نشست خبری سی‌امین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه 11 بهمن با حضور سرپرست معاونت فرهنگی، حمیدزاده، دبیر علمی جایزه کتاب سال و محمدرضا وصفی، دبیر بیستمین دوره جایزه جهانی کتاب سال در سرای اهل قلم برگزار شد.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جایزه کتاب سال در کشور، درباره داوری‌ها ادامه داد: ابتدا دبیر هیئت علمی انتخاب می‌شود، پس از آن مجموعه‌ای از فرهیختگان به عنوان اعضای هیئت علمی انتخاب شده و در گروه‌های مختلف گروه‌های داوری ابتدا 3 و سپس 5 داور را انتخاب می‌کنند. پس از آن بررسی آثار آغاز می‌شود. در سال 1390 در مجموع 25 هزار و 495 اثر در 11 گروه اصلی در حوزه داخلی توسط گروه‌های سه نفره ارزیابی شدند. از این مجموع 197 عنوان به مرحله دوم راه یافته و پس از بررسی آثار توسط 4 داور آثاری که بالای 90 تا 100 امتیاز را دارا باشد به عنوان اثر برگزیده معرفی می‌شود؛ البته در جایزه جهانی اثر شایسته تقدیر نداریم اما در بخش داخلی به دلیل ترغیب نویسندگان آثار 80 تا 90 امتیازی به عنوان شایسته تقدیر معرفی می‌شوند.

این در حالی است که  در دوره بیست و نهم حدود 26 هزار و 477اثر در دبیرخانه مورد ارزیابی قرار گرفت که بر این اساس، حدود 5 تا 6درصد کاهش را نشان می‌دهد. تعداد منتخبین در دوره بیست و نهم 67 اثر بود که در این دوره 26 عنوان و با احتساب گروه قرآن 30 اثر تقدیر می‌شود. ضمن اینکه از میان این 26 عنوان تنها 4 عنوان آن حائز عنوان برگزیده شناخته شدند و 22 اثر دیگر شایسته تقدیر هستند.

 

دبیر علمی جایزه کتاب سال البته می گوید: کثرت یا قلت منتخبین ربطی به مسائل جانبی ندارد اما همواره دبیرخانه و معاونت متهم می‌شوند که شاید به جهت گرانی سکه آثار کمی برگزیده و شاهد انتخاب هستیم. اما اعلام نتایج تنها به فرم‌های موجود بازمی‌گردد. کاهش و افزایش تعداد آثار تنها مربوط به کیفیت آنهاست و از حیث مقایسه آماری شاهد چنین وضعیتی هستیم. اسماعیلی هم ضمن تائید سخنان حمیدزاده گفته است: هیچ محدودیتی در تقدیر از برگزیدگان نداریم. طبق گفته دبیر علمی ما تولید کننده آثار نیستیم بلکه تنها ارزیابی کننده هستیم و برای پرهیز از هر گونه سلیقه با فرمت‌ مشخص امتیازاتی از سوی بررس‌ها به آثار ارائه و بر اساس آنها نتایج اعلام می‌شود و انصافا هیچ محدودیتی نداریم و به رغم همه مشکلات مالی هیچ برنامه‌ای را در حوزه جشنواره‌ها تعطیل نکرده‌ایم.

 

وصفی، دبیر جایزه جهانی نیز ضمن اشاره به اینکه کتاب‌های امسال مربوط به سال 2011 هستند، گفت: حدود 2 هزار اثر در زمینه مطالعات ایران و اسلام وجود داشت که تماما داوری شدند. در این میان 19 اثر در حوزه مطالعات ایران واسلام به عنوان اثر برگزیده و پرفسور حامد الگار به عنوان پژوهشگر برتر و همچنین کتابی از یکی از نویسندگان کشور عراق انتخاب شد. البته اثر این نویسنده در ایران منتشر شده ولی به دلیل اینکه نویسنده آن غیر ایرانی است در بخش بین‌الملل از او تقدیر می‌شود و باید گفت در حوزه بین‌الملل مجموعا 21 منتخب داریم.

 

سی‌امین دوره جایزه کتاب سال را شنبه 14 بهمن ماه برگزار می شود. در دوره های گذشته جایزه برگزیدگان نهایی 50 سکه بهار آزادی بوده و جوایز افراد شایسته تقدیر نیز مشخص نشده است.

 

 

 

6060

کد خبر 274097

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین