«محمد نهاوندیان»، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به این مطلب که باید نحوه و نوع رابطه دولت با بخش خصوصی بازتعریف شود، تصریح کرد: «دولت تسهیلکننده امور است و باید به استقبال ابتکارات برود و در حقیقت نقش تعیینکنندهای در ایجاد هماهنگی بین دولت و بخش خصوصی دارد.»
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین وی تشریح کرد: «اتاق هرگز در تصمیمگیریها مداخله نداشته و ندارد بلکه به عنوان مشاور سه قوه زمینه در روند تصمیمسازیها را سهولت میبخشد.»
نهاوندیان تأکید کرد: «تجربه اخیر ایران و تجربههای جهانی نشان میدهد عدم هماهنگی بین وزارتخانههای مختلف دولت، مانع توسعه و پیشرفت میشود، همچنانکه لازم است دولت با بخش خصوصی نیز هماهنگ شود. »
رئیس پارلمان بخش خصوصی با تأکید بر ضرورت گسترش فرصتهای بینالمللی توسط دولت آینده، عنوان کرد: «رئیسجمهور منتخب اعلام کرد باید در عین تلاش برای دستیابی به پیشرفتهای هستهای باید توجه داشت که توسعه اقتصادی نیز حق مسلم ملت ایران است. اقتصاد همراه با رونق و فرصتهای شغلی همراه با کرامت از جمله حقوقی هستند که باید استیفا شوند.»
نهاوندیان حرکت جدی، مدبرانه و عزتمندانه برای رفع تحریمها را از جمله اولویتهای اصلی اقدامات رئیسجمهور منتخب دانست که در عین حال نیازمند همکاری نخبگان در اصلاح فضای عمومی جهانی است.
رئیس اتاق ایران، در ادامه فضای آرامش، نشاط و امیدواری ایجاد شده طی یک ماه گذشته را مورد توجه قرار داد و گفت: «رسیدن به چنین فضایی بعد از مدتها برای کشور نقطه عطفی محسوب میشود که باید قدر آن را دانست و اجازه ندهیم با اقدامات و اظهارات التهابآمیز از بین برود؛ دولت آینده سعی میکند از طریق مشورتخواهی از فعالان اقتصادی و پیشآگهی مناسب از تصمیمات خود، زمینه استمرار فضای آرام و همراه با اعتماد در حوزه کسبوکار را ایجاد کند.»
رئیس اتاق ایران افزود: «برای توسعه کشور باید همه تلاش کنند ولی اگر مردم و فعالان اقتصادی به جای این روش، به سهمخواهی بپردازند، نه این دولت و نه هیچ دولتی قادر نخواهد بود به این تقاضاها پاسخ بدهد.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار اعتدال که از سوی رئیسجمهور منتخب اعلام شد،توضیح داد: «لازمه تحقق عدالت، اعتدال و لازمه بروز اعتدال، علم است. علم، محصول مشورت با دیگران است و کسی که خودسرانه و بدون مشورت با دیگران تصمیم میگیرد، در واقع سند جهل خود را امضا کرده است.
باید سعی کنیم برای ایجاد فهم عمومی نسبت به نگاه اعتدالی در اقتصاد، مصادیقی را مورد توجه قرار دهیم. که تکیه بر مردم، توجه یکنواخت و برابر به پیشرفت و عدالت و تقویت ساختار رقابتی بازار از جمله مصادیق نگاه اعتدالی در اقتصاد، کشور است.»
نهاوندیان همچنین تأکید کرد: «باید از افراط و تفریط برهیز کرد و نه دولتسالاری را پذیرفت و نه دولتزدایی. همچنان که توسعه اقتصادی در کنار وجوه اجتماعی مسایل اقتصادی مورد توجه قرار گیرد و هیچ کدام، عامل غفلت از دیگری نشود.»
3939
نظر شما