شاید کمتر کسی در ابتدا باور می کرد بعد از برخورد هایی که با معتادین در اوایل داشتیم کسی جرات پیدا کند بعد از آن به سراغ تریاک یا انواع مواد مخدر گرایش پیدا کند.اما دیری نپایید که موضوع مواد مخدر نگرانی های را ایجاد کرد

شاید کمترکسی در ابتدا باور می کرد بعد از برخورد هایی که با معتادین در اوایل داشتیم کسی جرات پیدا کند بعد از آن به سراغ تریاک یا انواع مواد مخدر گرایش پیدا کند.اما دیری نپایید که موضوع مواد مخدر نگرانی های را ایجاد کرد تا این که ستادی با ریاست رییس جمهور و عضویت بالاترین مقام دستگاه های اجرایی، انتظامی و قضایی و ...تشکیل شد. قانون مبازه با مواد مخدر تصویب و چند دفعه نیز اصلاح شد.اما علیرغم اقدامات انجام شده، هیچگاه نتوانستیم در جهت کاهش رشد مصرف کنندگان به مواد مخدر موفق شویم. علاوه بر آن شاهد تنوع مواد مخدر و خطرناک تر شدن مواد مخدر از سنتی به صنعتی(شیمیایی) هستیم. در نوع اخیر، بیشتر جوانان و نوجوانان هر جامعه به آن گرایش پیدا می کنند و آثار تخریبی آن نیز بیشتر از مواد مخدر سنتی است.ضمن این که مصرف آن آسان تر،حمل و توزیع آن نیز راحت تر و مشکلاتی مثل دود و ... را هم ندارد. تولید آن نیز در داخل خانه ها (لابراتوارهای خانگی) امکان پذیر هست و درآمد بالایی هم دارد.حجم آن کم است ولی میزان مسمومیت آن بالاست و درمان آن هم بسیار دشوار می باشد. آثار مخرب روانی و افزایش اختلالات روانی،افسردگی،اضطراب و رفتار های پرخاشگرانه، توهم، هذیان از جمله این آثار است. همچنین می توان به افزایش رفتار های پرخطر جنسی، اقدام به قتل پس از مصرف این نوع مواد مخدر و ...نیز اشاره کرد.
همه این شرایط به علاوه آسان تر بودن روش مصرف و تنوع پذیری بیشتر این نوع مواد و ناکارآمدی شیوه های درمانی موجود در استفاده کنندگان از مواد مخدر صنعتی،نگرانی را درباره آینده مواد مخدر بیشتر می کند. افزایش آمار کشفیات این نوع مواد در کشور نیز موید نکته فوق است.
عدم توجه به عوامل و پیامد های اجتماعی مصرف مواد مخدر صنعتی و نوین نیر موجب خواهد شد تا هزینه بیشتری را در آینده در این زمینه بپردازیم.

بدون شک زنجیره ای بودن آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد به مواد مخدر و تاثیر و تاثری دارند موجب خواهد شد تا اعتیاد به مواد مخدر زمینه گسترش جرایم و آسیب های اجتماعی دیگر را در جامعه افزایش دهد. تاملی در آمار زندانیان مواد مخدر به کل زندانیان کشور، تاثیر اعتیاد در آمار طلاق، سرقت و ...گویای همین مسئله است. علاوه بر موارد فوق گسترش آمار معتادین در هر جامعه ای بر امنیت اجتماعی آن جامعه نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت و افراد را در ایفای نقش های اجتماعی خود دچار مشکل می کند. این در حالی است که امروزه مهمترین عامل توسعه در هر کشوری نیروی انسانی سالم،خلاق،موثر،مسئولیت پذیر و کارآمد است.اعتماد میان افراد در ارتباطات اجتماعی خدشه دار می شود،حتی نزدیک ترین کسان افراد از جمله پدر،مادر،برادر،خواهر،فرزند، همسر و... از آنها دوری می کنند و منزلت اجتماعی افراد کاهش پیدا می کند.بی نظمی ها درمحیط کار، مدرسه و سایر محیط های اجتماعی و ...افزایش می یابد.

فراموش نشود که علاوه بر افراد معتاد به مواد مخدر صنعتی، خانواده و جامعه هم دچار مشکلاتی می شوند و خسارات می بینند.

با توجه به موارد فوق آیا نباید درباره آینده مواد مخدر نگران بود؟

سید حسن موسوی چلک

مددکار اجتماعی
www.mousavichalak.ir

 

کد خبر 299972

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرید IR ۰۴:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    هیچ تفریحی نیست تنها عامل فشارروحی وروانی است