به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اما جواد شمقدری با مشمول زمان خواندن این دستور، خبر از دیدار با رئیسجمهور و صحبت با او داد. اما محمود شیخان معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رییسجمهور نه تنها حرف شمقدری را تکذیب کرد که گفت: «نظر رییسجمهور همچنان بر این است که خانه سینما باید بازگشایی شود و نباید با تنگنظری مانع فعالیت یک نهاد صنفی شد.» (اینجا)
بدین ترتیب، آتش زیر خاکستر دوباره زبانه گرفت. اهالی خانه سینما و جواد شمقدری تصمیم گرفتند تا بعد از پایان سفر رئیس جمهور به مسکو با او ملاقات کنند. ملاقاتی که منجر به صدور تفاهمنامهای بین آنان شد. اما بعد جواد شمقدری با ارسال نامهای هشت بندی به خانه سینما، به گفته فرهاد توحیدی اصل تفاهمنامه را زیر سئوال برد.به اعتقاد توحیدی، روح کلی تفاهمی که پنجشنبه 13 تیر در حضور رئیس جمهور صورت گرفته با نامه آقای شمقدری متفاوت است و انعکاس درستی در این نامه پیدا نکرده است. (اینجا)
پس از آن خبرگزاری ایسنا خبر از انتشار نامه وکیل خانه سینما جمال خندانکوچکی به مشاور حقوقی سازمان سینمایی داد. (اینجا) و بهزاد ابتهاج مشاور حقوقی سازمان سینمایی در پاسخ نامه او به برشمردن موارد توافقش با وکیل خانه سینما پرداخت. (اینجا)
در این میانه اما تیر آخر را جواد شمقدری زد. او با خبر یافتن از تجمع سینماگران در روز ۲۵ تیر، اقدام به پلمپ ساختمان خانه سینما کرد و گفت: «طبق قوانین جاری ساختمان خانهی سینما در اختیار وزارت ارشاد است و در پی تقاضای هیأت مدیرهی جدید، آقای وزیر دستور دادند ساختمان در اختیار آنها قرار گیرد.» او که معتقد بود هیات مدیره خانه سینما زیر قولشان زدهاند همچنین گفته بود: «صورت جلسه انجام شد و قرار شد نقلو انتقال انجام شود اما بعد که قرار شد دوستان تجمع کنند با هماهنگی نیروی انتظامی قرار شد 48 ساعت بعد در آنجا مستقر شوند و طی این مدت هم اگر هیأت مدیرهی قبلی صحبتی دارند با هیأت مدیرهی جدید به تفاهم برسند و ما هم به آنها کمک خواهیم کرد.» (اینجا)
از آن سو فرهاد توحیدی و دیگر اهالی خانه سینما وقتی خبر شدند که خانه سینما پلمپ شده است، طی تماسی با رئیسجمهور از او خواستند که این مسئله را حل کند. (اینجا) ولی تنشها همچنان ادامه پیدا کرد.
روز ۲۵ تیرماه تنها با این اتفاق گره نخورد. شورای مرکزی اصناف خانه سینما طی بیانیهای با اشاره به «پیشنهاد نیروی محترم انتظامی برای اخذ یک مهلت 48 ساعته» تاکید کرد:«لازم است به اطلاع کلیه دلسوزان فرهنگی و مدیران فهیم و آگاه کشور در عرصه های مختلف برسانیم از این لحظه کلیه گزینه ها به تشخیص امور اهالی سینما روی میز قرار دارد، تشخیص اینکه کدام مسیر برای خروج از وضعیت حاضر به شکل عاقلانه و مدبرانه انتخاب گردد بستگی تام و تمام به کسانی دارد که خیر و صلاح فرهنگ و سینمای کشور را می خواهند.» (اینجا)
با این اقدام و بر اساس مذاکرات صورت گرفته قرار شد ماجرای تعویق خانه سینما ۴۸ ساعت به عقب بیفتد. ۴۸ ساعتی که به گفته داودنژاد کارگردان سینما آخرین ذخیره اعتماد اهالی خانه سینما به فرهاد توحیدی بود. (اینجا) آنها همچنین اعلام کردند که در صورت حل نشدن مشکلات بار دیگر پنج شنبه ۲۷ تیر در برابر خانه سینما تجمع خواهند کرد.
بدین ترتیب روز ۲۶ تیرماه روز داغی بود. روزی که اهالی سینما و مطبوعات از رئیس جمهور خواستند با پا درمیانی خود به این مشکل سه ساله پایان دهد و خود را با جواد شمقدری در بستن خانه سینما شریک نسازد. (اینجا)
در این میان از احمدینژاد هم خبر رسید که در حاشیه جلسه هیات دولت پلمپ خانه سینما را کار غلطی دانسته است. (اینجا) و در پی انتشار این خبر جواد شمقدری هم اعلام کرد که پلمپ خانه سینما را نپسندیده است. او پلمپ خانه سینما را مربوط به قوانین حراستی دانسته و گفته بود: «پلمپ خانه سینما به قوانین حراستی بازمی گردد که وقتی مکانی را تحویل می گیرند و قرار است حتی یک ساعت بعد آن را تحویل دهند درب آن را پلمپ می کنند. اگر اشکالی وجود دارد در قوانین حراستی است که باید قانون گذاران آن را اصلاح کنند.»(اینجا)
اما همه این حرفها باعث نشد سینماگران پنجشنبه صبح در مقابل خانه سینما دوباره تجمع نکنند. تجمعی که رئیس پلیس تهران آن را فاقد مجوز دانسته بود. (اینجا) آنها که بعد از مهلت ۴۸ ساعته خود، به نتیجهای نرسیده بودند باز در مقابل خانه سینما تجمع کردند تا محمدمهدی عسگرپور ضمن به آرامش فراخواندن آن خبر از مراجعه پرویز پرستویی و فرهاد توحیدی به وزارت ارشاد برای دیدار با جواد شمقدری بدهد. (اینجا)
دیداری که به دلیل بسته بودن وزارت ارشاد میسر نشد تا پرویز پرستویی و فرهاد توحیدی این بار هم دست خالی دوباره به جمع تجمعکنندگان بازگردند. هرچند به گفته پرستویی در ارتباط تلفنی او با شمقدری قرار شده بود که خانه سینما تحویل اصناف دیگر نشود و مجمع عمومی در ساختمان شماره ۲ برگزار شود. اما این بار تجمعکنندگان به نقل قول تلفنی پرستویی از شمقدری اعتماد نکردند و خواستار دخالت مستقیم محمود احمدینژاد برای حل این مشکل شدند.
از سوی دیگر جواد شمقدری نیز در مصاحبهای با خبرگزاری مهر دوباره حرفهای همیشگی خود را زد هر چند قول داده بود که خانه سینما تحویل سازمان اصناف نشود. (اینجا)
سخنانی که با واکنش محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما روبرو شد. آنجا که گفت: ««آقای شمقدری در صحبتهایش تاکید کرده که هیات مدیره دیگری هم هست و روی همان موارد قبلی تاکید کرد که این نشان میدهد شرایط تغییر نکرده است.» (اینجا)
بدین ترتیب عسگرپور از حاضران خواست که با آرامش همچنان به تجمع خود ادامه دهند. حاضرانی که در آن چهرههای مطرح سینما حضور داشتند و البته با حضور اصغر فرهادی در کنار دیگر بزرگان سینما به اعتبار خود افزودند. (اینجا)
سرانجام اما با حضور رئیس پلیس تهران بزرگ، تجمع سینماگران نیز پایان یافت. سردار ساجدینیا به سینماگران قول داد که تا ۶ مردادماه که زمان برگزاری مجمع عمومی است، نیروی انتظامی جلوی درب ساختمان خانه سینما مستقر باشد و اجازه ورود هیچ کس را به آن ندهد. (اینجا)
حالا باید منتظر ماند و دید که ماجرای خانه سینما در آخرین روزهای عمر دولت دهم چه شکلی به خود میگیرد؟ آیا بستن خانه سینما به کارنامه محمود احمدینژاد و دولت دهم اضافه میشود یا سرانجام گرهی که به قول فرهاد توحیدی میشد با دست بازش کرد، این بار با دندان باز میشود؟
۵۷۵۷
نظر شما