سعید جلیلی نامزد احراز صلاحیت شده یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری مهمان برنامه تلویزیونی جام جم بود تا به سئوالان ایرانیان خارج از کشور پاسخ دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سعید جلیلی در آخرین برنامه تبلیغاتی اش در دور اول تبلیغات ریاست جمهوری در فرصت یک ساعته پاسخ به سئوالات به مسائل مختلف اقتصادی ، سیاست خارجی بحث هسته ای و ... پاسخ گفت. او صحبت هایش را با تاکید بر 3 نکته مهم که شعارهای دولت پیشنهادی اش را تشکیل می دهند آغاز کرد. او در ابتدا گفت:«به همه هموطنان خوبم چه در ایران و چه خارج از کشور ،به خصوص سلام عرض می کنم خدمت ایرانیان خارج از کشور که سفیر مردم ما در گوشه گوشه از دنیا هستند. امیدوارم بتوانم به پرسش های این عزیزان پاسخ مناسبی بدهم. من 3 محور اساسی در شعارهایم دارم که باید باری دیگر این ها را اینجا هم تشریح کنم. اول اینکه دولت آینده باید بتواند ظرفیت های آحاد مردم ایران را در داخل و خارج از کشور ، آزاد و شکوفا کند . برای رسیدن به این خواسته باید ابتدا ساختارهای اجرایی و اداری کشور بازسازی شوند سومین هدف ما این است که بتوانیم هرچه بیشتر به گفتمان انقلاب اسلامی نزدیک شویم ،هرچه این اتفاق بیفتد ، عزت و اقتدار بیشتری را بخصوص برای هموطنان خارج از کشور فراهم می کنیم.»
چرا کاندیدا شدی؟
اولین گروه سئوالات، سئوال هایی بودند که می پرسیدند چه دلیلی باعث شده تا جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شود؟ او در این باره پاسخ داد:«من بر اساس مسئولیت هایم ، عرض یابی تقریبا دقیقی دارم از شرایط کشور. از نقاط قوت و نقاط ضعفی که در بخش های مختلف کشور. الان نقاط قوت خوب داریم و یکسری آسیب ها هم هست. با توجه به اشرافی که به این مسائل داشتم، احساس وظیفه کردم چون باور دارم هرچه عرض یابی صحیح تری داشته باشیم ، نقاط قوت را بهتر شناسیم ، با استفاده از این توانایی ها می توانیم پیشرفت مان را سرعت ببخشیم. اگر آسیب ها را هم بشناسیم خیلی کمک می کند. این آسیب هاست که تهدیدها را ایجاد می کند با شناخت دقیق آسیب ها می توانیم مانع از تهدیدها شویم . بعضی اوقات عرض یابی ها غلط است که باعث انحراف شود. یک وقت هست نقاط ضعف را نمی شناسی و این خسارت هایی به همراه دارد یا بر عکس تشخیص دقیقی از نقاط قوت نداریم .
ولی اشتباه بزرگ این است که نقاط ضعف و قوت را اشتباه تشخیص داده شوند. دشمنان مدام می کوشند نکات ضعف ما را نقطه قوت جلوه دهند و نقاط قوت مان را هم نقاط ضعف. طوری برخور می کنند که حس حسرت را برای نقاط قوت مان ایجاد کنند. حالا در ادامه بحث توضیحات بیشتری در این باره خواهم داشت.»
هر ایرانی یک سفیر
دکتر جلیلی درباره دفاع از حقوق ایرانیان خارج از کشور و دغدغه شان گفت:« یکی از وظایف دولت دفاع از حقوق شهروندان است که در خارج از کشور زندگی می کنند . امروزه دیگر ادعای ایران مقتدر و تصمیم ساز در معادلات دنیای سیاست چیزی نیست که ما تنها طرحش کنیم و دشمنان ما هم به آن اذعان دارند که داریم در مناسبات مختلف نقش جهانی بازی می کنیم. دشمنان ما می گویند که ایران یک قدرت منطقه ای مهم است . این اقتدار ما باید در مناسبات مان بیشتر ظهور پیدا کند. من بر این باور هستم ظرفیت های ما این اقتضاء را دارد که ایرانی ها در هر جای دنیا که هستند از حقوقی که باید برای آنها محترم شمرده شود استفاده کنند و دولت را پشت خود ببینند. »
او درباره سرمایه های ایرانیان خارج از کشور و نقش شان در کمک به کشور هم گفت:« باید به ایرانیان خارج از کشور به عنوان سرمایه نگاه شود. باید ظرفیت ایرانی ها آزاد شود و در جهت مصالح ملی و گفتمان انقلاب اسلامی از این توانمندی استفاده شود . یک ظرفیت بزرگ همین هموطنان خارج از کشور ما هستند. یک فرصت بزرگ در همه عرصه ها . این که د ابتدا از هموطنان خارج از کشور به عنوان سفیر یاد کردم، یک باور است که به آن اعتقاد راسخ دارم. اینکه هر ایرانی خارج از کشور به مثابه یک سفیر است. حتی بعضی از ظرفیت های ایرانیان خارج از کشور ، بیشتر از سفرای ماست و ضریب نفوذپذیری بیشتری هم دارند. لذا دولت باید برای این موضوع برنامه داشته باشد. یک مثال از راه های شکوفایی کشوراستفاده از توانمندی های همین هموطنان خارج از کشور است.»
او ادامه داد:«یکی از فر صت ها این است که آنها بتوانند از فعالیت های اقتصادی خارج از کشورشان برای کمک به رشد اقتصادی داخلی کمک کند. در همه زمینه ها از صادرات یا واردات و بازرگانی گرفته تا تولید در داخل و خارج از کشور. دولت هم باید کمک کند تا آنها دولت را در کنارشان به عنوان یک کمک ببینند نه به عنوان یک مانع.»
جلیلی در توضیحات تکمیلی خود در پاسخ به سئوالی درباره راه های دولت پیشنهادی اش برای مقابله با فرار مغزها گفت:« اگر ما می گوییم باید برنامه ریزی داشته باشیم که تمام ظرفیت های کشور ، شکوفا شود ، این شامل ایرانیان خارج هم هست. بعضی از کشورها طوری برای استعدادها برنامه ریزی می کنند که غیر از استعدادهای خودشان ، به این می اندیشند که نیروی کار و استعداد مستعد کشورهای دیگر را هم جذب و از توانمندی های شان بهره بگیرند. البته من خیلی قائل به واژه فرار مغزها نیستم و همه عزیزانی که به هر دلیلی به خارج از کشور می روند هم از نظر ما می روند تا بتوانند به کشورشان کمکی بکنند. اگر ما در برنامه ریزی داخلی پیشگام باشیم و بتوانیم سرمایه های نخبه ای که داریم را جذب کنیم و استفاده حداکثری از آنها را ببریم ، بسیاری از این نیروهای ما علاقه دارند در داخل کشور از استعدادشان استفاده شود. پس باید در این زمینه برنامه ریزی کنیم. ما باید اولا داخل کشور را طوری بسازیم که غیر از حد ضرورت کسی به خارج نرود. دوم اینکه آنها هم که خارج هستند و می توانند کمک کنند ، دوباره جذب کشور شوند. درباره کمک های دلاری برای دانشجویان هم که در سئوال های مردمی طرح شد ، این ها دیگر در ذیل همین برنامه هاست. اگر ایرانی خارج از کشور را فرصت محور ببینیم. اینکه او را یک فرصت و ظرفیت ببینیم و باور داشته باشیم پولی که می دهیم برای آنها هزینه نیست و فایده ای در بر خواهد داشت ، آن وقت این مشکلات هم حل می شوند.»
مسئله هسته ای
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سئوالی درباره برنامه دولتش برای بحث هسته ای و فشار تحریم ها حرف های زیادی برای گفتن داشت. برنامه او سه شنبه ضبط شده بود و حرف هایش بیشتر دایر به صحبت هایی بود که دوشنبه شب دکتر علی اکبر ولایتی مطرح کرده بود . او حرفهایش در این باره را اینگونه شرح داد تا شاید در نوبت بعدی که به تلویزیون می آید بحث های مختلفی هم درباره نظراتی حسن روحانی و باقر قالیباف مطرح کند؛« در موضوع هسته ای چون کارم در این مدت ، مسئولیت مذاکرات هسته ای بوده ، توضیحات زیادی دارم که ارائه شود. آنچه به عنوان دفاع از حقوق هسته ای دنبال می شود دفاع از تمام حقوق مردم ما در همه زمینه هاست. چون دشمنان ایران اسلامی در مسئله هسته ای دنبال توقف خواسته های اریان ما هستند و این مسئله یک بهانه استو یک مثال ملموس در این باره شاید بحث آزادسازی خرمشهر باشد. ماستملت ایران روزی که خرمشهر را از دشمن پس گرفتند ، تمام دنیا پشت صدام بود ولی تمام ملت ایستادند و از خاک شان دفاع کردند. آزادی خرمشهر ، فقط آزادی خرمشهر نبود. دنیا از آن روز فهمید تهدید نظامی و راه حل نظامی دیگر در مورد ایران جواب نمی دهد و به همین دلیل هم بود که در این سال ها دیگر به رغم همه تهدیدهای شان ، جرات تهدید نظامی به کشورمان را نداشته اند. در حقیقت دفاع از خرمشهر ، دفاع از تمامیت ارضی، ارزشی و فرهنگی از ارمان های انقلابی کشورمان بود.مسئله هسته ای هم الان همین طور است. آنها می خواهند مانع پیشرفت مردم ما بشوند. مسئله هسته ای بهانه است. ما در پرونده هسته ای از همه حقوق مان دفاع می کنیم و آنها باید بدانند ، ما جدی هستیم. همان طور که خرمشهر ، آنها را از جنگ ترساند ، دفاع از حق هسته ای هم آنها را از محدود کردن حقوق مردم ایران مایوس می کند.»
او ادامه داد :« الان در مسئله هسته ای منطق ما را تمام جهان پذیرفته. ما تکالیف مان را انجام می دهیم پس همه حقوق مان را هم می خواهیم. 4 سال پیش راکتور تحقیقاتی تهران را که استفاده می کردیم ، گفتیم سوخت می خواهیم از حاصل کار راکتور هسته ای تهران که مصارف پزشکی دارد ، 850 هزار بیمار ما بهره مند می شدند. ما وقتی سوخت راکتورمان تمام شد از غربی ها درخواست سوخت کردیم . قصد تولید و غنی اسزی نداشتیم اما آنها وقتی این خواست ما را دیدند ، این سوخت را ندادند و شروع به شرط و شروط گذاری کردند. ما هم گفتیم حالا که نمی دهید ، ما خودمان این سوخت را تولید می کنیم.آنها با خنده گفتند اگر می توانید بروید تولید کنید . اما جوانان ما مثل شهید شهریاری خیلی زود با مجاهدت شان این کار را انجام دادند و حتی از جان شان در این راه گذشتند. دشمنان او را هدف قرار دادند چون توانست چیزی که باورشان نمی شد را در مدت کوتاهی برای کشورمان تولید کند. او جانش را برای مردم داد. ولی توانست معادلات دشمنان را به هم بریزد.غربی ها وقتی دیدند ما جدی هستیم ، آنها که می گفتند غنی سازی 3.5 درصد را هم تعلیق کنید الان می گویند این 20 درصد که دارید ، را بیایید بر سرش مذاکره کنیم. این نشان می دهد هرچه قوی تر دفاع کنیم باعث عزت بیشتر می شود. در موضوع هسته ای شاهد هستید در این یکسال ، ما بودیم که طی یک برنامه جامع گفت و گو کردیم و آنها مدام وقت کشی می کنند. یک سال قبل در روسیه ما پیشنهادات شفاف مان را دادیم ولی آنها گفتند حالا برویم بررسی کنیم. 8 ماه طول کشید. همه رسانه های دنیا و مراکز قدرت هم دارند. 8 ماه معطل کردند و شروع کردند به ابزار فشار چون در منطق کم آوردند. 8 ماه فشار آوردند و دیدند مردم جدی تر آمدند به صحنه دفاع از انقلاب شان . بعد از 22 بهمن گفتند طرح جدید بیاندازید. آنها پیشنهاد دادند برای مذاکرات آلماتی و آنجا گفتند پیشنهادات جدیدی دارند که ارائه کردند و ما در آلماتی 2 این پیشنهادات شان را بررسی کرده و نظرات خودمان را گفتیم. ما خواستیم مذاکرات ادامه پیدا کند و گفتیم هر چند روز که بخواهید حاضر به مذاکره هستیم اما آنها گفتند ما باید برویم و پاسخ هایتان را بزودی می دهیم. این بزوری شان 40 روز طول کشید تا اخیرا که دیداری داشتیم با خانم اشتون. پس این نشان می دهد منطق ما قابل دفاع است. ولی این منطق در کنار پشتوانه قدرتی است که جمهوری اسلامی دارد . آنها روز به روز عقب می روند. این حاصل تلاش امثال شهید شهریاری است. الان متوسط سن دانشمندان هسته ای ما به اندازه سن انقلاب اسلامی است یعنی میانگین 30 تا 34. ما در مقام مذاکره کننده تنها از زحمتن این دانشمندان عزیز دفاع می کنیم. عزتی را که دانشمندان برای کشورمان می آفرینند باید دفاع کنیم.»
او درباره تحریم های غربی ها گفت:« مثلا قطعات هواپیماهای مسافربری که دیگر ربطی به مسائل هسته ای ندارد. چرا آنها را تحریم می کنند؟ قطعات هواپیماها را چرا 30 سال است که تحریم کردند؟ آنهامی خواهند به مردم ما فشار بیاورند تا دفاع شان از نظام را بشکنند. پس دفاع از حقوق هسته ای یک نیاز است برای پیشرفت . بر اساس قوانین کشور در پایان برنامه پنجم توسعه باید 20 هزار مگاوات برق از طریق انرژی هسته ای تامین شود پس باید سوخت تولید کنیم و باید برویم به سمت رسیدن به این انرژی. یا برای رادیو داروها که داریم تولید می کنیم . الان غربی ها می خواهند بگویند غنی سازی تان از 20 درصد بیشتر نشود . ما آنچه حق مان هست را دنبال می کنیم.»
سیاست خارجی
سری بعدی سئوالات از این کاندیدای ریاست جمهوری درباره بحث سیاست خارجی بود که جلیلی درباره شان گفت:« در بحث سیاست خارجی باید بگویم هنر یک کشور این است که از اصولش به خوبی دفاع کند. عرصه جهان عرصه واحد های سیاسی مختلف است. هر کشوری برای خود پارادایمی دارد. کار سیاست خارجی چیست؟ مبنای نگاه باید این باشد ، عرض یابی دقیق از نقاط اشتراک داشته باشیم و تعامل ها را شکل بدهیم . از نقاط افتراق هم طوری استفاده شود که راه تهدیدها بسته شود پس مهم است که بدانیم چه عرض یابی دقیقی از جهان داریم. نقاط قوت ما خیلی بیشتر از تهدید است. ما می توانیم فرصت های بسیاری بسازیم. بله بعضی از کشورها هستند که منافع شان در ایجاد محدودیت برای دیگران است و برای دیگر کشورها انحصار می سازند. چند قدرت هستند که می خواهند پارادایم شان را حاکم کنند. وقتی سیاست شان انحصار زایی است ، ما نمی گوییم از اصل مان دست بر می داریم. اگر آن چند کشور را بگذاری کنار باقی جهان فرصت هستند. این روزها بحث تنش زدایی مطرح می شود ، ملت ایران از ارزش هایش دفاع می کند. این ما نیستیم که ایجاد تنش می کنیم. اتفاقا این دیگرانی هستند که منافع شان به خطر افتاده و دنبال ایجاد تنش هستند. آنها ایجاد تهدید می کنند و ما باید تهدید زدایی کنیم. در مقابل کسانی که می خواهند کشور ما را تهدید کنند. ولی اگر کسی با تهدید به تنش منافعش را پیش برد و ما به اسم تنش زدایی بخواهیم اسیر تهدید ها شویم ، این اتفاقی خطرناک است . اگر بگوییم تنش زدایی اصل است اشتباه کرده ایم . اگر کسی تهدید نظامی می کند ، بگوییم تنش زدایی می کنیم و اسیر تهدیدهای شان شویم از این پس همیشه بیشتر تهدید می کنند . آنها دنبال فرصت هستند تا با همین شعار تنش زدایی خواست شان را تحمیل می کنند و در برهه هایی این کار را کردند، ما باید تهدید را خارج کنیم. چرا در این سال ها دیگر هیچ وقت تهدید نظامی نکردند؟ چون ما در 8 سال دفاع جانانه نشان دادیم از حق مان کوتاه نمی آییم. . اگر همان زمان می گفتیم از خرمشهر می گذریم ، آنها همه کشور را می گرفتند. کسانی با شعارهای خوش ظاهر در این باره سخن می گویند باید بدانند این شعارهاست که تهدید را بیشتر می کند. ما که به حقوق هیچ کشوری تعرض نداریم، دیگران می خواهند به حقوق ما تعرض کنند. ملت ما تهدید زدایی می کند اتفاقا اگر کسی در مقابل زیاده خواهی دشمنان ، بگوید تنش زدایی فزون خواهی آنها بیشتر می شود.»
او با اشاره به پتانسیل همسایگان ایران در دیپلماسی فعال گفت:«ما با همسایگان مان ریشه های عمیق فرهنگی داریم. روابط با همسایگان ما یک فرصت است برای شکوفایی استعدادهای کشور. الان با همسایه های مان روباط خوبی داریم اما هرچه این تعاملات بیشتر بشود و گسترش پیدا کند و عمق داشته باشد پیوندهای امنیتی مان را افزایش می دهد. هم باعث افزایش شکوفایی اقتصادی مان خواهد شد و فرصت های جدیدی برای مان تولید می کند.حتی ظرفیت هایی در جاهای مختلف دنیاست که باید آنها را با دیپلماسی پویا فعال کنیم. وزارت خارجه باید این قابلیت را داشته باشد که منافع ملت را استیفا کند.»
جلیلی ادامه داد:« یکی از بحث های اساسی ما این است که الان کجاییم ؟ نقطه قوت است یا ضعف؟ خود دشمنان ما چه اندیشمندان چه مقامات رسمی شان ، آیا یک نفرشان منکر قدرت منطقه ای ماست؟ در اظهارات رسمی شان هم بیان می کنند پس ما تولید اقتدار کردیم که ما را قدرت اثرگذارمی دانند و می گویند در بسیاری از موضوعات بدون نقش ما نمی توانند موضوعی را به سرانجام برسانند حاصل همین اقتدار است. نامه 4 سال قبل رئیس جمهور آمریکا به مقامات کشورمان که در آن به صراحت آورده بود بدون ایران نمی توان مشکلات منطقه ای را حل کرد یعنی مسیرمان درست است و باید این مسیر را ادامه بدهیم.»
تحریم های کمر شکنجلیلی درباره فشار تحریم ها بر زندگی مردم گفت:«من منکر این نیستم که این تحریم ها نقشی بر مشکلات زندگی مردم نداشته است حتی وزیر سابق خارجه آمریکا گفته بود هدف این تحریم ها ملت ایران هستند. اینکه خودشان اسمش را گذاشتند فلج کننده و می کوشند تا کاری کنند که ملت ایران زیر بار فشارها از حقوقش دفاع نکنند و تیم دفاع کننده از حق ملت کوتاه بیاید. این را وزیر امور خارجه سابق آمریکا گفت. اما مردم کوتاه نیامدندو ولی اگر ما با حکمت عمل کنیم از همین فشارها هم فرصت می سازیم. الان بحث اشتغال و تولید را نیاز داریم. »
مسائل اقتصادی
جلیلی در بحث سئوالات اقتصادی هم گفت:« الان 11 میلیارد دلار کالای اساسی می آوریم. البته همین تحریم ها دارد فشار وارد می کند ولی ما می توانیم همه این ها را در داخل کشور تولید کنیم . همین الان بنزین را که آنها با آن ما را تهدید می کردند ، به خودکفایی رساندیم و مقدار مازادش را از خارج از کشور می آوریم. اگر ما آمدیم خودمان تولید کردیم ، اشتغال ساختیم و ابزار فشار شان را هم خلع سلاح کردیم . وقتی سوخت 20 درصد را تولید کردیم ، معادله عوض شد. آنها آن موقع می گفتند کاری بکنید تا سوخت را بدهیم ، حالا می گیند چه بدهیم که 20 درصد را ادامه ندهید. الان ما بنزین را به یک فرصت بدل کردیم. الان ایرانی های خارج از کشور می توانند به ما کمک کنند تا چطور از تهدید ها فرصت بسازیم. »

وی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه در دولت شما احزاب و تشکل های مخالف چه جایکاهی دارند گفت: من فکر می کنم این بحث مهم است. هرچه نشاط سیاسی مهم باشد ، باعث بالندگی می شود. یک قانون اساسی و قوانین عادی داریم. قانون باید برای همه خط قرمز باشد و همه باید به طور مساوی از حقوق شان استفاده کنند . بعد از قانون خط قرمز دیگری نیست. هرچه این نشاط سیاسی بیشتر شود بهتر است چون انتقاد سازنده دو بال پیشرفت مشارکت و رقابت است.
مشارکت و رقابت برای یک عرصه خیلی مهم است. الان کسی منکر رقابت نمی شود ، یک رقابت تنگاتنگ در سال 88 شکل گرفت اما کسانی که قانون را زیرپا گذاشتند ظلم کردند. الان هم من نظرم این است. بین مشارکت سیاسی و ثبات سیاسی رابطه است. دشمنان می خواهند به بهانه مشارکت سیاسی مانع ثبات سیاسی می شوند یا بالاعکس . مرتب درگیری تا این ها
ما باید به هر دوی این موضوع ها توجه کنیم. مشارکت سیاسی موجب ثبات است.
وی گفت: شاه کلید اقتصادی مان بحث های خوبی شده ، برنامه های خوبی هم ارائه شده اما برخی از این برنامه ها قانون است و لازم الاجرا ، یکی قانون اساسی که بحث اقتصادی دارد ، بسیاری از ظرفیت ها عملی . چشم انداغز ، برنامه 5 ساله و بسیاری از نکات خوبی که کاندیداها می گویند الزامی است. قانون هدفمندی یارانه ها و اساسی است. من نظرم این است که طبق مصوبات مجلس باید پیش برود یا قانون اصل 44 که بسیار مهم است چون نقش تصدی گری دولت را کم می کند و دولت را ناظر می کند. تمام این قوانین را اگر اجرا کنیم باعث پیشرفت می شود. مثلا ما یک مصوبه داشتیم که باید در 5 ساله چهارم وابستگی به نفت را از بین می بردیم. اما اگر ده ها برنامه بنویسیم و اجرا نکنیم باعث ناامیدی می شویم. هر کس رئیس جمهور شد ، باید ساختار را طوری مدیریت کند که قوانین اجرا شود. اگر دستگاه های اقتصادی مان به آزادسازی ظرفیت ها کمک کند پیشرفت و رفاه کلید می خورد.

سرعت دولت بسیار پایین است
جلیلی با بیان اینکه منکر زحمات دولت نیستم اظهارداشت: خود آنها هم گله مندند که چرا کارایی لازم نیست. اگر این ساختارها درست شود و خودشان بروند و موانع برطرف شود خود ارکان اقتصادی دولت فعال باشند ، خودش یک گام اساسی است.

مهمترین برنامه من اصلاح ساختار اداری است. ماشین دولت سرعتش کم است باید ایرادهایش را بگیریم. مثلا این فسادی که وجود دارد. خود دولت باید اول مانع فساد شود باید ساز و کار درستی داشته باشد. مثلا سامانه های اقتصادی اگر روشن باشد و همه اطلاعات آنجا مشخص باشد برای همه چیز ضروری است ، اگر در یک ساز و کار روشن باشد و اطلاعات تقاطع داده شود می توان مانع فساد شد. ما بحث 3 هزار میلیارد را بررسی کردیم. اگر سامانه روشن سیستماتیک داشتیم خیلی راحت می شد مانع شد. این یک بحث اساسی است. یا شفافیت ارزی . اتاق مبادلات یا سامانه سنا با کمک دستگاه های اقتصادی .
معادلات ارزی ثبت می شود و شفاف سازی می کند. الان غیر از کنترل بازار ارز یکی همین ساز و کارها هست برای شفاف سازی که باعث ظهور مشکلات می شود.
وی اظهارداشت: آرزوی ما این است که ایران با عزت و اقتدار ، حفظ شود ، هرچه این اقتدار افزایش داشته باشد بهتر می توانیم از حقوق ملت دفاع می کنیم. ایران باید از حقوق هر ایرانی دفاع کند حتی اگر داخل زندان باشد هم کسی نباید به او فراتر از قانون ظلم کنندو. این وقتی است که ما با اقتدار بتوانیم از حقوق مان دفاع کنیم.

/2727

کد خبر 295740

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    62 9
    جواب هاتون حرفای حفظی بود. انگار انشاء میخونین!!!!
  • هومن IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    81 8
    امروز تمام حاميان سابق احمدي‌نژاد و دشمنان فعلي او، در اردوگاه جليلي جمع شده‌اند. اين افراد بي‌بصيرت نه تنها اشتباه خود را نپذيرفتند و از مردم عذرخواهي نكردند، بلكه با حمايت از جليلي در پي تكرار اشتباهات گذشته و فرستادن كشور به ورطه نابودي هستند.
  • Aylar A1 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    66 9
    الان در مسئله هسته ای منطق ما را تمام جهان پذیرفته!!!!!!!!!!!
  • بی نام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
    36 5
    دانش آموزي در درس جغرافي فقط اطلاعات كشور پاكستان را به طور كامل فراگرفته بود.معلم از او پرسيد در مورد پاكستان توضيح دهيد و او به طور كامل پاكستان را تشريح كرد و با احسنت معلم روبرو شد. معلم سپس از او در خصوص انگلستان پرسيد و دانش آموز گفت: انگلستان ارتباط قديمي با پاكستان دارد و پاكستان كشوري است كه ...(و مجددا پاكستان را تشريح كرد) معلم از او در خصوص آمريكا پرسيد و دانش آموز: آمريكا داراي ارتباط قديمي و گسترده اي با پاكستان است و اما پاكستان كشوري است كه...(و مجددا پاكستان را تشريح كرد) و اين داستان آقاي جليلي و پرونده هسته اي است
  • حانیه A1 ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    0 1
    مهم نیست به کی رای بدیم هرکس حق داره انتخاب کنه. فقط یه سوال از آقا هومن، مگه بعد از افتضاحی که طرفداران آقای موسوی ایجاد کردن از مردم عذر خواهی کردن؟ نکردن. مگه وقتی به امام حسین و عاشورا اهانت کردن عذر خواهی کردن. نه برادر من نکردن. تو اون زمان یه عده احساس کردن احمدی نژاد بهتره بعضی هم موسوی. اینکه بعدا آدم ها تغییر میکنن دیگه تقصیر مردم چیه؟!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین