رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأکید روزافزون گروه‌ها، احزاب و شخصیت‌های دلسوز کشور بر مشی اعتدال‌گرایی را نتیجه مباحث قرآنی، فقهی، فلسفی و تجربه تاریخ خواند.

به گزارش خبرآنلاین آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای شورای مرکزی و جمعی از اعضای حزب اراده ملت ایران گفت: رسیدن مجموعه جامعه به مشی اعتدال از مجرای تجربه‌ها و منابع متعدد، این امید را می‌دهد که کشور با تلاش و کوشش و همراهی علاقه‌مندان و دلسوزان به این سمت حرکت کند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه "در سراسر قرآن کریم و سیره ائمه معصوم(ع) تأکید بر اعتدال و عقلانیت به روشنی بیان شده است"، آیه مبارکه «و جعلناکم امه وسطا لتکونوا شهدا علی‌الناس» را بهترین دلیل لزوم حرکت صدر تا ذیل جامعه اسلامی بر مبنای اعتدال عنوان کرد.
وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: با وجود تفاسیر متعددی که از این آیه شریفه شده است، اما غالب دیدگاه‌ها مبین این امر است که خواست خداوند این است جامعه اسلامی اعتدال داشته باشد و در دامن افراط و تفریط نیفتد و اگر چنین شد، جامعه اسلامی الگو و نمونه برای تاریخ و مردم سایر جوامع خواهد بود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه "همه باید به هر نحو که می‌توانند در تصحیح اشتباهات و اصلاح جامعه بکوشند"، زمینه ایجاد اعتدال در جامعه را مبنا قرار دادن پذیرش «قول احسن» دانست و با اشاره به آیه شریفه «...فبشر عبادی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنه» تأکید کرد: بندگان خوب خدا و کسانی که مدال افتخار بندگی و خدمت به خدا و خلق را به دست می‌آورند، کسانی هستند که با بالا بردن آستانه تحمل و شنیدن سخنان دیگران، بهترین سخنان را بدون تعصب و افراط و تفریط می‌پذیرند تا تعادل و اعتدال جامعه حفظ و خدمت به کشور و مردم امکان‌پذیر شود.
هاشمی رفسنجانی افزود: افراطی‌گری و اقدامات خارج از حد اعتدال در درازمدت به ضد خود یعنی تفریط می‌انجامد و افراطی‌گری باتلاقی است که عامل آن هرچه جلوتر می‌رود، بیشتر گرفتار جهل و خمودگی می‌شود.
وی با اشاره به قرار داشتن در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با بیان اینکه "همین آموزه‌ها بود که مبنای ورود انقلابیون و مبارزان به رهبری امام راحل(ره) علیه استبداد شد"، افزود: پس از پیروزی انقلاب، با وجود حضور جدی افراطیون، حضرت امام(ره) و مسئولان تلاش کردند تعادل کشور با تصمیمات عاقلانه و مدبرانه حفظ شود و اگر قرار بود که تسلیم افراطیون و متعصبان شوند، هنوز هم ما با عراق در جنگ بودیم اما عقلانیت و تدبیر امام(ره) ایجاب کرد ادامه پیروزی‌ها در صلح و پذیرش قطعنامه دنبال شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به جایگاه مشورت با مردم و عقلا در مشی رسول گرامی اسلام(ص) تصریح کرد: اگرچه حضرت محمد(ص) به منبع وحی متصل بودند و اگر حرف و سخنی بر زبانشان جاری می‌شد، مردم سمعاً و طاعتا می‌پذیرفتند، اما با تأکید خداوند، مشورت که نماد امروزی آن رأی مردم است، در بسیاری از موارد مبنای تصمیم‌گیری و راه صحیح شناخته شد.
هاشمی رفسنجانی دموکراسی را نتیجه گسترش آگاهی‌ها و انفجار اطلاعات و سرنوشت قطعی جوامع امروزی خواند و با اشاره به فواید این تجربه صحیح بشری، احزاب و انتخابات را دو مؤلفه مهم جامعه دموکراتیک خواند و افزود: امروزه اداره جامعه بدون تحزب غیرممکن است و اگر کسی ادعا کند که می‌توان بدون حزب، تشکّل و برنامه جمعی، جامعه را اداره کرد، سخنی گزاف و از سر بی‌تدبیری زده است.
وی احزاب را ضربه‌گیرهای نظام سیاسی خواند و با تأکید بر لزوم حضور و پذیرش احزاب فراگیر، برنامه‌دار و کارآمد گفت: کلیت تعالیم اسلام و همچنین قانون اساسی که بر مبنای تعالیم دین مبین اسلام است، تحزب، انتخابات و حقوق مردم را پذیرفته و مورد توجه جدّی قرار داده و لازم است که احزاب و تشکل‌های کوچک با تشکیل جبهه‌ها و ائتلاف‌ها، کارآمدی و مسئولیت پذیری خود را بالا ببرند تا اگر ضعفی متوجه اداره کشور شد، اصل نظام صدمه نبیند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به معنای نقد که باید سره از ناسره جدا شود اظهار کرد: در مکتب اسلام که باید انتقاد همراه با ادب و اخلاق اسلامی باشد، متأسفانه توسط گروه‌های افراطی صاحب رسانه، توأم با توهین و به کار بردن زشت‌ترین الفاظ ادا می‌شود و تحمل شنیدن هیچگونه ندای مخالف یا مغایر با عقاید خود را ندارند.
29219
کد خبر 272493

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    افرین
    • امید IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      59 6
      آفرین بر این جمله که گفته: دموکراسی سرنوشت قطعی جوامع امروزی است. البته حیف که خیلی دیر اینها جاری شده.
  • بدون نام IR ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    درود بر هاشمي
  • بدون نام IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    آیا کسی صدای این پیر بزرگوار را نمیشنود؟ هاشمی رفسنجانی گنجینه امروز ماست که با گذشت سالها بر ارزشش افزوده شده کاش که حرفهای او را بشنوند و بدانند که سخن حق میگوید. با فراموش کردن کینه ها و کنار گذاشتن شخصی نگریها میتوانیم از این گردنه سخت بگذریم وگرنه خودمان و مهمتر از آن ایران عزیزمان به ورطه هولناکی گرفتار می آییم!
  • عوام IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    هر چند از شخصیت ایشان خوشم نمی آید ولی حرف هایشان منطقی و به جاست
  • سعيد A1 ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    44 11
    اي كاش شما رئيس جمهور مي شدي آقاي رفسنجاني!
    • بدون نام IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      11 1
      این علامت تعجب چیه اخر جملت گذاشتی ؟
  • بدون نام IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    34 8
    هاشمي ذخيره انقلاب است امام خميني ره
    • بدون نام IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      8 16
      بهمین خاطر هم است که این همه شاکیه ؟ دیگه بازی بهش نمیدن
  • ali IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    40 3
    و افزود: امروزه اداره جامعه بدون تحزب غیرممکن است و اگر کسی ادعا کند که می‌توان بدون حزب، تشکّل و برنامه جمعی، جامعه را اداره کرد، سخنی گزاف و از سر بی‌تدبیری زده است. بسیار خردمندانه
  • بدون نام IR ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    29 2
    عقلانیت گمشده اینروزهای ماست.کاش وایکاش مسولین ما به این موضوع نگاه ویژه داشتند.تا در ورطه چه کنم چه کنم نیفتیم وکشور را بسوی ارامش و رفاه وسعادت ببریم.کاش
  • بدون نام IR ۲۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    26 1
    خدا عاقبت امور همه‌ي ما رو ختم به‌خير كنه، انشالله!
  • بدون نام IR ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    16 1
    به چه کسی باید اعتماد کرد؟
  • میرزایی IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    23 5
    بارک بارک الله احسنت آیت الله
  • احمد IR ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    33 5
    زنده باد هاشمی عزیز یار صدیق و شجاع امام خمینی (ره) که همیشه راه اعتدال را در پیش گرفتند.
    • بدون نام IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      3 15
      اینکه ایشان از اولش با احمدی نژاد مخالف بود هم بخاطر همین اعتدال بوده !!!
  • بدون نام IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    27 3
    توی تک تک این سخنان راه کار وجود دارد اگر مسوولان گوش کنند به جاهای خوبی خواهیم رسید اگر نه وضع همین می شود که هست
  • بدون نام US ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    8 36
    آخه چه کسایی جام زهر به امام خوراندن ؟
  • ج US ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    13 4
    دير فهميدي
  • بنده خدا EU ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    29 3
    به نام خدا يك ذره به سخنان يار ديرينه اما تو جه كنيد درود بر ايت الله رفسنجاني
  • بدون نام IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    21 1
    درود بر راستی و درستی مرگ بر دروغ و ریا و بت پرستی
  • مسعود IR ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    38 4
    به این میگن سیاست مدار.دورود بر ابر مرد سیاست ایران لعنت بر افراطیون .میشه از سر خط خبر به نبوغ این مرد پی برد
  • امین الرعایا IR ۰۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    4 36
    و اگر امام تسلیم شما می شد امروز چیزی از ارمانهای انقلاب باقی نمی ماند. درود بر خمینی معتدل و هوشیار و حق طلب
  • بدون نام KR ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    26 2
    حال که بیش از بیست سال از رحلت امام می گذره، امیدوارم همه به نکته مهمی که پشت این حرف هست پی برده باشند.
  • مردم IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    13 47
    آقای هاشمی شما که میگویید مبنای صحصح و راه تصمیم گیری رأی مردم است ... پس چرا سال 88 به آن مبنا عمل نکردید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بدون نام IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      12 24
      از نظر ایشان وقتی رای مردم مبنا است , که خود ایشان و یا همفکران ایشان در انتخابات برگزیده شوند در غیر این صورت ان انتخابات هم غیر ازاد و هم غیر شفاف و هم مهندسی شده است .
    • بدون نام IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      2 19
      حرف صحیحی نیست. سال 88 میشد این همه هزینه روی دست کشور نذاشت. افراط گرایی باعث وجوداودن اون بحران شد و بودند کسانی که سعی میکردند بین این وضعیت تعادل ایجاد کنند اما به حدی افراط گرای شدید بود که کسی یا جرئت ورود پیدا نمیکرد و یا باید خیلی دشمنی ا ر تحمل میکرد. هاشمی بکنار وقتی رئیس مجلس که اصولگراست خواست نقشی ایفا کنه فورا بحث های فرعی بهش چسبوندن دیگه وای به حال کسانی مثل هاشمی... کلا جامعه باید بسوی اعتدال حرکت کنه...خیلی نگران نیستم...رهبری تدبیر بالایی داره...ببینید چطور از 88 عبور کردیم؟
  • مرجان حقيقي IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    9 5
    شماكارگزاران مدعي هستيدكه امام خميني بعدازآزادي خرمشهرباادامه جنگ مخالف بودندازچه روي جنگ 6سال پس آزادي خرمشهرادامه پيداكرد؟
    • بدون نام PL ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
      2 1
      شما چرا نمیرید مطالعه کنید از چه روی جنگ ادامه پیدا کرد. این همه کتاب چرا مطالعه نمیکنین و بی اطلاعی خودتون رو نقص دیگران می پندارین؟
  • بدون نام IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    18 6
    دموکراسی سرنوشت قطعی جوامع امروزی است
  • بدون نام IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    0 9
    بحث افراطيون همان حرف خودمان مي ماند كه بشين بتمرك بفرما سه كلمه اي است كه بايد بداني به چه كسي اينكلمه را بكار مي بري اگر در حوز ويا دانشگاه يك استاد بالاتر باشد وعلمش هم از توبيشتر است در يك جا اشتباه كرد نبايد خورده گرفت همواره فكر كني در همه مورد اشتباه دارد
  • بدون نام GB ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    8 23
    آقای هاشمی ملت در 9دی به شما توصیه کرد برگردید به ...
  • ایرانی IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    7 2
    انلاین! هرکه گردن به اراده حق خدابگذاریدکه خداخودش ازهمه بهترهمه چیز رامی داند.برای دنیای دیگران دینتان راضایع مسازید
  • علی IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    1 2
    من ایشان و حرفهایشان را قبول دارم ولی کاش زودتر ازین حرفها می زدند نه زمان انتخابات!
  • جعفر IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    2 0
    منظورجناب آقای هاشمی به برخی سیاستمداران این است که آینده کشورمان باشخصی نگریها وافراط وجنگ روشن نخواهدبودوآنچه تابحال بازحمت وخون شهدابدست آورده ایم احتمال داردازدست بدهیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین