جشنی که تعداد برگزار کنندگان آن به عدد یک دست بود و تعدا نخبگان حاضر در مجلس بیش از 100 چهره علمی کشور را در برگرفته بود. سالن اصلی، لابی های گالری، سه حیاط مجاور فرهنگسرای ابن سینا جمعیت موج می زد. مراسمی متفاوت که همچنان دیروز و امروز صبح از رسانه ملی پخش شد. 7 صبح امروز از شبکه خبر سیما برنامه جالبی درباره اظهارات شخصیت ها و چهره ها درباره دکتر داوری پخش شد.
در این مراسم که با مدیریت فرهنگسرای ابن سینا و به همت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد، 9 سازمان و نهاد علمی و فلسفی مشارکت داشتند و بیش از 100 چهره علمی و فرهنگی کشور با مهمانانی از استان های مختلف، مورد استقبال کم نظیری قرار گرفت.
در این گزارش مروری گذرا داریم به مراسم متفاوت و خلاصه سخنرانی های چهره ها درباره دکتر رضا داوری (فیلسوف فرهنگ و رئیس فرهنگستان علوم ایران) که در زیر می خوانید:
کدام یک از چهره های اهل علم و فرهنگ در جلسه حاضر بودند؟
- دکتر ایرج فاضل (رئیس جامعه جراحان ایران، رئیس سابق فرهنگستان علوم پزشکی، وزیر اسبق بهداشت و وزیر اسبق فرهنگ و آموزش عالی) - سیدمحمود دعایی (مدیرمسئول روزنامه اطلاعات) دکتر حسین نمازی (اقتصاد دان، وزیر اسبق اقتصاد و دارایی و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر مهدی حجت (عضو شورای اسلامی شهر تهران) - دکتر غلامعلی حداد عادل (رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی) دکتر فاطمه طباطبایی ( استاد فلسفه و عروس حضرت امام خمینی) - دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی (چهره ماندگار فلسفه و عضو فرهنگستان علوم ) - دکتر غلامرضا اعوانی (چهره ماندگار فلسفه و عضو فرهنگستان علوم ) - دکتر محسن جهانگیری (چهره ماندگار فلسفه؟) - دکتر شهین اعوانی ( عضو هیات علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران ) - دکتر محمدرضا شمس اردکانی ( رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی) - دکتر حسن ظهور (چهره ماندگار مهندسی مکانیک و دبیر فرهنگستان علوم) - دکتر محمد شاهدی (معاون پژوهشی فرهنگستان علوم) - دکتر پرویز جبه دار مارالانی ( پدر علم مهندسی برق نوین ایران و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر مهدی بهادری نژاد ( دارنده نشان درجه یک دانش و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر سید محمد بلورچیان (دارنده نشان درجه یک دانش و عضو فرهنگستان علوم ) - دکتر عباس شریفی تهرانی (دارنده نشان درجه یک دانش و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر محمدرضا اسلامی ( چهره ماندگار مهندسی مکانیک و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر احسان اشراقی ( استاد تاریخ دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر سیدحسین صفایی (حقوقدان و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر محمدحسین حلیمی (چهره ماندگار گرافیک و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر رضا نیلی پور ( زبان شناس و عضو فرهنگستان علوم) - دکتر محمد اخوان ( فیزیکدان و عضو فرهنگستان علوم) - استاد احمد محیط طباطبایی ( پژوهشگر، مورخ و منتقد) - سید محمدعلی ابطحی ( رئیس دفتر سید محمد خاتمی) - مهندس میرسلیم ( وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی) - دکتر رضا شعبانی ( رئیس سابق دانشگاه شهید بهشتی) - دکتر افتخارحسین عارف (رییس موسسه فرهنگی اکو ) و دکتر حسین کلباسی، دکتر علی اصغر مصلح، دکتر بیژن عبدالکریمی، دکتر شهرام پازوکی، دکتر علی مرادخانی، دکتر سلیمان حشمت از شاگردان حوزه فلسفه دکتر داوری و بیش از صد چهره دیگر
هدیه همسر دکتر داوری
همسر دکتر داوری در اقدامی متفاوت سه دختر و نوه های دکتر را که در خارج از ایران هستند، جمع کرده و از آنها خواسته بود از راه دور با پدر سخن بگویند و صدای خود را برای دست اندرکاران مراسم جشن ارسال کردند. این صدا به صورت کلیپی آمده شد و برای دکتر داوری و حضار پخش شد و مورد استقبال عموم حضار قرار گرفت.
چرا دکتر عارف نیامد؟
یکی از پرسش های برخی در مجلس این بود که با وجود اعلام رسانه ها برای حضور دکتر عارفف چرا او در جلسه حاضر نبود؟ دکتر محمدرضا عارف، عضو فرهنگستان علوم ایران که قرار بود در این جلسه حاضر شود، به دلیل برخی مشکلات کاری نتوانست در مجلس حاضر شود و طی پیامی تلفنی به دکتر داوری ، جشن هشتاد سالگی را تبریک گفت.
پیام پروفسور سید حسین نصر، فیلسوف و استاد دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا
پروفسور "حسین نصر" در پیامی که توسط محمدرضا اسدزاده، دبیر همایش خوانده شد، چنین نوست: " اکنون بیش از پنجاه سال از آشنایی بنده با این دانشمند و متفکر پر ارج می گذرد.
در طی این نیم قرن دکتر داوری خدمات فراوانی در رشته فلسفه و سوق دادن جوانان متفکر کشور عزیزمان به راه درست اندیشیدن انجام داده است و پیشتاز میدان بحث جدی فلسفی و طرح سوالات واقعی در امور گوناگون بوده است.
از درگاه پروردگار متعال برای این متفکر پر ارج ایران معاصر طلب سلامتی کرده و امیدوارم سالیان دراز افاضه علمی ایشان استمرار یابد. "
در زیر خلاصه سخنرانی های چهره های فرهنگی و اندیشمندان و دوستان دکتر داوری آمده است:
سخنان دکتر محمد رجبی، رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی
- آنچه من از ایشان آموختهام این است که دکتر داوری متفکر به معنای عمیق "کلمه" است و اگر فکر را به معنای ارسطویی آن یعنی کاشف از مجهول در نظر بگیریم، نباید هر فردی را متفکر بنامیم. متأسفانه کم هستند افرادی که مجهولاتی را برای ما در سطح جهان معلوم کرده باشد.
- دکتر داوری با دل و از روی دلآگاهی سخن میگوید، از این رو آنچه را که یافته و بر آن منکشف شده بدون هیچ تکلفی بر قلم میآورد؛ نوشتارش عین گفتارش و گفتارش عین احوالش است به طوری که کسانی که نثر ایشان را میخوانند گویی صدای استاد را میشنوند.
- دکتر داوری اردکانی با مرگآگاهی زندگی کرد و هیچ گاه از شرایط وجودی انسان که وجه عدمی است غافل نبوده و ما شاهدیم این منبع فیاض دائماً همانند شجره طیبه، میوه و ثمر میدهد. البته در مقابل هم افرادی هستند که در بیخبری به سر میبرند که نه تنها ریشهای نداشته بلکه از سرزمین خود به جایی که هیچ تعلقی ندارند پرتاب میشوند.
- کسانی که خواستار فرهنگ و معرفت استاد هستند باید کلمه طیبهای به شمار روند همچنین جامعه فلسفی ارزشمند ما قدر استاد داوری را شناخت و او را به عنوان «فیلسوف فرهنگ» برگزیده است.
جامعه علمی و انسانی ما آنچنان متوجه جایگاه داوری اردکانی را شناخته است که تاکنون سه مرتبه ایشان را به ریاست فرهنگستان علوم برگزیدهاند و این امری شگفت است که کسی که اهل فلسفه است چنان بر حوزه علوم اشراف دارد که دانشمندان ما نیز ایشان را به عنوان ریاست فرهنگستان علوم انتخاب کردهاند.
سخنان دکتر علی اکبر ولایتی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی
- داوری به عنوان یک مدافع فرهنگ و هویت اسلامی و ایرانی تلاش کرده در برابر هجوم فرهنگی سینه سپر کند.
- دکتر داوری تلاش کرده تا جوان های ما را به هویت دینی و ملی ما برگرداند. این یک مبنای علمی قابل دفاع دارد چرا که اگر ما به خودمان برگردیم می توانیم به جایی برسیم که گذشتگان ما رسیده بودند.
سخنان دکتر سید محمدصادق خرازی، سفیر اسبق ایران در سازمان ملل
- سابقه آشنایی من با استاد داوری باز میگردد به نخستینباری که او را در منزل پدرم دیدم. در منزل ما بزرگان بسیاری رفت و آمد میکردند، مرحوم شهید مطهری از صداقت، سلامت فکر و نیکسرشتی استاد داوری همیشه تعریف میکردند.
- سنت پاسداشت مفاخر علمی در روزگار ما قابل ستایش است. شناخت بهتر مشاهیر و معارف ملی و علمی وظیفه جدی همه کسانی است که در نظام اسلامی تلاش میکنند تا با جهان علم و معرفت آشنا شوند و در مسیر تحولات علمی و تکنولوژی قدم بزنند. در جای جای ایران فرهنگی چه گوهرهایی زاده شدهاند و سرشت ملت ایران و ملتها را رقم زدند.
- پاسداشت شخصیتی مهربان و با فضیلت است که آفاق اندیشه و حکمت و دانش او ورای جدولبندی سیاسی و جغرافیایی است. حکیم و متفکر و فیلسوف نامدار، دکتر داوری مردی است که نسبت به دین و فرهنگ، استقلال و آزادی و آثار فکری و کلامی توانسته از گوهر دین و دیانت در دوره جمهوری اسلامی ایران مشتاقانه حمایت کند.
- دکتر داوری وامدار فلسفه الحادی یا اندیشه لیبرالیستی و ساختارشکنانه نبود. وی از فیلسوفانی است که با نگاه واقعی و عمیق توانست از حکیمان نامدار دوره معاصر شود و از علم و دین و هویت ایرانیان پاسداری کند. بنابراین داوری از روشنفکران دیندار است، او گوهر دین را در مدرنیته امروز قربانی نمیکند و اگرچه استعداد دارد در عرصههای سیاست علم توأمان فعال باشد اما سعی در استغنا و استقلال فکری دارد.
- هویت فکر استاد داوری با خردورزی و خرافهزدایی همزاد است او هویت جمعی دینداران متفکر است. در آثار او درد و هرمان و امید موج میزند نه طوفان نوح و طغیان روح. او به معنویتی خارج از دین اعتقاد ندارد بلکه دانش آموخته اساتید اخلاق است.
سخنان دکتر محمد رضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی
- اردکان به لحاظ تعدد علما و فلاسفه، یونان کوچک است. دکتر محقق داماد و دکتر داوری از شاهدان حاضر این مدعا در جلسه هستند. دکتر داوری از نوادگان خواجه نصیرالدین است. هنگامی که خواجه دوران تبعید خود را در عقدای یزد می گذراند همسری اختیار میکند. همگی نوادگان خواجه از خانوادههای با فضیلت هستند و خاندانهای حائری، داوری و سنایی از نوادگان خواجه هستند.
- سخن گفتن در جمع علما، دانشمندان و فرهیختگانی که مجلس را با حضور خود منور کرده اند، کار دشواری است اما من به حکم ادب و به رسم همشهری بودن با دکتر داوری که به آن افتخار میکنم نکاتی را در اینجا عرض میکنم.
- دکتر داوری پرورش یافته این پیشینه خانوادگی است، خانوادهای که علم و ادب و اخلاق حرف اول را در آن می زند. شخصیتی که وجودش به زیور فرهنگ و ادب و اخلاق آراسته است.
- داوری عالمی اخلاقی است و نسبت به اساتید خویش خاضع و فروتن بوده است و به زادگاه خویش سخت علاقمند است. وی آگاهی نسبی از همه علوم روز دارد؛ آنچه ایشان را داوری ساخته و لایق تجلیل، به دلیل آن است که او در سلک روشنفکران و دیندارانی است که هویت جامعه را حفظ کرده است.
- تلاش او حفظ هویت ایرانی در مقابل غرب زدگی است، او هم حکمت اسلامی را می داند و هم فلسفه غرب را می داند. امثال داوری هویت ایرانی مسلمان را در مقابل هویت غربی حفظ کرده است.
- داوری انسان تک ساحتی و تک بعدی نیست. او با تکیه بر فلسفه و اخلاق و عرفان از هویت انسان شرقی مسلمان دفاع کرده است. مهمترین دغدغه دکتر داوری هویت انسانی است که دین و هویت اسلامی- ایرانی را نیز شامل می شود.
سخنان حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران
- از جمله دغدغههای داوری اردکانی نگرش به علوم انسانی است که یکی از نیازهای جدی روزگار ما به شمار میرود و البته فلسفه مضاف علوم و فلسفه مضاف امور انسانی نیز از دغدغههای این استاد است، دغدغه امور و علوم با نگرش فلسفی است. ممکن است برخی با ادبیات فلسفی، حرفهای سیاسی بزنند که نمیتوانند کاری از پیش ببرند اما این نکته مهم است که بتوان سیاست را با نگاه فلسفی تبیین کرد.
- بر اساس نگرش استاد داوری، علوم انسانی مخصوص جهان تجدد است و جامعه و جهان دینی به جامعهشناسی و روانشناسی و علوم اجتماعی نیازی نداشت و این سؤال جدی مطرح است که چرا ما در گذشته، در جامعه دینی روانشناسی و علوم اجتماعی نداشتهایم و این نیاز در جهان متجدد شکل پیدا کرده است؟ به تعبیر دکتر داوری اگر بتوانیم نیازهای جهان متجدد و ارزشهای آن را کنار بگذاریم نیازی به علوم انسانی نداشتیم البته اینکه این دو از هم قابل تفکیکاند یا خیر، بحث جداگانهای را میطلبد.
- دکتر داوری اردکانی نگرشی فلسفی به تجدد دارد، از اینرو متجدد شدن به خودی خود هم عیب نیست بلکه عیب آن است که زندگی متجددانه ما یک زندگی پریشان است و ما نیامدهایم با نگرش فلسفی تجدد فلسفی را بپذیریم. بنابراین ما باید ابتدا جامعه و جهان دینی را تعریف و سپس شئون جهان متجدد را در آن مشخص میکردیم.
- برخی معتقدند استاد داوری بیشتر به طرح پرسش پرداخته است، البته به دلیل اینکه ما در بسیاری از مواقع سؤال را به صورت دقیق متوجه نمیشویم به پاسخ صحیح آن نیز دست نمییابیم.
- از نظر استاد داوری، علوم انسانی محض و خالص نداریم؛ علوم انسانی و اجتماعی مدرن از فرهنگ و جهان متجدد جدا نیست.
سخنان استاد بهاءالدین خرمشاهی، نویسنده، مترجم و شاعر
- دکتر «داوری» فلسفه را دقیق و در عین حال ساده مینویسد. مسایلی که ایشان می نوشتند دقیق و در عین حال ساده بود. کانت همیشه آرزو می کرد که آسان بنویسد ولی می گفت نمی شود.
- در نشر فرزان که با محوریت استاد شایگان شکل گرفته بود و بعد ناشر سال و سپس ورشکسته شد کتابی در زمان حیات علامه جلال آشتیانی در آوردیم به نام «خرد جاودان». من مقاله ای با عنوان «تصویری از جوانی استاد آشتیانی» در آن کتاب نوشتم که برخی گفتند مگر چند سال داری که جوانی آشتیانی را دیده ای؟ حالا هم من خاطراتی از جوانی استاد داوری دارم.
- اداره ای در میدان بهارستان بود که من در آنجا کار می کردم و عده ای جوان آنجا بودند که استاد داوری محور بحث علمی آنها بود. من آن گوشه ها واژه می نوشتم که ببینیم درصد واژه های عربی در شعر فارسی چقدر است و معلوم شد در شعر سعدی حدود 60 درصد واژه ها عربی هستند. در آنجا من واژه نویس و ایشان کارشناس بودند. در آنجا من محضر ایشان را درک کردم سپس ایشان به دانشگاه تهران رفتند و استاد پر آوازه فلسفه شدند.
سخنان آیتالله دکتر محقق داماد، استاد فلسفه و عضو فرهنگستان علوم ایران
- دکتر داوری در مقابل تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ایستادگی کرد تا هویت و استقلال فرهنگستان علوم حفظ شود.
- از حکمت دکتر داوری، از فلسفه، شعر و شعرفهمی و ذوق او سخن گفته شد اما آنچه برایم از ایشان جالب است همان نکتهای است که آقای تابش به آن اشاره کرد. بنده، عالم، فیلسوف، فقیه، اصولی و ادیب بسیار دیدهام اما کسی که میان این دانشها با اخلاق و ادب جمع کند به شدت کم دیدهام.
- گزاف نمیگویم آنچه برای من از داوری اردکانی جالب بود قرین ساختن دانش، حکمت با اخلاق و ادب است. از این رو مطلبی را در حضور علما و دانشمندان، به صراحت مطرح میکنم و قضاوت را به وجدان پاک سروان عزیز میسپارم.
- در دوره ریاست دکتر داوری فرهنگستان علوم با مشت کوبنده آهنین روبهرو شدهاند که استقلال آن را تهدید کرد. من از همینجا از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گله میکنم؛ از اعضای روحانی شورا گلهای نیست چرا که شاید آنها از وضعیت آکادمیک آگاهی کاملی نداشته باشند اما بقیه دانشگاهی هستند.
- هویت و ماهیت حقوقی فرهنگستان علوم به استقلال آن است اما چرا شما در سال 88 در پشت درهای بسته نشستید و این امتیاز را از آن گرفتید؟! تاریخ درباره شما قضاوت خواهد کرد. دکتر داوری اردکانی در آن مقطع تمام تلاش خود را گذاشت تا این مسئله در فرهنگستان علوم اجرا نشود و افراد به وسیله ابلاغیه در فرهنگستان منصوب نشوند و من آمدهام این تشکر را از ایشان داشته باشم.
سخنان احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران
- داوری اردکانی هرگز حساب خود را از فرهنگ جدا نکرد. او جزو فلاسفهای است که نه تنها حافظ و سعدی و شعرا و حکمای قدیم را به خوبی میشناسد، بلکه درباره قیصر امینپور، فروغ فرخزاد و اخوان ثالث هم تعابیری دارد که نظرات وی درباره اخوان به آرای شفیعی کدکنی نزدیک است.
- ما دانشجویان در آن زمان برای دریافت مقالهای ویژه نشریه خود به استاد مراجعه کردیم و او برای نشریه فلق که نشریهای دانشجویی بود، مقالهای نوشت. در آن زمان که به نشریات دانشجویی توجه چندانی نمیشد، استاد ما را پذیرفت و راهنمایی کرد و مقاله ویژهای را به ما داد که پس از بررسی آن با یادآوری نکاتی به استاد، پاورقی بر مقاله نوشت و در اختیار ما قرار داد.
- او اهل عافیتطلبی و به دور از مسائل روز نبود. ضمن آنکه یکی از وجوهات جذابیت وی فیلسوف زمانه بودن، بود که وارد مباحث روز میشد و نظر میداد.
- در یکی از جلساتی که با استاد داشتیم و درباره خط مشی مجله صحبت میکردیم، داوری اردکانی به ما میگفت که شما نماینده دانشجویانید و باید در این نشریه سهم همه گروههای دانشجویی را رعایت کنید. بنابراین، بهتر است این نشریه به جای اینکه حول یک موضوع بچرخد و نظرات مختلف را درباره آن موضوع از شخصیتهای گوناگون بیان کند، دیدگاههای مختلف با موضوعات متنوع را بیان کند تا دانشجویان آگاه شوند.
- استاد با زمانه خویش آمیخته است و درباره آن بحث و بررسی و گفتوگو دارد. اینگونه نیست که داوری اردکانی در حوزه سیاست و قدرت، ایدئولوژیپردازی کند، بلکه نحوه تلقی و تفکری دارد و در زمان مناسب از قدرت و سیاست برای حفظ اصول خود فاصله میگیرد.
سخنان دکتر محمدجعفر اقبال، استاد دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی و داماد دکتر داوری
- از مهمترین ویژگیهای استاد داوری ابهت همراه با نجابت و شخصیت ویژهای اوست که اجازه نمیدهد هیچ گاه به کسی جسارت کند.
- همیشه سعی کردم بیشتر ببینم و این نگاه را از استاد داوری گرفتم. در این مجلس شاید این سؤال پیش بیاید که چه باعث شد دکتر داوری به اینجا برسد؟ نخست استعداد ذاتی فوقالعاده و حافظه سرشار که من در کمتر کسی سراغ دارم البته هوش را خیلیها دارند اما به اینجا نمیرسند ایشان در مصاحبهای گفته بود که اگر کار اضافهای برایم پیش بیاید از وقت مطالعهام نمیزنم آن را با وقت استراحتم جابهجا میکنم.
- همسرم (دختر استاد داوری) میگوید که پدر کنج خانه را به همه ترجیح میدهد و تفریحش شعر است، بنابراین طبیعی است که چنین حاصلی داشته باشد ، کار و زندگی او حاشیه ندارد وی به بهترین نحو همه چیز را مدیریت میکند. تفریحش فلسفه است و اعتقاد دارد که با فلسفه همه مشکلات زندگی را حل میکند. یک روز ایشان به من گفتند که مسألهای پیش آمده که چند روز است نتوانستم آن را حل کنم و بسیار متأثر هستم من نیز متأثر شدم اما شهادت میدهم که ایشان بعد از گذشت یک هفته به حالت اولیه بازگشت و گفت مشکل را با فلسفه حل کرده است.
سخنان دکتر محمد رضا سعیدآبادی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و اهداء جایزه یونسکو
- تلاشهای مستمر و پیگیر دکتر رضا داوری اردکانی در این چند دهه، میراثی سترگ و پر ارج برای اصحال علم و دانش ایران زمین به ارمغان آورده است .
- استاد داوری اردکانی در طول تاریخ درازآهنگ حیات علمی و فرهنگی خویش، از بنیانگذاران کمیسیون ملی یونسکوی ایران بعد از انقلاب اسلامی ایران به شمار میرود.
- استاد داوری اردکانی فیلسوفی است که آموختههای فلسفی خویش را در خدمت تحلیل و مسالهشناسی معضلات پیشروی فرهنگ و زندگی ما ایرانیان به کار گرفته است و چه شوقانگیز است فیلسوف فرهنگ و زندگی بودن، هنگامی که او در کتاب «فلسفه در دادگاه ایدئولوژی» میپرسد: «میخواهم بدانم در کجای تاریخ قرار داریم و در کدام راهیم و به کجا میرویم و از خطرهای راه و مقصد چه خبر داریم.»
- او گاهی دستی بر جام باده برده است و گاهی دستی به زلف یار، زمانی بر مرکب عقل دوراندیش نشسته و ایامی بر توسن خنیاگر عشق و زهی سعادت که لذت بخشترین لمحات حیات آدمی نقد چنین ایامی است که بر این مدار میگردد، چنانچه جامی می فرماید:
نقد اوقات را محاسبه کن سر مقصود را مطالبه کن
باش در هر لحظه ز اهل شعور که به غفلت گذشته است یا به حضور - چه زیبا جرج سانتیانا، فیسوف و حکیم اسپانیایی از امتزاج عقل و ایمان میگوید که چنین وصفی زیبنده استاد داوری اردکانی است، او به تعبیری بهسان درختی کهنسال و تناور است که ریشههای خرد و عقلانیت است.
سخنان حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی
- اگر تفکر جوهر آدمی است و اگر تفکر با پرسش آغاز می شود استاد داوری اردکانی از کسانی است که هم پرسش های زمانه را مطرح کرده و هم افقی به روی ذهن گشوده که چگونه بپرسیم.
- اگر حرمت انسان و حتی وجود انسان در سخن و کلام تجلی پیدا می کند، حرمت نهادن به انسان حرمت نهادن به کلام است، استاد داوری کسی است که نحوه حرمت به کلمه و کلام را به ما آموخت و زمینه تفکیک تکلم را از وراجی فراهم آورد.
- وقتی سیاست از تفکر دور شده و همچون سیاه چالی همه ارزش های انسانی را در خود می بلعد و دین و فرهنگ را به تسخیر خود در می آورد، استاد داوری به ما این تذکر را می دهد که مرز میان تفکر و سیاست زدگی را تشخیص دهیم.
- این همه بزرگی و علم و دانش و فرهنگ توام بوده و هست با تواضع استاد داوری که هر چه عمر پر برکت ایشان افزوده شد این تواضع بیشتر شد.
- اینهمه بزرگی وقتی شکوه می یابد که با نجابت استاد همراه می شود؛ نجابتی که از پدر و مادر بزرگوار و به ویژه مادر بزرگوارشان به ارث رسیده و با دانش و تفکر فوقالعادهای که دارد ارزش بالایی پیدا کرده است. عمر ایشان دراز باد.
رونمایی از جدیدترین اثر داوری و اهدای هدایا
همچنین کتاب شعر وهمزبانی جدیدترین اثر دکتر داوری اردکانی است که با حضورسید محمد خاتمی و چندنفر از چهره های علمی و فرهنگی حاضر رونمایی شد و نمایندگان سازمان های فلسفی و فرهنگی هدایای خود را به دکتر داوری اهداء کردند.
سازمان های مشارکت کننده در مراسم نکوداشت دکتر داوری
این برنامه به همت کتابخانهمجلس شورای اسلامی و فرهنگسرای ابن سینا و با مشارکت سازمان ملی یونسکو، دانشگاه تهران، موسسه حکمت و فلسفه ایران، پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم(نمایندگی تهران)، موسسه کتابشهر ایران، پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی، شهردای منطقه 2 و مدیریت فرهنگی و هنری منطقه دو تهران برگزار شد. ضمن اینکه هر یک از نهادها و چهره ها هدایای خود را به استاد تقدیم کردند، در پایان دکتر محمد رجبی( رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی) و حجت الله نصرتی( رئیس فرهنگسرای ابن سینا) لوح تقدیر مجموعه سازمان ها و یک جلد قران نفیس و نهج بلاغه ای نفیس از آثار ماندگار ایرانی را تقدیم استاد کردند.
/6262
نظر شما