نمایندگان مجلس معتقدند که آسیب​های تاخیر در تصویب بودجه سالانه کل کشور مربوط به یک استان خاص نیست و به تمام کشور مربوط می​شود.

رضا الیاسی: بر اساس ماده 216 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذر ماه هر سال به مجلس تسلیم کند. بررسی این لایحه در کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق، می‌تواند تا یک ماه به طول بیانجامد.
بر اساس ماده 225 آئین نامه داخلی مجلس، هنگام طرح لایحه بودجه در مجلس، جلسات باید بلاانقطاع در تمام ایام هفته غیر از جمعه و تعطیلات رسمی، حداقل روزی 4 ساعت برگزار شود و تا زمانی که شور و مذاکره پایان نیافته و رای مجلس اخذ نشده است، از دستور مجلس خارج نمی‌شود و هیچ لایحه و طرح دیگر نمی‌تواند مطرح شود مگر لایحه یک یا چند دوازدهم بودجه در صورت ضرورت.
اما تاخیر در ارائه لایحه بودجه در دولت‌های نهم و دهم به روالی عادی تبدیل شده و کمترین تاخیر دولت 32 روز و بیشترین آن 75 روز در ارائه لایحه بودجه سال 90 بوده است.{اینجا}
هم اکنون در شرایطی که حدود دو ماه از پایان زمان قانونی دولت برای ارائه لایحه بودجه سال 92 کل کشور می گذرد، همچنان خبری از لایحه بودجه نیست و اخبار رسمی درباره زمان دقیق ارائه لایحه به مجلس اعلام نشده است.
در این میان با توجه به حساسیت شرایط اقتصادی کشور در سال جاری و آینده نمایندگان مجلس بارها در تذکرها و اخطارهایی اعلام کرده اند که دولت لایحه بودجه را هرچه سریع تر به مجلس ارائه کند که متاسفانه این اخطارها و تذکرات تا کنون نتیجه ای نداشته است.
تاخیر در ارائه لایحه بودجه، آسیب های فراوانی را به طرح های عمرانی کشور وارد می کند و نمایندگان مجلس نیز در گفت و گو با خبرآنلاین بر این موضوع تاکید و اعلام کرده اند که آسیب های تاخیر در تصویب بودجه سالانه کل کشور مربوط به یک استان خاص نیست و به تمام کشور مربوط می شود.
 
در جدول زیر نظرخواهی خبرآنلاین از 15 نماینده مجلس درباره آسیب های تاخیر در ارائه لایحه بودجه آمده است:
 
نام نماینده
آسیب های تاخیر در تصویب بودجه 91
آسیب های تاخیر در بررسی بودجه 92
احمد امیرآبادی فراهانی/ نماینده قم
 
طراحی لایحه بودجه، بررسی و تصویب آن باید در زمان مقرر انجام شود. در شرایطی که تصویب، اجرا و نظارت هر کدام به موقع نباشد اقتصاد کشور با مشکل رو به رو خواهد شد. بودجه سال 91 کل کشور در سال جاری تصویب شد و این موضوع آسیب بزرگی را به طرح های عمرانی کشور در استان ها وارد کرد.
در شرایطی که بودجه سال آینده نیز با تاخیر تصویب شود تمامی استان های کشور برای اجرایی کردن طرح های مختلف با مشکل رو به رو خواهند شد چرا که بودجه سال آینده به طور حتم انقباضی خواهد بود.
 
غلام‌محمد زارعی/ نماینده بویراحمد و دنا
تاخیر در ارائه لایحه بودجه معمول نیست اما متاسفانه در چند سال اخیر شاهد تاخیرهای چشمگیر از سوی دولت در ارائه لایحه به مجلس هستیم. تاخیر در ارائه لایحه بودجه موجب می شود تا دولت برای جبران این تاخیر لایحه دو دوازدهم را به مجلس ارائه کند که این موضوع نیز آسیب هایی را به اقتصاد کشور وارد می کند.
تاخیر در ارائه لایحه بودجه زمان مناسب برای بررسی دقیق لایحه بودجه را از بین می برد و مجلس مجبور می شود بودجه چند دوازدهمی را تصویب کند که این موضوع خرج کردن پیش از تصویب است و به ضرر اقتصاد کشور است.
 
نصرالله پژمان فر/ نماینده مشهد
تصویب بودجه در سال گذشته نه تنها در استان خراسان که در تمام کشور مشکل های فراوانی را ایجاد کرد که از جمله این مشکلات تاخیر در تخصیص منابع مالی به طرح های عمرانی بوده است.
 
به احتمال زیاد بودجه 92انقباضی خواهد بود اما مقرر شده تا پایه بودجه استان خراسان رضوی تغییر کند. البته نه این که تنها رقمی در بودجه 92افزوده شود و در سال‌های آینده تغییر کند. بلکه این موضوع به عنوان پایه بودجه مطرح شد و رئیس جمهور موافقت خود را در این باره اعلام کرد.
شهباز حسن پور/ نماینده سیرجان و بردسین
تصویب با تاخیر بودجه آسیب هایی را به طرح های استان کرمان وارد کرده است اما در سطح کلان تاخیر در بررسی بودجه موجب بر هم خوردن نظم مالی در کشور می شود و این موضوع اجازه نخواهد داد تا دستگاه های نظارتی به خوبی کار خود را انجام دهند.
امیدواریم تاخیر در ارائه لایحه بودجه سال آینده بیش از این ادامه نداشته باشد و دولت هرچه سریع تر لایحه بودجه را به مجلس ارائه کند چرا که تاخیر مجدد در بررسی لایحه بودجه موجب می شود تا پیمانکاران طرح های عمرانی بی اعتماد شوند.
 
جعفر قادری/ نماینده شیراز
موضوع آسیب های تاخیر در تصویب قانون بودجه کل کشور را باید به صورت کلان مورد بررسی قرار داد. تاخیر در بررسی لایحه بودجه موجب خواهد شد تا نتوانیم طرح های ضروری و ملی را در تمام استان ها به صورت مناسب اجرایی کنیم.
به طور حتم با تاخیر مجدد در بررسی لایحه بودجه کل کشور و با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، باز هم شاهد تاخیر در اجرایی شدن طرح های مختلف در استان های کشور خواهیم بود.
 
موسی الرضا ثروتی/ نماینده بجنورد
آسیب های تاخیر در تصویب بودجه را باید در تمام کشور مورد بررسی قرار داد و نمی توان گفت بودجه تنها به یک استان آسیب وارد کرده است. مهم ترین آسیب تاخیر در تصویب بودجه عدم تخصیص به موقع اعتبارات عمرانی بوده است.
متاسفانه دولت با وجود این که نزدیک به دو ماه از موعد مقرر قانونی گذشته است، هنوز لایحه بودجه را به مجلس تحویل نداده و در زمان حاضر تنها اعلام کرده اند که بودجه دهه فجر به مجلس ارائه می شود. این موضوع تمام طرح های عمرانی بودجه را تحت تاثیر قرار می دهد.
غلامرضا تاج گردون/ نماینده گچساران
گزارشات ما حاکی از عدم تحقق بسیاری از بندهای قانونی در بودجه سال جاری است. البته باز هم نمی‌توان به صورت دقیق در این رابطه اظهار نظر کرد. چون بودجه سال جاری در خردادماه ابلاغ شد و سازمان‌ها فقط تا شهریور ماه می‌توانستند اعتبارات را هزینه کنند. باید برای اظهارنظر دقیق‌تر تا پایان سال صبر کرد.
مطمئنا بودجه سال آینده انقباضی خواهد بود و در شرایطی که تاخیرهای دولت در زمینه ارائه لایحه بودجه بیش از این شود مشکلاتی که در سال جاری شاهد آن بودیم افزایش خواهد یافت.
روح الله بیگی/ نماینده میاندوآب
علل اصلی تورم اقتصادی را که مورد بررسی قرار دهیم به طور حتم یکی از آنها تاخیر در ارائه لایحه بودجه خواهد بود. همچنین این تاخیر موجب افزایش هزینه های طرح های عمرانی خواهد شد.
با توجه به شرایط ویژه اقتصادی کشور در سال آینده دولت باید هرچه سریع تر لایحه بودجه را به مجلس ارائه کند در غیر این صورات سال آینده نیز مشکلات طرح های عمرانی ادامه خواهد داشت.
محمد علی پور/ نماینده ماکو
لایحه بودجه سالانه کل کشور سند اقتصادی کشور در یک سال است و برنامه کوتاه مدت نیست. قطعا تاخیر در تصویب آن آسیب های فراوانی را وارد خواهد کرد. تاخیر در تصویب بودجه سال جاری کشور باعث شد تا در مناطق سردسیر کشور همچون ماکو، طرح های گاز رسانی و آسفالت جاده ها با تاخیر رو به رو شود و تنها 17 درصد از طرح های عمرانی اجرایی شود.
هم اکنون تمام دستگاه های اجرایی کشور در انتظار ارائه لایحه بودجه کل کشور به مجلس هستند و با توجه به این که شرایط اقتصادی کشور شرایط ویژه ای است. دولت باید هرچه سریع تر لایحه بودجه را به مجلس ارائه کند تا از ادامه دار بودن آسیب ها جلوگیری کند.
غلامرضا کاتب/ نماینده سمنان
آسیب های تاخیر در تصویب بودجه سال جاری کشور مختص به یک استان خاص نبوده و آسیب اصلی در این زمینه به مردم وارد شد که عملا بهترین زمان برای فعالیت یعنی 6 ماه نخست سال را از دست می دهند.
تاخیر در بررسی لایحه بودجه سال آینده کل کشور هزینه های دولت را افزایش می دهد چرا که عملا اجرایی شدن طرح های عمرانی به نیمه دوم سال موکول می شود. با توجه به سرد شدن هوا هزینه های دولت افزایش یافته و سرعت اجرایی شدن طرح ها کاهش می یابد.
سیدناصر موسوی لارگانی/ نماینده فلاورجان
تاخیر در تصویب بودجه در کل کشور تاثیرات منفی زیادی دارد. در حوزه انتخابیه بنده که متاسفانه بودجه تملک دارایی خیلی کم است، به دلیل تاخیر در بررسی و ابلاغ بودجه عملا نیمی از سال را که زمان مناسب برای پیشرفت برای پروژه های عمرانی است از دست می دهیم.
در شرایطی که نمایندگان در زمینه بررسی بودجه سال 92 کل کشور بخواهند از حق قانونی خود چشم پوشی کنند و بودجه را به صورت فشرده بررسی کنند، آسیب های بزرگی به اقتصاد کشور وارد می شود و اگر هم بودجه را در سال آینده بررسی کنند باز هم آسیب هایی که در سال جاری شاهد آن بودیم تکرار می شود
سیدسعید حیدری طیب/ نماینده کرمانشاه
تاخیردر تصویب بودجه کل کشور در سال 91 آسیب هایی را به طرح های عمرانی وارد کرده است که این آسیب ها تنها در یک استان خاص نیست بلکه طرح های ملی به کل کشور مربوط می شود.
دولت علی رغم الزام به ارائه بودجه تا 15 آذر تا کنون این لایحه را تقدیم نکرده است. تاخیری که تکرار آن در آخرین سال عمر دولت نشان می دهد که این کار به یک سنت تبدیل شده است، سنتی که همخوانی با نظم و انضباط ندارد و آسیب های فراوانی را به طرح های عمرانی وارد می کند
عزت الله یوسفیان ملا/ نماینده آمل
آسیب های تاخیر در تصویب بودجه، ملی است و فرقی نمی کند در کدام استان رخ داده باشد. هر استانی که طرح های عمرانی داشته باشند با آسیب هایی نیز همراه شده اند.
تاخیر در ارائه لایحه بودجه بسیار مهم است. بودجه در کشور از 3 بخش جاری، عمرانی و تملک دارایی تشکیل شده است که تاخیر در ارائه بودجه عمرانی را می توان از طریق تصویب تنخواه یا بودجه چند دوازدهم حبران کرد. اما تاخیر در بودجه های عمرانی به هیچ عنوان قابل جبران نیست.
تاخیر در ارائه بودجه موجب می شود تا هزینه طرح های عمرانی افزایش پیدا کند.
نادر قاضی پور/ نماینده ارومیه
تاخیر در تصویب بودجه کل کشور در سال جاری متاسفانه علاوه بر استان آذربایجان به تمام طرح های استانی در کل کشور آسیب هایی را وارد کرد و این موضوع هزینه های دولت را افزایش داد.
دولت متاسفانه امسال هم در ارائه لایحه بودجه تاخیر داشته است و سال آینده نیز به طور حتم طرح های عمرانی کشور با مشکلات فراوانی همچون تاخیر در تخصیص اعتبار رو به رو هستند.
مهرداد بائوج لاهوتی/ نماینده لنگرود
با ارائه دیر هنگام بودجه به مجلس پروژه های عمرانی به مشکل برمی‌خورد که در این زمینه ما موافقت‌ خود را با انجام کارها و پروژه‌های عمرانی در شهریور و مهرماه به سازما‌ن‌ها و نهادها ارائه کردیم.
چند سال پیاپی است که بودجه در زمان قانونی خود یعنی در 15 آذر به مجلس از سوی رئیس جمهور ارائه نمی‌شود و کاری هم نمی‌توان کرد. اگر بودجه با شتاب و عجله در مجلس تصویب شود ممکن است موادی قانون شود که فردا ضررهایی برای دولت در اجرای قانون بودجه بوجود آید.

/29295

کد خبر 274492

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین