۰ نفر
۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۱

در روزهای اخیر خودروسازان در حال محاسبه قیمت جدید خودرو بر اساس نرخ تورم سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستند.

 امسال خودروسازان قیمت خودروهای تولیدی خود را بر اساس نرخ دستوری شورای رقابت به بازار عرضه کرده‌اند اما بر اساس ادعای آنها مواد اولیه بیش از سه برابر گران شده است ضمن آنکه نرخ تورم سال جاری در قیمت‌های مذکور محاسبه نشده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین کاهش تولید و به دنبال آن کاهش عرضه خودرو در بازار موجب شده تا محصولات تولیدی آنها در بازار گران‌تر معامله شود به طوری که فاصله قیمت برخی محصولات دو خودروساز بزرگ کشور در بازار دو تا چهار میلیون تومان بالاتر از نرخ کارخانه به فروش می رسد.

به عنوان نمونه پراید 131 فول اکنون در بازار 16 میلیون و 800 هزار تومان و پراید 132 با قیمتی معادل 17.5 میلیون تومان یعنی دو میلیون تومان گران‌تر از نرخ کارخانه در بازار آزاد به فروش می رسند همچنین پژو 405 اکنون تا 28 میلیون تومان یعنی چهار میلیون تومان بالاتر از نرخ کارخانه خرید و فروش می شود. سمند ال ایکس نیز هم اکنون در بازار 27 تا 28 میلیون تومان یعنی سه میلیون بالاتر از نرخ کارخانه‌ای معامله می‌شود. پژو پارس نیز با قیمتی معادل 34.5 میلیون تومان یعنی هفت میلیون بالاتر از نرخ کارخانه‌ای به فروش می‌رسد.

البته خودروسازان در تلاشند با واقعی شدن قیمت خودرو این فاصله را از بین ببرند و از سوی دیگر بتوانند تولید را افزایش دهند.

به گفته برخی قطعه سازان اکنون خودروسازان بدهی معوقه به بانک و قطعه‌سازان دارند لذا اگر قیمت خودرو بر اساس افزایش هزینه‌ها و حداقل قیمت خودروهای جهانی یعنی 10 هزار دلار محاسبه نشود این کاهش تولید تا پایان سال ادامه می‌یابد.

شایان ذکر است کاهش تولید خودروسازان داخلی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 70 درصد بوده است.

3939

 

کد خبر 303518

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امید IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    70 0
    بنظرمن قیمت خودروها پایینه پانصد میلیونش کنید هم قیمتش درست میشه هم به ارزش واقعیشم میرسه این اهن پارها.
  • عطا IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    39 0
    من یکی که حاضرم از جیبم پول بدم یکی بیاد در کارخونه این فرغون سازها رو گِل بگیره خیال ملت راحت شه
  • سامان IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    25 0
    منطور خودروسازهای گرامی از واقعی کردن قیمت ها افزایش آنها تا سطح بازار است! مدیران محترم که هم وطنان گرامی ما مصرف کنندگان هستید، کمی از حقوق و دستمزد و ... خودتان کم کنید، خدا خیرتان می دهد در این ماه مهمانی اش.
  • مخالف IR ۰۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۴
    21 0
    70 درصد كمه كي بشه كه انشا الله 100 درصد توليداتشون كم بشه از شرشون خلاص بشيم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین