۰ نفر
۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶

مکانیزم هایی به کار رفته که مردم ،در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم خواسته یا ناخواسته، میان انتخاب یکی از دو سر پاره خط سازش و مقاومت سرگردان شده اند.

اکنون دیگر زمان نقد این مکانیزم ها و پرداختن به درستی یا نادرستی خلق این تفکر و اینکه اولین بار از سوی چه کسی یا چه کسانی مطرح و سپس در آن دمیده شد نیست. اکنون زمان کم کردن از تبعات منفی و بازخوردهای پیامی است که این ترکیب بندی در داخل و خارج از مرزهای کشور به همراه خواهد داشت و ممکن است سردرگمی مردم را حتی تا شب انتخابات به همراه داشته باشد.
در حال حاضر برداشت ها از خلق این دو قطبی این است که یکی از نامزدهای حاضر در صحنه بیشترین ویژگی های نماد مقاومت و یکی دیگر از نامزدهای حاضر، بیشترین ویژگی های مربوط به نماد سازش را دارد و ما بقی نامزدها، در بهترین شرایط حول دو نقطه اصلی تشکیل دهنده این پاره خط می چرخند و در همین حال تلاش هایی در جریان است که القاء کند نامزدهای دیگر ناگزیر در انتها باید به یکی از این دو نقطه پاره خط، ملحق شوند.
با این فرض در آخرین روزهای فعالیت انتخابات،  مردم با دو محور دور شونده از هم مواجه خواهند شد، محور مقاومت در برابر محور سازش.
این سمت گیری هم اینک در سیاست خارجه کشورما نیز به چشم می خورد. کشورما اصلی ترین بخش از محور مقاومت است و برهمین اساس برخی در داخل معتقدند کشور نیز باید توسط سیاستمدارانی اداره شود که در زمره محور مقاومت محسوب می شوند.
اینکه اصل این جمع بندی و تفکر، درست است یا نه، در این مقال نمی گنجند. این تفکر موافقان و مخالفان جدی و صاحب رأیی دارد که هر کدام مسئول تبیین نظرات و دیدگاه های خود در این باره هستند. اما از آنجا که این خط کشی هم اکنون بحث غالب است، در این فرصت کوتاه به جای پرداختن به درستی یا نادرستی آن ، باید همگان را درباره اشتباه در تطبیق برای ائتلاف های دقیقه نودی زنهار و هشدار داد. 
لازم به لاپوشانی و صحبت در لفافه نیست که منظور از محور مقاومت و محور سازش در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ایران چه کسانی و با چه خط فکرهایی هستند.
با این همه در این خصوص سوالاتی مطرح است که باید به آنها پاسخ های درخور داده شود.
- تعریف هریک از هشت نامزد حاضر در انتخابات ریاست جمهوری از این خط کشی و مرز بندی چیست و هرکدام از آنها خود را در کدام سوی این پاره خط می بینند.
-اگر این تفکر که نامزدهای نزدیک به مقاومت نهایتا باید با یک نفر تشکیل محور بدهند آن یک نفر را چه کسی باید تعیین کند؟ اگر جواب، مردم است آیا نباید اجازه داد همه نامزدهای نزدیک به تفکر مقاومت در صحنه تا پایان کار باقی بمانند تا عیار هریک از آنها در میان مردم مشخص شود و از وارد آوردن فشار به نامزدها برای کناره گیری و ائتلاف اجباری با یک فرد مشخص دست کشید؟
- اگر نامزدهای نزدیک به تفکر مقاومت نهایتا مجبور به ائتلاف با یکی از نامزدهای شاخص تر این جریان شوند، در این صورت چه فکری برای سایر سلیقه های دیگر موجود در این طیف  و خصوصا پیروان اعتدال و راه میانه بعمل آمده است؟
- فاصله هریک از نامزدهای نزدیک به تفکر مقاومت با یکدیگر و با نامزدهای نماد سازش چقدر است؟ ایا این فاصله ها اندازه گیری شده و در اختیار افکار عمومی قرار گرفته است؟
- آیا انتخاب خط مقاومت از سوی مردم به معنی جنگ خواهد بود؟ یا به معنی تحریم های بیشتر و وضعیت معیشتی سخت تر از آنچه اکنون برای آنها وجود دارد؟ تفکر مقاومت تاکنون هیچ دورنمایی از آینده کشور درصورتی که بتواند قدرت را در اختیار بگیرد ارائه نداده است. و آیا انتخاب خط سازش از سوی مردم به معنی پایان گرفتاری های معیشتی، بازگشت به زندگی نسبتا آرام دهه هشتاد( درقیاس با سه سال گذشته) خواهد بود؟ خط سازش (البته اگر هیچ یک از نامزدهای حاضر چنین تعریفی را درباره خود قبول داشته باشند) نیز دورنمایی از آینده کشور ترسیم نکرده است. آیا القاء چنین تصوری خود به نفع جریان رقیب اصولگرا و محور مقاومت نخواهد بود؟
- اگر مردم خط مقاومت را انتخاب نکنند چه خواهد شد؟ آیا با وجود تبلیغاتی که از سوی طرفداران این تفکر بعمل آمده این انتخاب به معنی این خواهد بود که مردم ایران دست از آرمان های خود برداشته و یا می خواهند نوکر آمریکا شوند؟ و آیا اگر نامزد تفکر مقاومت پیروز شود به معنی این است که مردم ایران خواستار پذیرش جنگ، تحریم های بیشتر و کمرشکن و وضعیت معیشتی سخت تر هستند؟ یا اینکه باید پذیرفت ارائه چنین تعابیر و تعاریفی از ابتدا اشتباه بوده و نیاز به ارائه یک گفتمان میانه هستیم؟

سوالات دیگری در این خصوص وجود دارد که مداقه در آنها لازم می نماید اما برای جمع بندی این مطلب معتقدم باید به خط اعتدال تآسی کرد.
شاخص رأی مردم است و رای مردم قبل از آنکه خط مقاومت یا خط سازش را تعیین و انتخاب کند، ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید و تایید قرار می دهد که به مراتب جایگاهی بالاتر از مقاومت و یا بحث پیرامون مقاومت یا سازش دارد.
جمله بالا برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری در سخنرانی مهم خود در مرقد امام خمینی(ره) است که فرمودند رأی ملت به هریک از هشت نامزد، رأی به نظام جمهوری اسلامی ایران است.

فرمایشان رهبری موید این ادعا است که اولویت با نظام جمهوری اسلامی است. اگر جمهوری اسلامی ایران مقتدر، مردمی، پیشرو، پیشرفته و مترقی باشد، قطعا محور مقاومت در منطقه نیز همینگونه خواهد بود.

کد خبر 297113

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    22 3
    اگر نظام نباشه مقاومت معنا نداره. باید نظام رو مقتدر کرد و از انتخاب گزینه هایی که توانایی مقتدر کردن نظام رو ندارن جدا پرهیز کرد
  • بی نام A1 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    6 26
    مقاومت هم به اندازه نظام مهمه
    • بی نام IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
      26 1
      اقای محترم بدان و اگاه باش که همه کسانی که دم از مقاومت می زنن نه تا کنون به خاطر یک داروی کمیاب از این داروخانه به آن داروخانه دویده اند و نه به خاطر بی پولی و کم درآمدی شرمندگی زن و بچه را کشیده اند. ساده زیست ترین آنها یک حقوق مکفی دارد که در اختیار زن و بچه قرار میدهد و خودش به امور اداری و مسئلیت های می رسد. اگر از برخی از آنها بدون مقدمه قیمت اجناس را بپرسید به خدا که نمی دانند. الان به همین اقایی که بیشتر از همه دم از مقاومت زده بپرسید قیمت داروهای ام اس و سایر داروها را می داند بخدا نمی داند. بخدا نمی داند که دارو در همین روزهای اخیر 40 دصد مجددا گران شده است.
    • بی نام EU ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      0 0
      مى خوام در جواب اون عزيزى كه ميگه كسايى كه دم از مقاومت مى زنن كشنگى نكشيدن بگم مثلا اونايى كه دم نميزنن اينطورى نيستن ؟! اونا كه به مراتب اشرافى تر زندگى كرده و مى كنند ! عمومشون از اول خانواده هاى متوسط يا كمى بالاتر داشته اند . در ضمن اقتصاد مقاومتى اقتصاد رياضتى نيست ، اقتصاد پويا و مدبرانه است كه وابستگى كمترى به نفت دارد و همه اقشار جامعه در برابر آن مساوى اند و كسى حقندارد بيشتر از بيت المال بردارد
  • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    23 6
    نهایتا همه نامزدهای اصولگرا رو مجبور می کنند به نفع جلیلی برن کنار خیالت راحت داداش
  • بی نام A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    7 23
    امام خامنه ای فرمودند رأی به هر یک از این هشت نفر رأی به نظام اسلامی است پس بقیه اظهار نظرها اساسا اصالت ندارند حالا هر کی می خواد باشه باشه روزنامه نگار باشه یا سردار فرقی نمی کنه.
  • بی نام A1 ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    7 28
    قطعا مقاومت به معنی جنگ نیست ولی اگر در راه عزت و شرافت مجبور به جنگ هم بشویم نباید بترسیم . هیچ غلطی نمی توانند بکنند.
    • بی نام IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
      32 2
      آخه چرا باید بجنگیم؟ با کی بجنگیم؟ ای خدا به داد مابرس
    • بی نام A1 ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      1 0
      وقتی بهت حمله شد میفهمی باید با کی بجنگی.
    • بی نام A1 ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      0 0
      وقتی بهت حمله شد میفهمی باید با کی بجنگی. ای خدا.
  • مهدی A1 ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    1 18
    متاسفم که نگارنده در پایان جمع بندی خود از فرمایش رهبری در 14 خرداد استنباط شخصی بعمل آورده است و نطر رهبری را در نظام تلقی نمودند حال آنکه رهبری همیشه مقاومت مردم را مظهر ایستادگی عنوان می کنند
    • بی نام IR ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
      12 3
      من نفهمیدم این آقا چی میگه؟ نظر رهبری را در نظام تلقی نمودند یعنی چی؟
    • بی نام IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
      2 0
      مقاومت مظهر ایستادگیه ینی چی؟ ینی مترادفه؟
  • بی نام IR ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    6 13
    هرکدام از این هشت نفر که رئیس جمهور بشوند برای نطام خوب است. از هر طیفی یک نفر در این هشت نفر نماینده هست از افراطیون اصولگرا جلیلی هست و از ته خط اصلاح طلب هایی هم که می شد تایید صلاحیبت بشه عارف هست. بقیه هم میونه هستند.
  • بی نام A1 ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    23 1
    مشکل اینه که متاسفانه تنها یک تفسیر از مقاومت در کشور ما جاری شده و هر تفسیر غیر آن باطل و مغایر با آرمان های نظاام تلقی شده است. باید به طرفداران این نگاه گفت که آیا همه ائمه ما به یک شیوه در مقابل کفر مقاومت کردند. آیا همه آنها همانند حضرت اباعبدالله ع مقاومت کردند و یا در هر زمان متناسب با شرایط شیوه مناسبی را برگزیدند. چرا به عنوان گفتمان انقلاب اسلامی تنها تقابل با دنیا و غرب را برگزیده اید؟ آیا امکان تعامل و داد و ستد با دنیا وجود ندارد؟ مگر همین حزب الله لبنان که بر گرفته از گفتمان انقلاب اسلامی است در کنار اقتدار و ایستادگی در برخی مقاطع زمانی، به زد و بند سیاسی و بعضا داد و ستد با برخی دشمنان قدیمی خود روی نیاورده است و به موفقیت هایی دست نیافته! اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
    • بی نام IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
      27 1
      مقاومت یعنی دشمنی با همه دنیا و دوستی با چند کشوری که با کمال احترام هیچ خاصیتی در تصمیم های جهانی و یا تغییر در قطعنامه ها ندارند. در این میان چیزی که مهم نیست خواری و ذلت و فقر و بدبختی ملت است که معلوم نیست در کجای تعریف مقاومت گنجانده شده است.
  • بی نام IR ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    43 3
    در ایران هرکسی که اهل دیپلماسی و گفتگو و تعاملات بین المللی باشه رو سازشکار می نامند. اگر کسی خوب فحش بده و دائم برای کشور ما دشمن تراشی کنه و قطعنامه های جور واجور بیاره می شه قهرمان و مبارز با امپریالیست.
  • بی نام IR ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    39 3
    پیامبر با ابوسفیان پیمان بست. ده سال صلح و در خلال ده سال مسلمانان از مدینه به مکه می رفتند و تا زمانیکه ابوسفیان صلح را نقض نکرد پیامبر دستور فتح مکه را صادر نکرد. اگر این اصولگراهای امروزی در آن زمان با پیامبر بودند حتما اعتراض می کردند.
    • بی نام IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
      2 0
      مهمتر اینکه زمان فتح مکه با قدرت تمام وبدون درگیری فاتح بود
  • بی نام IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    1 2
    تو که خیلی حالیته با مقاومت است که نظام باقی می ماند از نظام کدام کشور خوشت می یاد از عراق،افغانستان،بحرین و... تن دادن به غربی ها یعنی تبدیل شدن به عراق و افغانستان
  • س ع IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 0
    نظام = مقاومت نظام اسلامی، نظام لیبرال یا هر نظام دیگه ای یعنی دفاع و عدم عدول از نظم تعریف شده
  • بابا IR ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    0 1
    نظام سلطه برای تامین منابع خود هر جا حفره ای دیده از آنجا وارد شده. اصولیون و اصلاحتچی ها همه این مسئله را می دانند.آنها در تعریف آزادی و دموکراسی تفسیر به رای می کنند. اما مهم شیوه برخورد با مشکل سیاست خارجی است. یقه سیاه ها (اصولیون) معتقدند که تا حال همین سیاستی را که در قبال غرب داشتیم حفظش کنیم. چرا دنبال دردسر باشیم؟ همچنین اینها می ترسند اگر در منازعه هسته ای کمی عقب بکشند طرف بیشتر پر رو شود. اینها نمی توانند تا ابد این مسئله دشمنی با جهان یا دشمنی جهان با اینان را حل کنند. کلید دست دو خردادی هاست . البته نه همه آنها. مقاومت با شلوار پاره و هواپیمای کهنه و تسلیحات نامرعوب چینی و روسی و وجود گرانی بیکاری فحشا زورگیری و ... کمی عجیب می باشد. حکومت باید با ملتش رابطه سیاسی و اقتصادی خوب
  • رسول IR ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۹
    0 1
    بیانات کاندیدا ها در سفرهای خود تکرار مکررات است. نظیر بیمه بیکاری - اشتغال - بیمه محصولات کشاورزی - امید - زندگی !!! مگر قبلی ها چنین نمی خواستند که نتوانستند؟ تحقق این شعار ها به شق القمر می ماند. مگر با تعامل با دنیا ( نه زیربارسلطه رفتن)
  • بی نام A1 ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    2 0
    تا وقتی در دنیا ظلم هست، مقاومت معنی داره. نویسنده این مقاله چشمش رو بر روی این حقیقت بسته که کشورهای قدرتمند به کشورهای ضعیف ظلم میکنن و در برابر این ظلم باید مقاومت کرد.