یک کارشناس مسائل استراتژیک در کافه خبر گفت: اقلیم کردستان و ترکیه در کوتاه مدت دارای منافع مشترکی شده اند که در جبهه‌های مختلف یکدیگر را منتفع می‌کنند.

حسین علایی، میهمان کافه خبر روز سه شنبه با موضوع "بررسی تحولات عراق" در پاسخ به این سوال که اقلیم کردستان دقیقا چه ماموریتی از سوی ترکیه دارد و در قبال اجرای آن چه چیزی به دست می آورد گفت: سیاست اقلیم کردستان در حال حاضر اینست که با توافقات صورت گرفته، فعالیت پ.ک.ک علیه ترکیه را  محدود و مدیریت ‌کند، کردهای سوریه که می‌توانستند در پیوند با پ.ک.ک علیه ترکیه به کار بروند را با ارتباطات و انتقال کمکهای دریافتی از ترکیه به مجموعه‌هایی خنثی در برابر پ.ک.ک و حتی علیه دولت سوریه تبدیل کند و در عین حال مزاحمت هایی برای دولت مرکزی بغداد که نفع آن را ترکیه می برد ایجاد نماید تا این کشور نتواند به خوبی نقش های منطقه ای خود را از جمله درباره سوریه ایفا کند. 

به گفته علایی در قبال این خدمات، ترکیه به اقلیم کردستان عراق به رهبری بارزانی کمک می کند تا منطقه خود را از لحاظ اقتصادی، تجاری و سیاسی رونق و گسترش داده و آنگونه که دلخواهشان است آن را اداره کنند.

علایی می افزاید: اقلیم کردستان و ترکیه در کوتاه مدت دارای منافع مشترک شده اند، کردها با کمک ترکیه قدرت خود را در برابر دولت مرکزی افزایش می‌دهند، ظرفیت بازیگری‌ خود را بالا می‌برند و در مقابل دولت ترکیه نیز با استفاده از ظرفیت بارزانی‌ها و کردستان امکان بازیگری بیشتر در سوریه را برای خود فراهم می‌کند.


مشروح کافه خبر حسین علایی را به زودی در صفحه بین الملل خبرآنلاین می‌خوانید
4952

 

 

کد خبر 272517

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین