرا شود؛ همه میخواهند تحویل لایحه بودجه در وقت مقرر باشد تا با کارشناسی دقیق بتوانیم سرنوشت ملت را رقم بزنیم.
وی افزود: ما از 14 آذر درمورد بودجه تذکر دادیم ولی شما به ما گفتید که زود میگویید؛ از آنروز 40 روز میگذرد ولی هنوز بودجه نیامده است.
نماینده ارومیه در ادامه گفت: هیئت رئیسه استیضاح وزرا را حذف کرده و نمیگذارد که ما وزرا را استیضاح کنیم ولی این موضوع را در اختیار رئیس جمهور قرار دادهایم و وی هر وزیر ولایتمداری را عزل میکند.
قاضی پور خطاب به لاریجانی گفت: باید اجازه دهید آن استیضاحهایی که محضر آقای جهانگیرزاده است الام وصول شود.
لاریجانی در پاسخ به تذکر قاضی پور گفت: البته دوستان خودشان توجه داشتند که در دوره کوتاه فعلی تزلزل مدیریت بوجود نیاید و اگر آقایان خودشان وزرا را عوض میکنند کار درستی نیست.
وی افزود: خود دوستان توجه داشتند که در شرایط سخت اقتصادی حتیالمقدور از استیضاح استفاده نشود هرچند که استیضاح حق نمایندگان است.
بیانیه 242 نماینده مجلس در مورد آزادسازی گروگانهای ربوده شده در سوریه
همچنین در جلسه امروز مجلس، بیانیه 242 نماینده در مورد آزاد سازی گروگانهای ایرانی ربوده شده در سوریه در صحن علنی مجلس قرائت شد.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
بازگشت افتخار آمیز و توام با عزت و سرافرازی زائران در بند ایرانی در کشور سوریه که بیش از 5 ماه در سختترین شرایط امنیتی ، گروگان گروههای مسلح معارض دولت بودند یک عنایت ویژه الهی بود که مراتب شکرگزاری این نعمت خداوندی را وظیفه خود میدانیم و اعلام می نمائیم تلاش خستگی ناپذیر مسئولان محترم وزارت امور خارجه،وزارت اطلاعات،سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مجلس شورای اسلامی از یک طرف و همکاری های مجدانه دولت سوریه از طرف دیگر در جهت آزادی این عزیزان موجب نهایت قدردانی و سپاسگزاری است.
ما نمایندگان ملت بزرگ ایران ضمن تحسین و تقدیر مقاومت افتخار آمیز این عزیزان در مدت 159 روز اسارت و شکنجه و تشکر از صبر انقلابی خانوادهمحترم آنها از همه دستاندرکاران این اقدام بزرگ تشکر و قدردانی میکنیم.
حضور احمدی نژاد در مجلس اگرچه با شوخی و مزاح رییس دولت همراه نشد، اما خالی از حواشی هم نبود.
حاشیه های جلسه علنی امروز مجلس: احمدی نژاد با نمایندگان شوخی نکرد/ مطهری تمام مدت بر صندلی خود نشسته بود
به گزارش خبرآنلاین، جلسه علنی امروز مجلس ساعت 8:15 آغاز شد که البته در همان ابتدای نشست و پیش از حضور رئیس جمهور در صحن علنی تعدادی از نمایندگان در تذکرهایی به نحوه انتخاب ناطقان جلسه امروز مجلس اعتراض کردند.هیات رئیسه مجلس در پاسخ به این تذکرها اعلام کرد برای سخنرانی در نشست امروز 97 نماینده ثبت نام کرده اند که از این میان تنها 5 نفر با قرعه انتخاب شدند.
جلسه علنی امروز با استقبال تعداد کثیری از خبرنگاران و عکاسان رسانه های مختلف داخلی و خارجی همراه شده بود.
محمود احمدی نژاد ساعت 8:35 دقیقه به همراه نایب رئیس مجلس، معاون اول رئیس جمهور، معاون پارلمانی دولت، وزیر راه و شهرسازی، وزیر اقتصاد، وزیر آموزش، سخنگوی دولت، وزیر اطلاعات، وزیر کشاورزی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر صنعت و معدن، وزیر کار، وزیر دادگستری، وزیر نیرو و وزیر نفت و محمدرضا میرتاج الدینی وارد صحن مجلس شد. البته پس از دقایقی دانشجو وزیر علوم نیز به جمع همراهان رئیس جمهور پیوست.
احمدی نژاد در این جلسه، سخنرانی خود را به صورت جدی آغاز کرد و 4 پیشنهاد برای برون رفت از شرایط فعلی اقتصادی را مطرح کرد.
استفاده مناسب از زمین، استفاده مناسب از معادن، قانون هدفمندی یارانه ها و اصلاح نظام بانکی، 4 پیشنهاد احمدی نژاد در این نشست برای حل مشکلات اقتصادی کشور بود.
از جمله نکات قابل توجه سخنان احمدی نژاد، مثال هایی بود که مطرح کرد. از جمله آنکه رئیس جمهور اعلام کرد: طی چند سال گذشته طرحی مطرح شد مبنی بر خروج دامها از جنگل و توجیه اصلی این بود که دام، جنگلها را تخریب میکند. در حالی که تاریخ نشان داده است که بهترین حافظان جنگلها و مراتع خود دامداران هستند. سخن من این است که ما همین را به دامداران بازگردانیم در این صورت حداقل 400 هزار شغل ایجاد میشود.
وی ادامه داد: ما شش میلیون هکتار جنگل بلوط داریم که رها شده است و دولت برای محافظت از آنها کارمند استخدام میکند، حداقل شش میلیون تن سالانه بلوط تولید میشود که زیر پای درختها از بین میرود. کل علوفه وارداتی کشور هفت میلیون تن است که سال گذشته در این زمینه دچار مشکل شدیم و بعد در موضوع گوشت مرغ و گوسفند نیز دچار مشکل شدیم. ما به مردم گفتیم که از جنگلها بیرون بروند تا جنگلها را حفاظت کنیم. اما آیا حفظ شدهاند؟ و آیا روند محافظت از آنها رو به بهبود است؟ نه. ما باید تصمیمات را عوض کنیم. خیلیها به جای پول دادن به سکه و ارز، می توانند اینجا سرمایه گذاری کنند.
احمدی نژاد که برخلاف حضورش در جلسه پاسخ به سوالات نمایندگان در اسفندماه سال گذشته، در نشست امروز با نمایندگان شوخی نمی کرد انتقادهایی را نیز به سخنانی که علیه دولت مطرح می شود، وارد کرد. رئیس جمهور از این موضوع که در اختیارات دولت دخالت می شود و عده ای از نقد عبور می کنند، نیز انتقاد داشت.
در لحظات پایانی سخنرانی احمدی نژاد در مجلس حجت الاسلام ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس نامه ای را به رئیس جمهور داد و از وی درخواست کرد در صحن علنی مجلس بماند و سخنان نمایندگان را نیز بشنود. احمدی نژاد در پاسخ به این نامه اعلام کرد که این موضوع خوب است، اما برنامه ها تنظیم شده و نمی توانم در مجلس بمانم.
رئیس مجلس نیز در پایان سخنان احمدی نژاد اعلام کرد که بهتر بود رئیس جمهور برنامه خود را طوری تعیین می کردند که تا پایان در نشست حاضر باشند.
زمانی که احمدی نژاد قصد ترک صحن مجلس را داشت، بسیاری از نمایندگان به سمت وی رفتند و همین موضوع باعث شد تا لاریجانی بارها برای حضور نمایندگان در جای خود تذکر دهد.
البته علی مطهری در تمام مدت حضور احمدی نژاد در مجلس و حتی زمان خروج وی از صحن، از صندلی خود بلند نشد. این در حالی بود که غلامرضا تاج گردون در حاشیه پایانی صحن علنی مجلس حدود نیم ساعت قدم می زد.
پس از پایان سخنان احمدی نژاد نمایندگان بر اساس اعلام قبلی سخنرانی کردند و در این میان کامران در نطق خود اعلام کرد که حضور احمدی نژاد در مجلس الزام قانونی نبود و این موضوع اخلاقی بود.
مطهری: نطق رئیس جمهور بیشتر تبلیغاتی بود/سوال از رییس جمهور پابرجاست
مطهری اگرچه امروز در صحن علنی سکوت اختیار کرده بود و جز ناطقان نبود اما در حاشیه جلسه علنی به بیان دیدگاه های خود درخصوص جلسه امروز پرداخت. وی در جمع خبرنگاران در ارزیابیاش از جلسه امروز مجلس گفت که در مجموع این جلسه خوب و مفید بوده است و بد نبود.
وی گفت: البته بهتر بود که رییسجمهور بعد از صحبتهایشان در مجلس حضور پیدا میکردند و صحبتهای نمایندگان را میشنیدند تا این جلسه ادامه پیدا میکرد؛ یا اینکه حداقل جلسات غیرعلنی برگزار میشد و بعد از آن تلاش میکردند که مجلس را برای طرح خود قانع کنند؛ در این زمان که نمایندگان حرفهای خود را میزدند و به یک راهحل مشترک میرسیم.
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این پرسش که با توجه به نبود الزام قانونی برای ماندن رییسجمهور در مجلس بعد از بیان سخنانش، آیا مجلس درخواست کتبی و رسمی از رییسجمهور در این رابطه کرده بود گفت که هیات رییسه از رییسجمهور درخواست کرده بود که در مجلس بعد از صحبتها بماند و به صحبتهای نمایندگان گوش دهد، ولی به هر حال الزامی در این رابطه وجود نداشت.
اهم صحبت های نماینده تهران در ادامه به نقل از ایسنا می آید:
• البته به طور کلی این جلسه بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت و رییسجمهور برای قانع کردن مجلس برای طرح خود نیامده بود؛ چرا که اگر میخواست مجلس را در این رابطه قانع کند این موضوع را در جلسه غیرعلنی مطرح میکرد، طرح و دلایل خود را ارائه مینمود، نمایندگان نیز گفتوگو میکردند و به یک راه مشترکی میرسند، به این ترتیب به نظر میرسد این جلسه بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت.
• رییسجمهور از تریبون مجلس برای ترویج عقاید خود استفاده کرده است، به نظر میرسد که رییسجمهور به دنبال اقناع مجلس نبود؛ یعنی همانطور که از تریبون صداوسیما استفاده کرد از تریبون مجلس نیز استفاده نمود که این نقطه ضعفی است و روش درستی نمیباشد.
• اگر رییسجمهور در آینده نزدیک جلسه غیرعلنی برای بیان دلایل خود در باب ضرورت اجرای فاز دوم هدفمندی ارائه کند و به دنبال آن نمایندگان نیز حرفهای خود را بزنند طبیعتا به نکته مشترکی خواهیم رسید که این نشان میدهد تعاملی وجود دارد.
• اگر این کار انجام نشود معلوم میشود که ایشان معتقد به تعامل نیست. جلسهای که به شکل امروز انجام شد تناقضی با رفتار و گفتار رییسجمهور در مورد ضرورت تعامل دولت و مجلس وجود ندارد.
• دولت، قانون مجلس را در مورد هدفمندی دقیق و درست اجرایی نکرده است. در مجموع اجرای فاز اول موفق نبوده است؛ بخصوص اینکه به دلیل نابسامانی بازار ارز و افزایش شدید قیمت ارز این قانون از اهداف اولیه خود دور مانده است؛ به طور مثال اختلاف قیمت بنزین با قیمت فوب خلیجفارس در ابتدای اجرای قانون هدفمندی تاکنون بسیار زیاد شده است؛ مثلا این اختلاف در ابتدای هدفمندی 550 تومان بود که الان به چهار یا پنج هزار تومان رسیده است. این مثال به خوبی نشان میدهد که ما از اهداف قانون هدفمندی دوره شدهایم و فلسفه این قانون زیر سوال رفته است. ابتدا باید ثبات در بازار ارز ایجاد شود و بعد قانون هدفمندی اجرایی گردد.
• برای اجرای فاز دوم هدفمندی باید این موضوع در بودجه 92 لحاظ شود که به تبع آن انشاءالله در نیمه دوم سال 92 اجرایی میشود تا هرگونه شائبهای از ذهنها زدوده گردد.
• البته در صورتی که دولت در لایحه بودجه موضوع اجرای فاز دوم را نیز بگنجاند مجلس کار کارشناسی میکند و بعد از در نظر گرفتن مصالح مردم، تصمیمگیری خواهد کرد.
• ما در گذشته که میخواستیم سوال از رییسجمهور را مطرح کنیم سوالاتمان حول مسائل ارزی و اقتصادی بود که به نحوه اجرای هدفمندی نیز برمیگشت و ما خواستیم تمامی این موارد را مطرح کنیم که متاسفانه نشد. با شرایط کنونی موضوع سوال همچنان پابرجا است.
/29220
نظر شما