به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در 4 دقیقه نخست زمان خود با سلام به فرهنگیان و دانشمندان کشور، گفت: در اینکه فرهنگ هم با اقتصاد و سیاست مرتبط است حرفی نیست اما امروز آمده ایم اینجا که درباره فرهنگ صحبت کنیم. فرهنگ در جامعه مانند روح در پیکر است؛ به منزله شخصیت برای فرد است. هویت هر جامعه به فرهنگ آن است. هویت ما اسلامی است. مردم ما پیش از اسلام نیز خداپرست بودهاند. باید فرهنگ اسلامی را اساس کار قرار دهیم. باید زندگی و جامعه خود را قرآنی کنیم. باید بر اصالت فرهنگ ایرانی و اسلامی تاکید کنیم. در دولت آینده تلاش خواهم کرد که نسل جوان فرهنگ خود رابشناسد و به فرهنگ خود و به مسلمان و ایرانی بودن خود افتحاد کند. این انقلاب اولین شعارش استقلال بوده است. اگر در فرهنگ استقلال نداشته باشیم در سیاست و اقتصاد استقلال نداریم. فرهنگ باید مانند آبشاری از بالا سرآزیر بشود و همه را در بر بگیرد. فرهنگ مانند جان است. این مهم است که ما دربرابر تهاجم فرهنگی زمانی می توانیم مقاومت کنیم که فرهنگ خود را بشناسیم. اگر ما در اختیار خودمان سرمایه نداشته باشبم نمی توانیم داد و ستد کنیم.
در ادامه نوبت به نامزدهای دیگر رسید که نقدهای خود را به این نامزد انتخاباتی ارائه دهند.
روحانی، قالیباف و رضایی نظری درباره سخنان غلامعلی حدادعادل نداشتند.
محمدغرضی از حدادعادل پرسید: آیا فرهنگ ایران در منطقه نسبت به همسایگان معرفتی عمل کرده یا تاثیر گذار بوده است؟
محمدرضا عارف نیز پرسید: یک سوال درباره برنامه چهارم دارم. قانون برنامه چهارم را شما ابلاغ کردید. بخش فرهنگیش ابتدا در شورای انقلاب فرهنگی تشکیل شد و جلسه ای بعدش تشکیل شد. احکام خوبی درباره توسعه فرهنگی در این برنامه بود. چه باید کرد که این احکامش اجرا شود و آیا شما پیگیری هایی کردید برای اجرایی کردنش؟
سعید جلیلی به جای پرسش از حدادعادل گفت: بگذارید من جواب آقای روحانی را بدهم. چرا در سال 82 و 83 این فضای فرهنگی برای کرسیهای مناظره و آزاد اندیشی شکل نگرفت؟
ولایتی هم از رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی گفت: خواهش من از حدادعادل این است که اگر پیشنهادی برای پیشرفت فرهنگستانها دارند ارائه دهند؟
حدادعادل در پاسخ به این پرسشها گفت: در پاسخ آقای غرضی عرض کنم که فرهنگ ایرانی و به ویژه فرهنگ اسلامی ایرانی فرهنگ تاثیرگذار بوده است و این فرهنگ با والایی مفاهیم خود توانسته است در منطقه اثر بگذارد. یکی از فرهنگ شناسان کشورهای همسایه به من می گفت که منزلت فرهنگ ایران در جهان اسلام منزلت فرهنگ یونان در غرب است.
وی درباره اظهارات محمدرضا عارف نیز گفت: آقای عارف راجع به برنامه چهارم صحبت کردند. ممکن است برخی از موارد این برنامه اصلاح شده باشد و ممکن است برخی هم نشده باشد. اشکال ما به برنامه چهارم یک اشکال بنیادی بود. در برنامه چهارم که چاپ شده بود و بعدا به اندازهای شور بود که آشپز هم فهمید و جمعش کرد اشکالاتی داشت که بعدا اگر فرصتی باشد میتوانیم مفصلا به آن بپردازیم.
حدادعادل همچنین گفت: آنچه که آقای ولایتی گفتند فرهنگستانها و فرهنگستان زبان و ادب فارسی داشتند وظیفه راهبردی دارند.
27219
پس از سید محمد غرضی قرعه به نام غلامعلی حدادعادل افتاد تا سیاستهای فرهنگی خود را توضیح دهد.
کد خبر 296880
نظر شما