عوامل فیلم «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» در نشست پرسش و پاسخ این فیلم از واکنش تماشاگران سالن برج میلاد گلایه کردند.

الهام نداف: نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «بشارت به یک شهروند هزاره سوم»  18 بهمن با حضور محمدهادی کریمی کارگردان، نیکی کریمی، هنگامه قاضیانی بازیگران، ابراهیم غفوری مدیر فیلمبرداری، علی لدنی تهیه کننده، یلدا جلی تدوینگر در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.


بنا بر این گزارش، در ابتدای نشست محمدهادی کریمی درباره شکل گیری این فیلم، گفت: «جای خالی چنین موضوعی در سینما احساس می‌شد. ما سعی کردیم که چه به لحاظ مضمون و چه به لحاظ فرم به شیوه جدیدی در داستان‌گویی برسیم.»


او ادامه داد:« ترس من از این بود که به دلیل وضوح پیام فیلم مخاطب دلزده شود. قبل از نمایش فیلم نگفتم که این فیلم در مورد خودکشی چند دختر نوجوان و غیره است. بلکه من بی‌ایمانی و واکنش افراد از جنبه ایجابی آن را دیدم. آدم‌ها به بشارت نیاز دارند، و در یاس و ناامیدی بشارت ایمانی است که امیدبخش باشد.»


 کارگردان «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» در خصوص انگیزه خود برای ساخت این فیلم توضیح داد: «ما زندگی را می‌بینیم و جنینی که رشد می‌کند و همینطور رویش گندم. بیشترین دغدغه ذهنی من برای ساخت این فیلم یک جمله از تاگور مبنی بر این که هر فرزندی به دنیا می‌آید نشانه این است که خداوند از آفریدن بشر ناامید نشده است و دیگری شعری از مولاناست. باید توجه کنیم این فیلم حادثه‌محور نیست بلکه شخصیت محور است. بشارت یک فیلم هنری اجتماعی و یا پلیسی نیست.»


محمد هادی کریمی در ادامه عنوان کرد: « فیلم «بشارت...» یک فیلم زنانه است. فیلم زنانه به معنای حضور زن در فیلم نیست. در فیلم همه ما با آنیمای روحمان درگیر هستیم. و زایشگری و روح لطیفی که در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرد به تصویر کشیده می‌شود. فیلم من درباره ایمان است.»


هادی کریمی ادامه داد: «این فیلم در مورد آسیب شناسی در خصوص شیطان پرستی نیست. بلکه تعاملات فکری با مخاطب را درزمینه ایمان بررسی می‌کند. مخاطبی که با ایمان است و این فیلم را می‌بیند باید پس از تماشان آن به این فکر کند که چقدر ایمان دارد. من فکر می‌کنم باید زمانی بگذرد که فیلم رسوب کند.»


کارگردان «برف روی شیروانی داغ» در پاسخ به انتقادها به تیتراژ فیلم و مدت طولانی آن، با انتقاد از واکنش اهالی رسانه در سالن مطبوعات، گفت:« توقع من از سالن مطبوعات بیشتر از این بود. این فیلم در سینماهای مردمی نیز اکران شده و همه با صبر و حوصله آن را  می‌دیدند. اما صبر و حوصله در سینمای مطبوعات کم است. من می‌توانستم با سیاهی اسم‌ها را عنوان کنم و یک موسیقی نیز به آن اضافه کنم. باید سه شخصیت اصلی را پر رنگ می کردم. این تیتراژ نوعی تجربه بود حتی از موسیقی فردین خلعتبری در همه جای فیلم و بدون دلیل استفاده نکردم چون دلم نیامد.»


همچنین یلدا جبلی تدوینگر فیلم با ناارحتی از واکنش اهالی رسانه در برج میلاد در زمان نمایش فیلم، عنوان کرد: «زمانی که واکنش مخاطبان را در خصوص تیتراژ دیدم بسیار خوشحال شدم از اینکه طرحی که قرار بود با آقای کریمی برای تیتراژ تغییر دهیم، انجام ندادیم. با این تیتراژ مخاطب از ابتدا می‌فهمد با چه فیلمی مواجه است و اگر آن را نپسندد می‌تواند وقتش را بیشتر از تیتراژ هدر ندهد.»


 او ادامه داد: «واقعا متاسفم که سلیقه و حوصله سینمای ما به این سمت رفته که لحظه‌ای تحمل و صبر نداریم. ما آگاهانه به این سمت رفتیم که تیتراژ این گونه باشد. من در تدوین این فیلم دستم باز بود اما متاسفانه از رسیدن نسخه اصلی فیلم به دست من تا شروع جشنواره دو هفته بیشتر زمان نداشتیم.»


محمد هادی کریمی در بخشی از این نشست و با دلخوری و گلایه از واکنش مخاطبان در سالن برج میلاد، گفت: «من واقعا دلگیر شدم چرا که در پلان اول فیلم که بازیگر ما گل‌ها را آب می‌دهد یک نفر در سالن مثل کسی که مسلول است یا مشکل ریوی دارد دائم اخ و تف می کند و فیلم را مسخره می کند. شما هنوز شخصیت داستان را که مدرس حوزه است نمی‌شناسید. این نحوه عقده‌گشایی و بی ادبی به هیچ وجه قشنگ نبود.»


او همچنین افزود: «اگر شخصیت اول فیلم را دوست ندارید اجازه بدهید فیلم جلوتر برود. من این فیلم را با اعتماد و اعتقاد ساختم و به ساختن آن افتخار می‌کنم که در سال 91 از بشارت خدا صحبت کردم. من می‌توانم در مطبم بنشینم و به بیمارانی که به من مراجعه می کنند قرص بدهم اما وقتی برای جامعه‌ای که افسردگی دارد می‌خواهم فیلم بسازم باید به نحوه دیگری عمل کنم.»


محمدهادی کریمی که مدام به واکنش یکی از حاضران در سالن اشاره می کرد، اظهار داشت: «از خداوند سپاسگزارم که توانستم با ترک سالن ناراحتی خود را کنترل کنم، من زمانی جزو مطبوعات بودم و در سالن سینما فلسطین فیلم می‌دیدیم. در مطبوعات تریبون، کاغذ و زمان در اختیار ماست. اگر فیلمی بد بود می‌توانیم درمورد آن بنویسیم، در ضمن باید بگویم شاید تهیه کننده فیلم راضی نباشد اما من و آقای لدنی هنوز یک ریال دستمزد نگرفتیم.»


در ادامه بحث لدنی تهیه کننده فیلم در خصوص بودجه فیلم گفت: «ما این فیلم را با حداقل هزینه یعنی 600 میلیون تومان ساختیم.»


در بخش دیگری از این نشست هنگامه قاضیانی در خصوص تجربه همکاری با محمدهادی کریمی گفت: «با صدای بلند می‌گویم زمانی که شنیدم خانم کریمی بازی در فیلم بشارت را پذیرفتند، برایم افتخارآمیز بود. پیش از این با آقای کریمی کار کرده بودم و محیط محترمانه‌ای را با ایشان تجربه کرده بودم، هفت تا هشت ماه فیلمنامه دستم بود و نقش را خیلی دوست دارم.»


او نیز در ادامه گلایه های کارگردان «بشارت...» با عصبانیت گفت: « نمی خواهم از کسی گلایه کنم اما پیش از این در سینما آزادی این فیلم را دیدم و فضای کاملا محترمی را تجربه کردم. با دیدن فیلم در سینما آزادی انرژی خوبی گرفتم به نحوی که بیش از نیم ساعت پس از نمایش فیلم با مردم درمورد آن صحبت می‌کردم.»


قاضیانی خطاب به اهالی رسانه گفت: «عزیزان محترم من، باید به حرمت بزرگترانی چون فرخ نعمتی، نیکی کریمی که سلطان بازیگری است و آقای فرخ نژاد این رفتارها را انجام ندهید. قرار است من از شما یاد بگیرم اگر من یک فیلم بد بازی کردم یا یک فیلم بد ساخته شد باید نقد بد به قدری زیبا به ما منتقل شود که ما آن را بپذیریم. من حقیقتا موقع نمایش فیلم از خانم کریمی خجالت می‌کشیدم و می‌گفتم ای کاش ایشان فیلم را در سینما ‌آزادی می‌دیدند. دوستانی که دست و کف و سوت می‌زدند، این کار قشنگی نیست نمی‌دانم چرا ما تحمل اندیشه و یک نگاه متفاوت را نداریم. مگر اینجا چاله میدان است؟»


او در پایان خاطرنشان کرد: «در صحنه‌ای که من به جای بدلم در تله افتادم و از دو ناحیه چشم و پا آسیب دیدم به شما مخاطبان فکر می‌کردم و برای احترام به شما خودم به جای بدل این کار را کردم. کسانی که در این صحنه کف می‌زدند و می‌خندیدند آیا به من فکر می‌کردند؟ روزگاری بود که در فیلم‌ها دو نفر می نشستند کباب کوبیده می‌خوردند و چند دیالوگ گل درشت می‌گفتند و همه آنها را تشویق می‌کردند و به‌آن ها احترام می‌گذاشتند.»
 

57246

کد خبر 275756

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GB ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    71 33
    جنبه انتقاد داشته باشین تو رو خدا، جدیدا خیلی از فیلمها بدون سر و ته هستن، اگه انتقاد هم نمیپذیرین خب ملت هم نمیان سینما تا این فیلمها رو ببینن دیگه
    • شادی IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
      66 13
      ببخشید انتقاد چه ربطی به توهین داره؟
    • بدون نام IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
      52 11
      "روزگاری بود که در فیلم‌ها دو نفر می نشستند کباب کوبیده می‌خوردند و چند دیالوگ گل درشت می‌گفتند و همه آنها را تشویق می‌کردند و به‌آن ها احترام می‌گذاشتند" !!! اره خب اون مال زمان عهد فیتیله شاه بود نه حالا که مردم بصورت آنلاین با سینمای روز دنیا ارتباط دارند و میبینند که فیلم یعنی چی هنرپیشه یعنی کی!!!
  • علی IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    خانم قاضیانی، چه توقعی ازشون داری؟ از کوزه همان برون تراود که در اوست. اینا همون جماعتی هستند که اخراجیهارو کردند پرفروشترین فیلم سینمای ایران. اگه از فیلمت خوششون بیاد، باید نا احت شی؛ نه برعکس.
  • ali IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    خب خوبه اینجا نیکی کریمی یه کم حجاب داره...و کلا دوبی فراموش شده!
  • زهرا IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    من اصلا سینما نمیروم فیلم های سینمایی قدیمی خیلی بهترن الان چی یا پسره دنبال دختره است یا زن شوهردار خیانت میکنه من و خانواده ام اصلا سینما نمیریم .چرا در سینمای یک کشور مسلمان وشیعه اینقدر زنان بی حجاب و آرایش کرده باید باشند؟!!!!!
    • شادی IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
      67 16
      شما سینما نمی ری فقط اخبار زرد سینما را دنبال مب کنی؟!؟
    • بی نام A1 ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
      2 0
      حق با شماست. سينما نرو . همين دنبال كردن اخبارش براي شما كافيه.
  • داود EU ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    36 31
    همه جای دنیا رسم بر همینه که منتقدان وقتی از فیلم خوشششون نیاد همون موقع پخش توی سالن منتقدین فیلم رو مسخره می کنن و این مسئله توی بزرگترین جشنواره های دنیا هم هست. جنبه تون رو بالا ببرید، کسی که مسخره می کنه در واقع به فیلم اعتراض داره و نه به شخص بازیگر توهین می کنه و نه کارگردان فیلم.
  • حسام IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    18 1
    به شخصه فیلم رو دوست داشتم.وقتی دبیر جشنواره برای ظرفیت ۱۶۰۰ نفره میان و ۵۰۰۰ تا کارت صادر می کنن حاصلش این میشه که خیلی عزیزان متفرقه وارد سالن میشن و به اون شکل وقیح و زشت جامعه رسانه رو زیر سوال می برن.برای کسانی که با صدای بلند به این فیلم(و همینطور سایر فیلم ها) می خندن و رفتارهای زشت می کنن متاسفم.من یک سال نمیشه که وارد حرفه مطبوعات شدم ولی واقعن دیروز خجالت زده شدم راستش من صرفنظر از تیتراژ فیلم که به نظرم زیاد مناسب نبود(البته خنده دار هم نبود) ایراد خاصی پیدا نکردم.بازی نیکی کریمی و همینطور شخصیت منفی فیلم(همون پسره که نقشش کوتاه بود ولی ۲ تا پلن خوب داشت) رو دوست داشتم. با توجه به اینکه در سال افول سینمای ایران به سر می بریم به نظرم فیلم بدی نبود.موضوع خیلی خاصی هم داشت.موفق باشید
  • مسیحا IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    25 15
    نیکی کریمی، سلطان بازیگری ؟ خانم قاضیانی شما هم صد در صد سلطان دوم بازیگری هستید ! توهم چه کارها که نمی کنه با آدم !
  • بدون نام EU ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    19 6
    حالا نیکی کریمی سلطان بازیگری هم نیست دیگه !!
  • بدون نام US ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    15 13
    نیکی کریمی دقیقا سلطان بازیگریه فیلمهایی که برای بازی در اونها اسکار گرفته : آقای هفت رنگ دو خواهر شام عروسی و چند تای دیگه ... لااقل یک جوری هندونه زیر بغل هم بدید که انقده گنده نزنه بیرون (!)

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین