کشورهای همجوار خزر خواستار ساماندهی وضعیت حقوقی دریای خزر هستند.

دومین اجلاس ملی دریای خزر امروز با حضور وزیر امور خارجه، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و مدیران استانهای شمالی کشور در منطقه ویژه اقتصادی بندر امیر آباد گشایش یافت.

علی اکبر صالحی وزیر امورخارجه در این همایش بر ضرورت رعایت اصول برای حفظ منافع مشترک تاکید کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم سیاست خارجی خود را در چارچوب عزت، مصلحت و موفقیت سپری کنیم نیازمند رعایت اصولی برای حفظ منافع ملی کشور هستیم.  ایران اسلامی نشان داد در طی بیش از 30 سال از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی حتی یک وجب از خاک خود را به کشورهای بیگانه واگذار نکرده است.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه پایبندی به کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی یکی از اصول اصلی در سیاست خارجی محسوب می شود، تصریح کرد: نمی توانیم هرگونه رفتاری از خود برای تامین منافع ملی کشور بروز دهیم، بلکه باید به گونه ای حرکت کنیم که در چارچوب باورهای دینی ما باشد و به کشور و ملت ما ظلم و تعدی نشود.
اهم اظهارات وزیر امور خارجه را در ادامه به نقل از مهر بخوانید؛
• ایران اسلامی از محدود کشورهایی است که با 15 کشور همسایه مرزهای آبی مشترکی دارد، برای تنظیم روابط ایران و همسایگان نیازمند رعایت اصول سیاسی، اقتصادی و بین المللی هستیم.در این راستا در تنظیم روابط با کشورهای همسایه رویه تعاملی را در پیش گرفته و برای تقویت آن این اقدام را توسعه می دهیم.
• راه اندازی دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مازندران می تواند در توسعه مناسبات اقتصادی و بین المللی استان های شمالی با کشورهای همسایه موثر باشد. راه اندازی خطوط هوایی استان های شمالی با کشورهای همسایه دریای خزر را نیازمند امکان سنجی و کار کارشناسانه است. می توانیم توسعه متوازنی را در کشورهای همسایه دریای خزر با اصول و چارچوب های تعاملی داشته باشیم.
• اگر قرار است از استقلال سیاسی بی نظیری در منطقه برخوردار باشیم باید بهای آن را بپردازیم. چرا که هزینه استقلال سیاسی فشارهایی است که به صورت تحمیلی بر ملت و کشور ایران حادث می شود.

• در 33 سال پس از انقلاب علیرغم فشارهای مختلف علیه ایران هر روز بر عزتمندی کشور افزوده می شود و ایران به عنوان دغدغه اصلی مقامات آمریکایی و دستور کار اصلی سخنرانی های مقامات این کشورها قرار گرفته است.با عبور از تحریم ها جایگاه ایران رفیع تر خواهد شد.

سنایی: امضای سند همکاری‌های امنیتی و محیط زیست با کشورهای همسایه
رئیس کارگروه خزر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش از امضای سند همکاری‌های امنیتی و محیط زیست با کشورهای همسایه خبر داد.
مهدی سنایی اظهار داشت: نخستین اجلاس ملی دریای خزر در استان گیلان در سال 88 برگزار شده بود. برگزاری این همایش نشان دهنده توجه مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی به دریای خزر است. به دلیل اهمیت موضوع، کارگروه ویژه خزر در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی فعال شده است.
اهم اظهارات رییس کارگروه خزر در کمیسیون امنیت ملی را در ادامه به نقل از فارس بخوانید؛
• دریای خزر بخشی از هویت ملی ماست، ملت و مردم ما نیز با حساسیت خاص به دریای خزر نگاه می‌کنند. نشست‌های تخصصی نیز از سوی کمیسیون امنیت ملی مجلسی در طول سال پیگیری می‌شود، سند راهبردی خزر در سال 77 تصویب شد و به تایید رهبری نیز رسیده است.
• این سند نقشه راه کشور در بخش دریای خزر را روشن کرده است، موضوعات قابل پیگیری دومین اجلاس ملی دریای خزر درباره رژیم حقوقی دریای خزر، بررسی آخرین تحولات این حوزه، مشارکت اقتصادی شهرهای بندری ایران با کشورهای همسایه و انتقال انرژی است.
• در بین کشورهای منطقه سند همکاری‌های امنیتی و زیست محیط به امضا رسیده است.
• ایران باید با سیاست‌گذاری‌های کلان حضور جدی‌تری در دریای خزر داشته باشد.


سیاست ایران در دریای خزر صلح آمیز است/ تقویت روابط تهران - مسکو
در این همایش همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر صلح آمیز است.
علاء الدین بروجردی با اشاره به اینکه خاویار دریای خزر در دنیا ممتاز بوده و به نام شمال ایران شناخته شده است، گفت: باید از این پتانسیل اقتصادی در دریای خزر استفاده بهینه شود.
اهم اظهارات رییس کمیسیون امنیت ملی را در ادامه به نقل از مهر بخوانید؛
• تقویت روابط تهران و مسکو می تواند در توسعه مناسبات دریای خزر موثر واقع شود، حفظ امنیت منطقه ای توسط کشورهای همسایه دریای خزر از مهم ترین محورهای این همایش ملی است.
• امنیت دریای خزر بر عهده کشورهای همسایه دریای خزر و ایران است و نقش نیروهای مسلح در دریای خزر بسیار اقتدارآمیز و موفق بوده است.
• توجه به ماهیان خاویاری دریای خزر باید با جدیت پیگیری شود، حداکثر استفاده از ظرفیت بنادر شمال و جنوب و تقویت موقعیت استراتژیکی دریای خزر باید در اجلاس ملی دریای خزر به بحث گذاشته شود.
 

مدیریت واحد و یکپارچه در ساماندهی سواحل دریای خزر وجود ندارد
مهدی محمدفر معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور نیز با اشاره به چالش های مدیریتی در دریای خزر اظهار داشت: مدیریت واحد و یکپارچه در ساماندهی سواحل دریای خزر وجود ندارد.  مباحثی نظیر تخریب محیط زیست و روند استخراج نفت در دریای خزر از چالش های مدیریتی این حوزه دریایی بوده که باید در اجلاس ملی دریای خزر به آن توجه شود.
اهم اظهارات معاون پارلمانی وزارت کشور را در ادامه بخوانید؛

• روند استخراج نفت در آذربایجان سبب آلودگی بسیاری در دریای خزر و رودخانه های اطراف این دریاچه بزرگ جهان شده و باید سیاست منسجمی در مورد برخورد با آلودگی های دریای خزر صورت گیرد.
• هنوز خروجی مثبتی از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دریای خزر صورت نگرفته است، تصریح کرد: هنوز ترانزیت دریایی در سواحل شمال نداریم و حمل و نقل دریایی به مفهوم واقعی در خطه شمال صورت نمی گیرد.ضعف مدیریت واحد از چالش های اساسی مدیریت ساحلی دریای خزر بوده و باید رفع شود.
• هنوز در کلام کشور مدیریت واحدها برای سازمان توسعه و عمران سواحل و قبایل صورت نگرفته است و در عمل سازمان عمران سواحل به مفهوم سازماندهی، ساحل سازی و اجرای امورات فرهنگی، اجتماعی است که مشکل اصلی دریای خزر را رفع نمی کند.
• باید با رفع چالش های فوق مدیریت یکپارچه ساحل در دریای خزر را مدیریت کنیم.
 

دومین اجلاس ملی دریای خزر عصر پنجشنبه با سخنرانی مسئولان سازمان های حفاظت محیط زیست، بنادر و دریانوردی، وزارت امور خارجه کشور و نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دنبال خواهد شد.

/220

کد خبر 271373

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین افتخاری IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    باسمه تعالی با سلام کشور ایران برابر قراردادی که با شوروی سابق در خصوص مرز سیاسی و اقتصادی در سال 1942میلادی بسته بود مرز سیاسی ایران 10مایل و مرز اقتصادی ایران 50در صد بود بعد از فروپاشی کشور شوروی وضعیت مرز اقتصادی و مرز سیاسی چگونه با سایر کشورهای حوزه دریای خزر مقرر شده است در صورت ممکن حق و حقوق ایران در حال حاضر را برایم ایمیل بفرمایید آیا کشور ایران با کشورهای تازه تاسیس شده حوزه خزر به تصمیم نهایی رسیده است یا در حال حاضر در مذاکره است لطفا مسیر دستیابر را برایم مشخص فرمایید . خیلی از نظر لطف شما متشکرم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین