پاسخ روحانی به نقد فرهنگی سعید جلیلی: کسانی که دم از ساده زیستی می​زدند پایان کارش به کجا رسید؟/2/

7 نامزد انتخابات ریاست جمهوری به نقد برنامه​های فرهنگی روحانی که می​گفت «نقش دولت در فرهنگ تنها حمایت و نظارت باید باشد» پرداختند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دومین مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری با محور موضوعات فرهنگی و اجتماعی در حال برگزاری است.
حسن روحانی دومین کاندیدایی بود که پشت تریبون قرار گرفت. وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی یکی از مهمترین مسائل اجتماعی و ملی ما است، گفت: انقلاب ما اساسا یک انقلاب فرهنگی بود ولی امروز متاسفانه بعد از 35 سال در زمینه فرهنگی آنچه مردم می‌بایست شاهد باشند را شاهد نیستند.
وی افزود: انقلاب ما انقلاب نور و اخلاق بود، آیا امروز در جامعه ما اخلاق وجود دارد؟ بزرگانی در جامعه ما بودند و هستند که مروج اخلاق بودند. در رسانه‌های عمومی سخنی گفته می شود که مردم آشکارا می‌دانند اغراق و مبالغه است، گاهی آمار غیر دقیق و نادرست است. افرادی از بین مسئولان از رسانه برای تهمت زدن به دیگران استفاده می‌کنند بدون اینکه حکم قضایی صادر شده باشد! وقتی افرادی که مسئولیت‌های سنگین دارند، اخلاق را زیر پا می‌گذارند، چه چیزی از اخلاق باقی می‌ماند؟ وقتی اخلاق رفت، اعتماد عمومی هم از بین می رود؟ این همه چک‌های بی محل، اعتیاد که آمار و ارقامش روز به روز بیشتر می‌شود، آمار حاشیه‌نشینی روز به روز بیشتر می شود. طلاق در یک سال گذشته 7 درصد رشد کرده است. اینها همه آسیب‌های اجتماعی است. بررسی‌هایی که ما در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت داشتیم، نشان می داد این آسیب ها رو به افزایش هستند. برای اینکه آن مبنای فرهنگی صدمه دیده است.
روحانی در ادامه در بیان راهکارهایش در بخش فرهنگ، گفت: من در میان انواع راهکارهای مختلف مهمترین راهکار را تمرکز زدایی می دانم، تا زمانیکه فرهنگ ما دولتی است، مسائل ما حل و فصل نمی شود. تا زمانیکه ما به جای تعمیق به ترویج بپردازیم، مسائل حل و فصل نمی شود. تا زمانی که دنبال کمیت و آمار باشیم و آمار تولید کنیم -حتی اگر واقعی باشد- اما دنبال اثر بخشی نباشیم، مسائل حل و فصل نمی شود.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: درست است که دولت در زمینه فرهنگ باید سیاست​گذار باشد، باید نظارت کند، باید حمایت کند ولی اولین حمایتش شفافیت در مقررات و ایجاد فضای امن در جامعه است. اما باید کار به صاحبان اصلی و اصحاب هنر و فرهنگ واگذار کنیم و دولت حامی آنها باشد.


در ادامه 7 کاندیدای ریاست جمهوری هب نقد اظهارات روحانی پرداختند که در ادامه می آید؛


محمدباقر قالیباف: اینکه آقای روحانی می گویند رفتار مسئولان در جامعه تاثیرگذار است، حرف درستی است. حتما مردم نگاه می کنند که مسئولان چگونه در مدیریت و گفتار و وعده‌هایی که می دهند چگونه رفتار می کنند؟ اما سوالم از آقای روحانی این است که با توجه به این انتقادها بنا است در دولت ایشان با چه رویکرد فرهنگی به این موضع نگاه کنیم؟ اگر تمرکز را از بین ببریم تمام آنچه ایشان گفتند اصلاح می شود؟ اگر اینگونه است بگویند باید طرح نو درانداخت و به نوعی دیگر به فرهنگ نگاه کرد؟ یکی از ضعف‌های فرهنگ نگاه دوگانه به رابطه دولت و ملت است که بسیار آسیب پذیر است. اما این به تنهایی می تواند مسائل را حل کند؟


محسن رضایی: یکی از آن عواملی که گفتم تاثیر رفتار دولتمردران روی فرهنگ بود. البته دامنه این رفتار غلط در دولتمردان، بسیار بیشتر است. ما باید رابطه دولت و مردم را به نحوی بازسازی کنیم که تحول فرهنگی ایجاد شود. 
سیدمحمد غرضی: سوالم از آقای روحانی این است که آیا فرهنگ یک جامعه اکتسابی است یا تزریقی؟ آیا دولت ها موفق می شوند با فرهنگ مد نظر خودشان فرهنگ یک جامعه را ترویج دهند؟


محمدرضا عارف: اگر تمرکزدایی صورت گیرد، ولی نگاه قیم مابانه دولت حل نشود، مشکلی حل می شود؟ آیا شما فعالیت در بخش های هنری را یک حق می دانید یا امتیاز؟ تا الان برخوردها این را امتیاز می دانسته که دولت به خود حق می داده به راحتی این امتیاز را سلب کند. مثل خانه سینما که این دولت حق خود می داند که این خانه را تعطیل کند! چه کار می کنید که این نهادها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند؟

سعید جلیلی: نگاه به فرهنگ باید تهدید محور و فرصت محور باشد. اگر فرصت ها را درنیابیم نمی توانیم تهدیدها را هم حل کنیم. نباید گزینشی و سیاسی به فرهنگ نگاه کرد. برخی مقولاتی که شما گفتید در کنارش مقولات دیگری هم هست. یک زمانی اشرافی‌گری داشت اوج می گرفت که این قطعا آسیب بخش است. فرهنگ اسراف و دوری از ساده زیستی و تبعیض داشت شکل می گرفت و توجیه می شد. اگر مجموعه آسیب‌ها بخصوص در عرصه حکومت و دولت بتواند آثار سنگینی داشته باشد، حتما تاثیرات مخرب خواهد داشت. باید به مجموعه اینها نگاه کرده و مانع‌شان شویم. به خصوص دولت باید جلوی اشرافی‌گری و تبعیض و فساد و اسراف را بگیرد.


علی اکبر ولایتی: آقای روحانی به بخشی از آسیب شناسی فرهنگی اشاره کردند ولی توقع این بود که بعد از آن راه حل های خود را ارائه دهند. که شاید در 3 دقیقه باقیمانده قصد دارند آنها را بیان کنند.


غلامعلی حدادعادل: آقای روحانی که هم اسما روحانی هستند و هم در کسوت روحانی هستند، اشاره کردند که نگران باورها و اعتقادات فرهنگی هستند و خیلی راجع به سانسور اظهار نگرانی کردند. من هم مدافع سانسور نیستم اما سوال می کنم اگر در یک اثر هنری و یک کتاب یا فیلم به باورهای دینی و مقدسات اهانت شود یا ریشه های پایه ای و اخلاقی جامعه موردهجوم قرار گیرد، شما به عنوان دولت اجازه می‌دهید آن کتاب وارد خانواده ها شود و فساد ایجاد شود؟ دولت شما مانع نمی شود؟ ایشان می گویند «آیا امروز در جامعه ما اخلاقی وجود دارد؟« این یک استفهام انکاری است که اخلاقی وجود ندارد! شاید هم به یک یا چند نفر در عالم اداره کشور انتقاد داشته باشند اما همه شخصیت ها و الگوهای کشور منحصر به همان چند نفر مورد انتقاد شما هستند؟ یعنی در جامعه ما کسی نیست که گفتارش اخلاقی و معنوی باشد رهبری و علمای دین و مراجع که اینقدر تبلیغ می کنند و اینکه می​گوید فرهنگ باید به دست مردم باشد، مگر امروز برای مثال مساجد به دست مردم نیست.


حسن روحانی در وقت 3 دقیقه ای خود در پاسخ به نقدهای مطرح شده، گفت: راه‌حل این است که وقتی سیاست ها را دولت وضع می‌کند و قانون شفاف می شود، به انجمن‌های حرفه ای و نظام صنفی واگذار کند، چه اشکالی دارد نظام های صنفی از هنرمندان روزنامه و ... داشته باشیم؟ و آنها خودشان کنترل کنند؟ وقتی قانون وجود دارد مگر دولت به تنهایی می تواند فرهنگ را حل و فصل کند؟
وی افزود: اگر می گویم اخلاق مشاهده نمی شود؛ منظور این است که آن اخلاقی کمال و مطلوب است که مورد انتظار این نظام و انقلاب است. اخلاق از قبل هم بوده ومردم هم مسلملان هستند. اما انتظار این بود که اخلاق اینگونه باشد. آیا اخلاق را فقط افرادی که ممیزی می کنند، می‌فهمند؟ باید مسائل فرهنگی را به اهلش سپرد.
روحانی تصریح کرد: اینکه گفته می شود فرهنگ اشرافی گری نباید باشد، درست است و فرهنگ اسراف نباید باشد، وجدان کاری باید باشد. اما متاسفانه کسانی که دم از ساده زیستی زدند، ببینیم پایان کارشان به کجا رسید! کسانی که دم از فساد زدند فسادهای 3 هزار میلیاردی از دولت شان سربرآورد.
وی خاطرنشان ساخت: اگر آزادی دادیم، آن وقت می توانیم جلوی فساد را بگیریم. به نظارت‌های رسمی اکتفا نکنیم. فرهنگ تزریقی نیست. اشکال ما این است ک فکر می کنیم فرهنگ آبشاری است که باید سرمردم باز کنیم! فرهنگ چشمه های جوشانی است که در نهاد مردم است و باید به آن توجه کنیم. این شرایطی که در جامعه ما به وجود آمده که نگاه قیم مابانه به فرهنگ نمی خواهیم ما قوام می خواهیم اگر به فرهنگ قوام دهیم موفق می شویم.

/29220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 296858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 58
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    باریکلا روحانی
  • milad IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    آقای جلیلی گفت ما باید از ظرفیت های فرهنگی کشور استفاده کنیم و مقابل هجمه فرهنگ غربی بایستیم. وی بعنوان نمونه فیلم آرگو را مثال زد و از این مصداق هالیوودی چنین برداشت کرد که "هنر برای هنر" بی معنی است و فرهنگ و هنر متعالی باید در راستای سیاست های دولتمردان حرکت کند و به واقع از نظر آقای جلیلی هنر فردی معنا ندارد که البته این نوع نگرش سنتی با اندیشه ایشان مطابقت دارد. وی در ادامه چندباره به ظرفیت های فرهنگی اشاره کرد و بعنوان مصداق مداحی حاج محمود کریمی را مثال زد که حقیقت نگاه هنری ایشان را نشان می دهد وی گفت نباید فرهنگ منحصر به عده ای خاص شود(اشاره تلویحی به عارف و روحانی!) بلکه باید به کسانی چون این مداح اهل بیت فضای فعالیت داده شود تا بتوانند ظرفیت فرهنگی و هنری کشور را گسترش دهند.
    • بی نام A1 ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      هنر نباید منحصر به عده ای خاص شود حرف آقای روحانی هم همین بود نه اینکه عده ای همفکر جلیل فقط خودشان را ببینند
    • بی نام IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      خیلی دوست دارم بدونم حاج محمود کریمی قبلاً چی کاره بوده چون چهره و صدای خاص گرفته اشون نشانه هایی از گذشتشون میده که باید اون رو هم جناب جلیلی برای الگو سازی مورد نظر قرار بدن
    • غ IR ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      88 6
      وقت قراره دل بیقراره چشام واسه دیدن تو در انتظاره ساعت دیوار تند میره انگارخبر آوردن نمیای برای دیدار
    • بی نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      13 2
      اشتباه مثبت دادم
    • بی نام IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      26 1
      جناب جلیلی به مداج جماعت کم فرصت داده شده، حالا شما بیایین تو رو خدا براشون فرصت ایجاد کنین واقعاً درد ما فرصت ندادن یا دادن به مداحان است؟!!! متأسفم برای شما جناب جلیلی!1
    • بی نام IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      2 27
      در مورد اون اقایی که میخواست بدونه محمود کریمی قبلا چیکاره بوده فقط اینو میتونم بگم که کافر همه را به کیش خود پندارد . البته تقصیری هم ندارید چون گل سر سبد هنرمندای مورد اقبال شما گلشیفته و شجریان و امثال هم در خارج از کشور هر روز یک دسته گل تازه به اب میدن شما فکر کردید هنر فقط همینه ضمنا احتیاجی نیست کانید مورد نظر شما اینها رو الگو کنه چون الگو هاش امثال شما ها فراوانند.
  • ایرانی A1 ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    اگر به همین مداحان اجازه داده شوند تا به قول این کاربر فضای فرهنگی را گسترش دهند!!!! اختلافات و چند دستگی کشور را خدای ناخواسته نابود می کند. عزیز دل همه مردم ایران که شیعه نیستند تا به پای مجلس مداح ها بنشینند. کمی تفکر هم بد نیست.
  • پویا طیبی A1 ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    رای من اقای روحانی...چون تمام حرف های دل من که مثل یک غده در گلوی من گیر کرده بود بیان کرد...به امید پیروزی انکه برای مردمه نه مقابل انها....حالا هرکس که می خواهد باشه.....
  • پویا طیبی A1 ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    رای من اقای روحانی...چون تمام حرف های دل من که مثل یک غده در گلوی من گیر کرده بود بیان کرد...به امید پیروزی انکه برای مردمه نه مقابل انها....حالا هرکس که می خواهد باشه.....
  • بی نام A1 ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    رشد رای روحانی خیلی سرعت گرفته
  • بی نام IR ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    اصولگرا ها هیچ حرفی که برای داشتن نداشتن ! زنده باد روحانی -> اصلاح طلب <- عارف
    • بی نام A1 ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      8 55
      روحانی اصلاح طلب نیست.....
  • بی نام IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    باثبات ترين مسلط ترين محکم ترين سنجيده ترين در مناظره امروز، چهارشنبه، بي شک دکتر جليلي بودن.
    • بی نام A1 ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      فامیله شی . . .؟؟
    • بی نام A1 ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      با ثبات بود چون یک قسمت هایی خواب بود.
    • امیدوار A1 ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      131 8
      باشه چون تو گفتی
    • سحر IR ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      209 8
      مناظره رو دیدی اصلآ ؟
    • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      23 3
      منفی هلتو میتونی بشمری عزیز؟؟!!
    • سحر IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      40 1
      من که از صحبت های دکتر جلیلی هیچی متوجه نمیشم
    • ايراني IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      35 0
      يعني هركه فقط بگه ظرفيت خيلي مسلطه ؟؟؟؟ جليلي كه همش مي گفت ظرفيت ظرفيت ......
    • سپهر A1 ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      1 16
      قابل توجه طرفداذان آقایان عارف و روحانی که عین همه مردم ایران دوست دارن تو خوشی و رفاه زندگی کنند ولی باور کنید حرفای اونا فقط چندتا شعار قشنگه که قابل اجرا نیست اگرم قابل اجرا باشه دست اینا نیست
  • محمد IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    در عرصه سیاست،اقتصاد،فرهنگ و... با سه کلمه ظرفیت،مثلاًو اشرافی گری با ذکر بسم الله الرحمن الرحیم جمله مناسب بسازید و بگویید که چگونه میخواهید با مادر،معلم و مسجد اوضاع فرهنگ کشور را از این رو به آن رو کنید.تکلیف کسی که از داشتن نعمت مادر محروم است و مسجد نمیرود ونماز فرادی میخواند چیست؟
    • بی نام IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      55 3
      با کلمه مادر می خواهند زنان را از حق کار و تحصیل و سایر حقوق اجتماعی و انسانی خود محروم کنند. بنابراین کلمه مادر اسم رمز این برنامه هاست و ایشون خیلی با برنامه اند.
  • هادی IR ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    درود بر شیخ نکته دادن، با سواد، آگاه و مدرن
  • بی نام IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    درود بر روحانی شجاع
  • هو IR ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    به فیلم های هالیوودی اشاره شد بد نیس یادآوری شود صنعت فیلمسازی در آمریکا دولتی نیس. در آمریکا هم فیلمای زیادی علیه سیاستهای دولت ساخته میشه یه مثال میزنم در مورد سیاست خارجی و شاید بحث فرهنگی هم باشه: چند وقت پیش که در بوشهر زمین لرزه اومده بود تو اخبار یاهو بیشترین نظراتی که داده شده بود متاسفانه و متاسفانه نه تنها همدردی نبود بلکه گفته بودن چند تروریست کمتر بهتر یا کاش ازین بزرگتر میومد یا این کار آمریکاس تا به ایران اخطار بده و ازین حرفا مگه مردم ایران چکار کردن که حتا در زمان مصیبت هم این نگاه نسبت بهشون هست؟!
  • بی نام A1 ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    تورو خدا روي اقاي عارف اجماع كنيد ايشان هم با برنامه تر و هم با سواد تر از اقاي روحاني هستند مخالفانشون فقط يكبار زندگينامه ايشون را بخوانند تنها كسي كه از اعتياد حرف زد دكتر عارف بود جليلي كه ميگه كدوم فضاي امنيتي در دانشگاه ؟ ميگه كدوم استادي را نذاشتن كار كنه. دكتر عارف از همه باسواد تر با ادب تر و با برنامه تر است مرسي دكتر عارف
    • بی نام IR ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      روحانی قطعا با سواد تره
    • بی نام IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      22 7
      جناب اقای روحانی از هر نظر بهتر هستن.
    • بی نام IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
      50 11
      جناب اقای روحانی از هر نظر بهتر هستن.
  • بی نام IR ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    روحانی خاتمی دیگر است دروووووود بر هر دو
    • بی نام IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      5 6
      بعد از انتخابات جر نزنی ها
    • رضا IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      4 13
      خاتمی یک متفکر است لطفا با رو حانی مقایسه اش نکنید.
  • مهرداد A1 ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۵
    90 7
    آقا تو رو خدا اصلاح طلبا روی روحانی یا عارف اجماع کنن و یکی شون کنار بره. حرفاشون خیلی مثل همه. شاید عارف باسوادتر باشه ولی به نظرم روحانی کاریزمای ریاست جمهوری داره. نمی دونم چرا هروقت یه فرصتی گیر اصلاح طلبا می آد، دوتا دوتا میان تو میدون. این جوری که نیاز به رقیب اصول گرا هم ندارید. رای تون شکسته می شه. همین الان از نظرها و کانت ها مشخصه طرفدارا دو گروه شدن.
    • بی نام IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      22 0
      آقا التماس نکن! هر 8 تا نامزد در اصول و بنیان تفاوتی با هم ندارن فقط در بعضی از جزئیات و یا روشها مختصر فرقی دارن .شما به هرکس دوست داری رای بده واصلا خودشو ناراحت نکن
  • سامان A1 ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    زنده باد دولت تدبیر و امید رای ما دکتر روحانی
  • حسین GB ۰۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    47 22
    به نظرم آقای رضایی به نکته خوبی درباره نبود ساز و کار برای اعتراض اشاره کردن ...روز بروز قانع میشم بهش رای بدم
    • بی نام IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      19 0
      رضایی خوب هست اما نه برای ریاست جمهوری
  • سپهر IR ۰۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    136 5
    هیچ دقت کردین آقای جلیلی 225 بار گفتن ظرفیت..تهدید...فرصت
    • سحر IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      37 1
      ساختار رو یادت رفت ، البته نه به این شدت که گفتی.
  • هه هه IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    142 7
    اگر کلمه " ظرفیت " نبود جلیلی هم نبود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • بی نام IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      10 84
      ما دوران خفت و خاری روحانی رو فراموش نکردیم
  • behzad DE ۰۴:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    34 3
    فرهنگ نیازی به مراقبت ندارد . فرهنگ ، خود برای مراقبت می آید و هر عنصر نا لازم و ناشایست را مثل رودخانه ای در خودحل می کند و آن چه می ماند تمامیت رودخانه است. کسی که از مراقبت فرهنگی سخن می گوید هرگز آن را نشناخته یا به سودش نبودش که بشناسد . مگر می شود از فرهنگ سخن گفت و چشم به هندسه ی خلاق و طبیعی آن بست ؟ هیچ دشمنی با فرهنگ حمله نمی کند بلکه با ضد فرهنگ هجوم می آورد و تنها بخش هایی از فرهنگ مقصد آسیب می پذیرد که اساسا از درک خود تهی بوده است . فرهنگ کیفیتی یکپارچه است و خودی و غیر خودی ندارد . هوگو ، پاز ،شاملو ، هدایت ، کوندرا ،بونوئل و ... جزو فرهنگی جهانی هستند که هرگز به هیچ هجومی دست نمی زنند و حضور آنان اگر در دوره ای به تاخیر بیفتد به هیچ وجه از نقش تاریخی آنان چیزی کم نمی شود .
  • علي IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    56 4
    راي من گفتمان اصلاح طلبي چه روحاني چه عارف. هرچي سيدمحمد خاتمي بگه
  • محمد IR ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    74 9
    ای ول ای وله روحانی تاج سره
  • 444444 EU ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    78 8
    اگه میخواین مثل این چهار سال بدبختی بکشین به اصول گرا ها رای بدین . . . فففففقققطططط رررروحانی
    • بی نام A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      4 15
      روحانی اصلاح طلب نیست
  • فاطر IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    4 56
    سحر خانم گفتن که هیچی از صحبت های آقای جلیلی متوجه نمی شوند!!! و همیشه هم در مورد ایشون نظریه پردازی و رای می دهند سحر خانم لطف کن اول متوجه بشو بعد رد یا تایید کن ! دوم اینکه فقط آقای جلیلی و در ادامه آقای قالیباف هستند که برنامه اعلام می کنند بقیه دوستان فقط انتقاد می کنند. به امید یه هوای تازه تر
  • بی نام IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    10 44
    اقای روحانی خوب حرف میزنن مثلا با ده میلیون گردشگر اشتغال رفع میشه !! اقا من 20 میلیون جذب میکنم به من رای بدین !!! با حرف خیلی چیزا میشه!!!! دوستان لطفا به هر که دوست دارید رای بدهید اما فقط از روی عقل نه احساسات !!که فلانی گفت ماهواره فلانه به امانه یا حرف های قشنگ دیگه ای که دل هر جوون رو اب میکنه!!! به اون رای بدیم خداییش بشینیم به یکی رای بدیم که برنامه داشته باشه صادق باشه تا بتونه حداقل یه سری از مشکلات رو حل کنه.
  • رضا IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    13 15
    کسانی که به خاطر سخنوری روحانی طرفدار ایشون شدند بدونند سخنور بودن دلیل خوش فکر بودن یا برنامه داشتن نیست.در ضمن روحانی انگار داره حفظیاتش رو تکرار می کنه .داره لحن سازی می کنه اما عارف خودشه.روحانی به دوربین نگاه می کنه که رای جمع کته...عارف یک ذره لهجه داره مثل رو حانی لفظ قلم حرف نمی زنه اما تو مفهومه حرفاش نشانه های کار بلد بودن و مطلع بودن از ساز و کارهای نظام آشکاره.من هم عارف رو ترجیح میدم.
  • jamshid A1 ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    4 31
    این اقای بزرگوار که میخواد ده میلیون گردشگررا جذب کنه باید اول زمینه اش را فراهم کنه مثلا شجریان با گوگوش مشترکا وبا حجاب برنامه اجرا کنند خانم فرهیخته وفراری مغز گلشیفته با حجاب بیاد اسلامو ترویج کنه یه مشروب درست کنیم که ضمن حلال بودن نئشگی وشنگولی را به ادم بده منهای اربده کشی وبدمستی جونم برات بگه خیلی چیزای دیگه هم مهیا کند مثل........انشاءالله 10 میلیون کمه شاید 50 میلیون گردشگر بیان لطفا لباستو دربیار تا این حرفها را از این گونه لباسا نشنویم.متاسفم.
    • مهناز IR ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
      8 2
      ادبیات حرف زدنتون همینه کاریش نمیشه کرد!!!!!!!!!
    • بی نام IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
      0 0
      تن آدمی شریف است به جان آدمیت/نه همین لباس زیباست نشان آدمیت.
  • پریا A1 ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    26 0
    قطعا یه اصلاح طلب ولی باز هر چی سید محمد خاتمی عزیز بگن.
  • دارکوب الدوله IR ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    0 0
    آنهای که دم از ساده زیستی میزنند محل کارشان مجمع تشخیص مصلحت است ؟ و لاف مردمسالاری میزنند ؟ دم از خصوصی سازی میزدنند ؟ اما اختصاصی سازی کردنند ؟ جشن گندم گرفتند ؟ همان روز چند گشتی گندم در بنادر منتظر تخلیه بودنند ؟ باعث اختصاصی سازی کارخانه ها شدند ؟ و فلاکت هزاران خانواده کارکر ؟ باز هم میتوانم از دسته گل هایتان بنویسم ؟
  • بی نام A1 ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    13 1
    فقط روحانی