باقری لنکرانی می گوید در سالهای اخیر، چاقی به بیماری افراد با درآمد کم در جامعه تبدیل شده است. البته این چاقی ناشی از مصرف موادغذایی در حجم کم با کالری بالا است.

دکتر کامران باقری لنکرانی که در نشست خبری کنگره بین المللی هپاتیت تهران،شرکت کرده بود  در حاشیه این نشست گفت 2 دهک اول جامعه دچار لاغری و دهکهای 3، 4 و 5 گرفتار چاقی ناشی از مصرف موادغذیی کم حجم با کالری بالا هستند.
رئیس مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقد است روند چاقی در کشور رو به افزایش است و باید در این زمینه به مردم به صورت عمومی آموزش دهیم اما مطالعات نشان می‌دهد که آموزش به تنهایی کافی نیست و لازم است دولت و دستگاههای حاکمیتی، از مردم در زمینه رفتارهای سالم حمایت کنند.

لنکرانی ادامه داد: حدود سه دهه پیش چاقی بیماری افراد ثروتمند بود اما در حال حاضر به بیماری افراد با درآمد کمتر تبدیل شده است چرا که این افراد از مواد غذایی کم حجم با کالری بالا استفاده می‌کنند و امکان ورزش و دسترسی به فعالیتهای سالم را ندارند. در این شرایط چاقی به بیماری طبقات اجتماعی ضعیف تبدیل شده و لازم است دولت در جهت تحول این وضعیت اقدام کند.

وی با اشاره به فعالیت دولتها به منظور تغذیه سالم، گفت: از سال 84 تلاش شد فرهنگسازی در زمینه‌های غذایی انجام شود در این سال 85 درصد روغن مصرفی خانوارها روغن جامد با ترانس بالا بود اما در حال حاضر این آمار به حدود 40 درصد رسیده است. این کار تغییر شگرفی بود و چنین اقداماتی نیازمند همکاری‌های بین بخشی است و برای این گونه تصمیم گیری‌ها شورای عالی سلامت پیش بینی شده است.

وزیر بهداشت دولت نهم می گوید در حال حاضر با مشکل مصرف زیاد شکر و نمک در کشور روبرو هستیم و این مشکل نیز با همکاری بین بخشی لازم است حل شود. از سوی دیگر روند افزایش مصرف سیگار تا حدود زیادی کم شده ولی نقاط آسیبی در این زمینه دیده می‌شود. هرچند که مصرف سیگار در مردان بیشتر است اما رشد استفاده از این ماده دخانی در زنان بیشتر دیده می شود. از سوی دیگر گاهی اوقات با مشکلات فرهنگی اجتماعی مواجه هستیم و در برخی نقاط مصرف سیگار کم شده و مصرف قلیان افزایش پیدا کرده است.
4545

 

کد خبر 289836

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    22 2
    در آفریقا هم فقرا چاقند!! این از عوارض گرسنگی است نه سیری.لاغر شدن پولدارها هم با توصیه پزشکان برای جلوگیری از انواع بیمارهای مرتبط با چاقی نظیر دیابت و بیماری قلبی صورت میگیرد.
    • ن IR ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
      5 0
      نخیر ... اون چاقی که توی آفریقاست ناشی از فقر پروتئین -کواشیورکور فکر میکنم- هست ولی این چاقی که ایشون میگن به خاطر استفاده قشر فقر از فست فود و این چیزاس ... در مورد پولدارها حق با شماس
  • بدون نام IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    22 0
    چون کم درآمدها مجبورند صبحانه نون بربری با کره بخورن ناهار فلافل با روغن سرخ کردنی شام هم اگه نذری برنجی بود که بهتر نبودم که بربری مونده از صبح با کره یا بازم فلافل
  • بدون نام IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    3 1
    فشار روحی هم عامل موثزی برای پرخوری افراد فقیره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین