فرمانده نیروی انتظامی، دست کم در سخنرانی های رسمی خود، امنیتی شدن مسائل اجتماعی را یک تهدید برای جامعه می داند. سردار اسماعیل احمدی مقدم دیدگاه های خود در این خصوص را بارها از جمله آخرین بار، در مراسم اختتامیه همایش قومیت، همگرایی ملی و امنیت پایدار در ارومیه تشریح کرد. او در این همایش اظهار داشت: امنیتی شدن مسائل اجتماعی در عصر جدید یک تهدید است. ما باید اجتماعی کردن مسائل امنیتی را جایگزین امنیتی شدن مسائل اجتماعی کنیم. وی تاکید کرد که در حال حاضر یک تحول اساسی در مفهوم امنیت رخ داده و امنیت از حوزه سخت افزاری به حوزه نرم افزاری انتقال یافته است.
اما این نگرش در برخی نیروهای تحت نظر سردار، چندان مورد پسند نیست. از جمله این افراد می توان به فرمانده انتظامی تهران بزرگ اشاره کرد. رجب زاده روز گذشته گفت: من از پلیسی کردن شهر هراسی ندارم .وی در رابطه با پرسش دیگری مبنی بر این که به نظر میرسد فضای تهران پلیسی شده، در حالی که در گذشته اعلام میکردید که قصد پلیسی کردن پایتخت را نداریم، گفت: تا هر جا که لازم باشد و به هر تعداد که پلیس لازم باشد، ماموران پلیس حضور خواهند داشت. من از پلیسی کردن شهر هراسی ندارم و در صورت لزوم مامور وارد میکنیم و کار را انجام میدهیم.
این اظهارات در حالی بیان می شود که به گفته جامعه شناسان، پلبس در جوامعی که رشد جامعه مدنی از جمله لوازم توسعه به رسمیت شناخته می شود، حافظ و نگهبان جامعه مدنی است.پیش از این، مقام معظم رهبری درجمع فرماندهان انتظامی تاکید کرده بودند که «جلب اعتماد مردم بزرگترین سرمایه نیروی انتظامی است.» اعتماد مردم تنها در صورت عمل کردن به خواسته هایشان ممکن می شود و نیروی انتظامی این امر را به عنوان یکی از وظایف مهم دنبال می کند.
هرچند فرمانده انتظامی تهران بزرگ از پلیسی شدن شهر در شرابط ویژه سیاسی دفاع می کند، اما فرماندهان دیگری هم در نیروی انتظامی خدمت می کنند که با نگاهی متفاوت به ماجرا می نگرند. به عنوان نمونه، ماه گذشته سردار مهدی توکلی فرمانده انتظامی قم در جمع طلاب این استان گفت: جامعه را نمی تون پلیسی کرد ،بزرگان دینی تاکید دارند، پلیس ما باید از آموزه های دینی آموخته باشد که مامور اجرای حدود است اما حق ندارد پا از این فراتر بگذارد چه این خود تعدی و ظلم است و موجب ضمان است.
نظر شما