حشمت الله فلاحت پیشه، عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار زندگی، با اشاره به آرایش سیاسی انتخابات ریاست جمهوری، عنوان داشت: به نظر می رسد انتخابات ریاست جمهوری تحت شرایط خاصی به سمت سه قطبی شدن پیش خواهد رفت؛ از یک سو جریان اصلاحات به سمت هاشمی سوق پیدا خواهد کرد و در مقابل جریان دولت نیز در انتخابات فعال است؛ همچنین یک قطب دیگر جریان اصولگرایان هستند که قاطبه اصولگرایان اعم از اصولگرایان سنتی و اصولگرایان تحول خواه خواهند بود.
*در جریان اصولگرایی معیار نظرسنجی به عنوان معیار اصلی انتخاب کاندیدای نهایی مطرح می شود اما با مشخص شدن نتایج، به دلیل اینکه برخی در این معیار نتوانسته اند شرایط مناسبی را کسب کنند معیارهای تازه را مطرح می کنند چرا که در نظرسنجی اقبال لازم را پیدا نکرده اند.
*دولت تلاش دارد تا انتخابات را دو قطبی کرده و به سمت نوعی رقابت با هاشمی رفسنجانی از نوع رقابت توام با تخریب سوق دهد، این در حالی است که اساس کار جریان اصولگرایان رقابت بدون تخریب با هاشمی رفسنجانی است از این رو هاشمی یکی از قطب های انتخابات است و نوع رابطه ای که دو قطب دیگر با هاشمی دارند، تعیین کننده است.
*عامل شکننده اجماع در این مسیر صاحب نقش هستند که یکی از آن ها بخشی از تیم پایداری است که اجماع ناپذیر هستند، در این زمینه جریان دولت که ارتباطاتی را از طریق تیم پایداری با جریان اصولگرایی دارند، در تلاش هستند تا انتخابات را به سمت دو قطبی دولت و هاشمی پیش ببرند. بدون شک ضرباتی که تیم احمدی نژاد به جریان اصولگرایی وارد کرد بیش از اختلاف اصولگرایان با هاشمی رفسنجانی است و در این زمینه دولت اقبالی برای پیروزی در انتخابات نخواهد داشت.
*در بخشی از این جریان به جای آنکه توافق اثرگذار باشد، تبانی تاثیر گذار است ؛ در این شرایط به یک باره یک کاندیدای خاص بدون آنکه به معیارهای جریان اصولگرایی بر اساس توافق پایبند باشد، به دلیل زد و بند های خارج از جریان اصولگرایی به مردم تحمیل می شود. در این شرایط حتی اگر این کاندیدا که به معیارهای توافقی پایبند نبوده است به پست ریاست جمهوری برسد، پس از آن شاهد خواهیم بود که هیچ پایبندی به جریان اصلی ندارد و این از نقطه های ضعف جریان اصولگرایی است.احمدی نژاد در قالب چنین سناریویی به ریاست جمهوری رسید و عمل کرد و رابطه او با دوستان سابقش به چنین سرنوشتی انجامید.
*یک دغدغه کلان مربوط به نظام و کشور است که معتقدم در شرایط کنونی حضور همه گفتمان های موجود در عرصه سیاسی کشور، زمینه را برای مشارکت گسترده مردم فراهم خواهد کرد. این مشارکت باید در قالب عقلانی شکل گیرد تا هر کسی رییس جمهور می شود بتواند پشتوانه جدی رای مردم را به همراه داشته باشد، از این رو رای واقعی و حداکثری مردم باید پشتوانه دولت در حوزه های مختلف کارآمدی در داخل و سیاست خارجی در خارج از کشور باشد و این موضوع نیازمند مشارکت گسترده مردم است.
نظر شما