به گزارش خبرآنلاین، علی سلیمانی درباه مجموعه شعر «شبگریههای مولانا» گفت: کتاب «شب گریههای مولانا» مجموعه 34 غزل من است که بیشتر اشعار آیینی هستند. این کتاب جزء اولین آثار از مجموعه کتابهای حلقه «اتفاق» که توسط حوزه هنری تهران تولید و توسط سوره مهر منتشر شده است.
این شاعر در ادامه گفت: بیشتر شعرهای این کتاب را بین سالهای 88 تا 90 سرودهام و سعی کردهام که نگاه نویی در اشعار این کتاب داشته باشم و از نگاه مرسومی که در شعرهای آیینی است فاصله بگیرم و همراه با اتفاقهای شاعرانه باشد تا ذکر روایات.
سلیمانی در پاسخ به این سئوال که این نگاه نو در اشعار آیینی یعنی چه اظهار داشت: هم اکنون ادبیات آیینی ما چند گونه شده است. یک دسته اشعاری است که سفارش نویسی است و شعرهایش مناسب هیاتهای مذهبی و مراسم عزاداریها است که در نوع خودش کار ارزشمندی است ولی به نظر من صرف پرداختن به این اشعار معمولا شاعر را از هویت شعری خود دور میکند و بیشتر منظومه نویسی است تا شعر.
وی افزود: در این گونه اشعار روایتها و مدایح را به نظم در میآورند که در جای خودش ارزشمند است ولی من در این کتاب سعی کردهام بیشتر شعریت را داشته باشم تا پاورقی خوردن و اشاره مستقیم به آیات و روایات و نگاه دیگرگونهای به ائمه علیهم الاسلام و اتفاقات تاریخ اسلام داشتهام. علی سلیمانی شاعر جوان برگزیده جشنوارههای مختلف ادبی از جمله جشنواره شعر فجر، جشنواره جهانی صلح لبنان، جشنواره شعر جوان، شبهای شهریور، جوان ایرانی و ... است.
بنابراین گزارش، این ناشر همچنین مجموعه هفت جلدی «قصههای انقلاب» به انتخاب و گردآوری محمدرضا سرشار را منتشر میکند. این مجموعه گردآوری داستانهای کوتاه 20 نویسنده برای گروه سنی نوجوانان است.
سرشار گفت: در این مجموعه تمامی داستانهایی که درباره انقلاب اسلامی نوشته شده بودند و از نظر ادبی و ساختاری حرفی برای گفتن داشتند، در طی سالهای پس از انقلاب جمعآوری و برای این مخاطبان ارائه شده است. وی با بیان اینکه داستانی را نمیتوان یافت که در مورد انقلاب نوشته شده باشد و از نظر ادبی هم حائز اهمیت باشد و در این مجموعه آورده نشده باشد، ادامه داد: در این هفت مجلد حدود 35 داستان کوتاه از 20 نویسنده گردآوری شده است. پنج مجلد از این مجموعه پیش از این در دهه 70 منتشر شده بود که الآن بعد از 15 سال تجدید چاپ میشوند. دو جلد دیگر نیز به این مجموعه افزوده شد که برای اولینبار منتشر خواهد شد.
سرشار در ادامه به جلدهای تازهچاپ از مجموعه «قصههای انقلاب» اشاره کرد و یادآور شد: این مجلدها که در سلسله مذکور به عنوان چهارمین و هفتمین کتاب تعریف شدهاند، «امام میآمد» و «نوشته روی دیوار» نام گرفتهاند. در «نوشته روی دیوار» داستانهایی با عناوین «تفنگ» نوشته محمدرضا بایرامی، «سنگ و شیشه» اثر مصطفی خرامان، «شبی برای شعارنویسی» نوشته هاجر زمانی، «عکس» اثر غلامرضا آبروی و «نوشته روی دیوار» نوشته سیدناصر هاشمی ارائه شده است. همچنین در مجموعه «امام میآمد» داستانهایی با اسامی «امام میآمد» نوشته بهار طائرپور، «یکی از همین مردم» اثر وجیهه علیاکبری سامانی، «مرد پریشان» نوشته احمد عربلو، «شبهای حکومت نظامی» اثر خسرو آقایاری و «اعلامیه» نوشته مهدی کردفیروزجایی گردآوری شده است.
این نویسنده با بیان اینکه انتشارات سوره مهر در نظر دارد مجلدهای یک تا سه این مجموعه را پس از پانزده سال تجدید چاپ کند، ادامه داد: «به دنبال پدر»، «پای تخته سیاه» و «همه گفتند مرگ بر شاه» عناوین این مجلدات است.
6060
نظر شما